Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Привет мамчета!

Благодаря на marys, Sirence, WithinTemptation, Mur, matza83 за поздравите!
Някои фиби свалят, а Теди си сваля обувките - още с бебешките номера, също си хапва от земята разни неща и яко си чеше венците с пръсти. Имаме си кътник, изби най-накрая с 4-те си върха...Но дъвченето на показалец продължава...чака ни следващия зъб мъчител.

Много е хубаво морето за децата, но нашият тати заминава за няколко месеца командировка извън БГ и сама не искам да ходя. Да не говорим как ми е гадно, че няма да си е с нас, до сега не сме се делили, и като гаджета и като семейство... За съжаление работни ангажименти провалят лични, но ...това е положението и добре, че е временно. Това ме крепи.

До скоро от нас! Слънчеви дни!

# 376
Привет  Hug

Да ви се похваля от моя мъник. От както бяхме на море спи в отделна стая. Не е за вярване обаче се наспивам. Будил се е само 2-3 нощи и то само по 1 път. Явно преди ме е надушвал и за това се е будел толкова често. Живота направо е страхотен след като си се наспал.  Laughing Макар че си ляга по късно да го приспивам към 23ч. сутрин пак си става в 6-6:30ч. и това е. не ще да спи повече. Явно и той като кака си смята че от съня спомен няма и е решил да живее на пълни обороти.  Joy

Честит имен ден на патерица на п.атанасова и Петьо на Марис. Да сте здрави и много щастливи. Надявам се че не съм изпуснала някой.

Андули Браво на Финансиста  Hug Чудна професия си е избрал.  Hug

Сиренце Явно скоро няма да се приберете  Confused Памперси за морето не съм си и помисляла да взимам, друг е въпроса за басейна.  Peace

Mur  Hug Най хубаво за почивката е смяната на климата и обстановката  Peace

Томасито вярно ли сте 90 см.  Shocked Ехааааа ще стане страшна мадама.

Хубава вечер  Hug

# 377
И аз да се включа към мамите,които имат проблем с фиби и ластици за коса.До скоро Мартина нямаше достатъчно коса за да й слложа нещо на косата,а сега като има малко всичко маха. LaughingАз толкова отдавна да чакам за да й правя кукуригита,пък тя неиска. Mr. Green
Обувките за сега само им разлепя лепенките. Crazy
Ние ходихме пак на море за малко и този път Мартина беше възхитена от морето.Сега водата беше по-топла и докато не й посинееха устните не излизаше от водата.Определено си е морска мишка. Laughing

# 378
Привет, момичета. Честито на всички рожденици и именици, които съм пропуснала. Права беше Betta като казваше, че колкото повече не пише, толкова повече не й се пише и обратното. Не мога да се наканя напоследък да пиша, само ви чета.
Прекарваме напоследък доста време на село. Децата играят на двора - в пясъчника, в басейна, по поляната. Дени се затъжва от време на време за Пловдив - да сме отишли да си поиграе малко с играчките и да се върнем  Laughing На село повече му харесва. Но сега е тъжен, че не му даваме да си играе с вода, защото си разби устата - шиха му устата от вътре, лепиха му брадата и още зараства. Ади не знам къде предпочита, но тук много добре спи - сутрин като се събуди преди 9 и сме недоволни  Wink
За морето със сигурност ще взема памперс-бански, не ми се вижда хигиенично по голо дупе в пясъка. А доколкото я познавам Ади и в басейна ще иска да влезне, а хич не искам да си причинявам главоболия на почивката. Давам пълно свободно. Даже се чудя на едни неопренови бански, които ги препоръчват и против "нежелано протичане", но докато се наумувам ще дойде време да тръгваме. Кажете за по-големите дечица какви пояси ползвате - обикновени, на ръцете, тип спасителна жилетка?
С фибичките беше мисия невъзможна. Аз слагам, Ади я хвърля и на всичкото отгоре изчезва от площадката за 3 секунди, все някое момиченце си я харесва и си я прибира в джоба. Не ми се занимаваше с това по цял ден, не съм от най-търпеливите, пък и финансово не ми понесоха и я постригах Ади с къса коса. Сега пък постоянно обяснявам, че е момиче  Sick
Betta, как са малките сладури? Оттървахте ли се вече от шарката? Браво на Бобо как се занимава! Ади въобще не иска да строи - най-любимо й е да бута на батко си строежите. Той милия съсредоточен точно като Бобо прави нещо (най-често свързано с влакове, машинист ще го правим  Laughing), тя отива и с усмивка му събаря всичко и бяга с очакване той щастливо да я подгони. "Низанката" обаче й е интересна. Имаме кубчета с картинки, които се нанизват на 3 дървени "шиша" - много се занимава с тях. Затова бях поръчала една дървена везна с много шишове, но се оказа дефектно произведена партидата и я върнах.
Аз искам на RHCP през септември, даже се чудя не можем ли с Яна да отидем по женски, че им беше фен като бебе  Laughing. Но пък тогава мислим и на море да ходим и ще видим.
Ние засега плануваме да ходим, ако нещо не възникне, организирайте се и вие и да си направим среща  Hug
VSD, много свежо го давате в Канада, да не емигрирате  Laughing
*snezhinka*, честито ви прохождане!
WithinTemptation,
Скрит текст:
как е при вас с концертите, има ли често? Предполагам в Торонто си имате и големи зали и стадиони. В Европа е ясно, че на концерт се ходи както ние тук на кино - чудят се коя група да изберат като има 2-3 концерта в една и съща вечер. Като бяхме на един от концертите на Бон Джови в Лондон и видяхме афиши за концерт на Елтън Джон.... същата вечер. Прииска ми се в Лондон да живея и да съм гледала толкова пъти Бон Джови, че да предпочета този път Елтън Джон. Ех, мечти...
redreny2000, Anduli, честито на Виктор и Теди за бъдещите кариери  Laughing
Ivelina9292, как сте?
Лъки Чудесно е че сте си изкарали страхотно на концерта. Но пиши този път какво сте си взели за спомен  Wink
сега си търся хималайска, ама не съм видяла до сега. Има ли някой който да е мяркал такава сол някъде.
mama_vessy, перце си имаме за спомен, ММ каза, че било много ценно, защото е ползвано по време на концерта  Laughing За хималайската сол аз си взимам от Био маркет Балев, всеки път им се чудя и на машинките, но ми изглеждат много "афиф", иска ми се нещо по-стабилно.
sunflower, благодаря за пожеланията.
Скрит текст:
Относно концертната програма определено има попадения. Ще пропуснем Каварна, защото ни се разминава с една седмица с морската почивка и не ни се пътува толкова далече без децата, все още не сме спокойни да ги оставяме за по-дълго, а с тях няма как. Иначе до София планираме другата седмица - Guns N' Roses, след това Red Hot Chili Pepers и Lenny Kravitz. Разбрах, че дует РИТОН ще имат концерт в Пловдив, може и на него да отидем.
Ani4ka_, имате ли напредък със спането? Като знам ние как се борихме 11 месеца... дано скоро да си влезнат в релси нещата.
Anduli, времето ще мине, ние не ходихме първата година с баткото, искахме да порасне повече. Жалко само, че татко ще пропусне хубави мигове с Теди.

# 379
Здравйте на всички, сега наминавам да почерпя и за рожденния ми ден  newsm38 не съм ви прочела, но после ще се включа!
Хубав ден от мен Simple Smile

# 380
  • България моята родина
Здравейте  на всички!
Лъки добре сме,не съм влизала да пиша,защото решихме да изчакаме да излязат документите ми за осигуровки тук,за да не тичам до България всеки пъти днес ще ходя да видя до къде сме стигнали.След това ще пуснем изследване за алергия.Иначе външно си е наред поне аз не виждам някакви проблеми.
Нищо ново при нас освен,че малкия от скоро се научи вечер да заспива сам,а и през деня понякога,но нощем постоянно се върти,буди се често и направо сутрин съм като пребита.Един зъб го мъчи и не иска да пробие,може би е от това.
Да ви кажа тези дни се срещнахме с една българка тук,за да види и Сашо и друго детенце на неговата възраст.Като го видя много му се зарадва усмихва му се тича да го целува,което при него си е направо хапане и след това като започна да му изучава очите тича да бърка в тях,изтормози горкото дете.Не знам каква е тази негова игра да тормози хората,вкъщи е по същия начин играем си и той ме бие,такова удоволствие му доставя  Shocked
p.atanasova честит рожден ден с пожелания за всичко най-хубаво   bouquet

# 381
atanasova, Честтит рожден ден!!! Бъди много здрава, щастлива и обичана Hug И ти си раче като мен Hug Хубав празник Hug

Лъки, аз съм взела пояси и за двамата и също за ръчичките от онези възглавнички.

Betta, как е Бобчето, зарастват ли вече пъпките? Да го нацункаш Hug

Аз пак да си задам въпроса: Някой знае ли колко време след приключване на кърменето може да се посети мамолог?

А сега лека нощ smile3524

# 382
p.atanassova честит рожден ден!   bouquet Да си жива и здрава и много щастлива!
Лъки концерти тук колкото искаш и на кой ли не...наистина е мечта за този който иска и има време за това  Simple Smile Колкото и да не ти се вярва досега не съм отишла на нито един,а толкова обичам  Sad Но няма на кой да оставим детето,сами си го гледаме и така а варианта с гледачка или друго подобно никак не ме устройва...не бих могла да я оставя,ще се побъркам да мисля за нея и е безмислено да ходя изобщо,нали си се знам  Grinning
Ani4ka_, имате ли напредък със спането? Като знам ние как се борихме 11 месеца... дано скоро да си влезнат в релси нещата.
Няма да забравя как пишеше,че Ади заспива в 1,2ч. Направо се чудех как издържаш,а и как на детенце не му се доспива. Аз може да не съм писала ама съм ви чела,сега като почнах да пиша пък нямам спиране  hahaha малко късно,но нищо
Миличкия Дени,дано бързо да му минава  Praynig
Обувките за сега само им разлепя лепенките. Crazy
И ние сме така,отлепя де що види,събува си обувките и ги хвърля  Grinning
mama_vessy честито за отделянето на дечко в отделна стая   Hands Clap
За мен наспиването все още е мираж...понякога се събуждам като бито куче  Simple Smile
Betta по-добре ли е Бобо?

Лека вечер на всички!

# 383
  • София
Ех, значи! Как можа тая мамммма да направи опция за скрит текст! Само ме вкарва в приключение.

Мисля, че е много по-вероятно да се вдигна да дойда на някоя среща, от колкото да намеря време да напиша какви мисли ги измислям по темите, които обсъждате. Та когато има среща в София, пишете с ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ толкова големи букви, за да е по-сигурно ,че ще видя.

# 384
ха, здравейте и от мен!
Благодаря за пожеланията, много сте мили. Маца, раче съм, но дано съм в хармония с моя овен, който напоследък е  devil
Нали бяхме при майка ми за 4 дена и сега е кошмар, така се е разглезил и не знам как ще се върнем към старото си послушание!

Докато не съм забрвила [/b]Лъки, помя, че ходеше на Йога, би ли ми препоръчала къде да отида, за първи път ще ми е!

Може ли да ви попитам дали това което ни се случва е нормално?  Кърменето при нас е като при новородено, не желае да хапне нищо от кухнята, не че яде друго, примерно парче хляб, краставица, бнан, баница, кус кус, ... не се сещам какво друго. Предпочита сам да се храни вече!  Кърмим се безброй пъти, сутрин щом се събуди цока, ставаме оправяме се, отиваме в парка и там пак иска да цока, става обед, прибираме се, цока и заспива...събужда се-цока....играе си час или по-малко и пак иска да цока......вечер пак се приспива така, а до тогава е цокал поне 5 пъти, абе аз ли си мисля или много цока  newsm78
Добре, може да е от зъби, но имаше затишие тези дни, спеше спокойно ипак не спря да цока....побърквам се! Има ли някой като нас? Какво да правя? Да огранича ли броя кърмене или да си го оставя да цока докато му мине мерака? Тази сутрин беше ад. Исках да го накарам да яде от супата, а той иска да цока, излъга се една лъжица да опита и край. После посочи лъжицата, дадох му я и започна сам да се храни, хапна много малко, но поне яде нещо, не нещо което не му харесва, а просто не иска да го яде от мен. После обаче изпадна в истерия от зор да цока. Е, дадох му и миряса! Дайте идея какво да се правим  Praynig Да го оставя ли да си цока? Не искам да отбивам, просто ми се иска да са примерно 4, 5 кърмения през деня и не проя нощните...

# 385
Лъки,какво да ти кажа за спането, намираме компромисно решение и за двете страни.Не съм писала повече по темата защото само 1-2 пъти заспива както преди иначе все се гоним.Поне се научих да не се ядосвам толкова.Е не е така отчайващо положението както беше,но не е лесно както преди.Убедих се ,че е заради топлото и не иска да се гушка.От няколко дена Мартина заспива сама в леглото за дневния си сън,но аз трябва да съм в стаята и да се правя ,че спя.Голямо къртене прави на леглото и се чудя до кога ще издържи да не се разглоби.Хвърля си по няколко пъти бибите и накрая като се умори пада като талпа и заспива.Иначе ако е на спалнята не мога да я озаптя.
Атанасова,ЧРД мила!Да си жива и здрава !  bouquet
Да ти кажа аз си мислех,че Мартина много цока,но вие ни биете.Имах някакви желания да ги намалим,но мишката е на друго мнение и май ще почакам до септември като се поразхлади.По принцип аз съм на мнение имам-давам,но когато започнеш да се дразниш или ти стане некомфортно по-добре е да се променят нещата.Ще ти кажа аз какво направих:Мартина цока през деня само

# 386
Аничка, благодаря за пожеланията и бързия отговор!
Аз през ноща не знам дали бих могала да не го кърмя, просто той търси, а ако не му дам и почва да реве и писка, така е и през деня, ако реша да се направя на луда  Crazy
Просто нямам идея какво да правя и имам нужда да ми каже някой, дали е правилно да кърмя на всеки час едва ли не! Сега съм го оставила да се храни сам! Не е кърмен от 1 час и натдава вой, но не се и храни с това което съм му дала!!! Н е иска да си играе, да се занимаваме с нещо, постоянно иска да цока! Нямам думи! Какво ще правя с такъв пристрастен към цокането мъж!!!

# 387
p.atanassova, за да ти стане по-добре ще ти кажа, че и ние сме долу-горе така. Буди се през нощта - цока, друго не помага. Буди се в 6-7 ч, взимам я при мен цока до 8-9ч. Закусва - пак търси, но аз бързо предлагам сок ябълка, разреден с вода. Ако не излезем до към 11 ч, пак търси - гледам да не давам. Заспива сучейки, като за 2-3 часа сън се буди средно по 3 пъти и пак заспива сучейки. После става по-рахат до към 20 ч, като преди вечеря пак иска, вероятно е гладна вече. Вечер заспива само с кърмене.

Е кажете ми сега от къде да почна, за да намаля малко? Да си призная вече ми тежи, и то главно заради нощното ставане. Тази нощ примерно от 12 до 2 се буди на 30 мин. После в 5 пак и в 7 вече станахме. Аз кисела като краставица, Дали също. И към 10:30 пак заспахме .... ПРИЕМАМ СЪВЕТИ ВСЯКАКВИ!  Thinking

# 388
Аз да си довърша отговора,че Мартина се беше разревала и се събуди.Тя цока през деня само следкато се събуди и вечер на заспиване,обаче през ноща по 4-5-6-пъти.Това се случва само лятото/защото и миналото беше така/.Бях решила да понамаля нощните.В началото имахме успех4-5- пъти,но Мартина усети конспирацията и сега реве нощем докато не й дам.Затова се отказах за сега.Иска си детето.Проблем за мен е това,че понякога тя не цока както трябва,ами дръпва 2-3 пъти и ляга след 1-2-мин.става мрънкайки да й дам давам и сценария се повтаря няколко пъти и това точно ме нерви. Mr. GreenНе да се нацока като хората ,ами...
Атанасова,като прочетох новия ти пост определено тази тактика няма да сработи и при вас.Просто си мисля,че съвпадна лятото с кътниците и става проблем.Явно ще си даваме сега и това е .
И аз приемам съвети всякакви.Ставам,че ме дърпа мишката.

# 389
Охххх, ще се записвам на йога, дано да ми помогне и оттърва стреса, натрупан от недоспиване. Сега се ядосвам, че не иска да яде нищо друго, само да се кърми и това е!!! Момент ли е не занм, а и не ми дойде този месец, та ще бягам за тест, дано не ме изненада нещо, а ако е Ок, ще ходя до чичо доктор, да се прегледам пак, че не 6 месеца, а 8 вече минаха. Аз съм с фамилна обремененост и трябва да се следя. Преди време една позната, която беше родила преди 2 години й откриха рак на шийката на матката, така че не съм спокойна!

Бишкота, Аничка  Hug благодаря! Дано просто е един кратък труден момент! Само, че при нас е така от доста време вече, майките с който се виждам в парка направо ми се чудят.

Общи условия

Активация на акаунт