Седем часа разлика сезон 2: Симпатяги в действие - тема 12

• 47 380
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Само, аз ли имам някакъв смътен спомен , че Коцев се срещна с Пол, в кантората на Пол в Ню Йорк Rolling Eyes

Не. Така беше  Peace

# 511
  • somewhere near the sea
Само, аз ли имам някакъв смътен спомен , че Коцев се срещна с Пол, в кантората на Пол в Ню Йорк Rolling Eyes

Не. Така беше  Peace
Даже се запрегръщаха от радост Hug

# 512
  • Разпиляна във въображението
Въпросът е откъде се познават. Срещата в кантората показа, че се познават доста добре.

# 513
Епизодите бяха доста динамични. Няма две мнения - симпатягите действат!
Скрит текст:
Много силна и реалистична беше полицейската сцена с намирането труповете на момичетата. Неделчев направо го докарва а ла Хорейшо - със слънчевите очила приликата става над 100%  Joy Joy Joy

Иванов също ми хареса в тая сцена. Струва ми се, че той все повече придобива тежест пред Неделчев и думите му все по-малко се възприемат като бръщолевене на някой луд или обсебен... Смятам, че Неделчев постепенно ще се убеди, че Иванов действа в правилна посока. Съгласна съм с Lulu25 , че Иванов се опитва да защити Таня по законов път - от него не можем и да очакваме друга линия на действие. Надявам се нещата наистина да потръгнат в посока на законовия ред, защото се наситихме вече на убийства и нападения... Както правилно посочи  Милото, с двата пистолета на Таня беше разигран истински драматургичен шедьовър по всички правила hahaha Ако бяхме чели достатъчно като Милото , отдавна щяхме да заподозрем, че около симпатичната дама и прокурора, които стреляха заедно в първо действие, ще се разиграе истинска  драма с пистолети. Ама какво да се прави като никой от нас не чете Embarassed  hahaha

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 20:38 от simpatikonia

# 514
  • Ню Йорк
Епизодите бяха доста динамични. Няма две мнения - симпатягите действат!
Скрит текст:
Много силна и реалистична беше полицейската сцена с намирането труповете на момичетата. Неделчев направо го докарва а ла Хорейшо - със слънчевите очила приликата става над 100%  Joy Joy Joy

О не, това много ми хареса  Joy Joy Joy

# 515
Татуировката на Слав - има подсказка! Някой още да гледа епизод 26 и да каже дали споделя?
Скрит текст:
Гледах сцената в бара. Слав упорито крие дланта си, дори го дават как прави умишлено. Обаче! В момента, в който Иванов го побутва, за да види Мая, Слав прави един доста неестествен жест - махва назад с ръка и се вижда, че на дланта му НЯМА татуировка. Все пак, ако някой може да види на стоп кадър, понеже не съм напълно сигурна.

Втори кадър - в апартамента на Таня; развихрил се е здраво по къс ръкав, а Майчето не откъсва очи от него - все толкова да я забележи въпросната татуировка, ако я имаше. Има и един момент, в който дават частично дланта му - е, НЕ се вижда татуировка.

Отделно колко пъти намеква на Мая - "брат ми ми е говорил много за теб", обаче "не бяхме близки"; "и аз не мога да свикна, че го няма"; "не успях да дойда навреме за погребението", а когато Мая му каза, че приликата е поразително, завъртя пръстена си.

А за Гончев
Скрит текст:
да убива Милото ми се струва малко нелепо - и да го убие, няма да спаси Таня. Пък и нали вече опитва, колко пъти? Дали пък не отиваме към идеята, че той е вербуван от Коцев и знае, че Коцев е "мракът", който се обвива около Таня и не смята да убие по-скоро него и после себе си? И пак не разбирам съвсем - когото и да убие, Таня няма да се спаси, освен ако не убие самата нея....

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 22:23 от Lulu25

# 516
Виждам, че днес сте обсъждали доста нашироко отношенията Коцев-Милото-Пол-Таня, а също и  бъдещето на "приятелството" Таня-Милото. При такива приятели, на кого са му нужни врагове?

Скрит текст:
В новите епизоди видяхме, че Таня започна да се досеща колко дълбоко е намесен в живота й Коцев. Мисля, че е време вече да се отърси от сантименталните представи за Коцев като "баща, по-голям брат, приятел" или както там го нарича...  От разговора им на четири очи в първи сезон видяхме, че тя му сподели като на най-близък човек колко е влюбена, колко й тежи ревността на Милото и как тя я преследва цял живот. Познавайки стила на Коцев - да разговаря с двамата поотделно, да  лъже и ги нахъсва в своя изгода,  но винаги като доброжелателен и любящ "баща", не можем да не допуснем, че именно той е нагласил нещата така, че ревността на Милото да ескалира, а той тайно и без знанието на Таня, да помогне на Пол да избяга в Америка. Така той постига своите цели - успокоява Милото, спасява Таня от неговия гняв и отмъщение, отдалечава Пол от Таня и го прави свой длъжник цял живот ...  Е, на това се казва "И вълкът сит, и агнето - цяло" За "татенце" като него е съвсем в реда на нещата да манипулира "децата си", като контролира живота им и ги държи в напрежение и ... на негово разположение.
Може би  в определен момент Таня ще се досети или пък ще научи от самия Пол за "помощта" на Коцев при заминаването му за Америка. Надявам се, най-вече заради lulu7 Peace, сценаристите да направят лек завой и в посока чувствата на Пол към Таня. Че то кой ли не й се обясни до момента - редно е и Пол да има своя шанс да я спечели. Ще понесем великодушно и това - все пак има доста симпатизиращи на общото бъдеще между тях двамата. Hug Лично аз бих подкрепила всеки, който съумее да изведе Таня от мутренското обкръжение и живот. Иска ми се да я видя щастлива. Друг е въпросът с кого може да бъде щастлива. Нека я оставим сама да избере. Wink

Колкото до бъдещето на  отношенията Таня-Милото...
Смятам, че ще има доста обрати там, предвид че са намесени много чувства и страсти. Тя и Михаил са сложни личности - в тях се преплитат и добро и зло, затова са толкова реалистични и симпатични, макар и с лек садистичен привкус на моменти. Обичат се, искат да си бъдат предани, но са израсли в среда, която ги е възпитала да оцеляват, жертвайки и най-близкия си,  и да отмъщават, за да запазят честта си.
Отношенията им ще бъдат доста сложни и в трети сезон. Чудя се само каква тактика ще избере Таня към Милото. Вероятно ще преценява според ситуацията, а виждаме, че тя е доста сложна. Според мен Таня никога няма да може да се откъсне напълно от Милото, както му се иска на Иванов. Много неща ги свързват и ще продължат да ги свързват. Дано не се окаже, че само смъртта може да ги раздели...  Cry
Според мен Таня ще продължи да има водеща роля в действието. В момента тя има най-голям интерес от това да открие Третия - на първо място заради дъщеря си, а след това и заради отношенията й с Милото. Този стремеж ще я свързва здраво с него  и в трети сезон. Видяхме, че след като научи за Лука, тя се обади първо не на друг, а на Милото. От друга страна тя ще се стреми да се откъсне от влиянието му, защото макар да й е повече от брат, той наистина е луд и проваля живота й. Дали убийството на момичетата няма да я мотивира да застане твърдо против него, да заработи с Иванов и на страната на закона? Струва ми се, че и да иска да вземе това решение, няма да може да го направи реалност. И в трети сезон Таня ще продължи да ходи по тънък лед - и заради Милото и заради Иванов, в това поне можем да бъдем напълно сигурни!

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 22:38 от simpatikonia

# 517
Скрит текст:
Ама как така Слав няма да има татуировка. И аз не можах да видя такава. А нали преди време някой беше постнал в някоя от темите стоп кадър на нападателите на Неделчев и единият си беше точно Димо Алексиев. С качулка беше, ама си личеше, че е той. Много ме озадачава тоя сериал и това си е.

# 518
Скрит текст:
Ама как така Слав няма да има татуировка. И аз не можах да видя такава. А нали преди време някой беше постнал в някоя от темите стоп кадър на нападателите на Неделчев и единият си беше точно Димо Алексиев. С качулка беше, ама си личеше, че е той. Много ме озадачава тоя сериал и това си е.

Забравили са да я сложат  Mr. Green

# 519
simpatikonia, много добър анализ на отношенията им, по-добре наистина не бих могла да се изразя.

Скрит текст:
Дали убийството на момичетата няма да я мотивира да застане твърдо против него, да заработи с Иванов и на страната на закона? Струва ми се, че и да иска да вземе това решение, няма да може да го направи реалност. И в трети сезон Таня ще продължи да ходи по тънък лед - и заради Милото и заради Иванов, в това поне можем да бъдем напълно сигурни!
Скрит текст:
Наистина и аз не виждам как Таня може да "скъса" изцяло с Милото Не виждам начинът филмът да завърши със супер хепи енд - лошите да станат добри или да умрат, а добрите да намерят щастието, както сме свикнали от американските филми. Просто защото, както каза Неделчев на Иванов, нещата не са просто черни и бели ( и най-хубавото на този филм е именно, че ги представя във всичките им различни краски). Таня няма как да бъде съюзник с всички, без да предаде никого.... така че винаги ще трябва да лавира.

Скрит текст:

Забравили са да я сложат  Mr. Green
О, не, не, не са забравили, определено... И трябва да призная, че 442 забеляза още при сцените между Гончев и Слав във фургона в началото на сезона преходността на въпросната татуировка...

# 520
Втори сезон почти свърши, а въпросите от първи все още висят във въздуха....

Скрит текст:
Както видяхме - много симпатяги са се навъртяли около Таня  hahaha

Слав , определено, няма татуировка...
И аз приемам,че тези татуировки може да са временни. С или без тату, за мен Слав е един от нападателите на Мая.  Naughty
Единият -с маймунската маска- беше с тату и ,вероятно, е Латиноса.. Другият, който я изнасили, предполагам, че е бил Слав ....Човекът със зелената маска , според мен, е Коцев.

Пак ще кажете -  какъв е мотивът му? Ами,единият мотив разбрахме,че са бизнес интересите във връзка с проекта  в Странджа- това, което каза и Лука- искали са да сплашат Таня... Другият мотив решихме,че е личен и ми дойде на ум ,че може да е несподелена любов...
Сега ще ви изложа виждането си...макар че не знам как ще го възприемете :
Коцев отдавна е влюбен в Таня, но тя не отвръща на чувствата му. Той много пъти  й е помагал - каза го  в последната серия-  помагал й е когато се е родила Мая, когато е учила, после , когато се е освободило съдийско място. Всичко това ,явно, както  предположихме , Таня го дължи на Коцев.
"Така и  не пожела да ми бъдеш нещо повече..."-й каза. Той е имал намерения спрямо нея, а тя го е отхвърлила заради  Милото или заради Павел ..
Аз също подозирам ,че не Милото, а Коцев е пречел на всичките й сериозни връзки.През годините той е продължил да се надява да я спечели за себе си ...Видяхме го няколко пъти да я ухажва. Разбрахме,че междувременно Тренера се е виждал с Павел в Щатите , имали са общи бизнес неща. Защо нищо не е споменал на Павел  за Таня през всичките тези години? Коцев не може да не е знаел ,че Таня е имала връзка с него  и чие е детето й...
Идеята е била за нападението срещу Мая  да заподозрат  Роки,респективно -Милото, за да ги скарат с Таня,да ги нахъсат един срещу друг .. Това ,обаче,е можело да бъде възможност за Коцев да постигне набелязаната цел  в личен план . Той познава  Таня много добре и  знае какво би я извадило от релси, би я  сринало из основи - едно изнасилване на дъщеря й ...В такъв момент на слабост Таня ще потърси близък човек ,на когото да се довери ,който да я подкрепи,а най-близкия й човек ,след Милото , е той. Разбира се,разчитал е на това,че ще бъдат заподозрени Роки и Милото и никой (освен мен   Laughing  ) не би се сетил за такъв пъклен план.
Знам ,веднага ще кажете, че е нереалистично, прекалено извратено . Човекът,който би замислил такъв план би трябвало да е безскрупулен, хладнокръвен ,безчувствен към болката на другите, дори жесток....А дали Коцев не е такъв? Последните ,макар и частични разкрития,сочат именно това- той е изпечен злодей. А може би целта му е била да й отмъсти,че го е пренебрегнала...

Нали помните,че "една любов ще преобърне съдбите на повечето от героите"?
Умувахме доста коя ли ще да е тази любов ....
Може да е точно тази несподелена любов на Кирил Коцев към Таня Стоева

Разбира се,това е само една моя хипотеза ....

Приемам критики  

Таня не каза на Роки нищо за майка му,макар че му беше обещала, защото се страхува от реакцията на Милото.  Точно сега,притези обстоятелства помежду им,само това липсва- Таня да разкаже на Роки нещо,което баща му крие от години.

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 01:10 от daniela.qnkova

# 521
daniela.qnkova , права си...  Твърде много симпатяги кръжат около Таня и ще има да хвърчи доста перушина около нея  Joy Joy Joy Мисля, че все още нищо не сме видели.  Thinking

За Коцев каквото и да кажем ще е малко... Нали и самият Максим Генчев казваше за героя си - "добрият-лош Кирил Коцев"
Скрит текст:
Би следвало Лука да го познава най-добре. Мисля, че съвсем не случайно той му намекна, че или е некадърник, който е изпуснал нещата от контрол или е ... злодей. Това ме навежда на мисълта, че отговорността за случилото се е изцяло на Коцев. Поне Лука мисли така.

Това, което казваш за мотивите на Коцев ми звучи доста логично.
Скрит текст:
Разбрахме още в първи сезон, че бизнесът му в Америка буксува и той насочва апетитите си към Странджа. Спешно му трябват пари и той на всяка цена трябва да получи добри печалби от продажбата на парцелите там. На 100% съм сигурна, че именно Коцев е инициаторът на този план. Лука е идеалист от старото поколение, а Коцев просто е използвал омразата му към хора като Таня и Милото, за да го привлече на своя страна. При всички случаи Коцев действа прикрито дори по отношение на Лука, но контролира положението и става това, което той е предвидил да се случи. А защо го е предвидил точно така...  newsm78 Предстои да разберем, но можем да предположим на първо време следното.

Аз лично бих представила нещата така...
Коцев е човек алчен и алчността му може да се задоволи само с най-доброто. Такъв е просто стилът му на живот. Да предположим, че планът Странджа успешно ще задоволи финансовите му апетити. Остава му само да уреди живота си и в личен план. Решил е, че заслужава само най-доброто - и Таня Стоева е Жената ... Не можем да го упрекнем в липса на добър вкус. Това, ако си спомняте каза Коцев относно чувствата на Милото към Таня... Коцев е галантен в обноски, но груб душевно. Обича да действа силово и трудно приема не за отказ. Ако целта му наистина е Таня, то за него тя е златната ябълка на върха на дървото - трябва да я има на всяка цена...  Толкова ли е трудно? Убиваш ламята, раздрусваш дървото и тя пада в ръцете ти.  Laughing
Коцев играе на сигурно и в двата "проекта". Видяхме, че досега никой мъж не е успял да хване Таня. Любовникът от Виена искаше да я изтегли при себе си, да я откъсне от работата й, но видяхме как тя го отряза - елегантно, но решително. Таня е свободна и независима или  поне тя така си мисли. Трудно е нещо да я пречупи и да я накара да потърси помощ...особено от мъж. И ето тук се задейства планът на Коцев. Трябва нещо много силно да разтърси дървото, на което се държи ябълката, за да падне тя в ръцете на когото трябва. Коцев познава Таня и знае какво може да я извади от равновесие, да я накара да потърси отново помощта му. Видяхме, че Коцев беше малко поучуден защо Таня не му е казала за дъщеря си, че не му се е доверила... Може би е считал, че като я скара с Милото, тя ще потърси опора в него. Коцев доста успешно се разправя с Милото, но го видяхме, че по отношение на Таня действа с кадифени ръкавици - галантен, тактичен, но и настойчив, когато е нужно... Във всеки случай той направи всичко възможно, за да се сближи с нея в сполетялото я нещастие, а и след това, когато трябваше да се укротява гнева на Милото... Коцев се показа като доста умел треньор. Как беше мотото му -  "Боят укрепва характера"...  hahaha Видяхме как нахъсваше Таня да се бори, като я убеждаваше, че има загуби има и победи... Дали Таня ще се досети по някое време, че треньорът й от Интерната продължава да я "тренира" и в живота?
Съгласна съм, че всичко това е доста извратено и може да е плод на един доста извратен ум.
Видяхме на какво е способен Милото. Защо да не допуснем, че Коцев е още по-долен от него? Ние и представа си нямаме каква е била атмосферата в интерната и отношенията им там. Именно там Таня се е научила да оцелява и да лавира в различни ситуации. Прави ми впечатление, че Таня става различна в пристъствието на Коцев. Убедена съм, че този човек има доста голямо влияние върху нея и до ден днешен, въпреки че тя едва ли си го признава.
Само един по-извратен ум от този на Милото може да измисли подобен план. Сигурна съм, че ако някога Таня разбере за всичко това, ще бъде дълбоко потресена и ще стреля без да се замисли... в когото трябва. Сещам се какво каза Милото пред Иванов за Таня и за този, който е решил да я сплашва по този начин - "Таня няма да му прости...". Т.е. Таня няма да спре да го търси и намери ли го ...  #2gunfire е ясно като бял ден какво го чака. Дано това не бъде и нейното самоунищожение, защото имахме съвсем други планове за нея...

Е, да речем, че някой може да изправи виновния на подсъдимата скамейка в залата на Софийски градски съд... Ще се надяваме на хепи енд.  Peace Моля, последното да се вземе под внимание от сценаристите, когато се заемат с четвърти сезон!  Hug

daniela.qnkova, нищо чудно в края на сериала да се окаже, че точно тази "любов" е преобърнала съдбите на всички. И да, най-после разбрахме кой е човекът, който "помага" на Таня през всичките тия години. Май дойде време той да й напомни за "заслугите" си... Защо ли?
daniela.qnkova ти май отгатна възможния отговор. Peace
Остава само да проверим дали теорията ти ще се потвърди.
Подкрепям те и очаквам развръзката. Може би финалният епизод ще ни даде някаква насока.

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 01:31 от simpatikonia

# 522
Хубаво, ама Коцев няма как да се смали до размерите на оня дребосъчко скрит за зелената маска. Може и да дърпа от някъде НЯКОИ от конците, но определено не беше сред нападателите на Мая и Тео.
Изобщо според мен е рано да се говори кой кой е в цялата картинка. Ние лесно ги наредихме ролите от рано, ама май сценаристите друго мислят. Все не ми се връзва някой да е чак такъв психопат. Някой каза, че трябва да е по - луд и от Милото, за да направи целия този план и е абсолютно прав.
Да, Коцев е амбициозен, да егоист е, грубиян е, алчен е, ама не мяза чак на психо. Распутин и Гончев са двамата дето ги хапе кучето, но пък за сега ни ги представят в рицарски брони.
Според мен пластовете са повечко от един и май има повече куклуводи, които някак си не си пречат, ами по случайност или не, се синхронизират. За мен никой не е едновременно толкова зъл, толкова луд, толкова пресметлив и да познава толкова добре замесените в случая, че да постели този трънлив път, пред отчаяно търсещите ни логика мозъци.
Скрит текст:
За татуировките: Кратък, хладнокръвен анализ, тъй като днес през деня достатъчно нахраних на ум сценаристите:) При нападението над Неделев се вижда, че той се заглежда в ръката, която го наръга, т.е. Миро/Слав. В джакузито се видя, че Миро няма тату. Във фургона Слав ту имаше, ту нямаше. Трупа в моргата няма. Сега обаче се оказва, че и Слав пак няма докато говори с Мая!!! Неделчев се отметна и каза, че не много сигурен дали е нападнат от Миро или от Слав, при положение, че отначало твърдеше, че другия, с татуировката е жив. Натрапиха ни и някакво тату на Латиноса, което не знам защо, ама при предишните му появявания не се видя. Имам 2 варианта. Или гримьорите са по - залюхани от охраната на Милото, или конспирцията е грандиозна. Толкова голяма и сложна, че дори няма да се опитам да докосна въображението си този път.
И последно. Не знаех, че в Русия учат японски. Ми, дедо Лука, който не е виждал нападателите, наел ги бил с посредник, се оказа запознат с тези татуировки, че даже знаеше какво означават????? Как така стана тая работа????
Скрит текст:
Айде, "кончи уа", както биха казали Неделчев и Лука:)

# 523
Скрит текст:
Тъй като вече изтриха новите епизоди от Vbox7, ви предлагам да ги гледате онлайн тук.
Тук май не могат да ги изтрият Peace

# 524
Здравейте и от мен Hug Наистина е твърде рано да се правят каквито и да е предположения защото едно мислим ние сценаристите мислят коренно различно.Що се отнася до новите епизоди найстина много напрегнати и изпълнени с много въпроси.
Скрит текст:
Мен лично много ме притесни сцената на Таня с Гончев.Той се държа някак си като някакъв болен от любов психопат.Веднъж веме се опита да спаси Таня мислейки че Милото е заплаха за нея и не се поколеба.Той я обича толкова маниакално колкото и Милото.Сякаш се сбогуваше с нея.Мисля че именно Гончев ще сложи край на всичко като убие или Милото или Коцев и после ще се самоубие.Не ми се вярва да убие Иван.Въпреки че двамата не се понасяха той знае че Таня е влюбена в Иванов и не би посмял да и причини това.Но нещо друго също ми направи впечетление.Таня не се притесни въобще от това че Милото е убил момичетата.Да стана и някак мъчно но в очите и не се четеше никакъв страх.Може би знае че Милото няма да посмее да я натупи или пък знае че няма да бъде съдена?Има толкова много въпроси че каквито и разсъждения да правим времето ще покаже дали сме били прави.Но едно е сигурно филмът е прекрасен и найстина си заслужава гледането заради актъори като Калин Сърменов и Ваня Цветкова Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт