Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Маринелс, да ти отговоря за инцидентите:аз може би няма да съм ти от полза защото както си писала ти имаш спокойно детенце.При нас винаги има някой "на пост".Ако сме седнали на заведение с мъжа ми винаги се редуваме кой да търчи след Мартина,защото иначе ще има я посинено око я някоя друга беля.Така,че в твоя случай при положение,че зная резултата от стоенето й до сервитьорката бих я дръпнала от там да си играе другаде. Peace
Странно ми стана като каза,че след басейна си пускала изследвания на Анастасия. Rolling EyesТо вярно,че може да не е чиста водата,но като те притеснява това просто не я води. Wink
За басейните:ние открихме сезона с моренце,но вече имаме напълнен на терасата басейн и Мартина не мога да я извадя от там.При нея е рядкост заседяването на 1 място ,а като влезе там  чак кафето си мога да изпия на спокойствие. LaughingИначе морето много й хареса.Тази година е вече осъзнато.Голяма игра падна и на пясъка и в басейна и в морето.Мислех,че няма да мога да я извадя от водата,но тя сама излизаше като й стане студено.Пътуването определено беше сложно,че хич не искаше да седи вързана в столчето,но аз се бях запасила с мнооооооооооого играчки. Wink
Сиренце,Марио  бързо да се оправя. Hug
И да ви се оплача вчера на разходката играчката стана плачка. SadДокато правихме "фъъъъъър" на Мартина се усети едно "пук"на ръката й и тя взе да плачи,да не си я мърда много.С  баща й изтръпнахме какви ли не филми не влязоха в главите ни  и веднага в спешното.За щастие още докато чакахме пред кабинета тя започна да си играе да си движи ръката и спря да плачи.След прегледа лекарката каза,че малките деца имали някаква костица ,която била подвижна в началото и при по-силно издърпване се разметвала,но понякога се намествала сама.До сега не съм и мислила,че може да стане така. Rolling Eyes

# 271
Забравих да питам Мама Весикажи как спря нощното кърмене?Даваш ли заместители,водя ,мляко и т.н?Откакто започнаха жегите Mартина често цока нощем.Вече започна да си търси сама,докато преди аз й предлагах като се разбуди нещо.Рано или късно ще я отбивам ,но засега събирам информация.
А и ако има мами захвърлили залъгалките на децата си да кажат как ги отказаха от тях.Мартина я търси само като ще спи и после я маха или изплюва.Дори аз й викам" хайде да хвърлим бибата на кучето да я изяде"и тя я хвърля като тапа/силно/и вика "ам бау-бау".Обаче като й се приспи забравя ,че му я е дала. LaughingПробвах един път да не й я дам обаче не може да ме разбере,че ще я припивам .Вижда,че я няма и си мисли,че ще играем.Опитах да я прикоткам,не иска.Само докато извадих бибата и  я лапна стана като китайка,сгуши се и заспа.

# 272
 Ani4ka_, бибата я успокоява, аз не бих я мъчила да я откаже щом толкова усилено си я иска, а и нали не я смуче нон стоп! При нас не е ималко възспиране от моя страна и той на 7 месеца сам си я отказа, даже аз му я бутах, а той не я искаше, тогава само на цица беше и щях да се побъркам, скоро след това му избиха първите зъбчета.

# 273
  • България моята родина
marinels лекарят се казва Кирил Иванов,отдавна съм при него и знам,че е добър доктор може би щеше да направи и други тестове но се наложи бързо да се приберем обратно към Гърция.

Не знам вече какви тестове да правя сама ли да направя диетата,както казва Стихията дали ще покажат нещо те не е гаранция,но не съм спряла да се притеснявам.

Относно желязото доктора каза,че има анемия,а в капките,които му изписа пише,че са за латентен железен дефицит и желязодефицитна анемия.

# 274
marinels лекарят се казва Кирил Иванов,отдавна съм при него и знам,че е добър доктор може би щеше да направи и други тестове но се наложи бързо да се приберем обратно към Гърция.
Относно желязото доктора каза,че има анемия,а в капките,които му изписа пише,че са за латентен железен дефицит и желязодефицитна анемия.
"Кирчо" го познавам мноооого добре,цялата фамилия на една приятелка е при него и знам,че е добър,но за стандартните неща,не мисля че би помогнал ако се окаже наистина глутенова непоносимост,но ти си знаеш.
А за анемията,изследвахте ли желязото или както повечето лекаря правят когато има анемия е да изписват желязо,но то не винаги може да е причинител...

Ani4ka_ - мерси за отговора с инцидентите, а за изследванията - то просто си им беше време,нали периодично си пускаме,не че конкретно ме е притеснявал басейна,аз я водя само на проверени места. А за ръчичката - да ти кажа да внимавате и друг път,защото свекъра така е вадил на ММ и досега при по-силен удар с тази ръка му се "вади рамото",даже имаше един период,когато тренираше силово във фитнеса и тогава често му се случваше,та бяхме почти до операция стигнали.

# 275
Маринелка, много неприятен инцидент със сервитьорката - но какво да се прави, такива неща се случват. И на нас големите се случват, така че същото важи и при децата. Добре си предложила да се реваншираш.
 Лориан, мерси - не знаех, че се казва  розеола - прочетох в нета и разбрах.
Иначе малкият е вече по-добре - посви се обривът.
Лилироуз, аз помня, че нещо обсъждахте за тази шеста шарка, но не бях разбрала, че някои от дечицата са я карали вече, мислех, че са само съмнения.

Аничка, за бибата малкият наистина се прояви като СуперМарио Wink, защото малко след годинката я отказа  сам - дори и при заспиване, и ги изхвърли всичките. Можеш просто постепенно да разредиш, и Маринка сама да се откаже и тя Simple Smile

Малко се ядосах вчера, защото се оказва, че не всички майки предупреждават, когато децата им са болни, а си ги оставят на воля с другите да контактуват на площадката. Аз винаги предупреждавам, и съм си мислела, че всички се държат отговорно за това, а то излиза, че не е така.

# 276
marinels ние имаме такава калинка
Като ходим някъде и се съмнявам че има комари я защипвам за леглото на главата на Алекс
Не сме имали ухапвания от такива
Но като се ползва по често батерията бързо се изхабява - купи си една, две за резерва

# 277
marinels много кофти ситуация наистина,ние не сме изпадали в такава понеже винаги някой тича след нея.Мисля,че си реагирала правилно като си предложила да покриеш "щетите" ,така или иначе няма какво друго да се направи.
Ani4ka за "фър" ние като бяхме на ортопед,той ни предупреди да не правим така никога защото има опасност да се извади ставата (дано не бъркам) и също ако държим детето за ръка и то се спъне или реши да се дръпне,за да цопне в някоя локва,по-добре да го оставим да падне или да се намокри отколкото рязко да го дръпнем за ръчичката поради същата опасност.За бибата няма да сме полезни понеже Ани никога не я поиска,а са толкова сладки с биба...  baby_neutral
Малко се ядосах вчера, защото се оказва, че не всички майки предупреждават, когато децата им са болни, а си ги оставят на воля с другите да контактуват на площадката. Аз винаги предупреждавам, и съм си мислела, че всички се държат отговорно за това, а то излиза, че не е така.
sirence това и мен ме дразни и ядосва много.Като видя че някое детенце кашля или е настинало на площадката веднага дърпам моето и просто си тръгваме...идвало ми е да направя забележка на майката,но не искам да се разправям и да влизам в спорове  #Cussing out
За отбиването и аз събирам инфо,консултант по кърмене ми препоръча цитросепт в краен случей и градински чай.Не ми се ще да прибягвам до това обаче  newsm78

# 278
Ивелина, ако по някакъв начин мога да ти бъда полезна, на етикетите на продуктите, които купуваш, трябва да има международно приет символ, че не съдържат глутен. Нещо като житен клас, който е зачеркнат. А по принцип първият тест, който се прави преди да се прибегне към биопсии и т.н., наистина е изключване на глутена от храната на детето. Томасито ти е писала, че трябва да се внимава да не предлагаш  никаква храна, съдържаща глутен. Всъщност в нета има безглутенови диети, ако се поинтересуваш, смятам че ще попаднеш на подходяща  Hug

# 279
Сиренце, това вярно е някаква "измислена" шарка Simple Smile И слава Богу! Аз никога не бих се сетила за нея, ако не ми беше казала Лилироуз! Но го има и момента, че не съм педиатър, а тя се изкарва от деца до 2-3 години Simple Smile По принцип много вирусни инфекции могат да протекат с неспецифичен обрив...

# 280
  • София
Какво сте погнали лекаря, радвам се че в БГ има толкова адекватен лекар та да знае що е туй чудо глутен и че може да се живее без него.

Stacked не виждам повод чак толкова да се ядосваш, какво може да се случи на детето ако да кажем 1 мес не яде глутен? И какъв тест очакваш да направи лекаря?

Г-жа Стихийно бедствие, аз не казвам, че Ивелина не трябва да прави безглутенова диета на детето си, а се ядосвам на това, че без да правят изследвания дават указания на посоки. Доколкото си спомням случаят не беше елементарен, а имаше сериозни симптоми за проблем. Струва ми се безотговорно от страна на лекар просто да посъветва да се направи диета, а да не направи изследвания, за да се знае със сигурност за какво става въпрос. В дискусията подкрепям мнението на Маринелка. Тя го е казала от опит. Не искам да повтарям.
А че безглутеновата диета ще има положителен ефект, това разбира се е много ясно. Спомням си, че Ивелина искаше да започне такава още преди да я "посъветва" този лекар. Тогава обаче доста мами й казаха да не го прави, тъй като при изследванията резултатите ще се изкривят. Сега пък без изследвания, същите мами подкрепят безглутеновата диета. ОК. Но съгласете се, че има нещо сбъркано в поведението на лекаря.

# 281
  • България моята родина
Проблемите около малкия и моята некомпетентност май ще прераснат в спор.Не искам да създавам дразги тук.Нуждая се най-вече от подкрепата ви,защото само тук някой чува,че се притеснявам.

Някой спомена за пробиотик,не съм запозната с това и не съм наясно,но може ли някой да ми каже и без диета мога ли да го купя на малкия или не е нужно

Имам и друг въпрос,за да направя каквито и да било изследвания в България,но не при личен лекар,а в друг град,защото няма да имаме възможност пак да идем до Ловеч,а някъде по-близо,трябва да отида при частен педиатър и да говоря с него,той да ми напише нещо,за да отидем на изследвания или как изобщо не съм наясно,до лаборатория ли да ида.Много въпросителни ми станаха вече

# 282
Ivelina9292 ами не знам каква е политиката в Гърция, попитай в гръцката тема как се процедира ...а в бг много просто...свързваш се с медицински център, който извършва такива изследвания...плащаш си таксата ако не работи по ЗК и готово...ако работи по ЗК ти трябва направление от ЛК.

Пробиотик давам на моите деца, купува се без рецепта от аптека.Има на капки, прахчета, хапчета...използвам капки или прахчета с неутрални вкусове, прибавям ги към мляко, сок . Има различни марки просто да ти препоръчат в аптека. Аз не ги давам нон-стоп правя паузи....10 дена давам...10 почивам..10 давам...10 почивам....

# 283
 Здравейте мами!
 И добре дошли на "престрашилите" се мами да пишат тук  bouquet
 Отдавна не съм влизала и писала, но последната страничка прегледах, и прочетох за съмненията и притесненията на Ивелина. Никой освен точното и конкретно изследване, и разчетено от специалист не мисля, че може да потвърди или да отрече, дали има непоносимост или алергия, или каквато и да е друга зависимост към глутена. Ако в Ловеч, не могат или нямат нужната компетенция, може да отидеш в Плевен. Там има доста добри педиатри и специалисти. Не знам Вашето семейство, дали все още е в България, или вече сте в Гърция, и там е нужно да се справяш с това?
 По спомен, че писа по- напред, че малкия има слуз в акото, това е достатъчен аргумент, за да поискаш мнение и направление за специалист. Но по мое скромно мнение е добре да потърсиш компетентно такова в големите градове у нас, в които има и медицински университети, има добри лаборатории и специалисти.

# 284
Атанасова,аз не съм упорита в желанието си да хвърля бибата на Мартина.Просто пробвам,ако стане ок,ако ли не по-нататък. Peace
Маринелс,явно не съм те разбрала за басейна.А относно нашия инцидент,определено повече няма да има "фъррр" и вече се замислям постоянно как да я хвана за ръката. Wink
Сиренце,радвам се че се оправя Марио. HugИ моето желание е Мартина сама да се откаже от бибата и после от цокането,но ще видим времето ще покаже.А за разреждането ще видим как ще стане.Реално Мартина ползва бибата само 2-пъти дневно/за следобедния сън и вечерния/след като се унесе я маха.Понякога като заспи на гърда дори не я и иска.Търси я единствено като се качи на леглото и ще започваме да се приспиваме и ако при преместването й в нейното легло нещо се разбуди леко.Дори имаме обичай като стане от леглото си хвърля бибите там и цял ден не ги поглежда. Wink
А относно тези безотговорни майки и аз много се ядосвам.Миналата година имах разговор с една майка ,която ми обясняваше къде ходела на море с болно от шарка дете защото си била платила предварително и нямало да й върнат парите ако не отидела. ShockedИ си помислих тогава,че аз съм бременна,още повече знаеш ,че имахме проблеми и примерно съм там...ох,не ми се мисли... #Cussing outПросто има хора,на които не им пука за околните.
WithinTemptation ,не бъркаш на лакътната става имало тази костица за която говорим.Късметлийка си за бибата.То при нас няма угодия първо ги набутваме в устата,пък после искаме да ги махаме.Аз пък хич не харесвах бибите и в началото не исках да й давам,но един път  имаше някакви зверски колики и я дадох.

Общи условия

Активация на акаунт