МАЙ 2012 - тема 16

• 39 029
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Младост 1А
Момичета,малката пак е с подсечено дупе,дайте идеи с какво да я мажа-вече пробвах с Судокрем,мусела и един крем на Рачев ,а мазах я и с Тридерм крем  Sad
А за капките които сте споменали че давате за рахита на мен педито нищо не ми е казала а утре правим 1 месец фатално ли е ако започна да ги давам по късно?

Имам много горчив опит. Когато лежахме в болница с Пепи с ентеровирус, дупето му беше станало като рана. Първо ми забраниха да ползвам мокри кърпички - миене само на чешмата. После опитахме там и ние различните кремове - крем Здраве или Бочко. Това му е майката. Сега има един нов крем на Байер мисля че е - Бепантен. Казват че бил много добър. Смени памперсите с някакви други за проба, да видиш да не е от тях. И ако можеш, когато сменяте памперса оставяй я по 5 минутки по голо дупе. Малко да подиша кожата.
А ти обърнала ли си внимание да не са едни малки, ситни пъпчици - имат ли бели връхчета. Често бебчетата хващат гъбична инфекция на дупето. И това сме го имали.

А за Витамин Д-то, предполагам, че на консултацията ви сега ще ви дадат. Не е фатално. Ако не ти каже нищо докторката - ти питай.

# 61
Благодаря на всички мамчета за съветите за храненето  Hug Hug Hug

didi_velikova, добре дошла в клуба Laughing Ние сме с колики още от първия ден на изписването, колкото и да ми обясняваха акушерките в родилното, че видиш ли не може бебе на пет дни да има колики...не може, ама може .....

krasichka, на мен ми тръгна кърмата както трябва (както ти е писала Дрина - като млекоцентралки  Twisted Evil) точно на четвъртия ден след секциото

# 62
Alex83 ,Drina памперсите са PREMIUM CARE.Мием дупето задължително на всяка смяна ,остана ми само с Бочко да пробвам,а ми казаха и един крем със крем здраве и кърма да направя и него ще пробвам ,дано да и мине по бързо да не я боли душицата

# 63
  • София
Io , аз видях само една вип стая на 7 етаж. Изглеждаше много добре, но аз реших, че няма да плащам и бях в мизерийката.

Днес бяхме на консултация с Камен. За 14 дни е с 620гр повече от изписването. Много съм доволна Simple Smile Изписаха му и Вигантол по 2 капки на ден! Момичета от горчив опит да ви предупредя- изключително кърмените бебета трябва да приемат повече вит Д , от бебета, които са на смесено или изкуствено хранене. Дара изкара рахит на 5 месеца, защото старото педи не беше взела предвид кърменето.

Благовесна, пробвай да не използваш мокри кърпи или ги сменете и тях. Камен беше с червено дупе от оранжевите кърпички на Памперс. Сега купихме кърпи на Бочко с ъс смрадлика и не мажа с никакъв крем и кожата е супер спокойна, дори след пропуските на смяна на памперс през ноща. Дано скоро се справите с този проблем!

# 64
Момичета не мога да не ви се оплача...одеве разбрах,че за пореден път от НОИ са ми върнали болничен и утре трябва да ходя да си го взимам от счетоводството на фирмата,след това да го нося при АГ-то и накрая да отида сама да си го занеса до НОИ,защото от фирмата ми "не можели само с моите болнични да се занимават''  Close И този път е върнат за някаква глупост,някакъв номер...незнам вече и аз...моята лекарка ли е толкова разсеяна,че все забравя нещо...онези от НОИ ли си търсят под вола теле,за да не дават пари(те пък и многото пари има няма 200 лв).Лошото е,че страдам аз от цялата работа без никаква вина...работила съм,осигурена съм...имам си право на тези пари...наистина много се ядосах,защото от самото начало само разправия с тези болнични...от декември месец съм в болничен и за тези 6 месеца са ми изплатили точно 3(на 2 месеца веднъж)...не сме умряли от глад вкъщи,справяме се със всичко макар и само със заплатата на мъжа ми,който работи по 16 часа на ден,за да може да живеем нормално,защото сме и на квартира...но ме е яд на цялата тази тъпа система  #2gunfire...а майчинство така както е тръгнало,ще започна да взимам сигурно,когато проходи детето  #Cussing out
Извинявам се,че ви занимавам с моите проблеми,но просто имах нужда да споделя...

# 65
Здравейте на всички майчета Simple Smile!
Искам да ви попитам може ли малкия Филип който е на 7 дена да има вече колики? Цял следобяд след ядене почва да реве и не се успокоява докато не пръцне или не се наака. Аз го кърмя и незнам дали да му давам да пие водичка. Той хълца понякога и единственото му успокоение е да му дам пак да яде. Незнам дали  не е по-добре да му дам по малко водичка като почне да хълца.
 Честито на всички нови мамчета!  bouquet Да са им живи и здрави малките съкровища!
Въпрос за ЛЛЛ: Първо благодаря за предишния отговор.Искам да обясня как суче Филип. Захапва добре Зърното и цялата ареола почти (те са ми малки) Има болка отначало но аз я отдавам на леко разранените зърна. Прави 2-3 засмуквания и после се чува преглъщане. така 2-3 серии и после  малка почивка. Давам едната гърда и чакам да я пусне сам, после го вдигам да се оригне, което почти никога не става, той се пробужда и пак търси да яде и аз му давам другата гърда. И така може да сменя гърдите по 2 пъти и понякога храненето продължава по час и половина. Това много ли е? Почти на всяко ядене се е наакал и от тази нощ ни е кафяво акото и  почти не е течно. Днес хапна веднага след това се наака и после върна малко. Дали не се прехранва? И още нещо има ли някаква техника да отпуша каналчетата на зърната, защото когато се цедя на ръка млякото пръска , но само от 2-3 каналчета , а съм чула че трябва да са към 10. Може би така Филип ще яде по-бързо и интензивно?

# 66
днес в 10 56 се роди павел, 3080 кг 50 см с планирано секцио за днес но от 2 през нота бях с регулярни контракции и реално сам си хареса датата

# 67
Поли, честито   bouquet Нека Павел да е здравичък и не много палав, да расте бързо и да ви радва много!

Момичета, на мен утре ми е термина (линийката не ми е точна) и ще ходя на лекар, та ще решаваме какво да правим. Честно казано съм толкова изнервена вече и всичко ме боли, че май ще искам да ми насрочат секцио за след около два-три дни. Мислите ли че това е удачен вариант? Знам че термина не винаги може да се изчисли точно, но не схващам още 10 дни нерви и тормоз на кого ще помогнат. Искрено се надявам бебето да реши да излиза до секциото, защото пък толкова пазене и чакане само и само за да е нормално раждането, и накрая да ме режат  Sad  Явно нервите ми изобщо не издържат

Хубава вечер   bouquet

# 68
Йеее, Поли, честито! Жив и здрав да е Павката! И на теб бързо възстановяване!  Hug  bouquet Hug

Момичета, чакаме май още две мами, дето днес им паднали тапите...

Благовесна
, бързо да се оправи това сладко бебешко дупенце. И аз от всички мами знам, че Бочко и Здраве най-много помагат.

Диди, ти милата тъкмо се похвали, че е спокоен бебока. Стискам палци бързо да минават тия колики и да не ви тормозят много.

Лилавка, направо незнам...с тия болнични е много досадно! Но така или иначе от счетоводство трябва да си се занимават с твоя болничен -  тяхна работа е! Аз от страх да не ме върнат бях научила всичко, което трябва да ми съдържа болничния лист и го проверявах щателно всеки път. Какъв пък е този код!? Трябва да знаеш, за да кажеш на лекарката си какво да смени. ДА не ти го върнат пак! Ех, как се дразня на такива работиииии

Аз да се оплача...с извинение...хванал ме е такъв сериозен запек...какво да направя? Нещо да хапна ли, да пия ли? Ужас е, тук от два дни такива напъни, такова чудо...чак си мисля, че бебе ще се роди в тоалетната! А иначе в родилното задължително ли правят клизма?

Пале, успех! Стискам палци бебе да си реши само да си излезе до утре! Пиши ни утре задължително!

# 69
Беки аз съм със запек през цялата бременност...пила съм и съм яла какво ли не и общо взето нищо не ми помагаше,може би като цяло повече течности и супички...точно и аз сега се чудих какво да направя вече,защото цял ден ме боли стомаха и едвам дишам...пробвай с прясно мляко(ако имаш и мед да му сложиш),аз преди малко успях да се поосвободя малко точно с мляко...

# 70
Поли,да ти е честито бебчето, да ви е живо и здраво!

pale.enchantress, защо да ти насрочват дата за секцио,нямаше ли нормално да раждаш?

# 71
Поли, честито бебче  Hug

за запек, вършат работа до колкото знам трици и мюсли

# 72
Лилавка, благодаря за съвета! Ще пробвам утре да видя дали ще успея.  Hug

Креми, мила, всяка сутрин това закусвам. Даже си купих някакви био трици или нещо подобно, ама не помагат...може би стомаха ми е свикнал с тях и затова не ми действат.

Пале, а ти къде ще раждаш? Че нещо май съм се заблудила аз.

# 73
Поли честито бебче,много да те радва и слушка!!!
 Hug Hug Hug

# 74
ПРИВЕТ,

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧОВЦИТЕ!!!
newsm68

Беки Б
, за запека много ми помагат сушени сливи или ги сваряваш на компот и подслаждаш с мъничко мед и ги хапваш сутрин на гладно /6-7 са достатъчни/ или ако не ти се занимава да ги вариш.....вечер правиш чаша чай и слагаш сливите да киснат до сутринта и пак на гладно ..... изпробвано е многократно.
Днес ми беше 10тия ден след термина........вчера даже тичах, днес по един байр нагоре надолу набегом....да видим. Утре ако имало място в болницата и ме вземат ще ходя за предизвикване, а така ми се искаше да си е всичко нормално.

Общи условия

Активация на акаунт