Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 853
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
gphilipova благодаря ти много за отговора! Винаги съм доброжелателна, ако с нещо съм те засегнала, неволно е. Както казах, тази сцена я бях запомнила.
 Лека нощ!  Hug

# 616
Валентина  Hug

Не си ме засегнала, просто се опитах да ти отговоря максимално изчерпателно, без да засягам добре известната 'болезнена' тема за преводите.

Лека нощ и на тебе  Hug

# 617
  • Разград
Mustafa Bulut & Narin hdoos 3la kalby engin akyürek

# 618
Здравейте!
Ваня, благодаря за хубавите снимки и клипчета за Облака, които постоянно ни припомнят най-силните моменти от филма.
gphilipova, в момента в които започнах да гледам първи епизод с новия превод, веднага усетих разликата и много ми хареса, за което благодаря. Иска ми се да продължа с втори епизод, но изчаквам новия превод.
И накрая да споделя за първи епизод, след разясненията на ветисима, на която не един път вече благодаря и новия превод, искам да ви кажа, че филма ме развълнува още повече, при незабравимата сцена в конюшната за сетен път се възхитих на Мустафа, колко мъка, страст, любов и безпомощност излъчваха невероятните му очи, да не говорим за сцената с епилептичния припадък. Колкото и отрицателна да е ролята му, не вярвах, че ще го кажа, но предизвика в мен съжаление, особено когато го ожениха насила за Асие. Възхитих се и от ролята на Нарин, каква  ли сила трябва да има една жена, независимо как е възпитавана и при какви условия живее, за да изтърпи и най-важното да превъзмогне толкова унижения и болка. Да стои изправена пред куршума без дори да премигне, сама разговаряше с бога и този разговор за сетен път ме накара да се разплача.
И още нещо, мое лично мнение, но Сердар с по-дълга коса ми харесва повече, поклон и на него за чудесната игра,  и той играе много добре с очите си, два красиви мъжки погледа буквално се сблъскваха постоянно още в първи епизод.

# 619
Хм... и аз май ще изгледам първа серия с новия превод, накарахте ме да се замисля  Thinking. Особено за сцената с конюшнята... Мен дълбоко ме развълнува и с другия превод, та си представям сега какво ще е  Crazy

А какво ще кажете за този поглед? Мен лично сякаш мравки ме полазват по гърба  Rolling Eyes Mr. Green

# 620
Включвам се само да допълня нещо към въпроса за превода. Моят превод от босненски търпи редакция от Алекс и Моргана, така че ако има нещо неточно или липсващо, се допълва и коригира от турски. Нещата са изпипани докрай.  Peace

# 621
Включвам се само да допълня нещо към въпроса за превода. Моят превод от босненски търпи редакция от Алекс и Моргана, така че ако има нещо неточно или липсващо, се допълва и коригира от турски. Нещата са изпипани докрай.  Peace
За което много ви благодаря, доставихте ми голямо удоволствие  bouquet  bouquet  bouquet

# 622
  • София
 wavey здравейте

Мустафа и Сафие

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 22:47 от Dilemi

# 623
Момичета, а този красавец как го намирате в първа серия?
Харесва ли ви с повече коса?

# 624

Аз си го харесвам всякак - с дълга, с къса, с брада, без ...Любимец ми е! Heart Eyes Heart Eyes

# 625

Снимки на Мардин от нета.Какъв столетен каменен град!Прилича на крепост,в която се пазят многолетни традиции!Трудно се пробиват тези стени!Не залудо Мерал е избрала града за място на действието на филма!

# 626

Харесвам го всякак, но с дълга коса повече...

# 627
# 628

И на мен повече ми харесва с дълга коса  Grinning. Но и с къса не е за изхвърляне Simple Smile На Енгин обаче толкова къса коса не му отива.

# 629
  • София
Снимки на Мардин от нета.Какъв столетен каменен град!Прилича на крепост,в която се пазят многолетни традиции!Трудно се пробиват тези стени!Не залудо Мерал е избрала града за място на действието на филма!

Мардин, на кюрдски Мердин, на сирийски „крепост”, град  в югоизточна Турция, столица на едноименната провинция. Известен с архитектурата на стария град в арабски стил, а също със своето стратегическо разположение на  скалиста местност близо до река Тигър, с поглед към северните равнини на Сирия. Има смесено население, състоящо се от кюрди, турци, асирийци, араби, арменци.
Мардин е един от най-ранните градове в Горна Месопотамия, през 1920 година при разкопки за намерени артефакти от преди 4000 година преди н.е. Първи заселници са асирийците, които са дошли тук в 3-ти век преди н.е. В града има много църкви и манастири, в това число действащи, които са основани още от ранните сирийски христиани. През 1394 година земите около града са завзети от монголите, след това минават на подчинение на тюркски племена. През 1517 година е завоюван от турците и влиза в състава на Отоманската империя.

Общи условия

Активация на акаунт