Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 865
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
betisima,благодаря за информацията относно традициите им-абсолютно непонятни за мен ! От това ,някои усещания за филма ми се променят,и определено ще се наложи да го гледам по обстойно.  newsm51

# 571
betisima, Hug HugМного благодаря за поясненията, вече гледам с други очи на целия филм. Досега не можех да си обясня държанието на Нарин.Знаех, че все пак действието се развива в такъв район, като Мардин, опитах се да намеря нещо в гугъла за това, но не успях, чудех се, че все пак живеем в 21 век и ми беше много трудно да си обясня, защо жените позволяват да се държат така с тях, не можах да си обясня защо Нарин не остана в Инстанбул още първия път, а то ставало въпрос за корана и щом е свързано с тяхната вяра и порядки, значи за тях това е закон, поне така съм чувала. Още един път ти благодаря[smilie=smile3525.gif] smile3525
И да допълня, сега разбрах, защо Мустафа толкова искаше Нарин да е бременна от него, по този начин тя ставаше негова жена веднага, нали така да разбирам разясненията  ти?

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 14:47 от e;r.rs

# 572
Да ! Така е ! Когато има дете то е водещото и е преди жената,която го носи ! За съжаление ! Sad
То си е на бащата и ако майката не иска да живее с тях детето си остава при бащата или при рода на бащата !

Но....
аз толкова много харесвам Мустафа..... и той така мило мечтаеше за това дете....че ми се иска просто да е искал дете от Нарин и да не е разчитал на Корана !

Относно оставането на Нарин в Истанбул първия път,когато отиде за операция със Сердар,то- баща й я пусна и беше порицан от Аслан,веднага ! Защото тя все още е съпруга на Мустафа по религиозния брак. За да не е такава той трябва да изрече 3 пъти ,обърнат на Изток,май беше, че я освобождава. Това което Аслан го накара да направи преди да я сгоди за учителя.
Тука веднага възниква въпроса защо Мустафа не го е направил преди сватбата си с Асие, а вместо това се опита да убие Нарин ! Ами ако го беше направил и я беше освободил то излиза,че той не може да има деца и не е мъж като не е успял да се справи с нея ! А това е позор за рода Булут ! Затова варианта е убийство,което той имаше намерение да продължи със самоубийство в името на любовта си !Това по-късно той каза на Нарин , че е щял да направи ако Сердар не я е спасил !
Но към момента за който говориме тя му е все още съпруга и му се подчини като такава ! Това е ! Обичай ! Никой не те пита ти какво искаш....Sad

П.П. Скъпички, опитвам се да спазвам уговорката да коментираме серия по серия. Мъча се да не изляза от първата серия с коментариите си ! Но ако решите друго мога да мина и на общи коментарии за целия сериал.
Аз го гледам всеки път с огромно удоволствие въпреки че основната теза- за правата на жените в този регион на Турция - е доста тежка ....

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 15:20 от betisima

# 573
Еха, pep_8, благодаря ти много, златна си  Hug

Умирам си от смях всеки път като го видя  Joy

Скрит текст:
защото по някое време из сериите Сехер вече не мразеше Асие, даже се подкрепяха срещу общото зло - Бахар. Поне аз така усетих нещата.

Хриси, както винаги напълно споделям мнението ти за края на филма:

Скрит текст:
И аз не видях шанс за Мустафа и Нарин. След Сердар за нея няма да има друг, затова се и примири с Мустафа. Само не очаквах Асие да го направи, но май и тя разбра, че само по този начин ще има  съпруг. А специално Мустафа - най-тъжно ми стана за това, че той цял живот ще си остане безвъзвратно влюбен в Нарин, все така ще я кара. Да, ще стане по-смирен и по-послушен, но няма да започне да обича Нарин по-малко.
И да кажа - и аз ревах като магаре на финала..... Смазана бях направо, така ме беше завладял...  Rolling Eyes

# 574
  • Разград

# 575
  • Разград

# 576
Малък дисонанс всред възторзите -
Голям артист е Кенан, как успя да изиграе тази роля, така реалистично - един психично болен разглезен богаташки син, че как въртеше очите налудничаво, че и гърчовете ги докара.... сигурно е бил за наблюдение в някоя лудница, иначе не мога да си го представя...
Никакво съчувствие към образа, само възмущение към тези, които го оставяха да си играе номерата.
Обичай било. Може.
-
единственото, което ме развълнува в този филм, бе пейзажът, по едно съвпадение съм била в тези места и си спомням тези кървави изгреви над жълтата пустиня, не мислех, че пак ще ги видя...

# 577
  • София
betisima , ти си съкровище! С твоите пояснения жестове, думи, случки придобиват друг смисъл!
Ще чакаме още информация, толкова малко знаем за мястото, обичаите, нравите, хората...

трезвомислеща wavey, щом си посещавала лично района на Мардин, ще бъде интересно да споделиш своите впечатления за природа, архитектура, хора, нрави, обичаи. Ще чакаме и от теб информация, ако ти е интересно тук и имаш желание да споделиш...

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 19:52 от Dilemi

# 578
# 579
  • София
Aytekin Atas - Ben Sende Tutuklu Kaldim

# 580
Вчера гледах първа серия и сериала много ме грабна.Но не мога да намеря 2 серия

# 581
  • София
betisima   newsm51 ще повторя и другите .Прочита на сериала става различен след твоите пояснения  Hug 

# 582
Dilemi, мога веднага, ама веднага да ревна на тая песен  Cry

А аз ви пускам тази - също много красива, уникална. Извинявам се ако е пускана и преди:

П.С Който има превод да мята насам Wink

# 583
  • София
dani_ka e правила превод на последната песен.Ще се опитам да го изровя,защото моят архив замина с компютъра,който ми се прецака. Sad

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 21:48 от Л_Дани

# 584

Общи условия

Активация на акаунт