1-3 ден - прибавям към вечерята плюс една лъжичка т.е. 30 мл мляко и махам от нощнто една лъжичка, набутвам му млякото в 11.30 часа.
4-6 ден - прибавям към закуската една лъжичка, нощното остава 4 лъжички и яде в 10.30 часа
7-9 ден - прибавям към обяда една лъжичка, нощното става 3 лъжички и яде в 10 часа
10-13 ден - прибавям към следобедната закуска лъжичка, остават 2 нощно в 9.30 часа
14ден и нататък - прибавям по една лъжичка на закуска и на вечеря (да затапя преди и след голямата пауза) и не давам нощно.Не исках да изтеглям още напред защото той в 9 часа ляга да спи и не исках да запомня че на заспиване се яде (затова в 9.30 ми беше последната част от схемата)
Това е - ти го нагласи според твоите пропорции, време и грамажи
Happy-mamma - аз като добавям към хранения добавям мляко, не твърда храна. Нали препоръката на СЗО е да има мляко на всяко хранене до годинката, така че не ме бърка.

Нека това малко същество ти носи само такава радост,каквато си изпитала още в онзи първи миг на вашата първа среща 
В следващият момент тя влиза с един вързоп и аз виждам едно същество и си викам "е,бива го бе,не е чак толкова зле",но тя ме подминава и отива към моята съквартирантка по стая,а след нея влиза едната акушерка и носи МОЯ В. 
В случаят трудно може да се говори и за желязодефицитна анемия,по-скоро на този етап показателите са му наред.Ако някой се интересува таблицата,която Нелли е постнала в началото на темата за референтните стойности е тази,с която работи и най-добрата детска хематоложка в Пловдив
По принцип жената каза,че за БГ за тази възраст на децата е прието долната граница на хемоглобина да е 110 
)