Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Мейдънли, писах ти на лични, но да уточня - температуропонижаващи се дават над 38 градуса мерени под мишницата. Ако мериш в ухото трябва да е поне 38.5 или 39. Също така ако мериш в ухото трябва да си сигурна, че няма ушна инфекция, защото тя изменя резултатите. А той има ли сополи, кашлица, кихане?

Ние преди малко се върнахме от педи. Каза, че Камен няма ушна инфекция, а гърдите са чисти и не е нещо страшно, така че си продължаваме сиропа, вит.Ц и чистене на носа.+ виброцил преди лягане, за да можел да спи, ама аз няма да бързам да пръскам докато не се запуши носа.

# 571
  • софия
Здарвейте,
Майденли, на два часа температуропонижаващи е доста драстично, изчаква се поне 4 часа.Във Вита педиятри на са ли Масларски и Беличева, тази докторка не съм я чувала.
Хеберлеа, Hug какво да ти кажа след дъжд качулка, но се вади кърлежа от специалист, изследва се за 1 седмица излизат резултатите, пие се задължително АБ, понякога се прави два курса АБ, дано всичко е наред Praynig, те на мъжете всичко им е много просто, ама по някога нещата са сериозни.Има мн. кърлежи, но слава Богу не са опасни.
Бюти, радвам се че писа за Лори Heart Eyes
Шуши да ви минава бързо.
От това гадно време се изпоразболяха децата Close
Много духа при нас не успяхме да отидем до кухнята и сготвих на Мона супа от спанак, изяде 2 купи с 2 сухара Shocked, тези дни и давам ягоди и череши по малко, ама такова цапане пада.
 Hug

# 572
  • София
Ваче беше писала, че на 2 часа могат да се редуват нурофен и панадол и така мисля да действам.
А нашия педиатър е великото спокойствие, вика ами те от всичко си вдигат температура, спокойно.
Какво да давам, ако не дай си Боже вдигне над 39?  Ако и утре е така  ще го водя при д-р Данчева във Вита.

Мейдънли, може, АМА АКО СЕ НАЛАГА!!!! Да не вземеш да редуваш нурофен и панадол ако детето има Т под 38 Naughty Няма страшно и да вдигне над 39. Децата вдигат много бързо и до висока стойност. Не е както възрастния човек. Така че успокой се, не изпадай в паника. Ако ти държи между 38 и 39 давай през 4 часа каквото си почнала. Аз на Саша давам Нурофен, защото на нея й сваля трайно Т. При това мисля, че той дори може на 6 часа. Давам, детето сваля Т и ако не вдига не давам повече.Повечето педиатри казват да се редува, независимо, че няма Т, защото бил противовъзпалителен, но аз никога не съм давала такива лекарства, ако няма повишена Т.

Шуши, аз пия температуропонижаващи и под 38. Това не може да се обобщи, зависи от състоянието на човека. Понякога и на 37,8 се чувстваш зле и аз няма да оставя детето да се мъчи щото се давало под 38  Wink

Хеберелеа, стискам палци, според мен всичко ще е наред! Hug

# 573
Здравейте и от мен.

Честито на рожденника днес,Краси! Много да е здрав и послушен : ))) Честито,Криси_фил   bouquet

Деси,много хубаво меню,не се бях сещала за копривата,ще те комирам.ММ е ужасно злояд,добре че Марти не е като него,че двама щяха да са ми много.Такива неща в нас въобще не се котират :С Дай му само мусаки и още 3-4 от най-популярните манджи.Само за мен хич не ми идва музата да готвя.
Бюти,честити крачета. Hug За гърнето - чела съм на много места,че около годинката повечето реагират така.
Хаберлеа,дано на детенце нищо да му няма. Praynig
Цвети,много рядко даже "избухваш".Аз на твое място...не знам честно как ще съм.Вярно е,че човек се наглася според ситуацията,но отстрани сега ми изглежда много трудно,най-вече защото често си сама не само през деня.От друга страна,нека таткото да има работа,а децата ще порастнат и ще става по-добре. Hug
Мейдънли,може да свали Т още от панадола,изчакай малко преди да започнеш удърните дози,те са при спешен случай според мен.
Тина,браво  Hug

Ех,трябва да ставам,пък ми дойде музата да пиша... ама после ще е явно.

# 574
Хеберлея, на мен в неделя ми вадиха кърлеж. Мястото беше много червено, но вече мина. Мери се Т сутрин и вечер, особено ако не се пие АБ. Дезинфекцира се с йодасепт по принцип, но не знам за малки деца дали може, защото съм чувала, че кърмачки не трябва да ползват йод. На мен заради кърменето не ми изписаха АБ, и да чукна на дърво ми няма нищо. Важното е кърлежа да е изваден цял. Аз в паниката си викнах на Марти да ми го маха, но той ме изрита към спешното, иначе на кучето редовно ги вади  Peace
А за яденетата - 3 бяха за Йо, а другите три общо за всички. Готвя с морска сол, но много малко. Аз свикнах да ям безсолно, Марти понякога досолява. Подправки ползвам каквито за нея, такива и за нас.

# 575
  • Sofia
Честит рожден ден на Краси!Да е жив и здрав и да порасне голям и много умен.
Тина, честит Рожден ден и на татко ти
Шунче, Много щастие и любов да ви донесе новата придобивка.

Шуши и аз вземам на Ян бибиян, честно казано съм доволна от храната и консистенцията. Само два вида супи там са им рядки и съм слагала сухар, иначе Дани си ги яде директно така. Десертите какво да кажа мисля че на всякъде са еднакво гадни. Пробвала съм 3 различни кухни. мислех си да махна десерта но изобщо няма смисъл, даже е по скъпо без десерт. Аз добавям бисквита или същия плод ако имам + мляко, че на нас ни идва малко за следобедна закуска и Дани си ги хапва с желание. И аз вземам от диетичното меню,наистина не са пасирани но погледни възрастовата граница. Аз лично предпочитам не пасирана и ако преценя пасирам у дома или намачквам с вилица.

Мама Звярка, Дани се отби сам от раз докато беше болен. Чувала съм за доста подобни случаи, а може да е от жегата или зъби нещо.

За плодовете коментирате, моя Дани изобщо не проявява интерес, давах череши, кайсии, ягоди, краставица, домат ми гледа ги, понякога близва и ги зарязва. Не знам как ще го уча на пресни несготвени плодове и зеленчуци  а ми се ще скоро да си хапваме следобеда.

Хеберлеа, много е сладко стихотворението. Дано няма нищо на Белата, наистина вероятността е доста малка, зачервяването ако прилича като на от ухапване е нормално и трябва да намалява.
Мая а ти ме разби, един месец с лаймска болест, добре че ви се е разминало леко,нашия дядо преди месец му извадиха един кърлеж и беше 10 дена на антибиотик да не би случайно да развие симптоми на лаймска.
Мейдъли, не се шашкай, тъкмо щях да пиша но Ваче ме изпревари, редувай си ги при висока температура, може да пробваш и свещички с по продължително действие са.

Благодаря за Милите поздрави на Дани.  HugНие си прекарахме добре и Дани се позабавлява малко и беше много ентусиазиран от тортата, много му хареса(само на вид де).

# 576
  • София
Ох, верно съм паника. Даже забравих да честитя рождения ден на Краси.
Криси, да ти е жив и здрав рожденика!

Благодаря ви за съветите. Мисля, че нурофена действа и се поуспокоих. Той Виктор сега спи, ама ми се струва по-малко топъл. Заради този вятър няма да излизаме, но ще кажа на мъжа ми като се прибира от работа да вземе и хексалгин за всеки случай, м...

Цвети, тази лекарка е в неонатологията на Вита и там не може да преглежда се оказа. С моя гинеколог веднъж се заприказвахме и той ми каза, че е много добър педиатър, те са колеги в Шейново. Свързах се с нея, ще отидем вероятно утре в кабинета й в Редута.

Иначе нашият педиатър, по ЗК, е този от Часът на мама, ама нещо голям непукист. Изобщо не ми каза как и кога какво да давам. И друг път съм го забелязвала, така че е хубаво да си имам и друг вариант за лекар.

За гъбената супа щях да ви казвам. Аз още като говорехте за гъбите, че не се препоръчват на малки деца, се учудих, че в нашата кухня правят такава супа. Викам си - може да съм объркала вкуса. Вчера имаше пак и даже карах мъжа ми да я опита, да не съм аз нещо не в ред - и според него е с гъби ( и други зеленчуци). Ама те и леща си дават, боб също. Лещата и боба не ги давам на детето, ама тази супа той много я харесва, ама явно ще му я спирам.

Бюти, и аз да ти честитя за проходилата Лора  Hug

# 577
Даги, и Калоян май нещо такова прави - просто изведнъж отказа гърдата. Утре ще стане седмица. Ей сега пак предлагах, върти главата и не ще да захапе изобщо Confused. Не е ли раничко да се отбива?
Гледам пишете за антипиретиците. По принцип: под 38 не се сваля температура, НО: дъщеря ми например стане ли 38.5, прави фебрилен гърч, това е страшно. Веднъж стигна 39.9, защото изчаквах с понижаването, изгуби напълно зрение за часове. После прогледна де, явно нещо става из мозъка от температурата. Мейдънли, на 2 часа се редуват антипиретици, ако става дума за точно такъв случай. Иначе е доста опасно това, натоварва се и черният дроб.

# 578
  • Sofia
Честит рожден ден на Краси, голяяяям да порасне!  Hug

Като казахте коприва - вкъщи не ядем принципно таквоз чудо, но баба беше донесла един ден и ми дожаля да я хвърлям. Намерих една рецепта от нета и стана толкова прекраснаа, сега като се сетя, пак ми се яде! Ето я рецептата - http://www.supichka.com/2012/03/blog-post_27.html

# 579
Аз като най-прясна с температурите на Надя,да си кажа:
 Мейдънли,дано не вдигате висока,но все пак си вземи хексалгин за всеки случай.Дава се колкото е кг,толкова капки,не повече от 2 пъти дневно.Редувай ги най-добре,но между хексалгина и нурофена задължително поне 4-5ч разлика.Даже най-добре да не са едно до друго.Иначе аз няколко пъти увивах в мокър чаршаф( с хладка,не студена вода),но детето се стресираше. Една лекарка ми каза да напълня леген(корито) с вода като за къпане и да оставя вътре да си цапка 15-20 мин.И наистина Т се сваля не така агресивно и травмиращо,човечето се охлажда бавно и постепенно.Успех,дано бързо ви мине!

Шунче,аз я правя супата точно така.Накрая нарязвам варени яйца,или ако ме мързи да варя направо ги чуквам във врялата супа и те си стават цели вътре.Много е вкусна  Peace

Хеберлеа,пускат се кръвни изследвания,за да се видят определени показатели.Аз бих направила.Майка ми веднъж боледува от лаймска болест,а свекър ми от друга доста по-тежка...Със сигурност следи за Т и за обрив  Peace Дано няма нищо!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,КРАСИ!   bouquet
Шуши,браво на Камен  Hug

# 580
Хексалгин е доста опасно лекарство за толкова малки деца.
Аз напоследък, заедно с нурофен/ или панадол, слагам по 1/2 лепенка куул пач. Действа.

# 581
Оооо, това с мокрия чаршаф е кошмарно. На мен са ми го правили като дете и още го помня. Не бих го направила на детето си! Вана/душ с хладка вода е много по-поносимо. Почва се с нормално топла и леко се добавя студена. За по-големи деца става леген с вода и играчки с които да си играе, за да са му мокри ръцете.
Лаймската болест си беше страшничка. Педиатърката до последно не можеше да повярва, че е това. Косьо беше много малък и не можеше да пие стандартните антибиотици, затова му направиха коктейл от някакви венозно, после пи още на хапчета  Sad Като добавим и престоя в инфекциозна и условията там  Sick Важното е, че на последните контролни изследвания казаха, че всичко се е изчистило.
Абе момичета много сте смели с тежката артилерия - хексалгин, вентролин и още подобни прочетох... Надявам се на никой да не се случва нещо сериозно и да се стига до там  Praynig

# 582
Вместо увиване в мокри чаршафи може да се сложат мокри кърпи под мишниците и на слабините,на китките също.Но със сигурност плацикането е най-приятно и нестресиращо.

# 583
Много сте изписали за 2 дни и не знам какво съм запомнила.

Честит рожден ден на Краси и Дани! Да са Ви живи и здрави! Желая им щастливо детство  bouquet!

Хеберлеа, дано всичко е наред с Бела. И мен много ме е страх от тези кърлежи. Когато бях малка съм имала много пъти кърлежи. Някои си ги вадех сама, други - нашите. Но тогава сякаш ги нямаше тези болести. Или аз не ги бях чувала.
Стефи започна да ходи на зелени лагери от понеделник, и вчера и аз открих по нея да пълзи кърлеж. Не се беше забил, но пак ми е притеснено. Иначе всяка сутрин я пръскам с Аутан, но той е май за комари. Нещата, които пишете, какво да се прави, не ги знаех и са ми полезни и на мен. Дано не се налага да я водим по лекари Praynig.

Мейдънли, бързо да се оправя Виктор Praynig. Аз на Теди като беше с над 39 градуса, редувах панадол и нурофен, като давах повече панадол. Иначе увивах на китките и глезените бинт, напоен с вода и оцет.

Момичета, много се радвам, че Ви е харесала тортата. Деска, тортите и на Стефи, и на Теди са от Ламор. Цехът се намира на Галата. Ако искаш да им видиш тортите - имат сайт.

Ваче, Саша е много умна и красива, пу-пу. Всеки път се убеждавам в това Hug. Дано и занапред се занимава и развива в различни области.   

Бюти, честито прохождане на Лора Hug.

Шунче, на Вас желая много щастие и любов в новият Ви дом  bouquet.

Ох, не се сещам друго, а  и много ми се спи. Теди започна да се буди вече всяка вечер и плаче. Не знам дали е зъбче, но 6-ят се мъчи да пробие от много време и е подут венеца. Иначе нямам друго обяснение. Това започна от неделя след РД и вече всяка вечер си поплаква поне по половин час. И после става и много рано сутрин, и през деня съм като пребита. А снощи празнувахме РД и с роднините, и си легнах късно, а Теди през това време се наспа.

Хайде лека вечер, че аз докато пиша, то станало вечер. Hug Hug Hug

Забравих, Хеберлеа, стихчето е чудесно!

# 584
Хексалгин-а е вреден и то много,да,особено за деца.Но както се казва в дебелите мед.книги:Дозата прави отровата.Еднократното даване на хексалгин не е повече опасно от многократното редуване на панадол и нурофен!Даже обратното.Изключвам алергичните хора,които по принцип могат да направят реакция не само от аналгин,а и от простия парацетамол( който ако става въпрос хич не е по-безобиден)  Peace  Аз лично имах предвид редуване,АКО и единствено температурата не пада и е висока,както беше нашия случай миналата седмица.
Мая,между другото Вентолин също не е тежка артилерия,напротив.Разбира се не да се дава на своя глава,а след лекарска консултация.Сега няма да навлизаме в мед. тематики  Hug
Ставам,че се събуди,да се приготвяме за разходка  Tired

Общи условия

Активация на акаунт