Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Честити ходещи крачета на Вики, Редрени  Hug
Радвам се, че сте прекарали добре.

Томасито, благодаря   bouquet
Гърлото му беше добре, ларинкса не знам доколко е погледнала.
Дано да не се развива наникъде това неразположение, ама и сега е с 38. Дадох Панадол и заспа.

# 226
  • София
sirence, не знаех, че Марио е болен. Дано да не е сериозно и да се оправи бързо Hug

# 227
sirence, хайде да се оправя бързо Марио и на следващата среща да сте на линия. Аз като ви четях как една след друга се отказвате от срещата се отказах от вас  Crossing Arms Имахме покана за рожден ден извън града, която бяхме отказали, но се обадих да потвърдя, че всъщност сме вече свободни. Здрави сме засега, сополите на Ади вече не ги броя, влачат се цяла седмица и не спират.
Днес бяхме на куклен театър, така че и Ади вече направи "сефтето". На нас с мъжа ми май ни хареса повече отколкото на децата, много беше забавно. Ади издържа цялото представление за наша изненада, но й беше по-интересно да оглежда дечицата наоколо, отколкото какво става на сцената.
Вечерта бяхме на градинско гости у едни приятели, мъжете да гледат мач, а жените да си подърдорим. Децата така си играха хубаво с един надуваем тунел, че чак се зачудих как не ми е хрумвало досега да купя такова нещо. Аз за батут съм се замислила, но те и върху тунела добре поскачаха  Simple Smile Промушваха се през прозорците, въобще 2 часа не можахме да ги извадим оттам и двамата.
redreny2000, май много сте останали доволни като те чета. Следващата година ще даваш насоки като се навием и ние да отидем на Тасос  Laughing Браво на Виктор за ходещите крачета, Дара на Сънфлауър ви изпревари, но мисля, че остана и някое друго непроходило мартенче.
Да ви кажа честно не знам как досега сме си причинявали това и сме ходили на море август.
Това според мен е българска народопсихология. Всички ходят на море август, аз също винаги съм се чудела защо е така като тогава е най-скъпо и най-голяма блъсканица. Ние преди ходехме на море винаги в началото на септември, сега заради децата ще ходим през юли.

# 228
  • Пловдив
Ако все още има ентусиасти за среща утре, моля да пишат!  Peace

# 229
  • София
Лъки, не знам дали е точно българска народопсихология, защото в Гърция юли и август е пика на цените също. Аз за себе си го казвам, че досега сме постъпвали глупаво да се тормозим в този пек и да се чудем къде да се денем по обед.

# 230
  • Пловдив
Май среща няма да има, за което искрено съжалявам  Confused.

Вчера правихме прощъпулник на Дари - първо хвана гребена и сенките / май ще става стилист  Laughing/, после любимия фотоапарат и четка за рисуване / хобито и ще е художествена фотография  Wink/. Тържеството има чудесно, питката ми се получи много добре. ПО-късно може да пусна снимчица във ФБ.

Честити ходещи крачета на Вики  Grinning! Да крачи смело и само напред и нагоре! Hug

Болничък Марио да се оправя бързо!  Praynig

# 231
  • София
Привет момичета!

В сесия съм и се позагубих. Да кажа за вируса, който май доста от нас борят. На моя колежка детенцето е с такъв, температура и гърло. Той е на 3 годинки имат и бебенце на 5 месеца и дано го опазят. Баткото е бил с висока Т.
Теди онзи ден вдигна Т - 38 градуса -след обяд към 18 ч. Усетих го, като го обличах за раходка. Преди това никаква иникация, че не е добре. Само на обяд не пожела да яде, но го отдадох на големите топлини навън. Свалихме Т с еднократна доза Тайлол за деца.
На следващия ден сутринта със събуждането си заплака и когато се обърнах да го погледна, за секунда рукна кръв от едната ноздричка. Педиатърката погледна за външно тяло- нямаше. Леко зачервено гърло и ще направим изследване на кръвта. Вероятно му се е натрупало или слаби капиляри, или прегряване....А има вероятност да кара леко въпросния вирус т.к. не е имал пак Т.

Мами, малкият беше с 38.1 и отпаднал. В момента спи. Дано да са зъбки. Видя го лекарката - друго нищо няма засега; каза да следим, че имало вирус с температура и някакви точки по ходилата и дланите  newsm78 (малко странно ми се струва).
Е, и да не се бях отказала от пловдивската среща вчера - нямаше да рискувам утре при това положение. Виждате как са нещата - с деца на море...
Томасито, следиш разговора ти, знам си аз  Hug

Сиренце, голямо гуш на Марио! А как е малкото ти име, мила? И да знаеш искам да те видя, теб и другите мами. За съжаление до Пловдив не съм и милсила, че мога да дойда на този етап въпреки желанието ми, та за София нещо да мислим...

Мами, какви режими имат децата ви в момента? теди става към 7-7,30. После хапва и 9 най-късно преди да напече да сме навън. Обядва към 12,30, после гърне и ляга за сън между 13,30 и 16,30. После хапване и излизане за игра и така до 20-20,30ч, Даваме мляко, после гърне и заспива към 21,30.

Колко и какви хранения имат? За Теди- са 4 общо

1. Закуска + плод - 8,30
2. Обяд - 12,30 - месно с 1/2 десерт
3. Следобедно хранене- постна супа с 1/2 десерт
4. Преди 21ч АМ - 250мл.
Между това давам по 1/2 банан или друг плод, ако на закуска не съм дала

Последно да питам, давате ли мюсли, което се накисва (без овесени или други ядки? Като тези за големи, но подходящи за децата. Те са зърнени и не би трябвало да са проблем. Аз не съм давала, т.к. не обичам и не се сещам за този вариант, но ми хрумна, че на детето мога да дам ако намеря хубави.

lorianе   , разкрита си Wink  Hug
Знам кой не работи всяка сряда във Франция Wink balloon   bouquet

Кой? Ако не е тайна...

Мила Вили, стискам палци на Асланчето да му станат документите.

# 232
Здравейте мами!   bouquet
Днес е страхотен слънчев ден и смятаме да си направим една дълга разходка   Nature Sunny
Включвам се по въпросите на Anduli : Тео да оздравява бързо  Hug
Нашият режим е такъв:Сутрин става към 7-8 правя и закуска после излизаме на двора,играе и към 11-11:30 я приспивам като суче,като стане обядва около 13-13:30,после пак на двора или на разходка,за следобедна закуска давам някакъв плод наи-често,около 7 вечеря и в 9 заспива отново като суче  Crazy
Ани има 4 хранения:
1.закуска-правя овесени ядки или кус кус или нещо такова
2.обед-аз и готвя с месо,риба...
3.следобедна закуска-плод и понякога парче сиренце или кремче или бисквитки
4.вечеря-кисело мляко с плод и бисквити или зеленчуци или според вдъхновението ми  Laughing
за приспиване суче,през ноща суче и за дневния сън пак суче  Crazy
На кухня не съм я записвала и няма да я записвам.
Мюсли не съм давала,давам само чисти овесени ядки.Някак си не съм сигурна какво точно има в това купено мюсли,пък и ми изглежда подозрително шарено  newsm78

# 233
Много ми беше тъжно за пловдивската среща  Cry Но явно толкова много хора трудно се организираме по едно и също време да сме свободни,времето да е хубаво и т.н. Дано все пак я направим някой по-"нетопъл" уикенд.

Сиренце - много неприятно за СУПЕРМарио,но той е герой и знаем,че ще се пребори. Целувки и ГУШ от мен и СияКайсия

По въпросите на Андули:
режима ни е:
около 8-8:30 пием в просъница АМ
ставаме между 10-11 в зависимост колко сме били изморени предния ден
12-13 обяд от кухнята - обикновено хапваме основното за обяд+плод (уикендите готвя аз)
играем малко
около 14 сме по леглата
16-17 ставаме,оправяме се и хапваме нещо бързо - ако имам кекс,банички,сиренки (домашни) или плод.
Излизаме на разходка,прибираме се около 19-19:30
Хапва си супата от детската кухня
Към 21 обикновено ние вечеряме,та тя минава и си проси по нещо,но не мога да го нарека хранене,защото го прави само, ако й харесва какво ядем.
лягаме към 22-23ч. с 180мл АМ

Мюсли още не сме яли,но то е защото нямам навика да купувам. Имаше период, в които с баща й само това закусвахме и го бяхме намразили.

Миналата година си споделяхме кой как "затваря" плодове и зеленчуци за децата,но тогава съм пропуснала да си водя записки,та може ли пак да повторим?

# 234
аууууу , и аз да се запиша в новата тема  чак на 16стр.  Embarassed
От месец , два влизам в нета само през телефона и във фейсбук ми е по-лесно да ви следя и пиша, а тук направо съм ви изтървала края от доста време  Simple Smile

# 235
Здравейте!

Гледам имаме новини и хубави, и не толкова...

Redreny, честити проходили крачета на Виктор, да си ги ползва със здраве и да преминава успешно през всички препятствия с тях!  Hug

Sirence, бързо оздравяване на Марио и хайде да забравяме вече температури, вируси и всякакви там болести!  Hug

Нашият дневен режим е такъв:
Ставаме различно, но най-често м/у 8.00 и 9.00 ч.
Към 9.30 ч. закусва обикновено попара, макарони със сирене и масло, домашна баничка или някакъв сандвич+айран
Около 10.30-11.00 ч. излизаме навън.
Обядва към 13.00 ч. основното от кухнята, но понеже много не го харесва си дояжда с кисело мляко или плод
13.30-14.00 ч. заспива докато суче
Става от сън около 16.00 ч., закусва десерта от кухнята, плод или аз му приготвям нещо подходящо
Излизаме навън до около 19.30-20.00 ч
Къпем се и вечеря супата от кухнята. Към 21.30 заспива пак със сучене. През нощта се буди няколко пъти и суче, рано сутрин също и така успявам да го прилъжа да спи до към 8.00-9.00 ч.
Ами, това е в общи линии, много подробно стана, но такава съм си аз подробна  Laughing

# 236
  • Франция

lorianе   , разкрита си Wink  Hug
Знам кой не работи всяка сряда във Франция Wink balloon   bouquet

Кой? Ако не е тайна...
Ами да, сиренце, кого точно имаш пред вид  Grinning ? иначе, тук срядата по принцип е денят, в който повечето майки на деца в училищнта възраст не работят. Децата не учат в сряда.  То е нещо като полу-майчинство, от което и аз реших да се възползвам, защото ми беше много трудно да се разделя със сина ми. Сега така прекарвам повече време с него  Simple Smile

За режима. През седмицата сме на следния режим :
Напоследък суче нощем, или рано сутрин към 5-6ч. Сутрин не суче, ако е имало нощно кърмене. Към 7:30 става, яде бисквити, хляб с масло или друго тестено за закуска.
В яслата към 10 им дават бисквита.
Обяд към 12 : зеленчуково-месно, или рибно пюре (с парченца) кисело мляко или бяло сирене за десерт.
Спи около 2-3 чАса след обяд. Към 16 яде плодово пюре, кисело мляко, бисквита.
Вечеря към 19 ч. зеленчуково пюре смесено с ориз, картоф или буквички. Хапва и от нашата храна, ако не е пържено и с подправки. Десерт, кис. мляко. После АМ, но понякога го отказва  Confused Количеството е различно.

Събота и неделя се опитвам да му готвя и да давам плод вместо пюре след обед. Давам банан, ябълка, круша. Най-успешно яде банан за сега.

Ох, момичета, растат ни кътници и е голяма мъка вечер със заспиването  Confused А венците са подути от месец и още не са избили. Дано да отмине скоро, че много се мъчи детето Praynig

# 237
Редрени, направо се размечтах от разказа ти. Мерси, че сподели с нас  Hug и честити щъкачи крачета на Вики  Wink

Сиренце, как е Марио? Дано вече няма Т и да не е било повод за нещо тревожно, а да са зъбки  Peace

аз си мислех, че само тук има такава екстра newsm78

за режим нищо не мога да кажа, напоследък нямаме такъв, даже и готвено много трудно яде, само бисквити и кисело мляко иска, а и таратор.

Маринелчо, аз миналата година затварях тиквички - не съм ги ползвала изобщо, че тези от фризера ми стигнаха; правих и компот (вода + плод) от сливи - стана супер хубав сок, Марти се спука да го пие; друго, което правих само за Марти беше зелен фасул и печени чушки. За това се сещам засега. Иначе във фризера бях натъпкала всякакви плодове и зарзавати, че така е по-лесно и бързо. Целувки на СиКей

ако помните, преди се бях разтревожила, че на Марти не му понася къпането под душ. Разбира се, спряхме този тип бани за известно време и от около седмица го пробвах пак - еееегати кефа  newsm44 много по-лесно ми е сега

# 238
Лъки, не знам дали е точно българска народопсихология, защото в Гърция юли и август е пика на цените също. Аз за себе си го казвам, че досега сме постъпвали глупаво да се тормозим в този пек и да се чудем къде да се денем по обед.
redreny2000, имах предвид по принцип, не само за морето. Просто народът обича да се фука по нашите ширини. Познавам доста хора, които живеят под наем, но имат доста скъпи, нови коли, което за мен е доста безумно. Но жилището не идва да ти го види всеки  Wink До скоро според мен беше много модерно да си купиш нещо скъпо и ако не изглеждаше толкова "очевадно" имам чувството, че и с етикетите с цените биха ходили някои хора. Основното в разговорите беше "колко струва" или "за колко си го купил", без значение какъв боклук е, важното е да е марково и да си дал много пари. Иначе колкото и добре да изглежда, кажеш ли някаква нормална цена и веднага му пада "качеството" в очите на другите. Не си от класа просто. Напоследък ми се струва, че много хора се вразумиха или кризата си каза думата, но има нова мода - от къде купих по-изгодно.
Anduli, Теди бързо да се оправя  Hug на Ади съм давала мюсли с 5 вида плодове на Виола, има и с 6 вида ядки, то е любимо на баткото.
Скрит текст:
Ето му състава: пълнозърнеста смес 77 % (пшеница, овес, ръж, ечемик), смес от 5 вида пловоде 13.6 % (стафиди, парченца банан |банани, растителна мазнина, захар, мед, аромати|, парченца ябълка, кайсии, ягоди), конфлейкс (царевица, захар, сол, екстракт от ечемичен малц), захар, слънчогледови семки, лешници
Режим на Ади:
Сутрин се буди между 6-7.30 часа. Понякога търси да сучи, друг път не. Не ставаме преди 7.30, играем си в спалнята да не тропаме на баткото. След това приготвяме закуска (мюсли, банички, макарони, кус кус, палачинки, филия с домашна лютеница/кашкавал/шунка, принцеси с яйце и сирене, шунка и кашкавал, веднъж даже хотдог правихме с немски кремвирши, май братвурст се водят, от буркан). Закусваме, будим баткото, ако още спи, мием се, преобличаме, приготвяме багаж, подготвям нещо за обяд и излизаме между 9-10 часа. Понякога яде банан или морков докато сме навън.
Прибираме се между 12-12.30 часа. Обядваме "обща" храна - мусака, пълнени чушки, тиквени кюфтета, риба, пържоли и т.н., не готвя нещо специално за децата, освен супи, които ние не ядем  Embarassed Например картофена крем супа с крутони, млечна супа от моркови и т.н.
Ади спи около 1 1/2 - 2 часа. Към 13-13.30 заспива с кърмене до 14.30-15.30 часа. Най-късно в 15.30 часа ги будя и двамата иначе вечер не им се спи.
Към 15.30-16 часа закусваме - или правя фреш от ябълка/морков (портокал на сок Ади отказва) или предлагам плодове (ябълки, пъпеш, банани, портокал, ягоди и череши отказва), след 30-40 мин. предлагам някаква закуска, ако искат (бисквити с кисело мляко/с масло и мед, кифлички със сирене/кашкавал/маслини, мюсли, 2 пъти е яла кекс, един път халва) и излизаме.
Прибираме се 19-19.30 часа. Къпим се, след това вечеряме пак обща храна. В общи линии Ади яде всичко, не съм забелязала нещо да не харесва, любимо ядене й е риба. Играе си малко и заспива към 21. Кърмя я малко, като почне да се върти я оставям в леглото и си заспива сама.
VSD, стана ли паспорта на Аслан?
loriane, завидях ти за срядата. Тук не се е сетил законодателят да предвиди такива "облаги" за майките, нито за учениците. Поне се радваме на дълго майчинство. А децата 4 дни ли учат само или и някой ден от уикенда?

# 239

аз си мислех, че само тук има такава екстра newsm78

Всъщност това тук даже не може да се нарече кухня...По-скоро има частни заведения,където предлагат бебешка храна-отиваш и си купуваш  Simple Smile Поне аз досега не съм чувала да има кухня като нашата в БГ.
По въпроса на marinels не се включвам,защото тук на практика няма сезонност.През цялата година има всичко-внасят ги от USA или Южна Америка,аз също много бих искала сезонните плодове и зеленчуци,те са най-полезни ама няма и това е,няма и откаде да намеря затова давам пресни през цялата година.
Марио да оздравява бързо бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт