Любители на Котки Тема 61

• 48 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
kama4e, искаш коте за вкъщи, което няма да развъждаш горещо препоръчвам кастрирано коте, вече ти решаваш мъжко или женско.Като са кастрирани няма "маркиране", вой, агресия и всичко свързано с разгонването... и аз съм много щастлива с моето слънце.Имала съм доста котки и това с маркирането направо ме убиваше...сега такива проблеми нямам.
Колкото до породата и цвета,ако много държиш - трябва и да платиш повече...По мое мнение екзотичните породи са страшно красиви, но ако не ги развъждаш няма смисъл да си го гледаш само като кукла и да даваш маса пари освен ако не са ти излишни...
Ще видиш че каквото и коте да вземеш ще стане част от семейството
 Wink

# 346
  • София
За сега съм решила да й мия само лапичките,пък по другите места да се мие сама  Flutter
Доста си ми е пухкава и като ви чета,че с къпането може да й се развали козината изобщо не съм очарована  Crossing Arms

# 347
   Помните ли аз колко търсих рижо , мъжко коте, нета обърнах посред зима?А сега  имам  женско, трицветно /каквото никога пък не съм харесвала/ и ми се  струва най-прекрасното в целия свят.Може би, защото ми е пред очите от новородено, макар тогава да реших, че е най-грозното в котилото Joy   Така, че  няма значение какво ще е, припламне ли искрата на любовта- спасение няма Peace

Ново 5. Сипах си аз крем супа от тиквички, картофи и сиренце , а наша Шери , като ме усети скочи да ме ближе по  лицето и да си иска.Сипах й една лъжица на майтап, а тя направо пощуря от кеф.Значи от глад няма да умре , даже и  друго да няма Laughing

# 348
Моята пък принцеса вчера цял ден не яде....голяма претенция стана направо...купих и някакъв пауч,който не съм виждала..викам да го пробваме.Ами да,ама цял ден Мис Каприз не го опита....обаче викам си ще яде все няма начин....е да,ама не.Ставам днес и виждам,че не го е и докоснала,а се върти гладна.Изхвърлих го и сложих съвсем малко от пакетчето,защото не го бях сложила цялото.До сега стоеше..но не хапва Rolling Eyes И сега отворих една консерва риба тон и веднага се засили и хапва  Mr. Green Ех,ама е станала голям тарикат.Сега ще и купя отново гранулирана храна за капризни котки и ще си яде само нея щом се опъва на паучовете,да я видим!

# 349
Мацхи напоследък само соса им яде на паучовете. Омръзва му всичко. В момента три вида храна има сипани, и на трите им се муси.
Ето я самоделната ни вратичка:
http://media.snimka.bg/s1/0547/027338170-big.jpg?r=0

В началото малко се страхуваше да минава през нея, защото се хлопва зад дупето му, но вече свикна и си е изработил техника на влизане и излизане Laughing
За целта обаче, мъжът ми изряза дупка във вратата. Иначе не знам как се монтират купешките вратички.

# 350
  • София и Морето от време на време
Ново 5. Сипах си аз крем супа от тиквички, картофи и сиренце , а наша Шери , като ме усети скочи да ме ближе по  лицето и да си иска.Сипах й една лъжица на майтап, а тя направо пощуря от кеф.Значи от глад няма да умре , даже и  друго да няма Laughing

Първата ни котка крадеше печена тиква от тавата - умираше си за нея. Ядеше и краставица, маслини и още нещо, ама не помня какво.

Сега Чочо хапва маслини.
Лудата калинка, Лудото Ленче (демек Мърчо) яде също маслини и краде хляб ... Забравим ли пакет с хляб отвън къса плика и си взима. Като седнем да се храним седи и проси. Първия път беше голям майтап - давами ние салами, луканки и всякакви мръвки дето бяха на масата - той само помирисва и продължава да проси. Накрая се качи до мен на дивана и посегна към филията ми, та разбрахме какво искал. Дадох му залче и го изяде. Направо ни разби ...

# 351
   Ей , тия котаранчовци, ами и те си имат своите странности.На  село котките  ядат диня и пъпеш ShockedНе знам дали съм  в грешка, но по мои наблюдения уличната превъзходна май не е от най-капризните, даже и да  е родена в къщи  и да не се е налагало да яде каквото намери.
  Благодаря за  снимката на вратичката.Една колежка си купи и  й я вградиха в самия стъклопакет на балконската врата.Вратичката й е прозрачна и  се наложи за известно време да облепят  стъклопакета с хартия, че котарана да проумее от къде всъщност се минава Laughing

# 352
И ние сме любители на тиквата.
Щом и тиквеника нападаме.
Нашият си е чисто уличен превъзходник, обаче ние много го разглезондрихме.

# 353
  • Sofia
Нашия също яде хляб и козунак. Миналата седмица съпруга ми забравил отворени тулумбичките и беше ги опитал всичките до една Simple Smile

# 354
buttinsky ,супер вратичка  Peace
Екита,Честита ви годинка (на малки патерици)   bouquet
Нашият разбойник сме го къпали последно на 16 април и от една седмица се канех пак да го къпя,че направо изглежда дръглив  Mr. Green Понеже има повече бяла козинка,много се цапа.Особено бялата си гушка,която няма как да си самопочисти,е станала като на уличен скитник  ooooh! Дори като го гушна и усещам ръцете си стипцави,сякаш мръсен парцал съм хванала  Mr. Green  Blush  Знам,че не трябва често да се къпят,но по-пухкавите като нашия,какво да ги правим  Thinking
TINA.K,разминахме се  Hug  И Гарфилд обича много маслини,руси  Laughing
Ние преживяхме прехода от 450км   Sunglasses   Не питайте как,с какъв вой и рев в началото  ooooh! Малко след София изкочи от импровизираната си клетка и карахме двамата по магистралата за известно време  Mr. Green  След връщането му пак в клетката,пак вой...Слава Богу малко по-късно осъзна,че нищо лошо няма да стане и спрях да му чувам гласа,явно е заспал.И радар на всичко отгоре си имах  Mr. Green Като карам с висока скорост надава глас,а като намаля под 80 спира да плаче Sunglasses Сега в новата обстановка му е супер готино,снове навсякъде и изучава.А как се изплаши като чу за първи път кукуригането на петлите  hahaha

# 355
  • До хладилника, който обичам
Има си специални шампоани за котки, които се грижат за козината им  Stop Няма да се изсуши и да се развали, освен ако не ги миете с човешки сапун/шампоан (и те стават, но само за еднократно, ако няма как). И разбира се, в малки количества, че който не е плакнал добре разпенена котка, той не знае какво е изтървал  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Вратичките за котки за тераса към остъклена тераса ли ви водят?

Котките много често харесват краставица, пъпеш и царевица. Като дойде сезона на царевицата, пробвайте ги, 95% от тях я плющят охотно  Laughing Но сладко не бива да ядат  Peace обичат, но не им е полезно.

п.п. снимах синята руска красавица, за да платя данък, ама забравих да разтоваря снимките  Laughing тя пък много се възмути от мен и само да я доближа и да насоча апарата, се врътваше и почваше да търчи. Малко се замислям дали да не я вземем обратно в апартамента, но сигурно няма да й е готино, живее с достъп за свободно излизане навън вече 4-5 години  Confused

Каишките излязоха някакви нефелни, защото малката сива полуперсийка продължава да влачи кърлежи и се притеснявам с децата наоколо. Вчера пак свалихме три от нея - а по голямата няма, явно не обикалят по едни и същи места. Ще взимам Frontline и ще говоря с ветеринарите, но приемам и други идеи Simple Smile

# 356
  • In a surreal moment!

# 357
Lei@ ,честито ви бебешко попълнение  stork-girl 
Да ви носи много радост малкото животинче Hug
Ето го и Гарфилд на път  Sunglasses

# 358
SunshineMery, жИстокккккоооо Heart Eyes сладък Гарфилд Simple Smile
Lei@, честитооооо! Hug  bouquet бебето е страхотно Simple Smile

Хора, в потрес съм:) Налага ми се да се повозя в градския ( по-точно метро)  с Моли, та поразрових из нета, дали е забранено. За съжаление, прочетох, че е ... Sad
Но на какви възмутителни тъпи постове попаднаааах- на някакви, извинявам се- недорасли мозъци.... Това в тема във форума ( домашни любимци в градския транспорт) .Втрещих се, това хората не сме хора, честно! Аз, на тяхно място, бих се срамувала да изказвам мнение:)

# 359
  • София
ros4enka, за съжаление е така, но се надявам това да е най- лошото, с което си се сблъсквала, защото то е мнооого повече и е около нас.
Скрит текст:
"Човека" е способен на чудовищни деяния и изказвания от този тип са най- малкото.Затова си мисля, че на такива индивиди не само трябва да им се ограничи свободата на словото и антианималистичната пропаганда, а да има и адекватни присъди за посегналите на животни.

Общи условия

Активация на акаунт