Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 839
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София

На това му казваш чай?                                  

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 23:31 от Dilemi

# 586
  • София
Открих превода:
Скрит текст:

Mecnunum Leylamı gцrdьm
Видях моите Меджнун и Лейля (като видение)
Само веднъж, и отмина
Нито попитах, нито пък каза
Присви вежди, и отмина

Не можах да попитам и с две думи
Луна ли беше, ден ли беше лицето
Помислих си че е Венера
Запали ме светлина, и отмина.

На огъня не устоях
Аз тайната не разгадах
Зазоряването не видях
Като звезден дъжд изтече, и отмина.

Не знам какъв е този зодиак
Въросът в нас отворя рани
които след това броим
В сърцето ми остави бездна и отмина

Прослава, колко умно
Докато спях, видях аз сън
косите във юзда превърна
на шията ми я надяна, и отмина.

Преводът е от dani_ka

Отново благодарности на Даника за превода  Hug  bouquet !

# 587
Май съм си сама в темата, ама то не ми пречи да си пиша newsm78
betisima , още веднъж благодаря, ти не можеш да си представиш какъв вулкан от мисли и чувства предизвика в главата ми след твоите постове.
Dilemi , този откъс мога да си гледам постоянно и даже само да слушам песента си представям и тримата с най-малките подробности, това определено за мен е един от най-силните моменти във филма.
helen, и аз мога веднага да ревна на твоето клипче, на фона на тази песен, като гледам тези тъжни очи..
Lilims, и твоето е много хубава, тук отразява за мен, пълната противоположност в характера на Мустафа,
Момичета благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

# 588
  • София
          А това е превод на
Ben Sende Tutuklu Kaldım
                           Aytekin Ataş

Ben Sende Tutuklu Kaldım

Твой пленник съм

Какво било е преди теб
Какво ще бъде след това
Ах, раздялата
по тежка от смъртта е.

Времето е спряло, не минава
Нито майка, нито татко
Нито хубавият спомен
Са ми достатъчни любима, не ми стигат.

За тебе аз се оковах (твой пленник съм)
Собственият си живот обрах.
Седем Вселени пребродих.
За менe ли си, не разбрах

Моите очи аз скрих
Всичките си думи аз смълчах
на малки въгленчета изгорях., аах
Разбий ги, разпилей ги, да се свърши.

За тебе аз се оковах
Собственият си живот обрах.
Седем Вселени пребродих.
За менe ли си, не разбрах.

преводът е отново на  Дани-Ка, благодарим ти!

http://www.dailymotion.com/video/xby914_aytekin-atas-ben-sende-tutuklu-kald_music

# 589
Л_Дани,  Hug благодаря много. На Дани_ка също  Hug

Момичета, извинявам се, че през пост съм аз, но съм в особено настроение тая вечер. Плаче ми се ей така, от нищото  Shocked, заслушах се в музиката от филма и гледамедин форум за Енгин, та съвсем съм в джаза  ooooh!

Хриси, ти говориш за този поглед:

обаче аз пък говоря за този:

# 590
  • София
Хелън, на точното място си , ние сме в "джаза" от месеци

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 23:30 от Dilemi

# 591
Хелен, тази вечер и аз съм твоето настроение newsm45, все ми се плаче и затова си пуснах пак 1 -ви епизод на филма с новия превод и това веднага ме подсеща да благодаря на екипа за превода newsm51 newsm51 newsm51

# 592
e;r.rs,emilia, много е кофти така, аз започнах пак да гледам, ама някаква буца ми е застанала в гърлото, та спрях, че да не ревна  Tired. Пуснах си малко Великолепния век, барем ми се изчисти главата  Rolling Eyes

Dilemi, да, да, да, точно за това става дума. Насълзяват ми се очите само като го погледна, какво е това чудо, бе  ooooh!.

Лека вечер ви пожелавам, а утре, когато не ми е толкова тегаво, ще си пусна разсъжденията за 1-ви епизод  Wink

# 593
Ох, момичета, благодаря ви за постнатите песни и текстове. Май тази вечер всички сме в минорно настроение  newsm45

Голямо реване беше на този Облак, сега пак започнах  smile3518 Досега не ми е въздействала толкова музика от сериал....

# 594
betisima, споделям напълно информацията за традициите в тази част на южната ни съседка, но в този сериал никой, даже и самия Мустафа не мислеше да убива Нарин. Той по- скоро би умрял заедно с нея, но не би позволил друг да я нарани.Майка му и баща му, след пожара в конюшната решиха да я изпратят заедно с цялото и семейство в къщата им на село.
За Мустафа сватбата не променя нищо в отношението му към Нарин.За него тя е само негова и единствена.

А тук начина по който Мустафа  укроти Асие ме развесели. hahaha

# 595
Дилеми, не исках да прозвуча враждебно, предупредих за дисонанса. Този сериал го гледах преди няколко месеца, когато преводите вървяха бавно, бавно, имах търпение да дочакам до края. Не бих го гледала пак, понеже, пак признавам честно, толкова ме дразни този - за мен! отрицателен образ, примесен с малко съжаление от моя страна, понеже го възприемам само като болен човек, тормозещ околните с капризите си, и нищо повече. Доказателство за артистичния талант на Кенан.
А за Мардин, Адана и т.н., не мога много да разкажа, не бях там, а малко по на север, в Кападокия. Само два дни на една екскурзия. Прекарах зле единствената нощ там, в един хотел, след угощение в ресторанта и се събудих много рано, на изгрев слънце. Такова огромно червено слънце, изплуващо над жълтата равнина, никога не съм виждала и няма да видя. Да не говорим за подземните градове и гората от камъни.
Също си спомням архитектурата на старите кервансараи, тези каменни стени със стълбите, арките и т.н.
Нещо като това
Скрит текст:
И това няма да забравя. 
Скрит текст:

# 596
Само да попитам - тук за кой Кенан говорим?  newsm78 Thinking

# 597
Добро утро !
Хубав ден пожелавам на всички ! Simple Smile

Тара41, само искам да ти припомня,ако си гледала сериала до край,че самия Мустафа казва на Нарин,че е искал да я убие и след това да се самоубие ! Това е в сериите в които отиде да я прибере оит дома на Сердар в Истанбул ! Може още да не си ги гледала !

Трезвомислеща,няма нищо лошо в това,че не харесваш Мустафа ! Та той е замислен като отрицателен герой, така че това е съвсем нормално ! Но това не значи,че не трябва да пишеш и да ни четеш ! Пиши, моля ! Интересно е да направим съпоставка защо този образ предизвиква толкова противоположни емоции !
Всъщност аз след като изгледах за първи път първи епизод се бях приготвила да се насладя на таланта на Енгин ,играещ този път в отрицателна роля на ужасен човек,но.... не стана така ! До средата на сериала вече му съчуствах..... Simple Smile Не че бях срещу Сердар- просто харесвах и двамата ! И понеже си падам по лоши момчета Мустафа беше първи в списъка на харесваните....Simple Smile

# 598
Добро утро,момичета!
Бетисима,благодаря за информацията,която публикуваш! Интересна е и обогатяваща откъм познания!
Трезвомислеща-не сме правени по калъп,че всички да чувстваме едно и също!  Peace Пиши си,интересно е да се види и друга гледна точка!  Praynig
Дейзи,не съм изпитала потребност да пиша! Ще си ви чета повечето време!
Момичета,лек ден!
Скрит текст:

# 599
  • София
Тара, прекрасни моменти си постнала,доказателства за изпепеляващата любов,която чувства Мустафа към Нарин.

п.п.В началато всичко там ме плашеше и отблъскваше,дори пейзажа ми всяваше дълбока тъга и усещане за неизбежност,а сега ме привлича и искам да отида и да го видя !
Много интересни неща разказвате,момичета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт