Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • Плевен
Проблемите около малкия и моята некомпетентност май ще прераснат в спор.Не искам да създавам дразги тук.Нуждая се най-вече от подкрепата ви,защото само тук някой чува,че се притеснявам.

Някой спомена за пробиотик,не съм запозната с това и не съм наясно,но може ли някой да ми каже и без диета мога ли да го купя на малкия или не е нужно

Имам и друг въпрос,за да направя каквито и да било изследвания в България,но не при личен лекар,а в друг град,защото няма да имаме възможност пак да идем до Ловеч,а някъде по-близо,трябва да отида при частен педиатър и да говоря с него,той да ми напише нещо,за да отидем на изследвания или как изобщо не съм наясно,до лаборатория ли да ида.Много въпросителни ми станаха вече

Ивелина виждам, че живееш в Солун, ако ще ти е от полза препоръчвам ти да се свържеш с лекар, педиатър, който е българин, но живее и работи от години в Гърция. Става въпрос за доктор Бърди, който консултира мамите от Зачатие. Давам ти линк към Зачатие, а ти му напиши  проблемите на дететце и му разкажи опасенията си, сигурна съм че ще измисли нещо...
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0

ника се изписва Birdie 

# 286
  • Варна
Ивелина, аз няма да ти давам съвети, ти вече имаш предостатъчно Simple Smile Искам само да ти изкажа подкрепата си, защото мога да си представя колко си объркана. Извинявай, че те питам, но никой от семейството и близките ти ли не споделя твоите страхове? В смисъл имаш ли подкрепа на поне един човек около теб?
За д-р Бърди аз също съм чувала и чела много негови съвети. Дано ти е от помощ Peace Успех и много кураж!

mama_vessy, аз не давам дребнотийки на Аслан, но той сам си ги намира навън. Често ги лапа, не искам да го прави, но не мога все да му преча. Той обаче все оща лапа всичко, а мен ме е страх, че може и да глътне...

Тази калинка против комари има ли ефект? И от къде се купува?

# 287
Ивелина, да си призная влизам тук главно, за да видя какво се случва със Сашко. Съвет не мога да дам, но ми се иска малко да се успокоиш и  да се свържеш с лекар в Гърция, който да поеме случая. Според мен, остави БГ лекарите, не защото са по-лоши или по-добри, просто защото са ти далече, а имам чувството че ти трябва човек на място, който да отговаря на въпросите ти и да ти дава конкретни професионални насоки.

Разкажи малко повече как е дребчо? Как се храните в момента? Какво е поведението му?

Много кураж и с теб сме, доколкото е възможно  Hug

# 288
Здравейте и от нас, от доста дълго време не бях влизала, днес намерих малко свободно време, за да надзърна и тук и останах втрещена от проблема на Сашко и Ивелина и бездействието на лекаря. Иве много добри съвети са ти дали момичетата, но най-добрия вариант и според мен е да се свържеш с лекар в Солун. Утре ще ти издиря телефона на една много добра педиатърка - в Солун е, рускиня и приятелката ми е страшно доволна от нея. Вече е време според мен да спрете с лекарите от ИКА, защото не обръщат никакво внимание. Единственото хубаво нещо в последно време тук е че вече и частните лекари изписват безплатни лекарства и при нужда от допълнителни изследвания по-голямата част се поемат от ИКА. Знам, че е криза и никак не е лесно, но мисля че най-добре за Сашко е да го поеме специалист, който да следи всичко на място, а и от финансова гледна точка не мисля, че ви излиза по-евтино да тичате до Ловеч. Най-близкото ви място в България е Сандански, от там съм и ти казвам недей, ще бъде Ловешката история Част 2. Относно пробиотиците също много добър съвет - има ги и тук, въпреки, че не са чак толкова разпространени, колкото в България, но се намират (щом при нас ги има няма как в Солун да не намериш). Ще пиша утре, а пък ако ми дадеш на лични и един телефон да ти звънна ще е най-добре. Целувки на Сашко, а на теб едно голямо Hug

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 03:38 от Illianaaa

# 289
Ani4ka аз може да имам късмет с бибата,но Ани е толкова пристрастена към сукането,че то горе долу все тая  Laughing  Няма отказване и това е-големи драми са.
По въпроса на mama_vessy аз определено не и давам да си играе с дребни неща,защото тя всичко слага в устата  Confused и най-новото е,че започна да яде камъни   Sick Намира си много дребни камъчета по двора,лапа ги и веднъж го глътна  Shocked Стиска със зъбки и така скърца,че ме е страх да не ги изпотроши-ние и без това сме с 4 зъба все още  Embarassed Хубаво е че повечето дечица дават каквото са лапнали ама ние не.Каквото и да и казвам не го дава.
Ivelina9292  стискам палци!  Peace Hug

# 290
  • България моята родина
благодаря на всички за информацията и съветите помагат ми много

*snezhinka* веднага влязох,но докторът вече не отговаря на въпроси,няма проблем знам и педиатър от България който работи в Солун ще се свържа и с него

VSD в началото абсолютно никой,сега мъжа ми ме подкрепя и също се притеснява,а като поговорих доста на майка ми вече си замълчава.Например снощи се скарахме за тея работи и тя ми казва ами ако има алергия какво,какво ще стане пък толкова за напред,казвам браво бе ми как какво правят се диети може да се случат много неща ако не се прави диета,направо ме втрещи и това е собствената ми майка  Shocked

Бишкота така и ще постъпя ще действам тук вече,за малкия ами сега като е доста горещо тук сме повече време вкъщи тича из целия апартамент по цял ден общо взето играем бутам го с колело и спи най-много един път на ден.Яде предимно плодове и пие много сокове,а основно естествено се кърмим.Новото е,че като е горещо тук не спим точно на легло,а сме сложили матрака на земята и сега му сложих до нашия и неговия матрак и вече спи на него отделно,а аз се местя за да го предспя нощем.Има моменти,в които се оказва,че аз съм на неговия,а той се шири с баща си на големия...  Laughing Научи се,че може да се качва по столове и това сега прави като цел по цял ден мъчи се към целта,зада гледа гълъби на терасата и да се смее.

Илиянка ще се свържем с теб и по фейсбук да не пълним тук темата за Ика,там ще говорим подробно

Thomansito благодаря ти за бързия отговор за пробиотиците

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 12:11 от Ivelina9292

# 291
  • София
Аз позачезнах малко и се връщам релаксирала  Flutter . Никола е киселяк, защото му растат вторите два кучешки зъба  наведнъж и не го приема най-добре.
 Да без да съм ви чела, гледам да пусна тук малко инфо за слънцезащитните кремове. Тооо, така седи въпроса и с праховете за пране и с каквото още се сетиш де... България нали е задното дворче, където се хвърял боклуците на Европа. http://boyanalambert.blogspot.com/2012/06/blog-post.html Има развръзка с получен отговор в дръга статия на блогърката.

# 292
Привет момичета!

Да честитя и тук РД на Марис ! Марис мила пожелавам ти здраве, здраве и пак здраве, за да им смогнеш на тези твои хубави мъже. Много прегръдки и целувки.  newsm51  newsm51  newsm51

Ивелина Пиши как се развиват нещата, след като се свържеш с док. в Гърция. Много добре са те посъветвали, да не се разхождате до Бг всеки път.  Peace А за отношението на майка ти към проблема, защо не и дадеш да прочете една статия за този вид непоносимост/алергия и после нека пак да ти говори.  Peace И не се притеснявай, че може да се за форми спор, не мисля че има такъв просто всеки си казва мнението.  Peace

Сиренце Радвам се, че Марио е по добре.  Hug И Вики я изкара тази така наречена 6-та шарка. Всъщност не е точно шарка а вирус, който имитира такава. А за недосетливостта на другите, при това майки.   #2gunfire  За съжаление никъде не си в безопасност освен в къщи, но това не може да се случи. Стискам палци да не ни споходи нищо лошо..... Сега когато си майка разбираш колко е сложно и колко много страхове са имали и нашите родители, макар че сега са повече. Отделно на това, колкото си по зряла когато ставаш майка толкова повече се притесняваш.  Crazy  Да не се обидят младите майки, но си е факт.  Hug

Бедствие   Аз се възмутих от това че някак си много некомпетентно се е изказал доктора или по скоро незаинтересовано. Не я е посъветвал или директно да и препоръча как да подходи, дали да прави диета или да се изследва малкия. Нито колко време. Оставя я тя да реши какво да предприеме, ако иска да я прави ако иска не. Ама това  е много несериозно. Тя не е длъжна да знае всичко и какво да прави. Той е лекаря и той е там за да я напътства.

За отбиването. Аз подходих много спокойно и с ясното съзнание, че може да продължи дълго и то не според моите очаквания.  Simple Smile Започнах първо с дневните кърмения, постепенно започнах да ги махам, ако видех че не се получава му давах да суче. Последно останаха само за приспиване. Пак първо махнах сукането следобед за заспиване. И отново в началото ако не искаше да заспи му давах да суче. Но доста бързо спря да иска. Да кажа, че той от както е бил на около 2 месеца не е заспивал на гърда. Кърмех на поискване и в началото беше направо кошмар. Невероятни болки и непрекъснато разкървавени гърди, тогава въпреки че не исках му дадох биба. Защото не можех да издържам или трябваше да спра да го кърмя или трябваше да го спра да ме ползва за биберон.  Grinning Наскоро махнах и нощното хранене. Давах вода и биберон и гушкане разбира се, когато се събуди и постепенно вече не ме търсеше за сукане. За около 2 седмици се отказа напълно. Сега суче вечер и сутрин, не че имам кой знае колко мляко де. Признавам си без бой  Laughing че сутрешното кърмене ще ми е най трудно да го махна. не защото той няма да иска а защото на мен ми е удобно   Mr. Green  Той се събужда мноого рано това е един начин да го задържа в леглото при мен още известно време в което да си подремна.  Mr. Green  Всичко това продължи няколко месеца от момента в който започнах постепенно да махам кърменията едно по едно. Аз исках да е постепенно, за да не е стресиращо нито за него, нито за мен. А и е важно за това организма ми да се настрои, че вече не е необходимо да произвежда толкова мляко. Надявам се че няма да имам никакви проблеми. Поне до сега нямам.  Peace Да кажа също, че по този начин на плавно спиране на кърменията не е необходимо нищо да се пие или поне при мен беше така затова и избрах този начин. Защото организма има време да се пренастрои на новия режим. Не съм имала болки, запушвания или друг дискомфорт. Имаше един момент когато спрях дневните кърмения и докато дойде вечерното ядене да чувствам леко напрежение в гърдите, но никога не е било болезнено. Отшумя за няколко дни.

За бибероната   и Вики я ползва само за заспиване. През деня не я търси. и той си я маха сам когато ставаме сутрин и си я оставя в леглото. Дидката също ползваше, когато стана на 1г и 5м. след като се бяхме върнали от баба и не можахме да намерим бибероната и казахме че сме я забравили при баба и тя ще я пази и като отидем пак ще си я вземем. Тя разбра, макар че имаше няколко вечери в които мрънкаше и си я искаше. Но се гушкахме, четохме книжки и всичко много бързо отмина. Но с нея комуникацията беше на по високо ниво   Sunglasses  Тя говореше и осъзнаваше абсолютно всичко, което и казваме. Докато този малък мъж  Sunglasses ами не, че не ме разбира и не, че не прави това което му кажа, но определено нивото на общуване е доста по ниско и не мисля, че като стане на 1г. и 5м. ще ме разбере ако му махна бибата и му кажа че сме я забравили  Rolling Eyes

За дребните предмети Аз му давам да си играе от доста малък. Естествено, че ги лапа. В началото му ги вадех от устата, но постепенно ме разбра и сега когато му кажа да ми покаже какво има в устата или вади това което е там или си отваря устата за да видя.  Grinning не винаги е съгласен когато му ги взема, но няма кой знае какъв избор  Laughing но не гълта нищо, само го държи в устата. Дори и доста дребни неща.  Знае че това не е за ядене.  Peace
WithinTemptation Наистина е много неприятно това със скърцането на зъбите и камъчетата. Защо не се опиташ да и говориш и да и кажеш, че това ще и счупи зъбчетата. Знам, че в началото няма да има кой знае какъв напредък, но колкото и да е странно ще видиш, че ще има резултат. Може да и покажеш че ти не лапаш камъчета, че те са мръсни и ще повредят зъбите ти.  И че и тя не трябва да прави така. Добре е да направиш физиономия на отвращение. Пробвай да и отвлечеш вниманието като и дадеш нещо друго да лапне, когато си играе, може да си хапнеш и ти и да и кажеш "Ето това се яде" и да направиш доволна физиономия. Децата макар и толкова малки доста неща разбират. И винаги това което е забранено е най сладко. Simple Smile  

skrech  ooooh! и аз за това се чудя какво да им взема и май няма да е от тук.  Thinking

Хубав ден от мен!   bouquet

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 13:33 от mama_vessy

# 293
  • София
Здравейте, мами!

Благодаря на всички отговори на анкетката ми. Лъки  Hug за подробното описание на мюслито.
Сиренце, чакам на лични Simple Smile

Ивелина мога да те подкрепя само виртуално. Не познавам проблема и лекар, който може да помогне, но виждам, че другите дават полезно инфо. Хубаво е, че споделяш за да може да се движиш в правилната посока  Peace

Да се отчета за Теди. Той е с така обсъждания вирус. В петък го повали, днес живна, но е слабичък още. Започна с Т. Лекарката установи много червено гърло. От тези две неща и растящия кътник 2 дни беше денонощен плач, през нощта по-малко (за наш и негов късмет). Отпаднал, не се смее, не играе, на разходка само в количката си стои, дреме, заспива, пробужда се...ужас... Преди малко се заигра и нямаше Т. Дано вечерната разходка му се отрази ободряващо.

Как са другите болнички?

Къде е Мигео?

До скоро и хубав уикенд на всички!

# 294
Привет!
Жени, как сте там, свикнахте ли?  Hug

Ами да, Мигео напълно ни отписа ... Wink Драсни някой ред, де!

Anduli, писах ти  на лични! Теди да е здравичък още утре Simple Smile

Купих един пакет от тези новите "fashion" Puffies, които сега виждам, че и тука ги рекламират. Ами паднаха ни се две подобно цветово шарки, като едната си е определено женска (макар да пише ("унисекс").  Взех ги, защото ми се сториха идейни (и наистина са си) за само по памперс през лятото, ама половината явно ще са за вкъщи, че и без това за момичка ни мислят, заради косата. Но Пуфис си държат влага на д-то и това си е. Няма да ги купувам повече - нито фешън, нито нормалешън  Joy

Бета, Мама Веси - знам, че на вас е близко, но и който друг има желание може да се присъедини - дайте една среща понеделник или вторник да направим в Света Троица парка към 18.30 привечер. Ние вече от няколко дни сме здрави, и със сигурност не сме заразни (това е било, кагато сме били с температурата)  - явно толкова е тази "шеста шарка" - три дни температура и три дни обрив!  Hug
До по-далечни паркове просто не се наемам да ходя в тези горещини, а и малкият едва го свърта в количката повече от десетина минути, та да пътувам дълго в градски транспорт.

Следя всичко, което съветвате Ивелина за Сашко и ме вълнува, но не се включвам, защото не съм компетентна.

# 295
Здравейте, мами! Най-напред да ви почерпя по случай годишнината от сватбата. Вчера станаха официално 4 години.

Отпразнувахме я както и миналата година - на концерт. Много доволни останахме както обикновено, ново преживяване беше да не ми пречи цигареният дим, да не се притеснявам, че някой ще ме изгори.. Прекарахме вечерта в София с приятели, без децата. Жените се оказахме "слаба ракия", малко след полунощ си легнахме, а мъжете се забавлявали да ме "декорират" с бутилки бира и да ме снимат  Crazy На мъжа ми му е много трудно да измисли какво да ми подари, така че днес получих каквото си пожелах - една люлка от ИКЕА. За съжаление се оказа, че нямаме вкъщи помпа да надуем възглавницата и все още не мога да я пробвам даже.
Ivelina9292Hug от мен. Не мога да помогна с никакъв съвет.
Сиренце, за твоята начетеност ми се стори много наивно да смяташ, че всички майки биха мислили и за околните. Знам, че често човек съди по себе си за околните, но не забравяй, че майката е най-обикновен човек, каквито и големи отговорности да има вече. Много често ми се случва да има кашлящи деца на площадката или с течащи носове и т.н. и в такива моменти истински се радвам, че имат симптоми, че са болни и просто се махаме оттам. Защото ми се е случвало да чуя в телефонен разговор някоя майка да споделя, че от няколко дни били с температура всички вкъщи, а детето й си играе до моите. Тогава ми остава само да стискам палци и това е. Изобщо не си правя труда да коментирам каквото и да било. И с какво всъщност би ти помогнало, ако майката сподели, че е болно детето й, щом е на детската площадка, след като и сама си го забелязала?
Ani4ka_, май и по-рано коментирахме, раничко ми се струва да се притесняваш за бибата. Нека да поникнат проблемните зъбчета и сами се отказват децата като нямат нужда. Дени си търсеше бибата само за заспиване и лека полека просто започна да забравя за нея, търсеше я все по-рядко. В един момент я махнах изцяло и не му липсваше изобщо.
За дребните неща - давам или по-скоро Ади всичко си взима. Няма начин да прибера всичко ситно от играчките на баткото, да не говорим, ако сме навън - яде камъни, мазилки, клечки, всичко, което види. Беше й любима игра да бяга от мен, за да й го извадя от устата. Престанах да я гоня и показах безразличие и чак тогава се научи като й кажа да го изплюе. Но не престава да си лапа какво ли не  ooooh! Фасовете обаче не мога да ги преживея и понеже всеки път реагирам истерично, Дени като ме види и той ходи и й ги дърпа от ръцете, вече ги събира от земята и ги хвърля в коша  Whistling WithinTemptation, има накъде да се развивате Grinning
skrech, всеки път, когато си помисля, че вече сме станали по-цивилизовани и се наканя да си купя нещо оттук и някой ме попарва с подобна статия  Sick Не че имам нещо против онлайн пазаруването, ама може ли всичко да предвидим и да си поръчваме от "бяла" държава...

# 296
Благодаря на mama_vessy за подробното инфо за отбиването и за съвета за лапането на дребни неща-още днес започнах да го прилагам  Hug Дано да подейства!
Лъки верно има накъде да се развиваме като гледам Ади как също слага всичко в устата  Laughing И на Ани любимата игра е да я гоня като я видя,че лапа камъче  Crazy Пробвах да не я гоня-пак си ги хапва  Sick
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА,САМО ЛЮБОВ И ПАК ЛЮБОВ ЗАНАПРЕД!
За статията на skrech не знам какво да кажа...знаех,че бурканчетата на Hipp за БГ се правят на отделна поточна линия уж,знам че техниката не е от наи-добрите ама чак пък толкова...  Shocked Много ми е тъжно като си помисля,че все ни прецакват  Sad
Болничките бързо да се оправят!  Hug

# 297
  • София
Това за бурканчетата не Хип е много пресилено. Вие представяте ли си, че в заводите на Хип ще инвестират в специална поточна линия, на която да произвеждат пюретата специално за Бг. Това е напълно лишено от икономическа логика и ще доведе до загуби, а не до печалби. Няма такава компания, особено западна, способна на подобни безмислени инициативи. Това да не производство "ала цар Киро"?!Така че това са смехории и измишльотини.

А случаят с Мустела е наистина отвратителен. Според мен е много вероятно да се касае за фалшификат или за стар крем.Аз лично никак не харесвам тази козметика и никога не съм я ползвала за Тео. Имам негативни отзиви от доста майки, но пък други много си я харесват.

# 298
Привет и от нас Hug
Позагубихме се малко, покрай земетресението доста се стресирах и избягахме при свекърва ми. Нашите са в Перник и допълнително ме стресират, защото при тях е било още по-страшно. Все още сме тук и чакаме тати да ни вземе за моренце, нямам търпение вече.
Лъки, честита годишнина! Много да се обичате и уважавате  bouquet

Ивелина, дано в най-скоро време всичко да си дойде на мястото и да се успокоиш Praynig

За болните деца по площадките, видя ли, че има такива си тръгваме и също много се ядосвам. Моите, ако са болни просто не ги водя по площадки, излизаме където няма деца.

Да се похваля - от три дни се отбихме и Вики спи непробудно от вечер до сутрин Grinning Бяхме останали само на вечерно кърмене и безброй будения през нощта, но като дойдохме при свеки тя само 2 нощи го приспива и стана работата. 2-3 дни се изцеждах по мъничко и му давах от чашка да си пийва, но вече и това не иска. Сега се изцеждам на 2 дни, после на 3 дни, колкото да ме облекчи да няма напрежение и така постепенно ще се регулират нещата. Мислех, че доста трудно ще стане, а то се получи доста добре и за двете страни Simple Smile

За лапането на дребни неща - за разлика от батко си, който слагаше всичко в устата, Вики нищо не слага, само което е за ядене. И не мога да му се нарадвам как всичко яде, всичко иска да пробва Grinning. Батко му е мнооого труден с това ядене.
Хубав ден на всички желая и много гуш за бебоците Hug

# 299
Кърмиме се до откат! Никога не съм си мислила, че ще искам да го ограничавам, но май вече ми се иска да се наспя, през ноща ми е най-неприятно, но още се буди и то доста. През деня ако е с баби, дядовци, лели, чичовци и се разсейва някак си, не ме търси даже ако го взема и не иска да стои в мен иска в друг, то с мен му е писнало. А нали бабите и дядовците са за по малко и той се възползва. Отбиване....не знам кога и как? Надявам се само да е леко, както при останалите. Аз мисля да започна с нощното, а дневното ще стане когато трагне на ясла. Не искам да спирам! Просто ако го намалим малко ще съм по-добре, понеже ми идва вече тежичко.

Хубав ден на всички, ние отиваме на плаж с леля и дано всичко е ОК!

Общи условия

Активация на акаунт