Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 115
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
А мен ме избива на негативизим всеки път щом прочета въпроса каква била вината на Керим?!  ooooh! ooooh! ooooh!
Самия той е смазан от вина, само тук постоянно му се търси оправдание...  Rolling Eyes

mimata67, Slawena,

P.S. И на тези, които си задават въпроса защо им е била нужна сватбата да напомня, че идеята и настояването за нея бяха изцяло на Керим.  Peace
bebo_snHug

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 11:27 от Cruela

# 151
Много пъти и аз тръгвах да пиша своята история и после спирах и после пак и така в един омагьосан кръг. Много болка има в сериала и от всеки един живот също може да се напише роман или пък сериал, много различни истории и болка има във всеки човек. Няма да ви занимавам с моята история, защото и при мен екшъна не е малко и моя живот се преобърна като при Ф., но както и да е...
За мен всеки един от героите и събитията в този сериал си имат място и не е излишен. Струва ми се, че това напрежение и негодуване се получи в следствие на трейлъра, а не не показаната п.б.н., защото е много мрачен и отново ще гледаме сринати психически и ФГ и К.
Аз обаче съм убедена, че ще ни покажат много хубав епизод, с много бушуващи чувства. Мисля си, че ФГ няма да плаче за Мустафа, а за Керим, защото в писмото М. ще е писал нещо за намерението си да убие К. и ФГ ще се почувства зле от факта, че е можело да го изгуби завинаги.
МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО!!!

# 152
  • София
Бебо, след твоя пост и този на ананова,започнах да си мисля,че наистина Фг се разстройва заради новината,че Мустафа пак се е опитвал да им навреди.Дано да сте прави! Praynig
Съгласна съм,че Фг може да пророни сълзичка две и за самия Мф, но нищо повече.

# 153
Скъпи момичета,преживели подобно насилие.Благодаря ви за смелостта,че го споделяте и говорите за това открито.Душата ми плаче с вас!

# 154
Здравейте, момичета:) От доста време ви чета, правите страхотни анализи, но в последно време започвам леко да се дразня и реших да се включа. Разбирам защо сте запленени от Енгин, въпреки че в самото начало не бях никак впечатлена от него, но не разбирам силното ви пристрастие към Керим и 100%-овото му оневиняване  от ваша страна. Истина е, че образът му се разви в много добра посока, показаха ни един изключително добър, чувствителен и всеотдаен мъж, но не можем да изтрием факта, че онази нощ той беше там, той хвана Фатмагюл и им я поднесе на тепсия, той стоя отстрани и не направи нищо. Толкова беше неадекватен, че в първия момент, до колкото си спомням дори се хилеше. На мен лично в онзи момент Керим страшно ми опротивя и на мястото на Фатмагюл никога нямаше да успея да го приема в живота си. Не искам да ме разбирате погрешно. В момента аз също искам да видя тези двамата щастливи, смятам че го заслужават, но Керим има вина към Фатмагюл и трябва да изтърпи наказанието си до край.
Другото, което не ми харесва е подценяването на образа на Фатмагюл. В много мнения тук и във фейсбук се прокрадва усещането, че едва ли не Ф не е достойна за Керим- страхотния, отворен към света, едва ли не уникален мъж, а тя безличната и безчувствена девойка от село. Стигна се до там, че много момичета изкараха актрисата едва ли не фригидна, защото се целувала зле и едвам си отваряла устата. Наистина ли някой, който гледа сериала от самото начало, би имал очакванията Фатмагюл да си завре езика в гърлото на Керим и да го обязди? Тук става въпрос за младо момиче, невидяло нищо от живота, без никакъв сексуален опит, което на всичкото отгоре е изживяло може би най-големия ужас и унижение за една жена. И то не само от един, а от трима. Наистина на моменти Фатмагюл изглежда вяла и обрана в емоциите си, но това е напълно естествено за всичко което преживя. Ние реално нямахме  възможност да опознаем истинската Фатмагюл, преди онази нощ, която я промени напълно. Затова нека бъдем малко по-справедливи с нея.

# 155
Скрит текст:
Здравейте, момичета:) От доста време ви чета, правите страхотни анализи, но в последно време започвам леко да се дразня и реших да се включа. Разбирам защо сте запленени от Енгин, въпреки че в самото начало не бях никак впечатлена от него, но не разбирам силното ви пристрастие към Керим и 100%-овото му оневиняване  от ваша страна. Истина е, че образът му се разви в много добра посока, показаха ни един изключително добър, чувствителен и всеотдаен мъж, но не можем да изтрием факта, че онази нощ той беше там, той хвана Фатмагюл и им я поднесе на тепсия, той стоя отстрани и не направи нищо. Толкова беше неадекватен, че в първия момент, до колкото си спомням дори се хилеше. На мен лично в онзи момент Керим страшно ми опротивя и на мястото на Фатмагюл никога нямаше да успея да го приема в живота си. Не искам да ме разбирате погрешно. В момента аз също искам да видя тези двамата щастливи, смятам че го заслужават, но Керим има вина към Фатмагюл и трябва да изтърпи наказанието си до край.
Другото, което не ми харесва е подценяването на образа на Фатмагюл. В много мнения тук и във фейсбук се прокрадва усещането, че едва ли не Ф не е достойна за Керим- страхотния, отворен към света, едва ли не уникален мъж, а тя безличната и безчувствена девойка от село. Стигна се до там, че много момичета изкараха актрисата едва ли не фригидна, защото се целувала зле и едвам си отваряла устата. Наистина ли някой, който гледа сериала от самото начало, би имал очакванията Фатмагюл да си завре езика в гърлото на Керим и да го обязди? Тук става въпрос за младо момиче, невидяло нищо от живота, без никакъв сексуален опит, което на всичкото отгоре е изживяло може би най-големия ужас и унижение за една жена. И то не само от един, а от трима. Наистина на моменти Фатмагюл изглежда вяла и обрана в емоциите си, но това е напълно естествено за всичко което преживя. Ние реално нямахме  възможност да опознаем истинската Фатмагюл, преди онази нощ, която я промени напълно. Затова нека бъдем малко по-справедливи с нея.

+++++++++++++++ 1  newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

Принизяването на образа на Фатмагюл чувствам почти както лична обида. Обидно ми е като жена.  Peace

# 156
И защо да  ме избива негативизъм от трейлъра?!  #Crazy
Естествено Фатма да изпусне чинията, като чуе за смъртта на Мустафа по телевизията. Естествено, че след като е мъртъв ще прочете последното му писмо. Все пак той е бил част от нейния живот... Керим е достатъчно интелигентен и го разбира, пък фенките му не го разбират. Естествено, че може и да пророни някоя сълза Фатма. Аз не бих го направила заради Мусти, ама все пак не ми е бил годеник никога... Mr. Green Това по никакъв начин не намалява чувствата и към Керим.
И мен ме изби негативизъм към Керим като се разкрещя на Фатма по телефона, след като разбра, че Мустьо се е обаждал...откъде-накъде ще крещи, много добре му каза момичето, да не съм го карала да ми се обажда или да ми пише писма?! Айде холан, все тя виновна... Crossing Arms
За мен пък това е повече от неестествено. То излезе, че Фатма е най-добрия човек на света, ама за Мустафа.  ooooh! Неможе да твърдиш, че обичаш някого и да ревеш после за човека, който е искал да го убие. Какъвто и да ти е бил този човек.  Crossing Arms Хората се променят, ситуациите също, живота продължава. Пак повтарям - за мен това е неуважение към съпруга и. Колкото и консервативно да звучи.

# 157
  • В Града на Липите
Евелин  Hug  Hug  Hug
Това, че обвиних психоложката на първа страница, не значи, че обезценявам или не уважавам труда им. Напротив, за мен те са животоспасяващи, особено ако си разбират от работата. Една такава извади майка ми от много дълбока депресия и я върна при нас в предишния и здрав вид. За което безкрайно й благодаря. Помня името й, казва се д-р Джелебова  Hug

pipilota27   Hug добре дошла.
Напълно съм съгласна с мнението ти. И аз не мога да си обясня този негативизъм към Фатмагюл напоследък.  newsm78
В този сериал всеки си носи кръста и си плаща за грешките. Само едно не разбрах, защо натовариха Фатмагюл с още?

bebo_sn , не мисля, че Мустафа е признал в писмото, че е смятал да убие Керим. То това си е живо самопризнание, а той до последно се надяваше килъра да си свърши работата. И в прокуратурата отричаше.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 11:43 от hrissi_sz

# 158
  • София
mimata67 напълно си права, че Мустафа е бил и винаги ще бъде част от живота на Фатмагюл
и за мен е нормално да поплаче за него, нормално е Керим да я разбере, но няма да е нормално да
се затвори и отдалечи от човека, за когото току що се е омъжила. Няма да е нормално за мен тя на
ново да изпадне в депресия и да почне да се чувства виновна, защото въпреки, че Мустафа се самоуби  това беше негово решение. Керим и Фатмагюл трябва да си поговорят и на темата Мустафа за да не застава той и от отвъдното между тях.За да се случи това Ф. трябва да си отвори душата й да я излее пред Керим и ако наистина го обича и иска да са заедно в този разговор да му го покаже въпреки болката си. За мен всичко пак стига до нея- да направи осъзнат избор какво иска занапред и да го изкаже на глас за да ориентира и другите.
А Керим щом толкова я обича нека приеме и подкрепи решението й, но нека не ни мъчат повече с неясноти, предположения и да гадаем кой какво чувства.

# 159
mimata67, въпросният анализ не е по-повърхностен от всеки един, направен досега. Напротив, като цяло изразява общото настроение на феновете на сериала в по-глобален мащаб, пример за това е и писмото на фен клуба. Нали не си въобразяваме, че сме сами и уникални?  newsm78

Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост. Хайде, моля ви, бъдете по-обективни. Ако беше филм само за изнасилването, трябваше да е приключил до 20-тина серии.

Според мене, обаче, сценаристките съвсем съзнателно изкривиха образа на невинната жертва Фатмагюл. Това е търсен ефект. Лошата реклама също е реклама.

# 160
pipilota27 ,хареса ми поста ти Peace

Cruela   newsm10 newsm03

# 161
pipilota27Браво за поста smile3501 smile3501 smile3501 и добре дошла Hug

# 162
  • София
.......Ако моят съпруг заплачеше за бивша изгора,па макар и нищо да не му е направила,бих го изчакала да се наплаче,няма да правя скандали,дори бих се опитала да го разбера,но си признавам,че ще ми стане ужасно неприятно и гадно и няма да го приема!!! Peace
 ...А да не говорим тук,какво Мустафа причини на Ф.Аз харесвам много образа й ,но тези страдания над писмото му ще ми дойдат в повече Thinking

Скрит текст:
Благодаря на момичетата,които са ми прочели по-горният пост,само исках да покажа как протекоха при мен нещата при психоложката,ако нямаше връзка с филма,нямаше да ги постна Peace Peace Peace Hug
Хриси,това не го написах по повод твоя пост,просто реших да споделя Hug Hug Hug

# 163
Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост.

Бурната непоносимост идва след дълго стаяваната поносимост към превъзнасянето по образа на Керим.  Peace

# 164
  • София

Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост. Хайде, моля ви, бъдете по-обективни. Ако беше филм само за изнасилването, трябваше да е приключил до 20-тина серии.

Много съм съгласна с тебе.
Керим е виновен, че беше там онази нощ и не й помогна- спор няма, но
ако Фатмагюл не може да му прости и не го обича да се разведе и да продължи живота си без него. Вярвам, че той ще се съобрази с нея. Ако наистина го обича да го приеме веднъж за винаги, а  не да  се мъчат и двамата. И пак опираме до Фатмагюл тя да вземе решение, да стои зад него и другите да се равнят по нея.

Общи условия

Активация на акаунт