Отговори
# 75

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН,МИЛА МАГЕЛАНКЕ!ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА,ВСЕ ТАКА ОЧАРОВАТЕЛНА И МНОГО,МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА! Hug

Марте,честит празник на прекрасното ви семейство  bouquet

# 76

За уменията: Мариса реди рингове; пъха формички в сортерите (но не винаги уцелва); пъха по-малки предмети в по-големи - винаги се стреми към това, не знам защо  Crazy; показва колко голяма ще стане; дава боц; показва на колко е годинки; казва как прави котето, но го докарва по-скоро като вълк  Joy; показва къде е лампата; къде е бебето (нейния плакат на стената); къде е кучето; отива при баба, дядо, тати като й се каже; дава целувка; показва колко я обича мама; включва и изключва лампата; слага капачките на шишета, на бурканчета; маха с ръчички за чао; показва къде е нослето; дава чело в чело (като й кажа "дай дрън"  Joy Joy Joy); включва компа на тати; сменя каналите на тв-то.... друго не се сещам. Обаче! Има едно обаче - прави всичко това когато си иска  Joy а не ВИНАГИ когато й кажа. Малко е своенравна и когато не иска да направи нещо се прави на разсеяна, все едно не ме чува и си чопли нещо, гледа на другаде - обикновено като е заинтересована много от нещо или когато й се спи и е крива.

Да,да,разбрахме вече,че на тази дата са родени гении Wink Mr. Green Joy

Душе,почвай да се притесняваш - нашите са на светлинни години от това развитие Crossing Arms

# 77
  • Стара Загора

Душе,почвай да се притесняваш - нашите са на светлинни години от това развитие Crossing Arms
Мъже...кво да ги правиш Mr. Green
Аз обаче силно съм притеснена от дължината на твоя пост Mr. Green
И да издам една тайна за такива като мен дето....нямат нерви да четат цялата тема - чета пост на Мариетка или душката и...разбирам какво става в цялата тема Mr. Green

# 78
Честит рожден ден на сладката Маги! Да е жива и здрава, да слушка мама, да расте безгрижна и весела!
Честит рожден ден на Митко! Да е жив и здрав!
Честит празник и на всички рожденичета от последните дни, дето съм пропуснала.
Видях страхотни снимки на Нико като рожденник и не само, Еди и Гери, шарени торти, Ралфи в шкафа беше много сладък, Ели и Мариската и други, ама темата я чета на етапи.. Simple Smile
Нещо не ми се пише тези дни, точно покрай темата за кривотията и безкрайно трудното приспиване. Размишлявах над думите на Тони, че едно дете не може коренно да се промени за 1 год. и ми иде да се гръмна честно казано.
Гого спи един път дневно по около 2 часа, но вечер не иска да заспива съм 20ч, както беше някога..даже не помня кога...и имах поне малко време вечер. Слагам го по-рано, но това само удължава опитите за приспиване и страшно ме нервира. Предавам се, явно ще спи към 22ч вече и туй то.
За уменията, ние сега започваме да дъвчем. Бяхме на рожден ден на Божидарчо и там покрай другите деца явно нещо е запомнил и вчера дъвка бисквити. Какво ядене сам, нито от чаша пие, защото я хвърля, нито се сеща да поднесе храна до устата. Ама и аз не съм много настоятелна, всички усилия са ми насочени да измисля номер, за да го приспя..Знае къде е лампата, кучето и разни подобни, колко голям ще порастне, на "не" не реагира особено освен с усмивка.
Нещо съм се стегнала за следващата ваксина, много деца май вдигнаха температура, ако не се лъжа, нали сега им пада имунитета.. То и от зъби може да е.
Сума, хубаво е, че сте открили ключа за храненето. А за спането сме на същото дередже, един път става в 5 сутрин, един път в 9. И това ми било режим... :
Дадох му домат със сирене и жълтък и много го хареса. Луси, някои неща, които съм взимала , пише, че са био, ама не се знае. До 10 месец взимах такива. Детето ще яде вече това, което и ние ядем. Ами тези, дето нямат градини, какво да правят..??
Гери, съжалявам, че сте имали такива неприятности, дано го преодолееш бързо.
За разочарованието от хората и състраданието...не ми се говори честно казано.
Мариетка го е доказала, че е страхотен човек....
Честита годишнина на Лечето!
Родените на граница между две зодии, прихващат и от двете.
Още имаше сякаш..

# 79

Ще сменям тактиката  Mr. Green

БТВ,кой скоро питаше за прегледа при офталмолог Thinking При Гала в момента дърдори един лекар и каза следното нещо : първият преглед за детето трябвало да е около 6-ия месец,даже преди,след това към годинката,две и половина,три и половина и пет години Peace

Ние сме пропуснали първите два Crazy

# 80
  • Стара Загора

Ще сменям тактиката  Mr. Green

Определено забелязвам това Mr. Green
Знаете моите прерипети със Слави....доцентката иска да се провери и Боример имайки предвид моя астегматизъм. Ще го водим сега на следващия преглед и него.

# 81
  • София

Мъже...кво да ги правиш Mr. Green
И да издам една тайна за такива като мен дето....нямат нерви да четат цялата тема - чета пост на Мариетка или душката и...разбирам какво става в цялата тема Mr. Green

Шшшшшшът, не издавай тайната  Whistling

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКОТО МАГИ!
Пожелаваме и много здраве, много щастие
 и прекрасно и безгрижно детство!

Честит рожден ден на патерици и на Божидар, Юкио и Ана  Hug Hug Hug

# 82
  • на североизток

Честит  рожден ден на прекрасната Маги! Бъди жива и здрава и много, много щастлива в голямото си прекрасно семейство!

Марте, честита ви рожденичка! Пожелавам ви сбъднатата ви мечта да ви носи само радост, незабравими мигове и усмивки! Весел празник и много целувки от нас!

Честит празник и на Митко! Да расте жив и здрав!

Херич
, то храненето на Боримечето много ми напомня за храненето на нашия батко на времето. При нас също се точеше с часове, ама освен всичките маймунджелъци дето ги правих, за да успея да го нахраня, имаше и екстри - като се напъне или заинати и започваше едно Sick.... Не ми се спомня. Като наближеше времето за хранене и стомахът ми ставаше на топка. Виж с момичетата е друга история - и двете си хапват и нямам проблеми пу-пу.

Та относно храненето - Ния яде и дъвче сама плодове, зеленчуци, корички, солети, ....Яденето й го давам аз, за да не стане още по-цветно вкъщи Laughing

За уменията - думите, които съзнателно казва - "мама", "тате", "бате", "кака", отскоро "дай, да, не, баба ". Показва къде са баща й, батко й, кака й, котката Crazy Умее да завива капачка на шишетата от минерала вода, да си слага капачката на нейното шише за пиене, прибира играчки в кутиите с кака си и батко си. Дава като й кажем "дай", показва колко е голяма и един пръст, че е на годинка. Heart Eyes

Хоупи, бързо оздравяване на Фифо Hug Ппиши как е.

За ваксините - ние сме много назад - в края на месеца ще слагаме последния прием на двойната ваксина, която се слага на 4-месечна възраст.

# 83
  • София
Здравейте.Ние отново сме болни-с бронхиолит.Искам да попитам някой давал ли е калциев глюконат-на шишето пише да не се дава 7дни след отварянето.Аз имам от предния път(преди около 15 дни) и се чудя ново ли да взема.

# 84
  • Варна
Честит рожден ден на прекрасната ни Магеланка! Пожелавам й много здраве, щастливо детство и много да я слушкат двамата батковци!

Луси, Хера, и аз в отбора на бавноразвиващите се деца Laughing. Ама моето е още по-назад, въобще от ходене е мнооого далече. Той отскоро започна да се изправя сам, едва преди месец свалих нивото на кошарата. Не иска да върви като го хвана с ръце и това е. Ходи само подпрян за мебелите и то обикновено, за да докопа нещо. Мързел и половина, на мен се е метнал Mr. Green. Ама честно казано, аз въобще нямам зор да прохожда рано Mr. Green.

Иначе има някое друго умение - казва "Чао", включва и изключва лампи, нарежда рингове, нарежда от тези чашки дето се слагат една в друга или една върху друга, дава боц, показва колко голям ще стане, играе си на търкаляне на топче или бутане на кола към мен и май е това. Като го питам на колко годинки е, показва цяла ръка, т.е. лъже, че е на пет Laughing. 1-2 пъти има попадения да покаже едно пръстче, ама мнооого рядко се случва.

За думичките: казва само "тата" осъзнато според мен. Иначе по цял ден бърбори /а не е зодия Близнаци, между другото с ММ сме и двамата близнаци и никой от нас не е особено приказлив/, повтаря "така така", "дя дя", "джиги джиги", "бррр" и още един куп членоразделни и нечленоразделни звуци, общо взето плямпа нон-стоп, много е забавен Laughing. "Мама" казва само като реве, а аз това не го броя за казване на "мама" Crossing Arms.

silvia1111, аз съм давала калциев глюконат като сме понастинали, вземах едни ампули от аптеката, като 1 ампула я давах на два пъти. Иначе последно взех в шише Калциев глюконат лактат, ама нещо не съм обърнала внимание да има такова нещо за 7 дни трайност Embarassed.

# 85
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАГИ!!!     bigdance2

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИТКО!!!    Gift

Болничките дечица да оздравяват,че пак има такива.

За уменията-от вчера Мариела сама се научи да пляска с ръце,иначче досега все биеше юмручета.Слага кубче едно върху друго-ама само до две стига,предпочита да ги бута.Прибира ги в един кашон и го разнася. Слага по-малък предмет в по-голям и незнайно това и е стремежа да наслага всички неща в една купичка.
Вече слиза сама от спалнята.
Одеве си събула чорапа и шляпа боса и аз и казва"Мариела ела тук и донеси чорапа."Тя отиде взе чорапа и тръгна към мен ,ама забрави щото пуснаха реклама. Намира и показва котето в книжката.Сортер още нямаме,но са и подарили и тая седмица като идем при баба и дядо ще си го вземем.

За яденето-Тони възхищавам ти се.Аз немога да оставя Мариела да се маже така,ще полудея.Вече и банан не и давам да яде сама,че после и в косата има. Иначе посяга в купичката да бърка с лъжицата.

Имуностимуланти
-давала съм тези хапчета Имунокинд  и още едни капки "Есберитокс Н"

# 86
Пожелание към малката Маги :

От малката розова пъпка
разкошен разцъфва цветът.
От първата, малката стъпка
започва най-дългият път.

От борче разперва се борът;
от зрънце - пшеничният клас.
Растат и големите хора
от малки деца като нас.

# 87
Одеве забравих да отбележа новата прическа на Нико:)
А за червения конец-Луси и Мариела го хапе и иска да го махне,но все още не е успяла,само си "почиства " зъбите с него

# 88

За уменията: Мариса реди рингове; пъха формички в сортерите (но не винаги уцелва); пъха по-малки предмети в по-големи - винаги се стреми към това, не знам защо  Crazy; показва колко голяма ще стане; дава боц; показва на колко е годинки; казва как прави котето, но го докарва по-скоро като вълк  Joy; показва къде е лампата; къде е бебето (нейния плакат на стената); къде е кучето; отива при баба, дядо, тати като й се каже; дава целувка; показва колко я обича мама; включва и изключва лампата; слага капачките на шишета, на бурканчета; маха с ръчички за чао; показва къде е нослето; дава чело в чело (като й кажа "дай дрън"  Joy Joy Joy); включва компа на тати; сменя каналите на тв-то.... друго не се сещам. Обаче! Има едно обаче - прави всичко това когато си иска  Joy а не ВИНАГИ когато й кажа. Малко е своенравна и когато не иска да направи нещо се прави на разсеяна, все едно не ме чува и си чопли нещо, гледа на другаде - обикновено като е заинтересована много от нещо или когато й се спи и е крива.

Да,да,разбрахме вече,че на тази дата са родени гении Wink Mr. Green Joy

Лус, какво искаш да кажеш?! Никога не съм претендирала, че детето ми е гений и ако си спомняш точно аз дадох опровержение на подобни изказвания!!! Всичко това при Мариса се дължи на факта, че бабите й имат явно доста свободно време, а и желание, докато аз не намирам сили да я уча кой знае колко, а и нервите ми не стигат до там. Бабите обаче са много настойчиви!
Точно за да не получа подобни изказвания почти никога не споделям за уменията на Мариса, а и за да не решат другите майки, че децата им са "на светлинни години" и други подобни! Това, че едно дете прави тези неща не означава Н-И-Щ-О!!!! Както вече бях казала - самата аз съм се развивала бързо, правила съм нещата преди другите деца и сега какво съм - "нищо!", дори нямам образование, нямам кариера... имам само изхабени нерви, минало изпълнено с хапчета и ходене по психолози... не се гордея с нищо свързано с мен (освен с детето си), допускала съм безброй грешки...
Вече съжалявам, че споделих за детето!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 12:22 от marietta_g

# 89
Честит първи рожден ден на Магеланка newsm51 и Димитър smile3525! Растете много здравички и щастливи мили дечица! Честит празник на щастливите ви майки!

Да са живи и здрави порасналите вече Божидар smile3525, Юкио smile3525 и Ана newsm51!

Заради ремонта на съседите, който няма да свърши скоро, почти не се задържаме у нас и достъпа ми до компютъра е много ограничен, но много искам да ви споделя нещо за което постоянно мисля последните дни.

"Здравейте и от мен мамчета!!!
 До сега нямах нет, та не можах да се отчета Laughing Тук сме си и сме си 2 в 1!  Даже тази нощ си спахме като заклани...е..някоя дребна болчица ниско долу, но нищо общо с раждане.  Срам не срам, явно девойките със секцио утре ще ни отпушат списъка. " 16 Май 2011, 10:24

"ММ нещо се дърпа за  luvbed иначе може и да стане днес...ако не го убедя ще се наложи да пробвам ананаса, колкото и да го мразя.
 Сега си направих и аз ритуален педикюр в червено и хуквам по разходки докато децата са на детска и на училище, та дано довечера да липсвам за преброяването" 16 Май 2011, 11:53

"Момичета- стискайте ми палци...отивам в болницата..." 16 Май 2011, 16:12

Това са постовете на Мартето от 16 май миналата година. Толкова ми беше притеснено от предстоящата среща с Дани на следващия ден, че цял ден следях темата за нови бебчета. Вълненията на Марта от тогава така са ми се запечатали в главата, че преди няколко дни ги издирих пак да си ги прочета. И се вълнувах отново с трепетите покрай ражданията. А на края на деня имаше щъркелова вест:
"ААААААААААААААААА
Имам  новини от  jenajena  newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44
"В 19:05 се роди Магдалена - 3,500 кг. и 51 см. Стана толкова бързо и добре, че чак не мога да повярвам. " Родила е нормално без един шев  

Да ни е жива и здрава малката Магдалена и носи много радост на семейството си"  
Това го е писала Нелли в 20:13

Общи условия

Активация на акаунт