Отговори
# 150
  • София
Нелка, за теб:

Цитат
Схемата е следната: На храната на бебчо една лъжичка адаптирно мляко се равняваше 30 мл, пиеше през нощта 180 мл т.е. 6 лъжички към 12-1 часа. И схемата ми беше

1-3 ден - прибавям към вечерята плюс една лъжичка т.е. 30 мл мляко и махам от нощнто една лъжичка, набутвам му млякото в 11.30 часа.
4-6 ден - прибавям към закуската една лъжичка, нощното остава 4 лъжички и яде в 10.30 часа
7-9 ден - прибавям към обяда една лъжичка, нощното става 3 лъжички и яде в 10 часа
10-13 ден - прибавям към следобедната закуска лъжичка, остават 2 нощно в 9.30 часа
14ден и нататък - прибавям по една лъжичка на закуска и на вечеря (да затапя преди и след голямата пауза) и не давам нощно.Не исках да изтеглям още напред защото той в 9 часа ляга да спи и не исках да запомня че на заспиване се яде (затова в 9.30 ми беше последната част от схемата)
Това е - ти го нагласи според твоите пропорции, време и грамажи

Happy-mamma - аз като добавям към хранения добавям мляко, не твърда храна. Нали препоръката на СЗО е да има мляко на всяко хранене до годинката, така че не ме бърка.  

# 151
Попрехвърлих тази тема...

Жужи, отново благодаря за прекрасните колажи. Аз нямам време да вляза да почерпя за РДто на малкия, а ти всеки ден нови и нови, разкошен жест...

Марте, снимките са прекрасни. Не знам кой сияе повече - малката рожденица или щастливата й майка. И двете изглеждате прекрасно.

Много сладки Юкио, Рафаел, подстриган Нико, Борко, спящ и подстриган г-н В. видях. Прекрасни порастали дами и младежи.

Десинце, поканите са разкошни (за Павката да не говорим), голямо БРАВО!

За нас:
- приеха ни на ясла, седмица след това пуснаха местата за чистак - бърсак нова градина. Но здраве да е - догодина ще се пробваме. На мен днес ми казаха, че трябва да го свиквам на гърне, че в яслата ги слагат! А ми се щеше да не е толкова рано, ще видим какво ще се получи…
- вече сме с нова прическа и изведнъж малкото ми бебе се превърна в млад мъж Simple Smile
- Дани още не ходи, но пълзи и се изправя със замах

... отивам да чета предишните 30 страници от предишната тема...

# 152
  • Варна
Честит рожден ден на Тодор, Алекс, Йоана, Дани, Камен, Мая и Венци! Да са много здравички, щастливи и да растат преодолявайки препятствията на ежедневието с удоволствие! Весел празник и на семействата им!  bouquet

Да крадна малко, че днес много рожденици, да не взема да пропусна някой!

Мариета, да не съм те чула /по-точно чела Laughing/ да твърдиш, че нищо не си постигнала. Постигнала си най-ценното - имаш прекрасна дъщеря. Всичко друго - кариери, пари е от второстепенно значение и не носи щастие. Казвам го като човек, който напусна супер интересната си работа-мечта преди няколко години, за да има повече време за личен живот и за себе си. Сега може и да не работя нещо престижно, не пътувам в чужбина по конференции, но съм поне сто пъти по-щастлива и спокойна.

Много хубави снимки видях на Юкио, Павел, Ралфи, Габ, Габриела, рожденичката Маги... Абе то много хубаво така да е нашарена темата ни със снимки.

Бебефон - имаме отскоро, някакъв на Филипс е, купих го от Продавалника. В къщи не го ползвам - двустаен апартамент сме, вратите навсякъде стоят отворени, а и да не са - двете стаи са толкова близо една до друга, че няма как да не се чуе, ако има нещо. Но като си бях при майка ми 1 месец се оказа необходимост, че там е голяма къща, много стаи, затворени врати, та тогава неволята ме накара да си купя. И вече си го ползваме като си ходим там, а като отидем на почивка пак ще влезе в употреба.

Нели, буденето аз го спрях като увеличих храната през деня. Само че Валентин по принцип никога не ми се е будел гладен, имаше само един такъв период към 7-8 месец и тогава просто въведох вечерно хранене около час преди лягане /преди това само го кърмех за вечеря/ и спря да се буди.

# 153
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИ,АЛЕКС,ЙО,ТОД И КАМЕН!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!

Джиджи,определено ми въздейства с разказа си Hug Нека това малко същество ти носи само такава радост,каквато си изпитала още в онзи първи миг на вашата първа среща Heart Eyes

Скрит текст:
В тази връзка,досега не съм ви разправяла моя случай,но разказът на Джиджи нещо ме занесе преди една година и за пореден път се сетих как една от детските сестри беше дошла при нас в стаята няколко часа след операцията и ме пита дали искам да ми донесе детето да го видя.При което - аз грейнах и викам - веднага Naughty В следващият момент тя влиза с един вързоп и аз виждам едно същество и си викам "е,бива го бе,не е чак толкова зле",но тя ме подминава и отива към моята съквартирантка по стая,а след нея влиза едната акушерка и носи МОЯ В. Heart Eyes В следващият момент хем ме напуши на смях,че не си познах детето,хем си викам "ето това е риска на живото предаване( при раждане с пълна упойка) - винаги могат да ти представят някое чуждо дете за твое  hahaha

С две думи вчера за хематолога - идеята беше да се отхвърли таласемия като евентуална диагноза,е,отхвърли се напълно Praynig В случаят трудно може да се говори и за желязодефицитна анемия,по-скоро на този етап показателите са му наред.Ако някой се интересува таблицата,която Нелли е постнала в началото на темата за референтните стойности е тази,с която работи и най-добрата детска хематоложка в Пловдив  Peace По принцип жената каза,че за БГ за тази възраст на децата е прието долната граница на хемоглобина да е 110  Peace Най-интересното за мен беше да разбера,че желязодефицитната анемия не е наследствена Praynig
В процесът на разговора ми беше зададен следният въпрос "Вие здравен работник ли сте" и аз така  Shocked В следващият момент се окопитвам и казвам "Не,просто чета малко повече от необходимото" Mr. Green
Абе имаше емоции както винаги...интересно,че аз заведох да преглеждат детето,а се оказа,че майка му не е ок Confused Ще се наложи да пускам изследвания,защото при мен май нещата пак не са розови Whistling

Прекрасни дечица сте показали,Юкио е толкова екзотичен,толкова нежен,Павката - чаровник,както винаги,семейството на Марта - разкошно и сияещо,балеринката Габи е прекрасна,Ралф и Габ - страхотни Heart Eyes
(Шени,Ралфи е копие на татко си - подписвам се под това  Naughty Wink)

Мариетке
  Hug Не падай духом Naughty (всъщност то ти си в Сатурнова дупка вече,може от тФа да е Wink)

Не помня друго,а и то повечето бяха поздрави...май  Thinking

Вчера написах 50 поста и пак забравих да поздравя Митко на Петинка Embarassed Да ти е живо и здраво момчето и само радост да ви носи!

П.П.Ако следвам новата си тактика - вечерно трябва да ви драсна още нещо Mr. Green

# 154
Така, прочетох прекрасните пожелания за порастналото ми момче! Благодаря ви, че не сте го забравили, въпреки че майка му я няма никаква напоследък. Но какво да ви кажа - от всички тези прекрасни торти, покани, стихове, украси, пити, сладки и т.н. започвам да получавам комплекси, че за нищо не ме бива. Чак се чудя каква майка ще съм, щом не ги умея тези неща… ей, не случи на майка това дете и туй то Simple Smile

Благодаря на Поли и Тиянка за прекрасната ризка за Дани. Сега няма да разчитаме само на патока на количката да сваляме мадами Simple Smile

Витях сладка Раличка, златокоса Соник, Ралфи катерача, рожденик Мите и прекрасен Еди с мама Гери. БТВ Гери е още по-хубава наживо, да знаете Simple Smile

Гери, настръхна ми косата като прочетох за случката ви. Добре, че всичко се е разминало благополучно. Съкровището наистина е красиво и си заслужава да се види (в залата в Панагюрище, в Историческия в София не е така впечатляващо).

ПП. Много имах да чета и малко по диагонал го карах. Ако нещо съм пропуснала, да ме прощавате. Прегръдки Simple Smile

# 155
Честит Рожден Ден на Тоше, Алекс, Йо, Дани, Камен, Мая и Венци
 Да са здрави и много,много щастливи
 Честито и на Магеланка и всички,които изпуснах тия дни! Embarassed
  ЛусиндЕ-радвам се ,че всичко с В. е наред,ама на теб какво ти стана сега  Tired Praynig
  Отивам да чета,че Ралюндера ми стопява лагерите Mr. Green

# 156
Джуф, не ме засрамвай така...  Blush

Люси, радвам се за хубавите резултати на мистър В. А я кажи с тебе какво става? Какво изследваш хемоглобина ли? newsm78
то и аз трябва като се приберем във Варна да пусна и аз едни изследвания за себе си.. Rolling Eyes

# 157
  • София
Честит Рожден Ден на Алекс, Йо, Дани, Камен, Мая,Тоше, Венци! Да са здрави, весели, щастливи! Да радват всички около тях и да имат прекрасно детство!

Lussy благодаря за пожеланията. Радвам се, че всичко е наред с хемоглобина на В.

Много хубави дечица видях Ралфи, Юкио, Дани, Павел! Вече са големи момченца!

Бебефон никога не съм ползвала. И двете деца винаги спят с някой до тях или Митко спи в количката в хола, в противен случай се събуждат  Twisted Evil

Някой давал ли е череши? А белите ли ги?

В това смотано време темата верно се раздвижи. Как се справяте по цял ден в къщи като вали?Или сте по моловете?

# 158
Браво за резултатите на Мистър В. Очакваме сега майка му да сподели добри новини за нея.А какво ти има всъщност Луси?

Петинка-с Мариела не сме излизали вече 2-3 дни.....тя по никакъв начин непоказва ,че и липсва разходката. Играе си у нас,ходи насам натам,понякога ходим в другите стаи за разнообразие,а днес след като спа макс 10 мин на обяд и това и беше всичкото спане за деня,беше учудващо весела,засмяна и игрива,дори сигурно повече от 30 мин ходеше и путаше едни топки из стаята после ми ги носеше и се хилеше като ряпа.

Много добър въпрос за черешите.Аз мислех да дам тия дни,но дори не ми беше хрумнало,че трябва да ги обеля.Нека чуем и други мнения.

До кога мислите да използвате бебешки препарат за съдове?

Джуфче,добре завърнала се.

# 159
  • До морето :)
За излизането - може да е за 15 минути, но излизаме. Или на двора, или до магазина... Еми то не се издържа. Мине-замине и лепната на входната врата и "Дидяяяяяя" или си взима обувките, сяда пред мен и си ги слага върху краката. То си иска разходката детето.

Луси, радвам се за резултатите на В. Дано твоите оплаквания да са плод на развинтената ти фантазия.  Hug А за секциото - това беше едната причина да не искам операция, а ако ми се наложеше щях да искам местна упойка. Вземат ми го объркат детето, каквато съм шматка, щях да му правя ДНК тест  Rolling Eyes

За черешите - не знам, но вече дадох ягоди да си вкуса. Много й харесаха и нямаше никаква реакция  Mr. Green

# 160
за черешите - чакам хубавичко да узреят, защото боли корем ако не са. Имаме си био от село  Mr. Green Дали ще ги беля, ми незнам... както дойде.. белена не белена  Crazy
за ягодите - чудя се дали да дам, струва ми се малък... ще се почуда още малко... пък може да прескочим тая година.

# 161
По най-важното приличат на нас - от кръста надолу  Whistling

Моето пък и там не прилича  Crossing Arms

# 162
Череши не съм давала още, ще дам само без костилката за сега.
Ягоди дадох, не ги одобри.
Ако не излезе един ден става нещо страшно.. та излиза. Онзи ден го облякох с гумения панталон от батко му, ботушите, дъждобрана.. и кеф по локвите Simple Smile Е няма такова мазане, то как не я изпи една локва не знам, бърка ли бърка в нея.. Утре ще взема с фотото да изляза и да го снимам такъв надундарен  Joy
Бебешки препарат за съдове аз за пръв път чувам, че има  Mr. Green т.е. не съм ползвала. Но той и съдове много няма, които да ползва все още..

# 163
А, добър вечер!

Lussy, радвам се за добрите резултати на Венци. Hug Дано нямаш повече притеснения нито за него, нито за себе си. Стискам палци и твоите резултати да са добри. Praynig

Джуф, Дани си е Дани, ама много пораснал - така с трите снимки се вижда разликата. Много е сладък. Heart Eyes

Аз пък не ги ли изведа зверовете макар и за малко и натрупват толкова негативна енергия, че от кавги за играчки, ревове и крясъци имам чувството че ще експлодаират барабар с мен начело. Та, вали, духа, или пече излизаме пък било то и за 20 мин. Днес откараха в парка на 17 С и студен вятър 3 часа и тази вечер заспаха още в 8 ч. Mr. Green

Ягоди ядем когато бебето спи - така не си иска и можем да хапнем малко - на него не бих рискувала да дам поне още година и половина-две.

Череши му дадох преди 3-4 дни - цели, само почистени от костилките. Знаете ги тези приспособления за почистдане на костилките, с тях му ги почистих и той си ги хапна с гооолям кеф...изяде почти 2 шепи. Не ги белих, а и той си ги дъвче, та и цели му ги дадох да си ги яде. Голямо мазало стана, ама го бях облякла със стари дрехи и останаха лекета, но пък с тях ще си яде черешите следващия път пак.  Laughing

Жени ме подсети за бебешкия препарат за съдове. Имам в София от Рая като беше бебе - едно от нещата, като шишетата, дето купих и така и не ползвах. Embarassed На Рая съм й мила с него 2 биберона, докато се опитвах да й ги прибутам и това беше. Та имам, бе. Mr. Green Този път изобщо не съм купувала. Нико, ако изобщо му давам нещо с лъжица, или вилица, яде с обикновена, желязна, като на сестра си и използва нейните бебешки 2 пластмасови купички, които мия на общо основание с нашите съдове.

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 23:11 от Tony_st

# 164
Ял е череши и ягоди само под формата на плодов йогърт на гърбър.

По най-важното приличат на нас - от кръста надолу  Whistling

Моето пък и там не прилича  Crossing Arms
И мойтУ  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт