Любители на Котки Тема 61

• 48 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
br, тези движения аз ги знам като -месене-. Остатъчни са от времето, когато котето суче. Малките котенца мачкат коремчето на майка си и стимулират изтичането на мляко. Чела съм, че се среща по-често при котета отделени от майка си преди да се откажат сами от сучененто. Израз е, че са доволни и се чувстват добре при собственика.

мария, едва ли има връзка с кастрацията.  Това, че цяла нощ беснее ме навежда на мисълта, че цял ден спи и скучае. Може да си играете повече с него, ако имате време. А това нападане е въпрос на възпитание. Трябва да го отучите.

# 136
  • София

sabahна това пухче от първата снимка кога му се измени едното око?Аз съм виждала,че такива си ги дават на 30-40 дни като ги продават са си вече с различни,а при вас са сини,а след това са се изменили ли? Rolling Eyes

Неусетно се смени цвета, но късно вероятно чак към втория месец, Ekita.Казвам ви аз, че котето направо са го взели насила от майка му... TiredМъжа ми беше командировка и я донесе, ако я бях видяла със сигурност щях да искам да остане още поне две - три седмици с майка си.Освен всичко друго тя си остана дребничка, шегувам се с мъжа ми, че може участва в конкурс за домашно коте джудже Crazy
Бу, цвета на котенцето от снимката е много хубав  Heart Eyes .Преди години белите котки ми бяха слабост, а сега, когато имам две ми се иска да имам още и всякакви преди всичко ми е интересен характера им Crazy

# 137
  • виртуално
Бу
тук има подобно коте, но не знам дали е женско
http://prodavalnik.com/podaryavam-kotentsa-i6047017

# 138
...
argunна годинка без 7 дни е.Никога не съм и давала хапчета,нито инжекции сме слагали!Но за първи път се разгони някъде на 7-8 м и от тогава се е разгонвала всеки месец....абе поне 6-7 пъти се е разгонвала от тогава.Сега беше разгонена до преди 2 седмици и от снощи пак се размяука!Но сега пък нещо не мяука днес,да видим Rolling Eyes
...

По принцип при младите животни разгонването може да е по-често, но всеки месец е твърде много. Отидете на ветеринар, дано да не е това, което беше при нашата.

# 139
Здравейте,търсим нов дом на тази котка,женска е,много възпитана и отгледана с детенце!
Ако някой е заинтересован,ще дам още информация!

Определено е красавица.

# 140
Благодаря за отговорите! Наистина е сам през деня и съответно е активен през нощта, но за съжаление няма как да сме при него. Споменавате за възпитание, за да не напада. Какво имате предвид? Чувала съм, че с пръскалка става, но не съм пробвала. Бяхме купили един освежител за уста и против зъбен камък, но Мароко толкова мрази да му пръскаме в устата, че за момент си мислехме да го ползваме като възпитателна мярка.  Sick След това като майка сметнах, че не може хигиената да е наказание, независимо, че става въпрос за коте.... Laughing Та...реално не го възпитаваме по никакъв начин, но ако някой ме посъветва за метод, би било супер.

# 141
Имам един въпрос. Преди повече от месец кастрирахме Мароко и всичко, около процедурата, излизането от упойка и т.н. беше наред. Възстанови се много бързо. След като му мина сънливостта от упойката, обаче започна да се държи странно. Всички очаквахме да стане много по-кротък, гальовен и спокоен, а то точно обратното. Тича по цяла нощ, бута разни неща, отваря шкафове, чупи разни неща...но това, което най-много ме притеснява е, че напада (не със злоба и съскане, а като игра, но все пак не е приятно). Като цяло се държи като бясна котка на моменти. Не постоянно, но почти всеки ден имаме изблици. Ако някой може нещо да ми каже по въпроса, ще съм много благодарна.

Това май си е до котка, а не до кастриране. Нашия го кастрирахме дни преди да навърши 9 м., не се беше разгонвал още. Остана си точно толкова див, колкото и преди, даже колкото повече расте, толкова повече бели прави. Любимото му занимание е да се качи някъде по нависоко и да бутне каквото има там, желателно да е чупливо. Издраните дамаски и килими вече не ги броя. При това прекрасно знае за какво е драпалката и си ходи и там. Когато дере килима или дивана, ни гледа, да види дали е произвел достатъчно впечатление. "Нападението" в един момент беше любима игра - да се затаи някъде и да скочи изневиделица върху нечий крак. При това мах на третия път схвана, че не трябва да хапе и дере истински и само "маркираше" със зъби, без да ги забива. Най-голяма радост при това е да те стресне, а ако изпискаш от изненада, е такава радост, че подскача от място с четирите лапи.Simple Smile Тази игра почти я забрави, откакто се обзаведохме с повече лазерчета, и сега изразходва енергия, гонейки точката из къщата. След десетина минути тичане в галоп ляга някъде и поне половин час е мир и спокойствие.

Ние лазерчета нямаме, но ще взема да купя и да видим колко енергия ще изразходва. Иначе и аз съм чувала, че има котки порода "маймуна", които са си палави, но той не беше, аз затова си мисля, че има и друго нещо.

# 142
На Мърла също и е любима игра това с хапането на крака ,но никога не го прави силно,единствения случай в игра ,в който използва много нокти е като се засили и се качи на мама на гърба в движение ,и на мен един два пъти ми го е правила и много боли  Grinning Grinning Grinning
А вие имате ли проблеми с къпането?
За възпитанието честно казано и аз нз как сме успели да я възпитаме ,понеже не мога да я бия ,нито майка ми и баща ми (а и не смятам че е редно) само и се караме и леко я потупваме по дупето ,но явно разбира . Е понякога и да разбира пак си прави нейното  Grinning
Напоследък мама започна да използва опаковката от дезодорант, като се качи някъде на високо преди да излезе мама й го показва и тя бяга  Grinning А другия ни вариант когато пречи или прави бели е да и кажеме "Къде е гълъба" и хвърчи като луда към прозореца Joy Joy Joy

# 143
Веси, възпитание не означава бой.  Wink
Изреждам ги по тежест - казваш му  Не, високо и рязко, пляскаш с ръце, пръскалка. При мен стига Не-то. Котката не се удря с ръка, нито се тупва. Ръката трябва да служи за милване.

Котките сами се мият, не се къпят. Само в изключителни случаи при силно замърсяване, като разстройство например.

# 144
А сега ще го покажа на мама това за къпането ,че през месец иска да я къпе  Grinning
А за боя знам ,но просто уточнявах , колкото за тупкането то и като я галиме много и е кеф по дупето да я тупкаме .... даже ни се гъзи  Grinning Grinning Grinning

# 145
  • До хладилника, който обичам
Не всички котки се ближат и поддържат достатъчно хигиената си сами.
Имахме дълги години бяла персийка (нечистокръвна) с много дълъг косъм. Тя се потрисаше от космите, които й залепваха по езика при близане и решаваше проблема радикално - почти не се ближеше Grinning
Така че чат-пат я къпехме, всичко си има граници. Къпането от време на време, стига да е с животински шампоан, или частично обтриване с влажна кърпа, помага.

# 146
За съмнения за киста на ехограф ли трябва да се види?
И това означава ли,че ако има киста няма да може да си имаме бебенца? Cry

# 147
След кастрация се премахват само появите на агресия и неспокойство, причинени от разгонването, не се променя характера на котката.

maria_georgievaa въпреки че не сте вкъщи кот пак може да си играе, осигурявайте му играчки, поддържайте по-голям асортимент, като за да е винаги нова и интересна просто ги въртите в ротация едни и същи. Ако не иска да  играе толкова с тях, може  да пробате по-интерактивни (разни неща на вървичка, на пружинка) или пълни с катнип(как изяснихме че се казва на български, коча треваа>?)

# 148
Обадих се на ветеринаря...следобед сме при него.Стискайте палци Praynig

# 149
Обадих се на ветеринаря...следобед сме при него.Стискайте палци Praynig

Дано не е нищо сериозно. Не позволявайте да й бият инжекции или да й дават хапчета против разгонване. Че от тях последствията са лоши.

Относно играта...на нас играчките ни омръзват на петата минута. Много по-интересни са ни: капачки, чорапи, станьолени топчета, хартиени топчета, найлонови топчета, известно време проявяваше интерес към орехи. Освен това много на мода са клечки за уши( на които махам памука), сламки, връзки от обувки ии естествено всякакъв вид торби, пликчета и пакетчета. Кутии от обувки или някакъв кашон също го забавляват доста.

Общи условия

Активация на акаунт