Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако съпругът ми не желае да обърне внимание на детето ни с увреждане?
Как да се справя с обвиненията и атаките на съпруга ми относно детето ни с увреждане?
Как мога да се справя с предизвикателствата в отношенията със съпруга ми и трудната ситуация у дома поради диагнозата на детето ни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако съпругът ми не желае да обърне внимание на детето ни с увреждане?
От съществено значение е да се поддържа открита комуникация със съпруга и ясно да се изразят вашите чувства. Мъжете често преминават през различни етапi, като отрицание, гняв, пазаруване, депресия и приемане. Може да му е необходима помощ и е важно да не се обвиняват взаимно. Фокусирайте се върху положителните аспекти и помислете за консултация с психолог, ако е необходимо.
-
Как да се справя с обвиненията и атаките на съпруга ми относно детето ни с увреждане?
-
Как мога да се справя с предизвикателствата в отношенията със съпруга ми и трудната ситуация у дома поради диагнозата на детето ни?
От съществено значение е да поддържате открита комуникация със съпруга си и да изразявате чувствата си. Обсъждайте положителни неща и обмислете консултация с психолог, ако е необходимо. Не се обвинявайте взаимно, а търсете конструктивни решения и подкрепа един от друг. Важно е да запазим спокойствие и да се съсредоточим върху грижите за детето. Общуване открито със съпруга си и изразяване на чувства. Не се обвинявайте взаимно, а търсете конструктивни решения. Консултиране с психолог може да бъде полезно.
нали има компютри за писане ...
силно. Подкрепа от моя мъж аз също нямам. Все още се опитвам да спра да го обвинявам, че не ми помага повече, но за доброто на семейството трябва да спра. Важно е детето, то има нужда от мен, от една спокойна майка. Това е много важно, защото децата усещат. Мила при нас резултати дойдоха, когато аз се успокоих. Престанах да и треперя толкова много, не съм го изчистила все още...но детето се промени. Престанах да го сравнявам с другите постоянно. Вярно е, че често ми става мъчно, но бързо се отърсвам...полза от това няма. Спомних си колко горда бях как проходи, седна, пропълзя преди всички..Толкова инат и упорство има в нея. Това се случи, когато вярвах в нея и се радвах на нейните усилия. После дойде диагнозата, гърча, работата, вината...гнева...Приеми детенце каквото е. Говорете с мъжа си за хубави неща. Радвайте се на всичко, което прави. Дай му време да се съвземе...мъжете не са като нас. На тях не им се слуша постоянно едно и също, за проблемите. Диагнозата я има и нея не можеш да промениш. Върви напред с терапии, специалисти и вяра в детенцето си и в теб съм сигурна, че нещата ще се променят ...ТЪРПЕНИЕ
Успех каквото и да правиш,