Любители на кучета - 28!

• 64 060
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво рошаво сладурче Laughing Как ли е издържало да пробяга цялото това разстояние...

# 166
Bertichka, кофти за проблемите с мъничето ти! Най-добрият ортопед хирург се води д-р Аминков от Амивет! Добри хирурзи има и в ЦВК и в Син Кръст и в Добро Хрумване! Стискам палци!

Жмгъц, много хубави снимки от морето! Хубава е много бездомната кучица! Като гледам обаче е добре хранена, с лъскав косъм, сигурно някой се грижи за нея донякъде! Супер ще е да й се върже една каишка против кърлежи!

# 167
  • На един клон
Здравейте,
От както е при мен и има паспорт има следното
1-ва - Nobivac Lepto - A105801
2-ра - Nobivac DHP A058A01
вътрешно обезпаразитяване
3-ta - Eurican DHPPL2-l
Не разбирам третата ваксина защо не е пак Нобивак,след като сте го подкарали с тях?

# 168
Не знам паспорта не беше в мен Sad
сега се връщам от малката и е добре игрива Simple Smile
сега ми е по-спокойно Simple Smile

# 169
  • София
Това е една жестока история, която много ме натъжи http://arsofia.com/bg/29365/prebit-s-lopata-no-zhiv-dankan-ima-nuzhda-ot-pomoshh
Видях, че има много отзовали се във фейса, сигурно бързо ще съберат парите и дано се оправи кучо.
Все пак, който може нека помогне Sad

# 170
  • София
Хм.. това на снимката май не са точните колоездачи и куче, които даваха по телевизията
http://www.tvevropa.com/bg/news/entertainment/view/71412
Голям сладур  Heart Eyes
И на мен ми се видя странно гигантският санбернар да е изхвърленото куче  Peace

zlatarov, радвам се, че дребосът е по-добре  Peace

# 171
Ето я моята голяма балерина със стригания ни бобтейл, спихнал от горещия, влажен въздух.

снимката изтрита от Фея Кръстница

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 23:17 от Фея Кръстница

# 172
  • На един клон
 Heart Eyes  Прекрасни са!  Heart Eyes
Значи може би затова моята бойкотира танците - няма си бобтейл.  Mr. Green

# 173
zlatarov, възможно е да получи алергична реакция от определен препарат. Ваксините са на различни фирми и понасят различно на различните кучета. Ако повърне повече от 2 пъти вече е повод за притеснение. Веднъж два пъти може да се приеме като стомашно неразположение, но от ветовете знам, че след второто повръщане вече трябва да се обърнем към тях.
А това че на голямо куче и на малко куче се слага една и съща доза не е вярно. Неслучайно се теглят колко килограма са непосредствено преди ваксиниране.
Моята получи силна алергична реакция при първата реваксинация, точно защото смениха ваксината с друга фирма. Изрази се в силно подуване на очите и цялото лице, зачервяване на слабините и ушите и силно повръщане. На второто реваксиниране пак получи алергична реакция, което се израси в повръщане, отпадналост, липса на желание за каквото и да било дори и за храна (което в нашия случай е супер необичайно). По принцип не е добре при ваксинация да се слагат и други препарати, защото неутрализират ефекта на ваксината.Казвам ти го, за да внимаваш и да наблюдаваш кучето и ако се наложи спешно да реагирате. Разбира се се надявам да не ви се налага и да е просто неразположение. Hug Hug Hug
mentolka, благодаря за подкрепата и помоща, но няма как да се възползваме. Далече са ни всички.
Но днес имаме развързка по нашия въпрос. Добра или лоша и аз не знам още.
Занесох снимката на така да го кажем човешки доктор специалист по тези неща. Имам му доверие и знам, че не ме лъже, защото все пак и аз го посещавам и никога не ме е подвел. С поглеждането на снимката той се изсмя. Оказа се че изобщо няма скъсана връзка на коляното, а има лека луксация на колянната става в следствие от старата травма и нелекуването на възпалението. А малко по-надолу се виждат артрозни образувания  Confused Пада се на "глезена" или не знам как се нарича точно тази част от крачето при тях. За съжаление вече няма какво да се направи, освен да я мажа с един мехлем когато я боли и да давам хрнаителни добавки, за да не се разрастне проблема.
Сега и бихме една инджекция, за да потушим възпалението. Купих и хранителни добавки и мехлема, който ни предпираха и да се надяваме, че няма да стане по-зле.
Честно казано ме е яд! Яд ме е защото ако си гледаха работата както трябва щяха да видят къде е проблема, а не само да гледат как да ми вземат парите. Сякаш ще станат по-богати със 150 лева ако се бях навила на операция Tired Само щяха да я травмират още повече. Аман от кожодери, аман от лекари, които мислят повече за джобовете си, отколкото за пациентите си!
Хем съм облекчена, че не се налага операция хем ме е яд на неадекватните им реакции.

# 174
Момичета притеснявам се за моя пекинез.Скимти от време на време и си гони опашката и все гледа да седне.Досега не се е държал така.Оглеждах го да няма нещо ухапано или ударено и нищо не намирам.Имате ли идея от какво може да е или да бягам при вета  Tired

# 175
  • На един клон
Офффффф,тоя глупак Вики - водещия на сутрешния блок на БТВ... писна ми да му слушам тъпотиите...не трябвало да се хранят кучета със сурово месо,защото озверявали.  #Crazy

# 176
  • София
Офффффф,тоя глупак Вики - водещия на сутрешния блок на БТВ... писна ми да му слушам тъпотиите...не трябвало да се хранят кучета със сурово месо,защото озверявали.  #Crazy
Това същото го твърдяха едни хора от екоравновесие, по време на случая с нападнатия и нахапан професор. Аз тогава им повярвах, защото се предполага, че те знаят. Не е ли вярно това?

# 177
Честно казано не мисля, че има някой, който храни кучетата навън със сурово месо! Кило гранули струва 1 лв. и стигат за 3 дни хранене на голямо куче! А суровото месо колко струва?
Медийното раздухване е страшно по темата, но е по-политикоизгодно, отколкото да се говори за атомни електроцентрали и тям подобни второстепенни неща  Tired!

Bertichka, добре, че сте го открили проблема на куч! Сега с инжекции и т.н. дано се подобри състоянието, макар и да е хронично! Само се чудя, колко от тоя мехлем ще мине през козината и кожата, може би човешкия доктор не се е съобразил Simple Smile

betsaibe, прилича ми на жлеза, отидете при вета да я изтиска ако има нужда!

# 178
Сега се успокои-от един час спи и се чудя да тръгвам ли към клиниката изобщо  Thinking

# 179
Момичета притеснявам се за моя пекинез.Скимти от време на време и си гони опашката и все гледа да седне.Досега не се е държал така.Оглеждах го да няма нещо ухапано или ударено и нищо не намирам.Имате ли идея от какво може да е или да бягам при вета  Tired

С уговорката, че може изобщо да не е това, но ветовете на моя дребосък са ми казали, че когато куч си гони опашката, търка дупенце и гледа да седне, значи трябва да се огледат аналните сакчета (по-известни като анални жлези) и да се прецени дали са за изстискване или не. По принцип не е хубаво често да се изстискват, но понякога се налага. Пекинезчето може да реагира на създаден физически дискомфорт.  newsm78

Дано да се оправи душичката и да не е нищо сериозно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт