Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 284
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък да си кажа за децата - мисля, че им е рано още. Те имат нужда да свикнат един с друг, със секса и близостта помежду си и чак тогава да им се родят деца. Едно дете сплотява, но и донякъде разделя съпрузите, защото е център на вниманието им. Концентрирани са върху неговите нужди и емоцията се прехвърля върху него. А Ф и К имат нужда от близост и свикване един с друг. Лично според мен.
Аз и моят мъж бяхме 5 години гаджета преди да се оженим, заживяхме заедно след сватбата и дълго време имахме нужда от напасване помежду си, когато се появи детето ние бяхме готови за него, познавахме се достатъчно и можехме да се отдадем изцяло на детето.

Това е така,но в техния случай.При всеки е различно-в моя случай-познавахме се с моя мъж от 2 месеца,когато си легнахме да се гушкаме,но...аз взех ,че хванах от раз.След още 2 месеца направихме сватбата и тази година ще празнуваме сребърната си сватба.Не казвам,че живота ни е бил цветя и рози,но децата и проблемите около тях,трудностите в живота ,като че ли още повече ни сплотяваха и мога да кажа,че се обичаме дори още повече.
Много мои приятелки с дълги връзки преди брака се разведоха още на 3-4 месец след подписването.Така,че много е важно да откриеш сродната си душа.

За тях най-вече го казвам. При нас имаше здравословен проблем, затова по-късно дойде бебето, но въпреки всичко дойде в момент, в който вече бяхме свикнали с общия си живот.

# 76
  • Пловдив

Engin Akyurek Biliyorsun

Един клип направен с любов както винаги. По песента на Sezen Aksu - Biliyorsun и мотиви от 74 епизод.

# 77
Аз пък да си кажа за децата - мисля, че им е рано още. Те имат нужда да свикнат един с друг, със секса и близостта помежду си и чак тогава да им се родят деца. Едно дете сплотява, но и донякъде разделя съпрузите, защото е център на вниманието им. Концентрирани са върху неговите нужди и емоцията се прехвърля върху него. А Ф и К имат нужда от близост и свикване един с друг. Лично според мен.
Аз и моят мъж бяхме 5 години гаджета преди да се оженим, заживяхме заедно след сватбата и дълго време имахме нужда от напасване помежду си, когато се появи детето ние бяхме готови за него, познавахме се достатъчно и можехме да се отдадем изцяло на детето.

Споделям твоето мнение. Hug Hug Hug
Добро утро на всички момичета.
Дали ще има днес превод на 74 епизод
Благодариа предварително  Hug

# 78
Виждам,че сте много умълчани!
Хайде за повдигане на настроението!
Скрит текст:

Мариана,благодаря за клипа!  Peace

# 79
  • София
Бризче,и аз ти благодаря Hug Hug Hug
Малчева, Peace Peace Peace

А относно децата,аз съм някъде по средата....златната среда т.е смятам,че сега веднага им е рано за деца,но и не трябва да чакат много време,с години....Децата не само сплотяват двойката,те карат родителите да имат повече самочувствие и някакси черните спомени от минали години да избледнеят........,такъв оптимизъм и заряд ще им донесат децата,че набързо ще забравят всичките си  притеснения,ще гледат на живота много по-ведро,светът ще им се стори много по-хубав и добър!!!
1. 1dating
2. luvbed
3. luvbed
4. txtloves
5. luvbed
6. EFP
7. preggo
8. stork-boy
9. 1stroller
10.  ylinfant
11. smile3504
12. 1crib
13. luvbed
14. luvbed
15. EFP
16. stork-girl
17. preggo
18. smile3504
19. Misc Baby Bottle
20. newsm04
21. newsm64

Надявам се разгадавате последователността.....пожелавам го на нашите красиви Ф.и К.
 Joy Joy Joy

# 80
Бризче, благодаря за споделеното тълкуване  на Корана за наказанието  и за семейството. Много интересно четиво . Всяко ,макар и  на пръв поглед дребно нещо ,има своето логично обяснение smile3525

Много неща ме впечатлиха ,но  това много ми хареса, красиво и мъдро:

„Познавай Твоята жена! Обичай я, цени я, грижи се за нея! Нека тя е звездата на челото ти през деня и слънцето в съня ти през ноща, тогава плодът на Вашата любов ще е обгърнат със Божествената светлина. Ще е богат –духовно/красив,умен, добър, праведен-мое виждане/ и материално.“

Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

На всички мами  - честит празник! Нека всеки ден да ви е празничен ,заобиколени от любимите ви хора! Обичайте и бъдете обичани!

Да е честит  празника и на  Мукадес - и тя е мама на двама   Laughing
   Като се замисля,май по- добре е да честитя празника на Рахми
hahaha  

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 14:02 от daniela.qnkova

# 81
Добро утро.Пожелавам ви слънчев ветровит до бурен ден,поне в София е така Hug                              *¨*morski_briz*¨*благодаря Hug сценариските добре си пишат сценария ,а ния що се нервим newsm78 явно всеки ще яде каквото си е надробил  Naughtyедни любов други смърт трети разорение.                    mal4eva1984 прекрасна сутрин с кафето ми и твоите творения newsm51                                                noritka1 Joy Joy Joy Joy Joyдобре,че се научих кафето далече от компютара да си държа.           Получи се малко объркано,но незнам как се минава на нов ред сори. Praynig                                                     

# 82
Добро утро.Пожелавам ви слънчев ветровит до бурен ден,поне в София е така Hug                              *¨*morski_briz*¨*благодаря Hug сценариските добре си пишат сценария ,а ния що се нервим newsm78 явно всеки ще яде каквото си е надробил  Naughtyедни любов други смърт трети разорение.                    mal4eva1984 прекрасна сутрин с кафето ми и твоите творения newsm51                                                noritka1 Joy Joy Joy Joy Joyдобре,че се научих кафето далече от компютара да си държа.           Получи се малко объркано,но незнам как се минава на нов ред сори. Praynig                                                    
на нов ред- с Ентер-а на клавиатурата!
Евелин,замествам Хриси за два дни,че нали я пратих да слага чулове и снимки на Керим върху майсторите!  Joy Joy Joy Joy
Но доколкото виждам и ти си в моите редици! много готина идея в точки...  Peace

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 11:55 от mal4eva1984

# 83
  • Разград
Engin Akyürek - Kerim - Bülent Ersoy - Tarkan - Bir Ben Bir Allah Biliyor

# 84
Да ни е честит Денят на майката! Да са ни живи и здрави децата-много да ни радват. А и ние да сме живи и здрави за да се гордеем с тях!

Ето и обещаното за младото семейство- в духа на традициите и религията.
Скрит текст:
                           Предварително искам да цитирам по памет нещо от Корана, което се намира на една и съща страница, защото ей сега някой ще каже- това са глупости- ами нали пак в духа на традицията жената и мъжа не се познават и се виждат за пръв път в деня на сватбата. Още тук ще го изясня това.
                Нямам пред себе си Корана, затова ще се опитам да перифразирам- дано бъда точна. Корана казва:
         „Познавай Твоята жена! Обичай я, цени я, грижи се за нея! Нека тя е звездата на челото ти през деня и слънцето в съня ти през ноща, тогава плодът на Вашата любов ще е обгърнат със Божествената светлина. Ще е богат –духовно/красив,умен, добър, праведен-мое виждане/ и материално.“
И малко по-надолу:
           „Грижи се за жената, що е под твоя опека. Осигури и подкрепата си, богатството си, силата си и тя ще ти върне дължимото- ще имаш от нея наследник за всичко що е твое!“
Та ето го според мен двойственият станадарт, според моето виждане, заради който съм разпитвала по този въпрос. Ето как ми го изтълкуваха.
                          Основната цел на семейството е продължаването на рода. И в този смисъл Аллах/а и не само той/ повеляват създаването на семейството. Жената влиза при мъжа и те стават семейство пред Бога и пред хората, но за да станат едно единно цяло е нужна и любов. Любовта според Корана идва след като двамата заживеят заедно и след като постигнат освен физическо, и духовно единение- тогава тя става „Твоята“ жена. Духовното единение е по-висшестоящо от физическото. С други думи мъжът и жената могат да имат своите интимни моменти, могат дори да имат деца, но те не са едно единно цяло и не са озарени от светлината на Всевишния- те само изпълняват задължението си. /И тук една препратка към живота на татко Фахретин. Той обича жена си, грижи се за нея, дори имат син, но нямат духовно единение. Тя продължава да обича друг. Резултата- разпаднато семейство и страдащи- на една страна Керим, на друга –баща му/ Ето я втората част, която цитирах- грижата за жената е дала и резултата- има го наследника, но я няма другата част, когато наследника е плод на любовта. За да стане такъв е необходимо духовно обединение.
              Та- нашите гълъбчета! В духа на Корана, те живеят под един покрив, но нямат физическа близост преди истинският брак, който едва в последната серия видяхме. И не само това- те вървят към духовно единение, но нали то е възможно само след брака, според Корана и то от самите тях-без чужда намеса. Тогава напълно в този дух- през първата брачна нощ, те ще направят това, което е по-важно- ще сложат началото на духовното единение. /Може би трябва да обясня за това духовно единение- какво се има пред вид- всяка болка не единия да е болка за другия, всяка радост да е радост и за двамата. Тук това още го няма. Фатмагюл не знае какво таи в себе си Керим. Предчувства мислите му, но не е посветена в тях. Не усеща кое го спира, не усеща бариерите, които той сам си поставя. Същото е и с Керим- и той все още не усеща какво точно мисли и изпитва любимата. Раздиращите съмнения са още по-голяма пречка за вникването в нейните мисли и чувства/
             В тази нощ, те споделиха страховете си, но направиха само първата крачка- първият изпит както го нарекоха сценаристките. Значи могат да пристъпят и към физическа близост. Нея пък я изисква традицията. Така че и според мен е имало такава. Друг е въпроса за удовлетвореността. Тя, според Корана ще настъпи едва когато се постигне духовното единение. А за да се постигне то, трябва да се изяснят всички недоизказани притеснения и болки. В този смисъл предстои и разплитането на възела с писмата, защото това е една от несподелените болки на Керим. Предстои и изясняването на чувствата на Фатмагюл към Мустафа. Тук пък Фатмагюл трябва по категоричен начин да покаже, че не любовта, а съжалението е онова, което изпитва. И тук помислите и на двамата трябва да бъдат чисти./Ще пропусна другите неясноти между двамата, които ги тревожат, за да не натоварвам излишно поста си/ Но когато изчистят душите си от всичко негативно, когато между тях вече няма тайни, те ще постигнат и желаното физическо единение с удовлетвореност.
         И аз вярвам, че сценаристките няма да ни го спестят.

Да ни е честит!

Сега, когато прочетох всичко, още повече ти благодаря. Много сме невежи за религията и това не ни дава да разберем правилно посланията, които ни отправят сценаристките.
Много би ме радвало, ако намираш време да правиш такива тълкувания при завързаните моменти. Ето ние се скъсахме да си чоплим мозъците, какви са тия погледи сутринта, а то всичко било толкова просто. Как беше - сляп е духовно низшият.

# 85
Мариана, благодаря  newsm51
Бризче, newsm51

На всички - честит Ден на майката! Според древната авестийска религия, децата избират родителите си според това, какви уроци трябва да получат от живота. Да си пожелаем, да бъдем достойни родители и дадем на децата си всичко, от което се нуждаят!
Много се възхищавам на майката на Енгин Акюрек, но нищо не знам за нея. Нека е здрава и много щастлива, родила е и възпитала страхотен син!

# 86
MeriAm Pandarova-Kocaomer
‎"Сватбената нощ на Керим и Фатмагюл,разтърси социалните мрежи"...
Мисля си,че нашите сценаристки в последствие решиха да покажат часове назад!Просто не са очаквали такава критика.В Турция не само Фейса и Туитър гръмнаха,но и във вестниците беше отбелязано.А така недоволството достига до много по-голям кръг от хора..
Та да преместя разговора тук:Ако Фатмагюл цяла вечер си е стискала устата така...? От там идва и другото...

Значи комшиите не са толкова консервативни за колкото ни ги представят?

# 87
MeriAm Pandarova-Kocaomer
‎"Сватбената нощ на Керим и Фатмагюл,разтърси социалните мрежи"...
Мисля си,че нашите сценаристки в последствие решиха да покажат часове назад!Просто не са очаквали такава критика.В Турция не само Фейса и Туитър гръмнаха,но и във вестниците беше отбелязано.А така недоволството достига до много по-голям кръг от хора..
Та да преместя разговора тук:Ако Фатмагюл цяла вечер си е стискала устата така...? От там идва и другото...

Значи комшиите не са толкова консервативни за колкото ни ги представят?
Явно има нещо такова! Но ще видим в четвъртък 21.00  Peace

# 88
  • Разград

# 89
Тия гифчета много се допълват.Все едно Фатмагюл казва вижте енгето пак се развихри.

Общи условия

Активация на акаунт