Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 172
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Привет!

Anduli само аз си знам колко пъти съм излизала от кожата си.Повишавала съм тон и съм се карала,колкото и хиляди пъти да съм съжалявала за това после  Sad ...но какво да се прави,никой не е перфектен.Пък и понякога умората ми идва в повече...Все пак се старая винаги да съм спокойна!

Благодаря! Обичам постовете ти, в които намирам искреност! Hug

Напоследък съм особено чувствителна, от хормоните ли е, не знам.....  Време е да се включа при февруарките 2013 и да си споделяме бременните сладки "несгоди".

За подправките - и аз не давам екзотики.

Атанасова, може и така да е. Има логика. Мисля си, все пак, че кърмата се усвоява най-бързо. А тя вече не е самостоятелна, а с другите храни заедно пребивава в стомаха и би трябвало да спомага храносмилането...

Все още приемам мнения относно възпитанието на децата. Нека сверим часовници и по този въпрос, не по-малко важен от хранене, преобличане, сън и т.н.

Времето тук се захлади, дори стана студено през нощта. Вървим към есента. Диша се по-свободно, но ми е тъжно за лятото...

Много момичета ми се губят... Буб, къде си?

# 586
Anduli само аз си знам колко пъти съм излизала от кожата си.Повишавала съм тон и съм се карала,колкото и хиляди пъти да съм съжалявала за това после  Sad ...но какво да се прави,никой не е перфектен.Пък и понякога умората ми идва в повече...Все пак се старая винаги да съм спокойна!
WithinTemptation, едва ли децата ни искат от нас да сме перфектни  Hug Отдавна съм приела, че съм просто човек и не изисквам от себе си свръхестествени прояви. И аз се ядосвам, и аз им се карам. След като се успокоя просто им се извинявам. Искам им прошка, прегръщаме се, целуваме се и всичко е наред.
Все още приемам мнения относно възпитанието на децата. Нека сверим часовници и по този въпрос, не по-малко важен от хранене, преобличане, сън и т.н.
Anduli, ако не си чела "Да влезеш в обувките на детето" ще ти снимам едно пасажче. Мисля, че казва всичко важно за възпитанието.

# 587
Относно изхождането и аз си мисля.че е до дете ,защото ние сме минали през много периоди.От такива да ака на 4-я ден/като по часовник/ до такива -на ден по 4 пъти.През всичкото това време Мартина е кърмена и продължава да е.
Относно свалянето на памперса ние сме далеч от това.Макар да ми се искаше да стане по скоро и да й е проветриво на дупето,но за сега така.Иначе от доста време спи без памперс на следобедния сън,но за нощния не съм пробвала.На няколко пъти се изака през ноща  Shocked/това не го е правила дори като бебе/и като си спомних как имах намерение да я оставя без ,лошо ми стана. Mr. Green

# 588
Лъки тази книга особено ме заинтересува.Дали мога да си я дръпна online отнякъде?  Hug

Anduli  Hug

# 589
WithinTemptation, книгата е издадена 2011 и е от български автор, съмнявам се, че я има някъде качена. Намерих представяне в един сайт, има и няколко странички да добиеш представа за книгата. Ако ти хареса, пиши ми на ЛС адреса и ще ти я изпратя Wink
Да се похваля с моите деца. Толкова съм щастлива като ги гледам как си играят. Постоянно се търсят, гонят се из къщата, боричкат се, смеят се... направо ми пълнят сърцето. И са станали много изобретателни в игрите. Например играем с пъзел и озвучаваме с музикална книжка кое какъв звук издава. Или играем с едни магнитни фигурки - на коя къде й е мястото. Те ги слагат на магнитната дъска и си дорисуваме нещо - напр. на колата пушек от ауспуха, на кучето къща, отгоре облаци, завалява дъжд и така преливаме от една игра в друга. Когато някой удари другия или му вземе играчка се налага да се намеся. Питам какво е станало и "виновникът" се извинява, прегръщат се, галят се, прощават си... и пак почват да играят. Мъжът ми е в отпуск и по цял ден сме заедно цялото семейство. Той се занимава с готвенето, така че и това ми отпадна от ангажиментите, децата като заспят имаме време и да останем сами... Такъв розов период отдавна не съм имала. Наслаждавам се на всяка минута!

# 590
Лъки,определено звучи много весело.Браво на мъниците. GrinningИ да те попитам кога ви остава време за толкова игри?Зимата- разбирам ,тогава повече се заседяваме в къщи,но лятото сме по цял ден навън.Ние се прибираме само за да спим и пак на вън. Thinking

# 591
Лъки  Hug
Тези хубави моменти ще стават все повече с порастването на децата. Радостта ти не идва случайно - посяла си, и сега жънеш. Всеотдайността ти към тях се възнаграждава.   bouquet

# 592
Привет момичета!  wavey

Пуфита Да ви е жив и здрав мъжа  Hug Много целувки и на двамата. Дано бързо да си установите режим и да го карате спокойно.

Андули  Hug Честита ти бременност. И да е много спокойна и безпроблемна.  Hug

Наде Още колко ти остава? Кога трябва да се роди? Много малко си наддала  Hug но важното е че бебо е добре  Hug

Ние се върнахме от морето.  Еххх хубаво беше. Пълно беше с руснаци, почуствах се като на руски курорт.  Wink Децата не излизаха от водата  Laughing най интересното беше, че Вики няма никакъв страх от нея. Влиза лазешком, плицика се, вълните му заливат лицето  Laughing що вода погълна  Mr. Green Изправя се, поема си въздух и пак обратно  hahaha Сложихме го на дюшека на Дидката и тя го завлече на вътре във водата, обаче пак никаква реакция от негова страна. Много спокойно го прие.  Mr. Green Голяма е рибка  Sunglasses Последните дни на Вики какво му стана не знам, но в един момент, както си играе и хуква на някъде. Взима играчките на децата и започва да си играе, после ги зарязва, където му падне и пак щуква на някъде.  Laughing  А ние само вървим след него. Единия ден изгорях от обикаляне след него  Mr. Green Но не искаше да яде. Ей направо ми съкрати живота  Confused То беше тръшкане, хвърляне на храна, рев  Shocked какво ли не пробвахме да му дадем да яде  Crazy е не и не. Хапне няколко хапки и край.  ooooh! Единственото, което не отказваше бяха малините  Thinking

При по голямата разлика, не е толкова ревност, колкото Дидката се дразни, че той не я разбира  Joy  Иначе според мен няма правило, за това колко да е тя. Зависи си от родителите и от детето. Има много спокойни деца и деца фурии  Mr. Green Така, че всеки си знае възможностите и сам преценява.  Peace

За възпитанието Мноого са различни децата ми. Няма да казвам колко пъти ми е идвало да ги напердаша едно хубаво..... но знам че това не е решение.  Rolling Eyes Не можем да се абстрахираме от нашите си емоции. Отделно на това мисля, че е добре за децата да ги виждат. Така по добре разбират ситуацията. Ако на Дидката беше достатъчно да и обясня, защо не трябва да прави еди какво си и тя да престане, то при Вики това не важи.  Confused Ето пример: При майка ми има една летяща врата на стълбите от втория към първия етаж. Има и затварящ механизъм, който да не позволява при бутане на вратата тя да се отвори. На Дидката когато беше на възрастта на Вики и обяснихме, защо не трябва да блъска вратата. И никога не е имало произшествия. Е както се досещате онзи ден Вики толкова силно блъснал вратата, че изкривил механизъма и тя се отворила, а той полетя .. и се приземи на стълбите. За щастие, не се търколи по тях. Сдоби се с една цицина на главата и уплаха. Нищо друго поне не видимо, а и след това си се държеше нормално. Но на нас ни се изправи косата.   #Shocked  И да не си помислите, че не сме му казвали  Wink няколко пъти при това, ама какво от това. Той докато сам не провери..... няма мира. Така е с всичко. Майка и татко в чудо се видяха.  Mr. Green  В началото ММ си мислеше, че Дидката е била толкова предпазлива, защото ние непрекъснато сме и обяснявали, но сега се убеди, че си е до дете  Mr. Green  И то не, защото не разбира, а просто си е такъв. Пробвала съм го и виждам, че разбира всичко, но си следва някаква негова си логика. Аз си мислех, че Дидката е голям инат  hahaha ама той ще ми разкаже играта. Вече сме го кръстили   hahaha  Терминатора

Лъки Браво на сладурите, да ги нацелуваш  Hug

Относно тоалета Ами до дете си е  Peace Дидката по това време си казваше всичко и не носеше памперс. Но Вики не ще и не ще. Какво да го правя  Grinning  решила съм, че когато е готов за това ще си го покаже. Не се съм се притеснила, нито пък съм си поставила невъзможни цели. Така, че водете се по децата.  Peace
За това колко пъти ще ака. И това си е до дете  Laughing Димана акаше по няколко пъти на ден, беше на АМ от 2-рия месец. Вики докато беше само на кърма, акаше на 5 дни 1 път, даже понякога се събираха и повече дни. Когато започнах да го захранвам, започна по редовно да ака, а сега е без кърма и ака по 2 пъти на ден. Няма нищо чудно в това, просто кърмата се усвоява почти на 100% и накрая няма, какво толкова да се изхвърля. Разбира се не при всички бебета е така.  Peace

Хммм не помня,  Thinking  още какво имаше, но спирам  Laughing
Хубава вечер.

# 593
  • България моята родина
Привет на всички включвам се за бързо да ви кажа от една седмица сме си в България,от родината по-хубаво няма  Simple Smile Веднага се вижда промяна в малкия всички му говорят на български всеки ден вижда нови лица и все повече си джумоли негови си приказки,но онази сутрин ясно чухме с баща му,че си поиска вода  Shocked .И така добре хапва други храни,когато потърси гърда винаги има с какво да го разсея или кой.
Аз ходих на преглед няма нищо притеснително при мен,тези дни е ред на малкия да видим личния какво ще каже и така това от нас весели и усмихнати дни на всички Simple Smile

# 594
Честито Успение Богородично, известно още като Голяма Богородица. Това е един от 12-те големи християнски празника, като се чества, както от православни, така и от католици.
Днес празнуват всички с името: Мария, Мара, Марена, Марилена, Мариан, Марияна, Борис, Богдан, Богдана, Боян, Бояна, Богомил, Богомила, Богомир, Богомира, Богослав, Богослава, Божан, Божена, Божин, Божина, Божил, Божила, Божидар, Божидара .... Поздравявам всички празнуващи днес. Бъдете живи, здрави и много щастливи.
  Ходихте ли днес на църква за здраве bishop

Мен ме е тръшнал грипа  Sick и се чувствам като пребита.  Tired Надявам се да ми мине до утре, че изоставам с ремонта.

Ивелина Добре дошла  Hug

# 595
И аз да честитя на всички хубавия днешен празник!!!

И да ви почерпя по една палачинка за Марио newsm64!

Ивелина, радвам се, че всичко покрай вас е добре, ама последно какво стана - има ли я Сашко тази непоносимост към глутена, или не  - доказа ли се, че всичко е наред - дано да е така?  

Мама Веси, да се оправяш скоро  Hug

# 596
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Честит празник на всички!  Hug

сиренце, благодаря за палачинката  bowuu.

мама Веси, да се похвалиш скоро , че си оздравяла   bouquet.

Утре, четвъртък, организираме среща за пловдивчанки! В 10 ч. на чешмичката на Сентръл парк. Заповядайте всички!  Party

# 597
Честито на всички именици и специално на Марио! Да е жив и здрав и да радва всички вкъщи.
Аничка, дълъг е летният ден и намираме време и за игри с децата вечер докато тати приготвя вечерята. Слагаме ги и по-късно да си лягат, за да можем да си поспиваме сутрин.
Sunflower, аз съм извън града и няма да мога да дойда на срещата. Много весело да си изкарате и да направите снимки да ви се порадвам!
Mama Vesi  Hug

# 598
Честит имен ден на Марио  Heart Eyes и на останалите  именици!   bouquetДа сте живи и здрави и с радост да си носите имената!

# 599
Честит имен ден на Марио!Да е много здрав и много игрив!  Hug
Честито и на всички останали именници!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт