Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 274
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • България моята родина
Благодаря на всички отново за подкрепата и съветите ще пиша по темата,когато има развитие

sirence когато бяхме на България взех от същите памперси на пуфис за които говориш и малкия  започна да се обрива,първо помислихме,че е ял нещо и от това се получава,по цял ден като се изака го оставяхме без памперс,но в момента,в които сложех памперса и се наакваше се обриваше отново и не можеше да спи нощем.Взех от тези,които си купувам и няма спомен от обрив.

За дребните неща баща му все вика ако съм забравила нещо някъде и той го налапа,но не мога да прибера всичко около него.А на улицата не яде нито камъни,нито фасове или,защото е запленен от шосето голям мерак да ходи,където са колите,пуска ми ръката и хуква.В паркове го водя в детски площадки,които са оградени и няма достъп до животни и до хора,които пушат.

Много ми е интересен не знам дали някое бебче прави така,като го попитам на някоя книжка за някое животно,той започва да говори нещо на бебешки с някаква въпросително укорителна интонация все едно ми казва няма да ти показвам животни сега,голяма е скица.А когато баща му му се кара,че хлопа вратите той също издава крясъци срещу и него все едно и той му се кара   Laughing

# 301
  • София
привет,

включвам се специално заради Сиренце. Нашата кака е с варицела от четвъртък и очаквам след десетина дни включване и от Бобачето  Confused. Аз се заблудих, че и Бобо се е изринал, но неговите пъпки се оказаха други - по-дребни са и са само на едно място, вероятно нещо го е полазило в тия пясъци, дето ровчи. Докторката каза, че докато не се обрине, мога да го извеждам, затова си ходим навън все още. Давам му изопринозин с надеждата да я изкара по-леко, защото не вярвам да не се разболее, тя постоянно го мачка. Та, Сиренце, не знам дали е вярно това, че не е заразен засега, ако не ти се рискува, да го отложим виждането.
Иначе Яна я кара доста зле, цялата е в пъпки, някои успя да ги разчеше, въпреки че знае, че не трябва. Това мазило Вирасут е много хубаво и помага. Също изплакване с хладка водичка и внимателно подсушаване. Вдига периодично висока температура и постоянно се увива с разни завивки, а през нощта хленчи насън и се опитва да се чеше, затова някой трябва все да стои до нея  Confused, повече баща й, защото аз пък съм при Бобо. Горката, има пъпки и в ушите чак  Sad.

Иначе Яна успя да получи удостоверението си за завършена предучилищна, имаха много хубаво тържество, на което и тя като Димана се прояви с няколко главни роли. Много хубава беше сценката с преработено стихотворение "Пенчо, бре, чети! Пенчо не чете....", където Яна беше Пенка  Laughing. За съжаление дали защото вътре беше много горещо или защото имаше много хора, Бобо нададе такъв вой, че се наложи да излезем навън и гледах праненството на камерата, каквото беше успял да запише баща й. Още съм му сърдита на диването, мислех, че поне като чуе песничките, ще се разсее, но не би.

Но с нея комуникацията беше на по високо ниво   Sunglasses  Тя говореше и осъзнаваше абсолютно всичко, което и казваме. Докато този малък мъж  Sunglasses ами не, че не ме разбира и не, че не прави това което му кажа, но определено нивото на общуване е доста по ниско и не мисля, че като стане на 1г. и 5м. ще ме разбере ако му махна бибата и му кажа че сме я забравили  Rolling Eyes
.............
За дребните предмети не винаги е съгласен когато му ги взема, но няма кой знае какъв избор  Laughing

Точно казано Simple Smile.

Лъки, честита годишнина на патерица   bouquet! На кой концерт бяхте?

Аз се каня да пусна някое клипче на Бобо как рита топка, много е бърз, дано се наканя. Баба му вика, че е като моторетка  Laughing. Друго ново забавление ни е да ползваме леглото на мама за батут Simple Smile. Вече вика ма-ма-ма, когато му домъчнее за мен, като че ли и на татко си казва "ате", но друго все още не казва. Книжки също не желае да разглеждаме, само някои си ги разлиства сам, например тази от Рачолина харесва, но по-скоро му харесва самото разгръщане, а не какво има нарисувано в книжките. А, Лъки, ако знаеш, каква игра пада с тия кофички твойте, и във ваната, и на сухо си ги разнася. Но много държи да са трите заедно, ако ги разделим, се ядосва.
И не може да търпи отворени врати, чекмеджета и нещо, което според него не си е на мястото, направо много се дразни. Дано не е някой от признаците на аутизъм, защото знам, че те изпадат в стрес, ако нещо им е разбъркано  Confused.

Буди се и цока през цялата нощ, не желае никакъв заместител на цокането и пищи, ако не му дам, макар че според мен не е гладен. Няма кого да измъча за няколко нощи да го приспива, така че засега така ще си караме. Макар че доста вече ми омръзна да спим скачени, искам да мога да се обръщам и да не чувам мрънкане през час  Rolling Eyes.

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 13:09 от Betta

# 302
  • София
Това за бурканчетата не Хип е много пресилено. Вие представяте ли си, че в заводите на Хип ще инвестират в специална поточна линия, на която да произвеждат пюретата специално за Бг. Това е напълно лишено от икономическа логика и ще доведе до загуби, а не до печалби. Няма такава компания, особено западна, способна на подобни безмислени инициативи. Това да не производство "ала цар Киро"?!Така че това са смехории и измишльотини.
Да, представям си. Световна тайна е, че т.н. "фалшификати" на каквото щеш (козметика, храна, алкохол, препарати) се произвежда тъкмо от оригиналните производители и тези продукти са специално за страни като нашата(чети по-ниска категория). Не вярвам да има производство специално за БГ. Има го за цяла голяма група държави. Икономическата логика е повече от ясна, освен ако има нещо, което на мен ми убягва.
  Аз конкретно за Мустела нямам мнение, но преди време бях поръчала бебешки шампоан от дистрибутори, които се кълняха в органичния произход на продукта. Абсолютно категорично безопасно. И на цена към 50лв беше. Е, като дойде, се оказа, че има 4 парабена в него. Една от големите там ми обясни, че "парабените вече не се смятат за опасни".
 В момента не ползвам някаква скъпа или органична козметика, но гледам да ползвам ограничено и излизаме по-често на слабо слунце, когато изобщо не мажа.

# 303
Здравейте мами!Днес пак имахме среща с безотговорността на родителите. Twisted EvilДокато Мартина си играеше във пясъчника едно момиченце малко по-голямо от нея взе да й дърпа кофичката от ръцете.По принцип тя всичко си дава,но сега точно се беше заиграла с нея и не искаше да я даде.Онова продължи да дърпа и я изтръгна.Направих му забележка,не реагира.Мартина се заигра в това време с количката си ,другото пусна кофата и искаше да вземе колата.И най-накрая родителите й се намесиха,при положение ,че бяха свидетели на случката от началото до края. #Cussing outНаправо бях учудена от безочието им!
От няколко дена оставям Мартина без памперс за малко.И не знам защото ми се иска да ме разбира или е така,но остава суха.Това го правя след като е хапнала и е акнала/пишнала в гърнето може би за по час.И когато да речем не е пишнала и се опитам да й сложа памперс не иска,аз й обяснявам че ще се напишка и да ми покаже когато има нужда.Обувам й гащичките и когато й се допишка тя ми показва.
[bСъс дребните предмети[/b] отдавна нямаме проблем.Не че Мартина не ги лапа чат-пат,но не се опитва да ги яде.Тук много полезна ми беше Стихията,която каза че учи Крум да и носи/показва какво лапа. HugИ Мартина я научих.
Мама Веси,Благодаря за инфото ще ми е от полза при отбиването защото и аз искам всичко да стане постепенно. Hug
Anduli ,бързо да се оправяте.
Лъки,честита годишнина.Много да се обичате и разбирате с мъжо.А относно бибата,аз вярно че позабравям,но нямам спомен да съм писала за махането й. Rolling EyesТрябва да си прегледам постовете. Peace

# 304
mama_vessy, благодаря!  Hug Надявам се, че някой ден ще се срещнем и запознаем на живо  Simple Smile
Да ви почерпя с тортичка:

Това за бурканчетата не Хип е много пресилено. Вие представяте ли си, че в заводите на Хип ще инвестират в специална поточна линия, на която да произвеждат пюретата специално за Бг. Това е напълно лишено от икономическа логика и ще доведе до загуби, а не до печалби. Няма такава компания, особено западна, способна на подобни безмислени инициативи. Това да не производство "ала цар Киро"?!Така че това са смехории и измишльотини.
Да, представям си. Световна тайна е, че т.н. "фалшификати" на каквото щеш (козметика, храна, алкохол, препарати) се произвежда тъкмо от оригиналните производители и тези продукти са специално за страни като нашата(чети по-ниска категория). Не вярвам да има производство специално за БГ. Има го за цяла голяма група държави. Икономическата логика е повече от ясна, освен ако има нещо, което на мен ми убягва.

Peace

Ivelina9292, кураж и от мен! 
BettaHug Дано поне Бобо я изкара по-леко, ако се зарази  Praynig
sirence, държиш се, ей   Heart Eyes
matza83, скоро си мислих за теб, че не си се разписвала Simple Smile Радвам се, че така безпроблемно се е получило с отбиването  Simple Smile
Лъки, разкажи за концерта Simple Smile
Добре дошли на новите мами!

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 16:29 от marys

# 305
Оооо, Бета, милата Яничка - бързо да й минава  Hug Hug Hug
А Бобо вече не  е много малък, та и да се разболее, не е толкова страшно, ама ако може да го подмине Баба Шарка, по-добре ще е.
Май е по-добре наистина да поотложим срещата ни, че в края на седмицата заминаваме, та не ми се ще сега точно да сме под опасност. Когато се върнем, ще ти се обадя и ще се видим   bouquet
Лъки, честита годишнина   bouquet Да се обичате и разбирате, най-малко докато щастливо ожените правнуци Simple Smile
Ами така е, Лъки  - за някои неща, които се отнасят до децата, очаквам всички родители да мислят подобно, ама явно е наивност това моето, особено в този свят, в който живеем.
Ивелина, мерси за инфо-то за памперсите - ще бъда нащрек.
Маца, привет  Hug Браво, че успяхте с желаното отбиване.
Марис, честит рожден ден със закъснение  - или е днес  newsm78  bouquet Само положителни емоции от обичаните от теб мъже Simple Smile (държа, държа ...  Joy–ще видим какво ще хвана накрая Wink

Днес взехме супер-лека количка от Джъмбо, за да ходим за храната (до детската кухня) с нея, а пък и до парка, че вече другата ми тежи, а и той много малко се застоява вътре. Ще видим доколко ще е здрава, доколко - паянтова, ще ви държа в течение.

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 16:29 от sirence

# 306
За Hipp всъщност като казах БГ имах в предвид група страни,не съм се изразила точно.А това го знам от различни източници,в крайна сметка не съм вътре в завода,за да кажа дали наистина е вярно или не-както и вие.Всичко се основава на слухове и предположения,както и сравняване на качеството на един и същи продукт от различни страни.Качеството на даден продукт се занижава именно с цел печалба,разбира се само там кадето могат да си го позволят.Същият е случея с мустела.Защо ще занижават качеството ако рискуват да загубят пазара?Предполагам защото няма да го загубят...А за мустела знам от една приятелка която си поръчва от Франция и разликата в качеството била много голяма,за парите не говорим.Колкото до логиката-отдавна съм спряла да я търся там където става въпрос за бизнес,пари и икономически интереси  Peace Аз силно се надявам всичко това да не е вярно  и да са "смехории и измишльотини" както казва Stacked но имам известни съмнения по въпроса,разбира се това си е мое мнение  Peace
Дано на Бобчо на Betta  да му се размине  Hug
Maris честито с малко закъснение!
Браво на Мартинка на Ани4ка,че вече почти е махнала памперса  Hands Clap ,ние още дори не сме почнали  Crazy

# 307

Не знам дали за БГ пазара се правят отделно пюрета, но Алекс нали е от децата, които не се хранят много добре и купувам все още пюренца които обича и повечето са на Хип.
Но и по този повод преди няколко месеца моя приятелка ми даде около 30 бр. пюрета с месо на Хип, които са и останали от сина и. Та въпросните пюрета и ги пращат свекърите, които живеят в Германия. Някой от комбинациите месо със зеленцуци, които Алекс много хареса им скъсах етикетите с идеята да ги купя от тук, но уви просто ги нямаше. Което също ме наведи на мисълта, че Хип за нашия пазар се различава от този за Германия

За слънцезатния крем имам на Адерма.
Но пък от козметиката на Мустела аз лично съм доволна и нямам забележка - ползвам крема за след баня и гел-душа за баня.

# 308
  • София
Скреч, имам предвид точно това, че обикновено големите компании могат да направят изнесено производство за група държави и тогава се правят маркетингови проучвания на пазара и според търсенето и платежоспособността на потребителите се определя какво точно да се произвежда за тях. За съжаление нашата държава "има честта и удоволствието" да попада в групата страни, в които платежоспособността на населението е изключително ниска за ЕС, то и продуктите които се предлагат съответно са "осакатени" с цел да са на по-ниска цена. Друг е въпроса, че вносителите ценообразуват безобразно и си начисляват космически надценки, понякога самите чуждестранни компании злоупотребяват също. Не искам да задълбавам в темата особено, защото със сигурност ще стана досадна. Исках просто да кажа, че няма световен заговор срещу Бг. Големите компании действат според пазара и възможностите, които им дава местното законодателство. Та, не става дума за "фалшификати", а за сегментиране на пазара. Нещо , което е нормално като икономическа логика.
И тъй като наскоро бях в Австрия и имах възможността да сравня храните за бебета и деца, предлагани на нашия пазар и тези там - естествено, има разлика. Там има много по-голямо разнообразие на предлаганите продукти на Hipp и Babylove, например, но както коментира и Таша, просто тук някои продукти не се внасят, тъй като според предварителните проучвания на компаниите, търсенето им е много ниско /естествено поради високите цени/. Така че, това е положението.....Неприятно и обидно, но факт!

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 22:41 от Stacked

# 309
E, за успокоение на всички, да кажa, чe има и добра за нас част от тази сегментация - моя приятелка с бебе, живееща в Германия, много страда, че те нямат заешко на ХИПП в каквато и да е комбинация  - именно поради проучванията на конкретния пазар там, а пък ние си го имаме и с броколи,  със зелен фасул - и всички мои познати деца го обожават Wink

Количката издържа успешно "кръщението" Wink  Е, трудно си е с малките колелца по нашите грапави и дупчести тротоари, но малкият си я хареса, и сме много мобилни с нея.

За продуктово-качествената дискриминация ви беше разговорът, ама аз за любопитните да взема да спомена един ценово дискриминиращ ни факт (Stacked   Hug, ако имаш наблюдения, можеш да кажеш как е в Австрия - подозирам, че и там е подобно) : в Словакия сокчето от ябълка 500мл на Бейбилов  струва 0.89 €, а тук е 2.59лв. Не мога да повярвам, че почти една трета са пътните на продукта, но продължавам да ги купувам, защото наистина смятам, че си струват парите.
Aaaa, ето едно простичко обяснение - тя Стакед го е дала, ама не го бях прочела: "вносителите ценообразуват безобразно и си начисляват космически надценки"

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 23:33 от sirence

# 310
За съжаление нашата държава "има честта и удоволствието" да попада в групата страни, в които платежоспособността на населението е изключително ниска за ЕС, то и продуктите които се предлагат съответно са "осакатени" с цел да са на по-ниска цена. Друг е въпроса, че вносителите ценообразуват безобразно и си начисляват космически надценки, понякога самите чуждестранни компании злоупотребяват също. Не искам да задълбавам в темата особено, защото със сигурност ще стана досадна. Исках просто да кажа, че няма световен заговор срещу Бг. Големите компании действат според пазара и възможностите, които им дава местното законодателство. Та, не става дума за "фалшификати", а за сегментиране на пазара. Нещо , което е нормално като икономическа логика.

Peace

# 311
Добро утро!

Момичета софиянки, днес организираме среща в Южния парк м/у 17.15-17.30 ч на входа откъм бул. П. Ю. Тодоров и ул. Нишава, който желае да заповяда! Съжалявам, че обявявам в последния момент, но напоследък нямам навик да влизам във форума, по-лесно ми е във Фейсбук  Wink

Поздрави и хубав ден!

# 312
Anelisa, колко ли ще седите в парка, че аз, ако евентуално дойда, ще мога към 18.45? Дай ми на лични телефона си, моля  Hug

# 313
...............................!!!!!

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 22:04 от Thomasito

# 314
WithinTemptation ,все още сме съвсем в началото с опитите за махане на памперса,но надявам се и това да стане по-бързо. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт