Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 262
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Разград
FATMAGÜL&KERİM _Dilberim_ by Dass

Специален поздрав за Злати.

# 166
Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост.

Бурната непоносимост идва след дълго стаяваната поносимост към превъзнасянето по образа на Керим.  Peace

Аз лично не го превъзнасям неговия образ, ама никак. Отредиха ролята на овца на един наистина  талантлив актьор. Peace

# 167
http://www.youtube.com/watch?v=B4AzsDsYcNo&ob=av2e

На 13.май 1919 година е роден Ведат Тюркали - авторът на "КВФ". Текста на тази песен е негов, много ми хареса, надявам се и на вас! Поздравявам ви!

# 168
.......Ако моят съпруг заплачеше за бивша изгора,па макар и нищо да не му е направила,бих го изчакала да се наплаче,няма да правя скандали,дори бих се опитала да го разбера,но си признавам,че ще ми стане ужасно неприятно и гадно и няма да го приема!!! Peace
 ...А да не говорим тук,какво Мустафа причини на Ф.Аз харесвам много образа й ,но тези страдания над писмото му ще ми дойдат в повече Thinking

Скрит текст:
Благодаря на момичетата,които са ми прочели по-горният пост,само исках да покажа как протекоха при мен нещата при психоложката,ако нямаше връзка с филма,нямаше да ги постна Peace Peace Peace Hug
Хриси,това не го написах по повод твоя пост,просто реших да споделя Hug Hug Hug

+ 1

# 169
  • Враца
Скрит текст:
Здравейте, момичета:) От доста време ви чета, правите страхотни анализи, но в последно време започвам леко да се дразня и реших да се включа. Разбирам защо сте запленени от Енгин, въпреки че в самото начало не бях никак впечатлена от него, но не разбирам силното ви пристрастие към Керим и 100%-овото му оневиняване  от ваша страна. Истина е, че образът му се разви в много добра посока, показаха ни един изключително добър, чувствителен и всеотдаен мъж, но не можем да изтрием факта, че онази нощ той беше там, той хвана Фатмагюл и им я поднесе на тепсия, той стоя отстрани и не направи нищо. Толкова беше неадекватен, че в първия момент, до колкото си спомням дори се хилеше. На мен лично в онзи момент Керим страшно ми опротивя и на мястото на Фатмагюл никога нямаше да успея да го приема в живота си. Не искам да ме разбирате погрешно. В момента аз също искам да видя тези двамата щастливи, смятам че го заслужават, но Керим има вина към Фатмагюл и трябва да изтърпи наказанието си до край.
Другото, което не ми харесва е подценяването на образа на Фатмагюл. В много мнения тук и във фейсбук се прокрадва усещането, че едва ли не Ф не е достойна за Керим- страхотния, отворен към света, едва ли не уникален мъж, а тя безличната и безчувствена девойка от село. Стигна се до там, че много момичета изкараха актрисата едва ли не фригидна, защото се целувала зле и едвам си отваряла устата. Наистина ли някой, който гледа сериала от самото начало, би имал очакванията Фатмагюл да си завре езика в гърлото на Керим и да го обязди? Тук става въпрос за младо момиче, невидяло нищо от живота, без никакъв сексуален опит, което на всичкото отгоре е изживяло може би най-големия ужас и унижение за една жена. И то не само от един, а от трима. Наистина на моменти Фатмагюл изглежда вяла и обрана в емоциите си, но това е напълно естествено за всичко което преживя. Ние реално нямахме  възможност да опознаем истинската Фатмагюл, преди онази нощ, която я промени напълно. Затова нека бъдем малко по-справедливи с нея.

smile3501 smile3501
Поздравления! Напълно съгласна съм с теб.
Според мен сериала си следва естествения ход и дано след натиска на "тълпата" сценаристките не направят някой фал, но мисля че няма да се поддадат.
Отново ще кажа - според мен серията ще е отново силна и хубава, няма да сме разочаровани.

# 170
Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост.

Бурната непоносимост идва след дълго стаяваната поносимост към превъзнасянето по образа на Керим.  Peace

Аз лично не го превъзнасям неговия образ, ама никак. Отредиха ролята на овца на един наистина  талантлив актьор. Peace

Мисля, че работа на един талантлив актьор е да изиграе убедително всичко. Енгин се справя чудесно. Образа на Керим е за мен спорен. Лично мнение.  Peace

# 171
  • София
Филипова може да е овца, но поне пълнокръвна овца и има живец в нея,
 а Фатма от напълно положителен образ, сценаристките за мен направо я осакатиха и
обезличиха. Не искам никой да дразня- всички сме различни и всеки по различен начин усеща нещата.

# 172
  • София
mp42, diksi, заедно ще си въздишаме по Юмер, макар че това не ни пречи да харесваме и Керим, макар че той по-става за дъщеря ми Joy Joy Joy

Аз малко се въздържам да въздишам подир Керим,но ако е необходимо ще ви подкрепя.Но при Мюмтяз съм само,аз!!!
Еееееееееее нали го даваше преди малко Joy Joy Joy
Дали пишем по темата newsm78 Joy

по темата , по темата е  Mr. Green Joy hahaha
щом споменавате имена от филма е по темата
трябваше и аз П си .Б.Н да я постна в оригинал за да не ме изтрият , ама ТЦ  аз съм самият оригинал

момичета от ЛС   bouquet Благодаря ви - вие си знаете кои сте ... не съм очаквала , че сте толкоз много с подобно на моето мнение  Hug
нахраних децата с попарка ... и бабата на лични  Mr. Green и  сега се връщам да ви изчета

Скъпи момичета,преживели подобно насилие.Благодаря ви за смелостта,че го споделяте и говорите за това открито.Душата ми плаче с вас!
+1

тейлара  Shocked - show goes on  Peace

серията бе невероятна - коментара ми ( ако нелка123 го е харесала  Mr. Green) е в предишната  тема  Joy

оставям ви че ме чакат задачи от реалния , а не виртуалния свят  Hug

п.п.
Добро утро!!!Не знам за вас,но на мен настроението ми е в синхрон с времето,дано да ми мине Rolling Eyes

Снощи едвам ви изчетох и даже преведената серия не можах да си догледам........ Laughing Laughing Laughing
Днес ако остане време ще се гледа Peace
Като стана на въпрос за психоложката искам да ви споделя някои мои спомени:
Скрит текст:
Снощи си събрах и напрегнах всички възможни сиви клетки,за да си спомня как мина моя първи сеанс при психоложката,след като ми се случи същото като  на Ф.Аз дори преди като споделих гледам,че съм объркала и годината,инцидента се случи 95год.лятото,значи минали са близо 17 години от тогава и много неща са ми избледнели.......аз от самата случка и нищо не си спомням,беше такъв шок,че като че ли умишлено мозъкът ми не иска да си спомни Shockedсамо ми минават като светкавица отделни сцени и нищо ,но както и да е,беше ми думата за сеансите.То в тези размирни  години тогава,а и аз студентка,не можех да си позволя платено лечение/а и на родителите си не казах какво ми се е случило/та ходех при една жена в Студентската поликлиника!Когато отидох за първи път,чаках пред кабинета не много май  newsm78 и влязох вътре адски притеснена,стомаха ми се беше свил на топка и брадичката ми трепереше,спомням си,че ми стана лошо и ми се повръщаше....та влязох вътре и като я видях лекарката, малко се успокоих-изглеждаше много ведра,свежа и мила,беше млада и хубава,това си спомням.......Седнах на едно старо и очукано диванче ,а отстрани имаше масичка,на която имаше няколко пакета с кърпички и списания.......Запознахме се и тя замълча и започна да ме гледа,по-точно да се взира в мен,сякаш искаше да ми каже "Да,мила,познах какво ти се е случило,давай ,поплачи си...."И ,ви казвам,като се започна с един рев,плаках,плаках,плаках,може би 20 мин.хълцане и плач,сополи,сълзи......не знам какво съм правила,но после видях,че кошчето е пълно със салфетки,а на масичката нямаше почти нищо Sad Много плаках,това няма как да го забравя,после изведнъж спрях и изпитах такова огромно облекчение,нямате си напредстава,сякаш някой беше измъкнал от мен 1 тон стрес.....И така.....нищо повече не ми каза,просто ме попита дали съм по-добре и кога ще мога да отида пак.На втория сесанс отидох по-спокойна и тогава тя започна да ме разпитва за бременността на майка ми с мен,дали всичко е било нормално,дали после ме е кърмила,кога съм проговорила,кога съм проходила и т.нКакво дете съм била,попита ме за родителите ми,как се отнасят с мен.....да изброя всички хора,които обичам и на които държа,накара ме да се нарисувам аз на едно листче и да нарисувам близките ми хора ,но така: най-близо до мен да нарисувам най-скъпия за мен човек,по-назад следващият по близост и т.нЗапочнах постепенно да й разказвам от детските си години,за тийнейджърските си години и до студ.си живот,НО нищо не ме и попита за инцидента,в началото говоря!Спомням си,че така няколко сеанса....нищо не си говорихме за случката,изписа ми и хапчета,антидепресанти,някакви лекички,първо запонах по половинка,а после по цяло хапче....След доста посещения по-късно вече си дойдохме на думата,аз вече бях нетърпелива да й споделя,но като дойде момента и аз блокирах,осъзнах,че нищо не си спомням от вечерта,ама нищо,но знам,че непрекъснато й говорех колко се чувствам виновна,че сме тръгнали сам самички на море с моята приятелка,в тези гадни години,че съм излязла вечерта с много къса рокля и бях доста предизвикателна,ужасно ,ужасно се чувствах виновна и разочарована от себе си,като омърсена и противна,даже инцидента не го преживявах самият него,а по-скоро усещах смразяващо отвръщение от себе си Embarassed/въпреки,че нямаше защо,нооооооо.....психика/,аз просто съм си такава,винаги първо търся вината в мен и после в другите SadТа психоложката разбра и ме усети за чувството ми за вина и започна да работи в тази насока!!!Не знам от нея ли или от хапчетата,но аз бързо се оправих,доста бързо и според нея......имайки предвид,че аз не споделях с никой друг,освен с приятелката ми/която  също пострада/и със самата лекарка.Тя/психоложката/ ме насочваше ,обаче да споделям,да разкажа на най-близките си хора,да говоря спокойно за това,но не като виновен участник,а като потърпевша,като жертва......Не знам доколко и какво успяхме да направим с нея,но аз не бях отвратена от секса,не знам,явно гадният момент съм го изтрила от мозъка си и нищо не си спомням как стана,аз по-скоро се чувствах ужасно виновна ,че съм допуснала това да стане,беше ме ЯД на мене си.Не съм употребявала тогава алкохол,бяхе с приятелката ми нормални весели ,симпатични момичета,копнеещи за веселие ,игри и танци!!!Така се опитваше да ми внуши и лекарката,после вече и аз започнах да виждам истината,че аз съм жертва на извратеняци и комплексари,които като не могат да се докажат с нищо друго,се чувстват силни като унижават и насилват жени....
Та моята психоложка тогава беше млада,амбициозна и работеше с желание!!!Не помня колко време ходех при нея,но си спомням,че когато спрях,вече бях много по-добре и някакси пречистена.Не си спомням името й,за съжаление,но съм й много благодарна Hug Hug Hug

Ома,благодаря ти и аз за невероятното клипче-така добре си кореспондирала музика с физиономиите на Керим Peace Peace Peace smile3501
Разбирам те много добре.Много има такива истории за съжаление Cry
съпричастна

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 12:07 от mamaris

# 173
  • plovdiv

Сакън да не се издума лоша дума за сценаристките и Фатмагюл, и веднага се възцарява бурна непоносимост. Хайде, моля ви, бъдете по-обективни. Ако беше филм само за изнасилването, трябваше да е приключил до 20-тина серии.

Много съм съгласна с тебе.
Керим е виновен, че беше там онази нощ и не й помогна- спор няма, но
ако Фатмагюл не може да му прости и не го обича да се разведе и да продължи живота си без него. Вярвам, че той ще се съобрази с нея. Ако наистина го обича да го приеме веднъж за винаги, а  не да  се мъчат и двамата. И пак опираме до Фатмагюл тя да вземе решение, да стои зад него и другите да се равнят по нея.

И в крайна сметка той веднъж пожела да си тръгне ,но нали тя каза 4е не иска да се разделя .И аз съм втори брак за съпруга ми ,ама не слушам и не би ми било приятно да слушам за  бившата му съпруга нещо .Пък ако видя 4е пла4е за миналото ,просто и аз ще си тръгна

# 174
E къде видяхте, че Фатмагюл не е простила на Керим...Не само му прости, а и го заобича. Преодоля психическата си травма и го насърчи в първата брачна нощ.  Доколкото си спомням, той и каза да си ляга да почива. Тя го насърчи да продължи...
Пък да се каже, че Керим са го направили овца... ooooh! напротив много симпатичен образ му направиха - нежен, чувствителен и интелигентен. Обичащ и истински мъж. За мен не е истински мъж този, чиято най-важна цел е да бръкне под полата (справка Мустьо). Mr. Green Истински мъж е този, който зачита душата на съпругата си и го боли за нея, този, който е готов на жертви и не го вълнува единствено мъжкото му достойнство.  Още повече ми се издигна в очите Керим...

# 175
mamaris Бъди все така оригинална HugЕеееее ама как ни събра трите Юмерки на куп Joy Joy Joy

# 176
pipilota27Браво за поста smile3501 smile3501 smile3501 и добре дошла Hug
+1

# 177
 newsm10
E къде видяхте, че Фатмагюл не е простила на Керим...Не само му прости, а и го заобича. Преодоля психическата си травма и го насърчи в първата брачна нощ.  Доколкото си спомням, той и каза да си ляга да почива. Тя го насърчи да продължи...
Пък да се каже, че Керим са го направили овца... ooooh! напротив много симпатичен образ му направиха - нежен, чувствителен и интелигентен. Обичащ и истински мъж. За мен не е истински мъж този, чиято най-важна цел е да бръкне под полата (справка Мустьо). Mr. Green Истински мъж е този, който зачита душата на съпругата си и го боли за нея, този, който е готов на жертви и не го вълнува единствено мъжкото му достойнство.  Още повече ми се издигна в очите Керим...

newsm10

# 178
  • В Града на Липите
Пък да се каже, че Керим са го направили овца... ooooh! напротив много симпатичен образ му направиха - нежен, чувствителен и интелигентен. Обичащ и истински мъж. За мен не е истински мъж този, чиято най-важна цел е да бръкне под полата (справка Мустьо). Mr. Green Истински мъж е този, който зачита душата на съпругата си и го боли за нея, този, който е готов на жертви и не го вълнува единствено мъжкото му достойнство.  Още повече ми се издигна в очите Керим...

+10

п.п. Ама как разбуниха кошера тези сценаристки. Ако ни бяха дали една стандартна п.б.н. и после една мила семейна картинка на другия ден, всички щяхма да ахкаме и охкаме колко са милички. И на мен ми се искаше, признавам си, но техният вариант провокира толкова много емоции, разсъждения, коментари, че за пореден път превърна този сериал в нещо различно.
Лично мнение  Peace

# 179
mp42, diksi, заедно ще си въздишаме по Юмер, макар че това не ни пречи да харесваме и Керим, макар че той по-става за дъщеря ми Joy Joy Joy

Аз малко се въздържам да въздишам подир Керим,но ако е необходимо ще ви подкрепя.Но при Мюмтяз съм само,аз!!!
Еееееееееее нали го даваше преди малко Joy Joy Joy
Дали пишем по темата newsm78 Joy

по темата , по темата е  Mr. Green Joy hahaha
щом споменавате имена от филма е по темата
трябваше и аз П си .Б.Н да я постна в оригинал за да не ме изтрият , ама ТЦ  аз съм самият оригинал

момичета от ЛС   bouquet Благодаря ви - вие си знаете кои сте ... не съм очаквала , че сте толкоз много с подобно на моето мнение  Hug
нахраних децата с попарка ... и бабата на лични  Mr. Green и  сега се връщам да ви изчета

Скъпи момичета,преживели подобно насилие.Благодаря ви за смелостта,че го споделяте и говорите за това открито.Душата ми плаче с вас!
+1

тейлара  Shocked - show goes on  Peace

серията бе невероятна - коментара ми ( ако нелка123 го е харесала  Mr. Green) е в предишната  тема  Joy

оставям ви че ме чакат задачи от реалния , а не виртуалния свят  Hug

love001  Hug

Общи условия

Активация на акаунт