Зачервени бузи и постоянен плач

• 1 770
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
случва ни се нещо, което аз не намирам за нормално, а педиатърката ни каза, че няма такова заболяване , само с изброените симптоми.

Синът ми си беше с нормално поведение, докато преди 5 дена, зачерви бузи и започна да плаче непрестанно. Няма температура, няма зъби (провери го доктор, а и не се лигави и не блъска неконтролеруемо всичко в устата), не съм му сменяла храната, храни се само с АМ, не е захранен все още. Не съм сменяла прах за пране, нито козметика. Няма обриви по тялото.

Детето не е носено на ръце, не знае какво е това поне от 3 месеца, от както си тръгна баба му. Изведнъж започна да мрънка и това мрънкане се превърна в плач, който не стихва. Оставяла съм го да плаче по 1 час, но той и преди това си беше такъв - опък човек и не млъква. Тази червенина по бузите не отминава дори когато спи и е в покой. Да не говорим, че през деня трудно заспива, а нощем се буди рано - рано. Бузите не горят, не са изпръхнали, няма им абсолютно нищо на допир и вид.

Педи каза, че няма такова заболяване само с червени бузи, изписа ни фенистил капки, от които детето не се повлия. Не зная какво е това. Моля, помагайте.

# 1
Погледни в Гугъл за "петата болест".  Не е задължително да има пълния набор симптоми, но и не изисква лечение. Моя е правил такива червени бузи от храна, но пък ти не си захранила  newsm78

# 2
  • София
Погледни в Гугъл за "петата болест".  Не е задължително да има пълния набор симптоми, но и не изисква лечение. Моя е правил такива червени бузи от храна, но пък ти не си захранила  newsm78

Погледнах, няма нито един симптом на тая болест. Вече почва да е много червен в областта на очите, веждите, челото и скалпа. Не яде днес. Така или иначе сме на преглед малко по - късно, ще видим там дали въобще ще ни обърнат внимание на това. Искаше ми се да имам някаква представа, защото така или иначе ще даваме кръв и урина, поне да поискам някакво допълнително изследване. Чудех се дали може да е от млякото. Макар че той това мляко си пие от началото, докато лежахме по болниците му даваха да пие лактоза фрий. Дали е възможно да е направил някаква непоносимост към лактозата... брей, не било лесно да си родител.

# 3

Погледнах, няма нито един симптом на тая болест. Вече почва да е много червен в областта на очите, веждите, челото и скалпа. Не яде днес. Така или иначе сме на преглед малко по - късно, ще видим там дали въобще ще ни обърнат внимание на това. Искаше ми се да имам някаква представа, защото така или иначе ще даваме кръв и урина, поне да поискам някакво допълнително изследване. Чудех се дали може да е от млякото. Макар че той това мляко си пие от началото, докато лежахме по болниците му даваха да пие лактоза фрий. Дали е възможно да е направил някаква непоносимост към лактозата... брей, не било лесно да си родител.
Възможно е да е от АМ, независимо, че преди го е пил. Моят син отключи лактозна непоносимост малко след ваксина Хеп. В, втори прием. Според лекарите нямало такава връзка, но наскоро прочетох листовката на ваксината - пише си черно на бяло, че е възможно да се отрази на стомаха. При нас непонсимостта бавно отмина, но от прясно мляко все още бузите му се зачервяват сериозно.

А тази шарка понякога се проявява само с зачервени бузи и дори и казват "болестта на зашлевената буза". Дано му няма нищо на детенце и бузките да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт