Любители на Котки Тема 61

• 46 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
maria_georgievaa не, не става така.  "Събирачите' са хора с психически отклонения, и само при някой се проявява със събиране на животни конкретно, тригъра е различен. Например имам клиентка която събира почистващи препарати и такива за лична хигиена, проблема й с е корени в изключително властна майка на свой ред с отклонение към постоянно чистене  и втълпяване колко са мръсни всички и всичко. При тези хора нещо вътре вече не е наред, и се случва така, че тригъра е приютяване на котки, често дори не е позив за спасяване, а по-скоро бягство от самота.

Разликата между човек с много котки и човек с много котки поради психически отклонения е в степента на грижа, която се предоставя на животното. Имам колега, който гледа 14 котки, от много години работи в приюти за животни, и в крайна сметка все приютява разни тежки случаи - с поведенчески или здравословни проблеми, които никой друг не иска. Доста котки са, да, но всяка една от тях получава храна, адекватни грижи и не на последно място, нужната й човешка интеракция (страхотен човек, между другото, страшно много съм научила от него).

Хората без отклонения като цяло или по принцип осъзнават какви грижи са свързани с отглеждането на животно и това контролира  броя, или ако не са били наясно изправени пред факта регистрират същата информация(и или се нагаждат, или се оттърват). Когато има някакво отклонение, тази информация просто не се регистрира по нужния начин.

Това желание да помагаш, което си усетила, е съвсем в реда на нещата  и показва, че си нормално човешко същество способно на емпатия  Grinning  
Ако искаш да помагаш по-активно, но не можеш да се ангажираш с нова котка за член на семейството, организациите от ФБ често търсят и само приемен дом за животните, понеже нямат база, просто дом за животинките в периода докато се намерят осиновители, често не повече от няколко седмици, мисля, че се предоставят и консумативи.

# 586
  • NE
Здравейте на всички!
Благодарим с Морти за пожеланията и съветите. Още сутринта ходихме до тоалетна и почнахме да пием вода. До следобяд не е повръщал, което е много добре. Успях да го заведа до ветеринарите и наистина не сме добре. ooooh! Доста време го преглеждаха и има три евентуални варианта - инфекция на панкреаса или жлъчката или чуждо тяло. Има температура, което показва че инфекцията е по-вероятна. Изядохме пет инжекции и утре пак сме на преглед. Надявам се със цялото си същество да се повлияе от антибиотика и да почне да се оправя Морти.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Другите варианти са изследвания и в най-лошия случай операция. Прегледа беше направен от докторката ( те са двама млади ветеринари) и съм установила че е по-радикална от мъжа си в диагнозите. Надявам се да ни е помогнала от раз.

# 587
  • на морето
Здравейте писета и мацки !  Hug
Не знам от кога не съм се вясвала тука , а пък колко данъци с лихвите ще се плащат ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Вместо извинителна бележка - последните месеци съм доста ангажирана и вече не знам на кой свят съм даже .. Mr. Green още малко и ще се освестя .. Май , преди време набързо се похвалих , че  двамата младоци са вече обезтопчени .Фатална грешка , че слушах доФтУра, а не моето си вътрешно гласче ...
 #Cussing out #Cussing out #Cussing outСама себе си "благославям!"
 В момента сме с 3 сладки малки бебока  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! , и то от най-малко подозрителната котка -болната .
А тя от години даже не се е разгонвала , поне видимо . Другите две кандидат- мами  Laughingги опазих - имаме  уговорки  за тяхната медицинска интервенция , но едно по едно ....

Днес реших да вляза да ви видя и ...и ми заприлича на това :
 Заговорихте за "лудите "  Wink Sunglasses Mr. Green и веднага "цъфнах "  hahaha hahaha hahaha hahaha
Да си кажа и аз .
След известен брой години " поголовно спасяване " стигнах до извода , че и да се "разчекна " не мога да "огрея" при всички . Опитвам се да се " огранича" само до моите котани и техните наследници , но все някак си успява още някое да се вреди ...Мека Мария съм . Embarassed Rolling Eyes Нашите в къщи са ме класифицирали като ненормална ...Свикнала съм им.
Понеже си знам хала , дълго време ми трябваше , но се научих да не изпадам в " умиление " при писъците на поредното изхвърлено бебе ...
Обаче се появи Лора .... Laughing Laughingи "пое щафета" ...факт са двамата обезтопчени , чиято история знаете от минилата година , както и г-ца Зузана , последната в младежката група . Идея си нямате обаче сега как ги обикаля и приблизва бебоците ; и им се радва ...Май е по -шантава и от мене моята кучка ...

А, да знаете на какво се натъкнах в събота във вет.кабинет - Сутринта , пред кабинета са намерили транспортен контейнер с екстремни персийки .Вероятно са ги оставили вечерта и са стояли цяла нощ там, милите. /Контейнерът , беше порядъчно увит с найлон за изолация ./
Към момента ,когато ги видях ,  бяха в безобразно състояние , омазани ,спластени , вонящи .Натъпкани в клетката като в консерва . Предположенията на лекарката и сестрата бяха , че е майка с две котета . Вече се бяха обадили на жена с развъдник за такива да ги прибере.  Днес минах да разбера какво е станало - Взели са ги !Оказало се ,че вътре има 4! Shocked котета ,между 5-7 месеца.  Така  бяха натъпкани , че едното изобщо не се виждаше ...Нямам думи ,просто !

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 19:30 от asha

# 588
  • До хладилника, който обичам
При нашите са две котки. Вярно, взети по различно време, но не се обичат и това е. Обичайно малката гони голямятя, понякога иначе, но не е мир и любов, хем има място не за две, а поне за четири котки. . .

# 589
Разкошна Hug  За нея съм Heart Eyes

# 590
Охоо, откога и аз не съм се вясвала, а вие колко сте напред с темата!!! Имам "данъчен материал", този път обещавам да го декларирам своевременно! Laughing

Мъжът ми иска 4 коте  Shocked Кой сега не е в ред, а?!?!  Mr. Green Mr. Green

# 591
Охоо, откога и аз не съм се вясвала, а вие колко сте напред с темата!!! Имам "данъчен материал", този път обещавам да го декларирам своевременно! Laughing

Мъжът ми иска 4 коте  Shocked Кой сега не е в ред, а?!?!  Mr. Green Mr. Green

А трето дете (на 34г) не иска ли  Mr. Green

# 592
И аз в редиците на лудите EmbarassedИскам всички котки да прибера, добре, че тук няма почти бездомни. Сега чакам преместване в наше жилище и тогава ще започне купонът hahaha Моя и Пумба не искаше, ама е факт, тъй че 2,3,4 повече или по- малко, все тая Blush

# 593
Момичета здравейте ! Отдавна не съм писала, но все нямам време. Включвам се с върпос. Бившия ми приятел ми се обади вчера, за да ме попита какво да прави, понеже от известно време Зоя е започнала да пишка навсякъде из апартамента, предимно на найлони из цялата спалня (която ползва като килер и стая за Зоя) и пред кухнята. Във ваната също. Вече изобщо не ползвала котешката тоалетна, която е само легенче, без пясъци и т.н. Просто се е видял в чудо и не знае какво да прави, каза, че ако продължава ще я маха, понеже не може да й чисти нон стоп. И аз имам подбен проблем с голямата ми котка, но тя ака пред вратата  Shocked Баща ми и той иска да я носим на село... Моля ви, дайте някакъв съвет какво да направим. Спрей отблъскващ ли да купя, ще помогне ли...? Hug

# 594
Момичета здравейте ! Отдавна не съм писала, но все нямам време. Включвам се с върпос. Бившия ми приятел ми се обади вчера, за да ме попита какво да прави, понеже от известно време Зоя е започнала да пишка навсякъде из...

Теичка здравей. Радвам се, че се появи  Simple Smile
Мисля, че трябва да пробва да напълни легенчето с пясък и да го чисти редовно. При мен такова нещо се случва ако не съм успяла да изчистя пясъка навреме. Имала съм подобен проблем с един мой предишен котарак, но когато започна с найлоните беше доста възрастен. Със сигурност спрей за отблъскване ще помогне поне малко.

# 595
Теичка, щом това с пишкането е ново поведение, котката трябва да бъде заведена на ветеринар. Често възпалителен процес става причина за подбно игнориране на традиционното място за изхождане.

# 596
Мъжът ми иска 4 коте  Shocked Кой сега не е в ред, а?!?!  Mr. Green Mr. Green

А трето дете (на 34г) не иска ли  Mr. Green

Абе иска да ти кажа Mr. Green Ама няма да му се отвори парашута - влизам в критическата, решила съм! Crossing Arms Виж ако е на 34 г. и е "момченце" ще се замисля.... Laughing

# 597
Мерси момичета ! Като имам повече време ще пиша, ще постна и снимки !
Пожелавам ви всичко най-хубаво и на котетата също  Hug

# 598
  • На остров
Влизам да се похваля, че от днес официално сме собственици на една прекрасна девойка Heart Eyes. Ще бъде с нас след 2 седмици, но днес оформихме документите. Много се радвам, въпреки че собствениците ми се видяха доста странни хора.

Хубава вечер на всички   bouquet!

# 599
Честито, Има! Чакаме снимки като се съберете след две седмици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт