МАЙ 2012 - тема 16

• 38 998
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Хилол ви Simple Smile

И ние сме си още двамца. Ходих на преглед - 2см разкритие, няма контракции, няма тапа - утре пак на лекар. Каза ми, че поотлепя леко мехура и можело евентуално поне тапата да падне, ама засега нищо не изтича! Бахти как се запънало!  Laughing

# 556
Здравейте мами!Как сте?Хайде да видим дали ще има днес бебчета. Hug
ЛЛЛ:Здравейте!Благодаря за отговора,малката вече суче доста ефективно .Сега проблемът ми е,че зърната много ме болят.Мажа се с лансинох,но до следващото кърмене болките си оставатКак мога да се облекчавам?И искам да попитам как мога да я накарам да пусне гърдата.Тази сутрин стоя на едната гърда цял час и накрая вените ми бяха изпъкнали.Пробвах с щипане на нослето и натискане на беадичката,но ме е страх за нея.Искам да сменям гърдите периодично,а немога

# 557
Ей, доживях да ми остане време да се отчета. Laughing Чета, чета и няма изчитане.  Simple Smile Честито на всички нови мами! На момичетата, които са още 2 в 1, пожелавам леко раждане!

На 14.05 се роди малкото ни слънчице. Heart Eyes stork-girl На пук на казаното от лекарите, че ще се роди мъничка, се оказа с перфектни мерки 3250г и 50см. Раждането мина доста добре, е винаги може да бъде и по-добре, но не беше толкова страшно колкото си мислех. Laughing Проблемите дойдоха от това, че когато дойде време за напъните бях доста изморена и не можех да напъвам ефективно, но с малко помощ от лекаря чудото се случи Simple Smile Единственото, което не искам да преживявам отново е преглед за разкритие и масаж за изглаждане на шийката, иначе бих родила отново.  Laughing
От 18.05 сме си вкъщи и се гледаме. В момента се опитваме да си върнем рожденото тегло, но пък на ръст сме с 2 см отгоре. За съжаление трудно успях да я захраня в родилното. Имах коластра от самото начало и кърмата ми слезе в родилното (на 3-я ден), но малката мързеланка отказваше да засуче зърното и аз само й цедях в устата капчици поне да си хапне нещо детето. После пък ни хвана жълтеницата и събуждането за хранене - беше ад. От седмица обаче си наддаваме Simple Smile Сега се кърмим със силиконови зърна, но поне се радвам, че успяваме да се кърмим. Правим опити да ги махнем, но не знам кога ще успеем.

Хубав ден!  bouquet

# 558
Здравейте и от мен! Честито на родилите мами и успех на бъдещите!
ЛЛЛ, моля ви за съвет. В началото кърмата ми беще в изобилие, замръзявах във фризера, но от няколко дни драстично намалява и понеже се изцеждам и давам на Мария от шише и запасите ми вече са на изчерпване, а не ми се иска да давам АМ. Помогнете ми да върна нормалното си количество кърма. Благодаря предварително

# 559
Цитат
Здравей отново, merry-mimi!

Това, че си предложила на Никола адаптирано мляко, не означава, че си се предала или че това ще е краят на кърменето ви! Разбирам колко труден може да е един такъв момент, но това не е равно на провал в кърменето 

Радвам се, че Никола ака и пишка добре, както и че суче ефективно в по-голямата част от времето! Обикновено късния следобед и привечер действително е времето, когато много бебета стават по-нервни, хранят се лошо и повече плачат. Това обичайно се дължи на неукрепналата още нервна система на бебето, на натрупаните впечатления от деня и общото претоварване. Много често по това време и стомашния дискомфорт (коликите) на бебето могат да се засилят и тази комбинация от фактори води до поведение като при Никола.

Някои майки избират да кърмят почти непрекъснато през тези 1-2-3 часа и така бебетата, дори да поемат незначителни количества кърма на всяко хранене за периода, в крайна сметка сумарно успяват добре да си напълнят стомахчето и след това да спят по-спокойно за по-дълго време.
Може също да опиташ през тези вечерни часове да кърмиш в тиха и притъмнена стая, да прилагаш повече контакт кожа до кожа, да кърмиш права и вървейки, като по този начин ще го полюшваш и може от това да стане по-спокоен и по-склонен да суче по-добре и по-дълго.

Хубавото е, че това е само период и той може би ще отмине скоро, а кърменето вероятно ще продължи да носи наслада и на теб, и на Никола още дълго време.
Успех! 
Евридик@, благодаря отново за съветите. Опитах някои от тях и Никола малко се поуспокои. Вчера бяхме на консултация и въпреки, че имам такъв проблем вечер Никола е наддал доста повече от необходимото. Педиатърката ме посъветва да почивам повече и от днес се отказвам от манията си за чистене. Също така ми даде идеи относно храни и хранителни добавки, които могат да ми помогнат. Сега съм се настроила позитивно и се надявам всичко да се подреди с кърмата.
Имам нов въпрос към ЛЛЛ: Как да разбера дали прехранвам детето? Той по принцип не пуска гърдата сам, просто спира да яде и ме ползва като биберон. Аз го чакам около 20 мин. на гърда, защото понякога започва пак да суче, но когато спре напълно аз го отстранявам от себе си.
И още нещо - бях чела някъде относно ранните и късни признаци на глад - изплезване, ръмжене и лапане на ръце, а най-накрая (късен знак) и плач. Питах педиатъра и тя каза, че това били знаци, че иска да суче, а не че е гладен, в резултат на което аз съвсем се обърках. Добре ли е да продължавам да го слагам на гърда, когато го видя, че си дъвче дълго време ръцете и мрънка или трябва да чакам да се разплаче, за да съм сигурна че е гладен? newsm78

# 560
Дрина, честита ти дъщеричка! Пожелавам ти да е жива и здрава и много радост да ти носи!
Честито и на всички други мами, а на очакващите - бързо и лесно раждане и още по-бързо и лесно възстановяване.
Признавам си, че чета по диагонал и се спирам по-подробно на съветите на ЛЛЛ, затова поздравявам всички накуп  Embarassed
Хубав ден и успех на всички борещи се с кърменето. Ще успеем  Peace

# 561
Честито и от мен на Drina   bouquet Grinning

Имам въпрос към ЛЛЛ: От 10 дена кърмя бебето си (което е на 12 дена) , но от 2-3 дена усещам много силно парене и сърбеж вътре в самата гърда. кърмата ми по мое мнение е адски много, защото на всяко хранене бебчо изсуква 90-100 гр и отделно изцеждам около 60-70 като остава още, но наистина не ми остават нерви и време за друго ако се цедя до край. Иначе гърдите ми са меки и въпреки това при масажиране ме болят много в основата. Температура много рядко ми отчита 37. Хигиена, мисля че спазвам добра - сутрин, обед и вечер измивам хубаво гърдите със сапун а през останалите хранения леко с вода. Подплънките в сутиена също ги сменям 3 пъти на ден. Много ще се радвам, ако ми дадете поне предположение какво се случва.  Rolling Eyes

# 562
Привет Мамчета,

Днес нашият татко има рожден ден и ви черпя виртуално   party023

По този случай нашият любим син избра тази нощ да ни запознае с коликите  smile3504, но той е толкова добричък, че колкото и да го свива коремчето само си страда със леко скрибуцане. Толкова ни е жал за като го видим как се присвива, че се надпреварваме кой да го гушка повече. Тати сутринта купи капки Саб Симплекс, но не мога да кажа дали имат ефект или не. Ако някой има впечатления от тях моля да сподели.

За момента ние нямаме проблеми с кърменето. Другата седмица ще разберем колко е наддал.

На всички все още чакащи своите сладки бебчета стискам палци да е скоро.

Весело настроение ви пожелавам въпреки лошото време навън !

# 563
Привет,
Да се отчетем, вчера бяхме на първата консултация - Иво е наддал близо 1 кг за 20 дена и 2 см, повече от перфектно! Изписаха ни Вигантол и на 8 юни да ходим за ваксина.
maiski_topcho честит празник на таткото ви! Да ви и жив и здрави много да слуша и помага! Wink
Понеже обсъждате пъпна херния - Марти има такава. Забелязах я обаче като беше на 5-6 месеца и вече беше късно за лепене. Пробвахме разбира се, лепях, лепях както педито ни показа обаче нъц. Прибере се за малко и после пак си изскочи, прати ни на хирург като стана чак на 2г. Естествено на хирурзите дай им да режат, вика ми докарвай го още на другия ден, ще го оперираме  Shocked Че и маса пари ми иска за операцията наглеца! Добре че педито ме спря, пъпната херния не е толкова страшна, и може и да се прибере след време като укрепне мускулатурата на корема. Правих и консултация с друг лекар наскоро, наистина ни препоръча само упражнения за корема и спорт. Даже му се поприбрала вече, ако му остане така да се ерира той като порастне  Mr. Green
jo_anna имам въпрос към теб. моля те да споделиш как овладяхте проблема с гърдите и кърменето в болницата? Аз бях в същото положение, така и не потръгнаха нещата и започнах само с помпата да действам. Мискинина го мързеше ужасно, заспиваше на гърда и нищо не сучеше, а дори и жълтеница не кара. а аз се препълвах ли препълвах и съответно запушвах. Чак след седмица се отпуших и потече млякото. След ада, който преминах на ужасяващи болки, разранени зърна и прочие и прочие се предадох и психически и още първия ден вкъщи започнах да цедя кърмата и да храня от шише. Нали и с големия син преживях същото  и си знам "сценария" наизуст, сега поне виждам колко изяжда. Сега обаче ми минават разни налудничави мисли да кърмя пак. дори току що го пробвах, сука и заспа, а гърдата ми поомекна , но не напълно. след това изцедих 100 мл, това значи че не е сукал достатъчно. Но като начало е добре. Аз цедя понякога по 200, така че може 50-60 мл да е цокнал и шишето му предложих после но пи малко. Мисля си че и самата поза има значение, аз в болницата не можех да намеря удобна поза, корема ме болеше. Сега мисля че успях, но той пак заспива #Crazy
Иначе моя съвет към теб е да пробваш да цедиш след кърмене. Дори и да е малко това стимулира лактацията. Колкото повече цедиш, толкова повече идва. И по начесто кърми.

# 564
Mylene,и нас ни викнаха за ваксина на 08.06 Simple Smile

ЛЛЛ:
Здравейте,кърмя дъщеря си Никол,като редувам на едно хранене от едната гърда,на другото хранене от другата.Не усещам напрегнатост в гърдите,задължително ли трябва да цедя и двете гърди след кърмене или те сами са си регулирали количеството кърма и не е нужно да се цедя?

# 565
  • София
Drina, честита щерка, много да ви радва и слуша! И на май- четата 2в1- бързо и леко раждане.  Сега малко за нас, Габи се оказа едно малко ангелче- толкова е разбран и послушен. За мое най- голямо съжаление, кърмата ми спря и в момента изцеждам едва по 10мл. на хранене- резил. Аз родих със секцио и от самото начало го захраних, 2 нощи не сме спали за да стимулирам гърдите на 2 часа, пих чая на Хип и в крайна сметка нищо не помогна. Вчера ми свалиха конеца и док ми изписа Матергин за свиване на матката, защото ми спряха лохиите. Е да, ама аз все още се изцеждам, макар и в минимално к-во и не мога да го пия. Има ли и друга мама с подобен проблем за да сподели как процедира? Ние вече сме на 10 дни и от два дни сме на чайчето на Хип, а от снощи давам и Биогая. От няколко дни сме леко неспокойни и аз се притеснявам за колики. Ако се наложи да купиме и капки, какви бихте ми препоръчали? Чувала съм и за капки, които се пазаруват от Гърция, някой има ли информация за тях( наименование и с какво са по- добри от българските). Спирам, че стана много дълго.
milene, радвам се за добрите новини на Иво и все така да се развива детенце!

# 566
Да се разпиша и аз на бързо след прегледа - контракции 0, разкритие "на върха на пръстчето", резултат -  утре влизам в болница да ме сложат на системи, белким се получат контракции и разкритие и най-сетне се срещнем с дребосъчето! Стискайте палци!  Praynig

Джиа, много добре си тръгнала! Пожелавам ти тази нощ да се случи всичко и утре да се похвалиш с бебче!  Hug

# 567
Здравейте пак ЛЛЛ! Днес положението е по-зле.Имам температура 38.8.Пия парацетамол и редувам топли и студени компреси.Бебето също суче активно.Имам един червен участък на едната гърда който е по-твърд и болзнен, но с компресите малко облекчава.Другата гърда и тя е топла:(Питах личната и тя каза че ако до утре не спре т да си взимам аугментин.Има ли друга алтернатива?При спешност къде може да ме прегледат?

# 568
  • София
jo_anna, на мен ми говориха за някакъв чай, който много увеличава кърмата, но се намира само в една аптека в София и може да се наложи да си го поръчаш. Ако искаш ще разпитам. Само запомних, че аптеката се намира на Позитано  ooooh!

Аз да попитам мъжките майки, как процедират с пишките? Опитваме се да я забелваме, но според нас нищо не се получава. Личната ни лекарка каза, че ако го водим при хирург за една седмица всеки ден се забелва напълно и после само ще я поддържаме, но ми изглежда много агресивно. Една майка пък ми спомена за някакъв крем, с който се маже и почти сама се забелва.

Евридика, благодаря за съветите!

# 569
Да се разпиша и аз на бързо след прегледа - контракции 0, разкритие "на върха на пръстчето", резултат -  утре влизам в болница да ме сложат на системи, белким се получат контракции и разкритие и най-сетне се срещнем с дребосъчето! Стискайте палци!  Praynig

Джиа, много добре си тръгнала! Пожелавам ти тази нощ да се случи всичко и утре да се похвалиш с бебче!  Hug

Да ти кажа, 99.99% съм сигурна, че ще предвариш! Мен си ме викат утре пак на преглед и това е. По думите на лекарката имало още време да минат 2те седмици чакане след термин....демек за моето предизвикване (ако е необходимо) ще се чака поне още 7 дни!

Ще си остана последната родила и на всичкото отгоре ще е през ЮНИ! Са кво, трябва да ходя в другата тема ли? Искам си при ваааааааааааааааааааас!  Cry Cry Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт