Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 072
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Какво е това писмо от Мустафа  сега ooooh!..ех тия двете бели птици ни взеха за мезе вече.Не стига,че го убиха накрая почти,ами сега и умрял пак ще ни го навират в очите,да ядосват младоженците,че и мен Mr. Green!Пак драма и сълзи...но тя ситуацията с писмата не е изяснена още,а трябва да се разплете.
 Сигурно Мф е писал, докато беше жив,поредното писмо и като връщат вещите на близките(тук се чудя на кой ще ги върнат newsm78) ще пуснат писмото в пощата .

Боровинче,
А може след, като направи признания пред прокурора да е казал:
-Г-н Прокурор, аз понеже смятам да се самоубия, мисля,че е редно да ми дадете един лист и молив, за да напиша за последен път писмо на Фатмагюл. Такива ще и ги наредя, че поне още 6 серии ще и държи без да погледне Керим, а за повече няма да се сети и да помисли. След тия 6 серии, да става каквото ще. Тогава Белите птици, ако искат и в едно легло с Керим да я сложат - 'се ми е тая.

# 361
  • В Града на Липите
Интересна подсказка.
Вероятно писмото е писано преди Мустафа да разбере, че плана му да ликвидира Керим няма да успее. Едва ли са му дали лист и химикал да твори в прокуратурата.
А това, че Керим ще го даде на Фатмагюл за мен говори много. Не само, че не чувства Мустафа като заплаха, но и уважава правото й да получи и прочете писмо адресирано до нея, независимо от кого. Това ми говори за доверие.
Защото когато един човек реши да ревнува, ще ревнува и от живи и от мъртви, самото чувство е по-силно от теб.
Днес нещо не ми се получава. В главата ми е някаква каша и ми е трудно да подредя мислите си.
Дано някой успее да разбере, какво искам да кажа.

Дани, съгласна съм за целувката. Макар че и онази на брега си я биваше.
п.п. Само с едно не съм съгласна - не ми се стори да се целува отровено сякаш  Grinning  Hug 

# 362
Аз въпреки всичко си мисля, че п.б.н. си беше доста спонтанна. След толкова сълзи и словоизлияния, като се има в предвид и това, че си припомниха толкова болезнено "онази нощ", точно спонтанна ми беше реакцията и решението им да се отдадат един на друг. Щеше да е по задължение, ако още първия път, когато К. се доближи до Ф. и се беше случило, но после страстта им надделя и се отдадоха на емоциите си, не на задължението.
Интересно ще е в писмото на Мусти какво ще пише, то сигурно всички това се питаме, де. Според мен ще е нещо, което много ще нарани ФГ, може би ще я упрекне, че не го чака, не знам. Досега всичките му писма бяха с изблик "на обич", затова предполагам, че няма пак същите неща да пише, а нещо друго. Ако искаше да каже на ФГ да бъде щастлива с К., нямаше да наема човек, за да убие К., поне така мисля. А това, че Керим ще го даде, според мен вече ще означава, че той е осъзнал, че Мусти не е заплаха за него, може би е осъзнал вече, че ФГ не изпитва нищо към Мусти.
А относно името на бебето на Хаджер. Когато тя разказа всичко на ФГ в 62 и в поседствие 63-ти еп., Х. се обади на Мусти и му разказа за разговора с ФГ и каза, че сама ще избере име на бебето си, няма да е Мурат.

+1

# 363
Безкрайно благодаря на момичетата, които с усилията си спомагат да се наслаждаваме на сериала. За мен, като гледала някоко турски сериала, този е най-емоционален.

Силно впечатление ми направи един от танците, в който бащата на Керим започна да танцува, след което Керим с включи, и накрая Фатмагюл. Аз възприемам танца на бащата на Керим като символ на това, че до деня, в който едно момче възмъжава, бащата е този, който бди над него като орел (макар че в конкретния случай ситуацията е малко по-различна). След като малкото орле заяква, възмъжава, и става готов за живота, идва неговият ред да закриля и пази любимата си. Разперва крилете си (в преносен смисъл на "ръцете си"), Фатмагюл се вие и пърха около Керим, приемаща  любовта и сигурността на неговите обятия, готова да сподели съдбата си и живота си с него. Целият епизод е емоционално наситен, но във всеки един момент, в който мисля за епизода, си представям този танц и разперените и закрилящи ръце на Керим.

В този ред на мисли, и имайки предвид както и безкрайно нежната любов на Керим, и неговото отношение и подход към Фатмагюл като към скъпоценна и крехка статуетка, така и безкрайните му угризения на съвестта и измъчващата го вина, след разговора му в спалнята, в който той разголва душата си и силните си страхове и невъзможността си да прости на самия себе си, дори и не очаквах да има такова продължение, подсказано ни с останалата на пода през цялата нощ сватбена рокля. Според мен Фатмагюл беше емоционално потготвена, но не и Керим.

И като "нелирично отклонение" от горенаписаните ми слова - Мукадес пак ме разсмя още с първия момент на "излизането си" на сцената. Човек да се чуди - да се смее ли на простотията и , или да "хваща" доматите и да хвърля ли, хвърля.

Още веднъж благодаря както на екипа, превеждащ епизодите, така и на всички списващи в темата. Аз, като гледаща редовно, но много рядко включваща се в дискусиите, изпитвам голяма наслада да чета вашите анализи, голяма част от които отразяват и моята гледна точка.

# 364
  • Разград
Здравейте дами!
Аз съм от тези,които са на "балкона" - колкото и грозно до звучи в писаниците на някои.
В момента сме свидетели на типично българското качество "да развалим това,което е направил някой друг" и да го сринем.
По повод на плагиатството - трудно доказуемо .Пиша ви защото и аз съм изпадала няколко пъти в такова положение.Записвам си мисли,чувства където ми падне в момент на изблик на чувства и
от там не веднъж "мили хора" са се възползвали.Пробвах да докажа правотата си,но не успях -
отказах се не защото не съм борбена,а защото се принизяваш по този начин до тяхното положение
на мижитурка.
Когато мога ви чета,един два пъти се пробвах да пиша - влизам в този форум заради духа,настроението и защото сте много готини . Ровите се  в нета,откривате какви ли не неща  и ние,които не сме активни сме доволни за тази информация,но когато се появи някой решил да развали хубавото и нас ни жегва.Та нали тук се разтоварваме и даже мечтаем - толкова ли е
сериозно  newsm78 newsm78,а аз си мислех че го правим за удоволствие и разтуха.
Да се замислим - в реалното ни ежедневие с колко човека сме говорили за този филм и по какъв начин
сме го направили?А тук сме спокойни и въодушевени!
Боже стана дълго и объркано,но съм ядосана на досадните личности #2gunfireИ ми изде наистина да...........

Върнете си романтиката и бъдете такива каквито бяхте."Герои"винаги ще има.
На всички репортери и сценаристи  Hug  bouquet newsm51

# 365
.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 14:34 от Slawena

# 366
  • София
Бебо, вярно че се получи в един момент спонтанно.Но най-вероятно после ако се е случило нещо очевидно не е било съвсем,както трябва. newsm78
Всъщност всичко ще се изясни в следващия епизод, той ще напасне всичко нелогично и липсващо.
Последната серия и то най-вече краят й направо хвърли бомба. Много е важно,как ще  продължи.Защото мога да съм много доволна,ама и много недоволна-на двете крайности съм. newsm78

СлавенкаLaughing,еротичното е в страстното отлепяне и сливане на устните им...Пък защо не и в засмукването... newsm78
Яяяя чакай аз пак да си я пусна, да видя подробно, какво не ти е харесало   Laughing Laughing Laughing.

Хриси,ям букви  Embarassed Embarassed Embarassed,ама мисълта ми беше далече в устните на един мъж  Laughing.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 11:29 от Л_Дани

# 367
  • софия
Твърде силно е насадено чувството за вина в Керим,той так и не си прости за онази вечер /май и никога няма да стане/
А относно целувката:Енгин така засмука долната устна на Берен,че имах чувството,че ще я откъсне-еротика хич не видях Thinking

да, мисля че Керим няма да си прости-  дори смятам че така е редно....да живее с вината си, да доказва любовта си, да приеме щастието което Фати му дарява.....така го виждам и аз. Трудно ще е, но той е силен и ще се справи....

djoleva- така развиха образа на Мустафа, че от покаянието му вече няма смисъл...иначе и аз го чаках, но ако го направят сега...вече наистина отива на сапунка.... в момента съм в такова настроение  спрямо сценаристките , че  не го изключвам... ooooh!

Фентъзи - аз пък чудесно те разбрах, мила!!!! Hug Hug
п.п. може би защото Дервишово семе хич не ми е фейвърит...

п.п. уффф, целувката и мен не ме впечатли.... Cry

# 368
Аз няма да си пускам да гледам отново целувката,защото докато я гледах първите два пъти имах усещането,че ако някой ме целува така ще си умра от задушаване.Направо трудно си поемам въздух.Явно в предишен живот съм умряла по този начин.

# 369
Май ми се струва че ни чака "палав" понеделник...
 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Славенка,скоро ще ни разкодират и твоя стих! Спокойно!

# 370
  • София
Не зная вие какво мислите,но за мен сценаристките явно са много влюбени в Мустафа и затова ще ни занимават с него още 6 серии! То бива любов,ама това вече е прекалено!
Той им виси над главите на влюбените ни гълъбчета като Дамоклев меч!
Злати,явно още няколко серии ще си гледаш любимеца-къде като Робинзон Крузо,къде не! Peace
Не са сценаристките,нали Хилял Сарал се заключи последния път с Фърат пред апартамента й  Joy Joy Joy.Големи приятелчета са Laughing!

# 371
  • В Града на Липите
Дани, нали знаеш, че си ми слабост и не се заяждам.  Hug Просто обичам да споря с теб, макар че напоследък се хващам, че няма за какво.
п.п. Нелеп опит за шега беше това, не критика за правописа. Знам много добре къде си гледала, точно там където и аз  Grinning

# 372
Май ми се струва че ни чака "палав" понеделник...
 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Дай Боже всекиму,такива понеделници!

# 373
Не зная вие какво мислите,но за мен сценаристките явно са много влюбени в Мустафа и затова ще ни занимават с него още 6 серии! То бива любов,ама това вече е прекалено!
Той им виси над главите на влюбените ни гълъбчета като Дамоклев меч!
Злати,явно още няколко серии ще си гледаш любимеца-къде като Робинзон Крузо,къде не! Peace
Не са сценаристките,нали Хилял Сарал се заключи последния път с Фърат пред апартамента й  Joy Joy Joy.Големи приятелчета са Laughing!
Е сега,ще правят:
Скрит текст:
четворка с 3 жени! Лошо ли ще му е на Фърат? newsm78

# 374
Още една подсказка от 75еп,да ни е яд:
По време на писането на писмото,Мустафа плаче,една сълза пада върху листа,колкото и да не личи,къде е паднала..четейки писмото,сълзата на Фатмагюл пада на същото място...Меджхул..

Добре, че скоро разбрах, че Меджхул означавало "Неизвестен", колкото и да са му верни подсказките понякога, не винаги познава, а и каквото и да става, аз вече вярвам в хубавия край и нищо не може да ме накара да вярвам на каквото и да е, което не ми харесва...

Общи условия

Активация на акаунт