Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 631
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Олеее, Ваче, ми и аз слагам цялото кубче мая. изобщо не ми изкача така от тавата. Надува се прилично. Правих две питки пробни с цяло кубче, сега официалната с половин ли да направя?  newsm78

Честит рожден ден на Дани! Даги да ти е жив и здрав, много да те радва и никакви притеснения да нямаш за него!

Хеберлеа, много е хубаво! Всяка година ли и съчинява по едно такова! Много мило. Сега и за Оги трябва да има.

Скрит текст:
П.П Ооо Шунче,,честито , това е страхона новина. Да сте много щастливи в новия ви дом ви пожелавам. Край на местенето по квартири. Пишеш в скрит текст, чакай и аз да го сложа в такъв!

# 541
Даги, Честит рожден ден на Дани! Да е здрав и щастлив!
 newsm59
Хиберлеа, питката е уникална Simple Smile много ми харесва! А бабата много хубаво стихче е написала Simple Smile

Дидолинка, все едно за мен говориш
-
Цитат
Имам чувството,че откакто се стопли и излизаме по-често с количката,все повече не ми остава време за нищо и съм  вечно уморена.

Ани, ако се чудиш на гъбената супа, ела да видиш днес Ян Бибиян с какво ме изненадаха... някакво заешко със зеленчуци, което включва хем грах, хем зелен боб (на твърди парчета) и то с люспите, а може би беше чушка с люспи не е много ясно, но малко дете не може да го яде. Те му се запречват на гърлото, то се дави. Аз черешите му беля дето колко люспа имат, а представи си това чудо. Направо се фрапирах. Десертът уж компот с царевичен грис, ама аз такъв едър грис не бях вижала Simple Smile зърнеста структура. Абе с 2 думи - малко не съм доволна, да не кажа ИЧ. Crazy

Шунка, страхотна новина Simple Smile знам каква тръпка е и съм сигурна, че съвсем скоро ще сте напълно щастливи, въпреки разните ядове по пътя.

Момичета, Камен е пак с хрема и кашлица, но освен сироп Ентитус и вит.Ц друго не давам. Какво може да се дава на малко дете за гърло? Неоангин не може да смуче очевидно, ама други варинати няма ли, които да са подходящи. Мед със сода знам за малки деца, ама не ми се бърза с меда... newsm78

# 542
  • Sofia
Вентолин/Ериус да не получи псевдо-круп (но все пак може би е добре да се посъветваш с лекар, моят поне винаги го изписва заедно със сиропа за кашлица), Осцилококцинум - като го размиваш във вода м/у две лъжички, малко трудно се размива, трябва да имаш търпение. Някое чайче също евентуално - лайка, невен...

# 543
Шунка - не се притеснявай - както знаеш нашите момчетии доста си приличат - ние пък звъняхме на Ани2  Wink (Ани2  Hug) Ужас не мога да си взема GSM от него ако го докопа...

Шуши - радвам се че питката ти харесва.. Simple Smile да ти кажа всеки път ми изглежда по различен начин, но мисля че е много успешна рецепта и дори за начинаещи в месенето като мен.
Ей сега си дойдох за 3път с манджичка он Ян Бибиян - да верно че са едричко смлени, но пък моя синковец точно такива ги харесва - с голям апетит си изяжда всичко. Вземам му от диетичното меню. Ние май няма да се записваме на държавна ДК, но реших да му вземам от частните 2-3 седмично с по-засукани месца, че в къщи рядко готвя месо, да не говорим заешко. Но вземам само основно, та добре че ми казваш за десертите - да не се излъжа. Но аз сладките неща ги давам като междинни закуски, а не като десерт че да им е по-лесно на храносмилането.

Ани-
да всяка година! има дарба нашата баба - вероятно е за Оги ще има изненада  Hug

# 544
Даги, много, много радост да ти носи Дани! Много щастливо детство му пожелавам!
Шунч, чудесна новина!
Шуши, аз не давам друго - промивам нослето по-често. Оксцилококцинум е добър вариант, за смучене са си малки, а и то е повече за спокойствие, че правим нещо, отколкото да действа. Както Шунка е предложила, различни чайчета. Аз правя и инхалации.
А за люспите...Камен колко зъбчета има? Явор вече е с 5 и макар да не са много, но черешите не махам люспите. А тази кухня не беше ли пасирана?
Ваче, знаеш, че и аз съм във фен клуба на Сашата! Да те радва с все повече постижения!
Като си говорите за постижения на бебоците, Явор е на опашката, нищо че е от най-големите, но в сравнение с Румен е бързо развиващ се Simple Smile Чао казва само на баща си, съзнателни са му само "мама" и "тати", иначе различни срички повтаря. Няма желание за никакви образователни игри, всичко удря, къса и слага в устата  Laughing Още не го и напълно проходил, защото прави по не повече от три крачки, но натам се е запътил Simple Smile))
Хеберлеа, стихчето е чудесно! Много да го нацелуваш Оги Simple Smile
При нас имаше буря днес и не успяхме да излезем, отделно и майстор идва, за да оправя водопроводните неща в кухнята, та дечко е киселяк.
Цвети, не се обвинявай, хора сме  Hug
На всички недоспали пожелавам тази нощ да е спокойна  Hug

# 545
Ей, не съм писала от 1 юни - срамота  Embarassed
Ама наистина нямам време. Добре, че днес вали и не излизаме надвечер. Иначе като се върна от работа с Йоанката хукваме, сякаш не се е прибрала половин час преди мен. Много е порастнала и прави много нови неща. Супер ми е интересна и сладка. Не иска да се пусне да ходи, но това не й пречи да си бута колелото и чак да бяга с него.

Тина, прочетох за случката с Краси. Радвам се, че е добре.

Искам да честитя рождените дни на всички порастнали деца. Да са живи и здрави, другото не е важно.

Зверче,  четох, че си пускала малкия  бос по тревата. Не искам да те плаша, ама внимавай, оня ден се бях сдобила с кърлеж  Confused

Ани, ама ако я караме подред, аз бая ще имам да чакам, че май късно се записах....  Cry

Вова, може ли да ми кажеш тази хубава торта от къде я поръча, че другия път като празнуваме във Варна да имам на предвид.

Пао, честита рокля.

Ваче, много се радвам на Сашата.

Хеберлея, ама това стихче свеки ли го е писала. Много е хубаво.

Шунче, честито за сбъднатата мечта. Дано да сте много щастливи там.

Станана дълго, извинявам се...........

# 546
Шуши, как ги белиш тези череши!? Аз пък реших вече да му ги давам на Никола направо с костилките. Първата я изплю, но после спря да си дава зор и пак му ги цепя.
На Камен бързо да му минава гърленцето!

Ние току що ходихме да уточним менюто в ресторанта за РД на Никола. От 50 души поканени , вече са 36. Знаех си аз, че в крайна сметка ще се получи скромен рожден ден!  Wink

# 547
АНА2,  моля за съвет! Бебокът май иска да се отбие сам Cry. От 3-4 дни явно нещо зъбки го мъчат, сополки, температура, подути венци. Категорично отказва кърма. Гърдите ми се препълват и болят, аз си имам доста кърма. Възможно ли е да стане чудо и такъв голям бебок да поиска пак да суче? Ако не, как се спира кърма? С първото дете ми изписаха бромокриптин, и пак остана кърма 6  м. след спиране на кърменето. Аз не искам да отбивам още, мъничък ми се струва и мислех да кърмя до Нова година поне. Може ли бебе да се отбие само?
Педиатърката вчера, естествено, ми каза, че вече е трябвало да го отбия Wink.
Не е слабичък иначе - 79 см, 9500 гр.

# 548
Хиберлеа, ами то аз за 2ри път взимам кухня и още нямам наблюдения много. Вчера не взех диетична и десерта беше мляко с грис, който аз изядох и беше супер Simple Smile но днес това беше течно, капе, гадно... не ставаше. Ако решиш да взимаш десерти ще разчиташ на късмет явно. Иначе браво на Оги, че си хапва с удоволствие. Камен нещо се е разглезил от пюретата, където няма подправки и т.н. В това ядене днес имаше и клечки  Shockedот чубрица или нещо от сорта...
Ана2, ами той Камен си е реално с 2 зъба, защото новите 2 дето са отгоре са само дупки и нищо не излиза от тях Simple Smile Но аз черешите ги беля, защото за първи път давам и нещо да не раздразни стомаха, а не че той няма да ги хапне и иначе Wink
Ани, беля ги с ръце...не е особено удобно, но като са добре узрели е лесно. Ма той изяде 3 череши и после повърна 2 пъти и не съм давала повече. То не е като да беля всеки ден Simple Smile като почне да яде без да повръща няма да ги беля вече Simple Smile Така или иначе мисълта ми беше, че чушки с обелките и за възрастен човек си е гадна работа като има в манджата и ми се видя нередно.

# 549
Честит рожден ден на Дани!Да е много здрав и щастлив!  Hug

Изпита днес мина и не си знам оценката,защото бързах да се прибирам и помолих да ми оставят книжката при инспекторката и на 15.06 ми е последния изпит и приключвам 3 курс  Crazy Оценките още не са нанесени всички,но има време.

Да почерпя макар и късно за на моят татко РД.Пожелавам му е да много здрав!

Ваче да ти кажа Сашата ми пълни сърцето.Все така да ви радва!   bouquet

Шунче честита сбъдната мечта!   bouquet

Отивам да хапна торта и да закарам баба и вуйчо,че съм шофьорче днес Simple Smile

Лека и спокойна на всички  Hug

# 550
Добър вечер Hug

Честит Рожден ден на Ники и на Дани  bouquet

Тина, честит Рожден ден и на татко ти  bouquet  . Добре че бил малкия дявол с Краси Hug

Шунче, прекрасно! Много щастие и спокойствие да ви донесе   bouquet

Благодаря за поздравите за голямото ми момче Hug. Опростих му всичко вечерта, че даже и едни бързи мъфини намаза Mr. Green

Дес, липсваш   Heart EyesHug

Аз взимам диетичното меню на Ян Бибиян от един месец вече и съм доволна. Вкусно е, слагам срединката от една филийка хляб, а и на Иво тази консистенция му допада. Той по принцип се мръщеше на гъстите пасирани пюрета, предпочиташе домашното - редичко и с парчета за дъвчене. Десертите обаче наистина са кофти, но то само с компот Tired. Нашият отначало им се мръщеше, но бързо свикна, аз ги давам за следобедна закуска.

Шуши, бързо да минава гърлото Praynig Hug. Иво беше скоро с червено гърло и леко прегракнал, но не съм му давала нищо специално, капех коларгол за хремата и предполагам, че е помогнал и там

На Иво тези дни му е излезнал 4-ти зъб без да разбера  Whistling. Вече има два отгоре, но са 1-ви и 2-ри десен резец  toothCrazy. Представям си каква смешка асиметрична ще е като му поизрасте малко Crazy

Hug на всички, които пропуснах Blush Hug
Лека нощ и спящи бебоци Hug

# 551
  • София
Честит рожден ден на Дани!!!
Скрит текст:
без списъка хептен не знам вече кой празнува  Crazy

Ании, ми сега се обърках съвсем  Rolling Eyes Принципно в рецептите е колкото кибритена кутия. Може би тия от 42 грама са толкова. Май аз се обърках... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Ужас! Не съм в час, ама като видях на Хеберлеа изригналите протуберанси на слънцето изумях направо  #Crazy #Crazy Joy
Абе цяло кубче се слага Сега чета.. Хеберлеа моята тавичка също е 30 см. Да не си купила брашно с набухвател вътре? Ако пък ползваш все едни и същи продукти е мистерия тази работа. Абе важно е, че питката е изядена и хубава! Ани.. снимки дай, ще те тормозя   Twisted Evil

Много прочувствено стихотворение! Аз също се развълнувах  Embarassed

Шунче, честитооо!!! Hug Hug Hug
Скрит текст:
Сега всички ще помислят, че си номер втори...  Joy Joy Joy

Деска, така е, няма да имаш време.. Постепенно ще почнем да опадаме от темата. После децата ще пораснат и ще се поосвободим и пак ще пишем  Wink

За черешите говорите.. Малка Ралка лапа као невидяла череши. Само й ги цепя. Изобщо не действам като при захранване. Направо от раз първия път си изяде 5-6 череши. Не съм ги белила. И ягоди яде  Wink Но тя не е имала никога проблем с повръщане.

П.С. Благодаря ви за всички пожелания за Сашата! Hug Hug Hug

# 552
Честит рожден ден на Дани на Даги...   bouquet Да ти е живо и здраво голямото борбено момче Simple Smile

Шуши, аз не бях доволна от Ян Бибиян ама и ти направо ме вкара в тъча. Много ясно, че ще има подправки, ти чубрица не слагаш ли когато готвиш? И какво като е имало грис с мляко? Аз знам, че са достатъчно големи да ядат млечни неща, минали термична обработка.
Иначе можеш да поръчваш за деца с алергии, там готвят с АМ, но според мен няма смисъл.

На Нико нищо не пасирам, дъвче много добре. Не се вталясвайте толкова, тук срещнах майки дали кисело мляко с бисквити на 2 месеца, щото повръщало от кърмата  Rolling Eyes

Хеберлеа, много е мило и чувствено.  Hug

Ваче, тук не сме написали кой е номер 1 .. Wink

# 553
Добро утро, Даги,ЧРД на Дани! Да ти е живичък и здравичък и приказно детство да има! Hug
Деска,напълно те разбирам -нямам грам време  и то без да ходя на работа! ММ си дойде  и 2 дни не мога да се оправя с прането и багажа Laughing
Още в 8.30ч. сме по улиците ,че не се  издържа -спим по 1.30ч. и сме навън до към 12ч. После става жега и предпочитам да се приберем.Заспива чък към 15ч. и спи до 17ч. Снощи например бяхме до 21ч. навън .Добре ми е този режим особено за лятото ,когато все пак доста късно ще излизаме.
 Ирето,ЧРД на голямото ти юнче на патерици. Hug
Шунче,честита ви сбъдната мечта!  bouquet Аз съм горе-долу доволна от ДК ,но след манджита на баба на село ,Дара се мръщи сега на кухненските! Laughing
Шуши,и аз да подкрепя Чин -недей да се впрягаш прекалено с храненето -давай по-смело ,момиче! :hug
Вачеее,това е за Сашата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ани,и нашите гости за кръщенето станаха 20 и 4 деца! Поръчахме си тортите вчера ,всичко си уточнихме ,сега остава да си облечем таткото малко по -празнично и сме готови за неделята! Да ви питам за топките ,с които пълните кошарите -на какви парички ги взимате от Джъмбо,че вчера й купихме от един магазин за 50бр.12лв. newsm78
 Май ще вали тук ,та поне ще имам време да пооправя гладенето!
Хубав ден ,ставам ,че ме дърпа госпожицата ,че е гладна!
П.С. Извинете ме за грешките ,но нещо се случва с копмютъра напоследък!

# 554
Добро утро.
Ире, и вие ми липсвате, ама няма как.

Кити, снощи се сетих за теб, как си? Какво се случва с работата?

Ичка, то ако не излизам след работа ще имам време, ама гледам и ние да сме на вън. В неделя съм й сготвила 6 яденета и в буркани, че да има за седмицата. После през седмицата правя само десерта и към четвъртък вече няма ядене и пак готвя  ooooh!

Йоана също яде череши, ягоди не харесва все още. Вчера я пробвах кайсии, бяха й странни.

Чин,  абе аз бях чувала, че чубрицата не е много подходяща за деца, ама не съм сигурна. Принципно на нея й слагам копър, магданоз или целина, а суров магданоз си хапва ей така за удоволствие. Иначе млечни кремчета хапва редовно.

Само за инфо, докато съм на вълна храна - на Биосет в ДМ има много вкусни натурални кисели. Малко по-скъпи са и са 1/2 порция от другите, но са вкусни. Имат и нормални за по 29ст, които също са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт