Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 631
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Днес почерпката е от нас  с Краси Simple SmileПорасна ми малкото момченце - да е живо и здраво!
Не мога да слагам картинки затова  newsm38 baloni  ura

Честито и на рождениците от вчера и оня ден,без списъка и на мен ми е по-трудно.

При нас е много ветровито и днес май няма да можем да излезем Sad. Довечера ще празнуваме в тесен кръг.
Съжалявам ,че няма да се включа по другите теми в момента.
Хубав ден!

# 556
Честит рожден ден на Краси!Да е жив и здрав,да слушка и да ви радва много!
Само моето момче ли не може да гълта големки парчета?Уж дъвче,но като стигне до гърлото почва да се дави,да му се повдига......ужас!Зор ще видим с това,но аз и без това нищо не му пасирам-мачкам с вилица.От кухнята обаче пасират,а следващата група е като за нас големите и подозирам,че няма да може да я хапва!

# 557
Добро утро!
Честит рожден ден на Краси, да расте все така умен и жизнен! Много да ви радват децата, Криси, и дано ги приемат в яслите!
Деска, не ти е лесно! Дано поне на работа ти е интересно!
Ичка, браво на вас, аз не мога да се оправя толкова рано да излизам...
Тина, браво! Сега имаш право на малко почивка Simple Smile Честит празник на татко ти!
Кити, ако четеш, и аз те гушкам!

Аз ще се опитам да довърша една курсова работа днес и да напиша едно резюме, да видим дали ще ме огрее. Поне водата дойде  newsm44
Хубав ден!

# 558
  • София
Честит Рожден Ден на Краси!!! Жив и здрав да бъде за радост на мама и тати! Hug

# 559
Честит рожден ден на Краси Simple Smile Да е здрав и доволен от живота и да се слушате взаимно Simple Smile

Чин, за подправките ясно, че ще има, но ме изумиха количествата и твърдите клечки - вярно, че бяха само 1-2, но все пак. А за млякото, той още има проблем с лактозата и затова взимам диетична и всичко е ОК. Яде само масло и кис.мляко, а сиренето още го опъпчва и повръща, така че за прясно мляко не може да се мисли. Иска ми се да е и той като другите и всичко да яде, ама не става. Затова и нямам бележка от педи за държавната кухня, та взимам частна. ooooh! Но днес смятам вече да я накарам да ми даде една бележка и да се приключва тая тема, че стана от мухата слон. Crossing Arms

Ире, мерси за пожеланието, ама гърлото не само не минава, ами тая нощ и Т вдигна. След малко отиваме при педи, пък да видим. Ако трябва и аз ще му взема Коларгол - каквото каже тя, това ще бъде.

Деси, гледах снимката на Йо - голяма сладурана. Скоро ще мине и на другата седалка и ще хване волана Simple Smile

Ичка, топките ги взех от Комсед 100бр за 17лв, ама бяха с намаление. Иначе са 33лв май.

Ана2, то крайно време ви беше за водата... уж сме 21 век пък да ви се случват такива неща  Shocked

# 560
 Здравейте и от мен!
Много дълго не успявам да вляза и да ви "видя",а успях да прочета само последните 5-6стр.

Честит рожден ден на всички дечица,които съм изпуснала!!!Да са ви живи и здрави,и много,много усмихнати!Прекрасно и безгрижно детство им желая!

Честит рожден ден на Краси!Да порасне голям,красив и умен за радост,и гордост на мама,тате,и баби и дядовци!Весел празник!

Благодаря ви за пожеланията за Георги,момичета! HugНашите рождени дни минаха миналата седм.и ми беше доста натоварено.Цяла седм.гости имахме! Simple SmileБях поканила само най-близките роднини за Георги и се получи страхотно(иначе и ние като Ани правим "сватби"всеки път)!И прощъпулника го направихме същия ден-хвана бъркалката,сладкар ще става. Simple SmileНа София и спретнахме леко парти на деня(тя е родена в деня преди него)и голямо пиратско парти в събота-на Витоша.Получи се и съм много щастлива,защото всички бяха много скептични(основно ММ)настроени,а беше много хубаво(и времето не ми изневери  Mr. Green).В неделя завършихме пак с парти за РД и с торта та не знам как се влиза във форма с толкова мн.торти! Joy:Започвам да стягам багажа за морето-отиваме на къмпинг и ще поостана с децата повече време.Но поне ще ви следя,ще има нет. Simple Smile
Приятен ден на всички!

# 561
  • София
Здравейте и от нас с Лора!

Заинатила съм се, че днес най-накрая ще се разпиша, каквото и да става! Twisted Evil

Първо искам да честитя рождените дни на всички пораснали дечица!  Да са живи и здрави и много щастливи, прегръщам ви всички  bouquet

А ние като цяло сме добре.  И аз си имам проходило момиченце, от няколко дни прави самостоятелни крачки, но засега няма особено желание да се придвижва по този начин...
Явно е в някакъв период обаче, защото много неща се промениха към не много добро Confused Това че е лепната за мен е ясно.  Но спи много неспокойно нощем, не иска да си спи в креватчето и е адски рев, а точно беше започнала да спи по цяла нощ...  Отказва да яде друго освен попара и каши.  От вчера взимам детска кухня, вчера не я прие съвсем зле, ще видим днес как ще е Rolling Eyes (между другото, кухнята е Ози, вчера беше добре като консистенция и вкусно, ще споделя как е с времето).  А освен това категорично отказва да седи на гърнето.  Почти моментално става и тръгва по голо дупе.  Пък доскоро си вършеше почти всяка голяма нужда там.  Има и още - променливи настроения и т.н.  Надявам се това да минава...

Съжалявам, че малко повърхностно и само за нас се включвам... Излишно е да казвам, че не ми остава много време с това щъкащо диване, всички сте на този хал.  Но ще се постарая да пиша по-често, че срамота.
Желая ви хубав ден и се надявам да видя скоро поне софийската част от вас Wink Hug

# 562
Честит рожден ден на малкия Краси! Много радост да носи на мама и тате!Исках и друго да пиша, но в момента така ми е притеснено, че ми изчезна всичко от главата! Чудя се какво да я правим Белата - в неделя я ухапа кърлеж Sick
Пратихме я при баба и уж да кара колело, че аз останах сама с бебока, а тя много искаше да пробва новото си колело...Е , да ама бабата решила да я водят на пикник на Драгалевския манастир и като си дойде докато я къпех го видях гада. Аз се панирах естествено, че въпреки че съм селско чадо до сега не съв виждала на живо, но ММ каза че вече са го хапали и го извади с пинсета - едва се беше закрепил. Измихме и дезинфекцирахме със спирт и уж мъжо погледна в нета какво да правим. Успокоиме, че сигурно няма проблем и действително Бела няма никакви оплаквания до този момент - но вчера вечерта видях че местенцето на ухапването е зачервено. Намазахме със клеева тинктура за по-добра дезинфекция и тази сутрин беше намаляло...ама сега ми е такова стегнато отвътре...
Ох голям съм карък таз година...и ден без притеснение нямам...
Я дайте съвет ако имате опит с кърлежи? Сега се чудим кога да и пуснем изследвания и дали има направление за такива newsm78

Бюти и ние имахме такъв период с гърнето с каката на годинка. Налагаше се да се гушкаме на гърнето... Опитай след няколко дни пак, без да настояваш, може и да отмине. Сега са много трудни - почват да се осъзнават и с това започват и страховете им...

# 563
Добро утро!

Какво дъждовно утро само!  Grinning

Ваче, втората пита направих на розички, за да пробвам и друг модел. Стана много красива, но забравих да снимам, понеже бързах да я начупя, да видя как се е опекла. А Слънцето ми.... засилих се да кача една снимка, но като видях на каква жаба прилича и се отказах  Crazy  Grinning

Ичка, по толкова ги купувам и аз топките.

Деси, какво й готвиш на Йо? От някакви рецепти ли гледаш или си измисляш? Аз като му готвя гледам да е най много 2-3 порции, за да го изяде за два дни без да замразявам. 6 яденета  #Crazy ти ме разби направо! Аз ако му наготвя едно на седмица и съм герой!   chef

Криси, честит рожден ден на Краси! Пожелавам му да е здрав преди всички и да го приемат в детска ясла тази година. Все така бързичко да напредва във всяко начинание!

Тина, браво за отметнатия изпит.   Peace

Августа, добре си ги наредила двамата един след друг!  Laughing

Бюти, честити ходещи крачета на Лора!

ОО Хеберлеа , много неприятно се е получило. Щом сте го извадили бързо това е добре. На Иван също му вадихме кърлеж на 3 години, но ходихме в болницата, понеже никой няма опит от нас. После следях за лаймска болест. Верно че и аз имах подобни притеснения, но нищо не се е зачервявало. Изчетох доста статии и стигнах до извода че вероятността за лаймска болест е много малка, но докато не мине инкубационния период, човек не може да не е на тръни. Консултирайте се и с лекар!

# 564
  • София
Hebreleа, а кърлежа пазите ли? Обикновено той се носи за изследване. Ако той не е заразен всичко е наред. Следи за червенина на мястото. Мен много ме е страх от кърлежи.. полудявам. И мажа Саша с аутан непрекъснато. Може би аутана не е за това, ама аз съм решила, че ги гони и толкоз. Бълхи също е пълно навсякъде. И на децата им стават огромни плюски, защото реагират остро. Абе... ужас просто  Confused

Ани, еее, на жаба приличало.. дай да го видим де, може да е малко пооблещенко, ама карай  Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 10:53 от Vache

# 565
Ани2, абе интересно ми е на работа, ама много нещо има за дооправяне и все мен са чакали година и половина  ooooh!

Ани, в повечето случаи си фантазирам или пък търся сайтове на млечни кухни и гледам за седмицата какво ядат децата и готвя.
Оня ден съм сготвила: 1. пиле с ориз, 2. телешко с картофи, 3. пиле фрикасе, 4. супа топчета (от мляно месо), 5. копривена супа и 6. зеленчукова супа - морков, тиквичка, пипер, картоф и т.н - бяха ми дали домашни. Общо 3 супи и 3 яденета - храна за 3 дни  Mr. Green За следобяд правя кисел или крем, оставям банан или други плодове, тиква с елда и т.н.
Иначе не ги замразявам, а слагам в буркани и стерилизам. После в хладилника. Изтрайват си 3-4 дни докато бъдат изядени.

# 566
Честит Рожден ден на Краси newsm59
Криси, присъединявам се към пожеланието да го приемат в яслата, че и баткото, и да са си при теб  PraynigHug

Хеберлеа, и аз не съм виждала кърлеж на живо, а като малка не съм излизала от треволяците и прегръщах всяко животно Rolling Eyes. Вероятността да е бил заразен обаче наистина е мнооого малка. Познавах едно момиченце (внучка на екс гадже на баща ми), беше на около 4 годинки и вече й бяха извадили 10 -15 кърлежа. Гледах така  Shocked до като ми разказваше баба й. За щастие нито един не я беше заразил с нищо. Стискам палци и вашият да е бил безобиден Praynig Hug

Бюти, честито ходеща кукла  bouquet

# 567
Деска - направо ми събра очите Shocked Това всичкото за един ден ли го готвиш?! Браво на теб за организацията - предполагам, не само за малката госпожица...
Аз все още правя простички манджички за Оги - вчера например готвих тиквички с ориз и малко морковче и елда, зеленчукови супички..неща които готвя и за нас но на него отсипвам преди да посоля и да сложа по-силните подправки. Всъщност и неговото вече соля съвсем лекичко...

Бюти - улисах се и да не забравя - честито ти проходило момиченце!

Ваче - абе пазим кърлежа, но вече е мъртъв, а според ММ трябвало да се изследва жив. Никак не ми се мъкнеше по нощите по болници Белата, хем току що изкъпана... днес баба и е на погребение, а и личната докторка е утре на смяна, та утре ще я водим на проглед и изследвания - ще лудна от притеснение следващите 1-2 седмици...

Егати сериала в който живея..ще лудна ако не сте вие поне на вас да си го кажа...

# 568
heberlea Косьо беше с лаймска болест от кърлеж от квартала  Confused Беше на 2г.
Зачервява се мястото, става като ... дарц... на окръжности.
При него обривът стана колкото моята длан, на гръбчето беше. Личната твърдеше, че е алергия към ухапването. Кърлежът го извадиха в Пирогов, срещу заплащане и нищо не ни казаха, нито го изследваха.
След месец го заведох на алерголог да го види и от там директно в инфекциозна. По спомен изследвания се правят месец след ухапването, за да се видят изменения. Днес ако отидете няма да се види нищо.
Следете за нервност, повишена Т, болки в ставите...
При Косьо нямаше нищо, само обрив.
Стискам палци да не е нещо сериозно. В повечето случаи не е.  Hug Хубаво е, че сте го видяли и ще следите

# 569
  • София
Здравейте.

Аз съм се шашнала, Виктор е с 38.6 температура, много е отпаднал и поспалив. От снощи ми се видя топъл, но нямаше температура. Днес сутринта го водихме на консултация, и без това трябваше да му пускат кръв и урина. За съжаление с колектора не се справих и урина не дадохме, до утре като излязат резултатите сигурно ще се побъркам. За пръв път се разболява и съм много притеснена. Сутринта му дадох панадол, сега нурофен. Ваче беше писала, че на 2 часа могат да се редуват нурофен и панадол и така мисля да действам.
А нашия педиатър е великото спокойствие, вика ами те от всичко си вдигат температура, спокойно.
Какво да давам, ако не дай си Боже вдигне над 39?  Ако и утре е така  ще го водя при д-р Данчева във Вита.

Хебърлеа, стискам палци всичко да е наред при вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт