Отговори
# 690
Джос, радвам се , че сте изкарали супер, комплекса е номер едно. Hug Браво и за послушния пасажер.Ох...аз от сега мисля моите девойки , предстои им път София-Атина, варианта самолет отпадна  тъй като полетите не са ни удобни и трябваше да преспиваме два допълнителни дни.Ще имам нужда от много кураж и късмет май. Wink
 Как се спасявате от жегите?Пускате ли климатици в къщи?Аз държа Аля по цял ден голичка в къщи , само по гащички, свикна така, едва успявам а я облека за разходка.

# 691
Моето диване става от ден на ден по щуро,а как се сърди не е истина,направо обръща гръб мрънка и ако се опиташ да и дадеш нещото което е искала го блъска със страшна сила,като през цялото време мрънка,голямо инатче,вече се тръшка,за сега като се затръшка я оставям и не и обръщам внимание,та след 10 минутен истеричен рев спира и идва да се гушне,гушкам я и и обяснявам как трябва да слуша и,че с тръшкане нищо няма да постигне,колко ме разбира не знам.

# 692
  • Бургас
Josepha, благодаря за подробното описание  Peace Много се радвам, че сте изкарали приказно  Heart Eyes Hug

Мари, ние вкъщи сме задължително с климатик, то иначе не се стои ooooh!

tsvety_georgieva, съжалявам за неприятностите Sad Стискам ви палци всичко да потръгне в положителна посока  Hug

Относно споделеното от Поли - съм на мнение, че най-добре е златната среда. Никога не бих оставила бебенце да спи самичко Cry Не ми е приятно, обаче, да ми се тръшкат за глупости - така че спокойно си ги оставям да се нареват.

# 693
Искам да попитам,някой чувал ли е,че третата година ако майката работи,а детето не е прието на ясла,може да наеме човек дори роднина безработен да гледа детето и държавата плаща минимална работна заплата,на човека който се грижи за детето.И ако да знаете ли подробности.Закона бил стар,но малко го знаели.

# 694
Искам да попитам,някой чувал ли е,че третата година ако майката работи,а детето не е прието на ясла,може да наеме човек дори роднина безработен да гледа детето и държавата плаща минимална работна заплата,на човека който се грижи за детето.И ако да знаете ли подробности.Закона бил стар,но малко го знаели.

аз това го знам ,обаче за 2-рата год на детето,ако не са го приели на ясла,защото няма места ,а майката трябва да работи се наема човек за една год от бюрото по труда  , т.е. докато детето стане на 3г , от там насетне на държавата не и дреме има ли кой да го гледа това дете или дали ходи на детска градина. Но за по-точна информация най-добре попитай в самото бюро по труда .  Peace

Жос, браво че сте изкарали спокойно и най-вече ,че Фифко е бил здрав и в настроение >  Hug

За възпитанието - не ми харесват чуждите системи ,раждат детето и едва ли не го захвърлят на произвола .... аз отглеждам човек ,а не безчувствен робот . Там ги интересува само собственото спокойствие и свободно време за шопинг,работа,кафенета .....а детето да се оправя само . То все едно са го дали в дом . Там отношението е същото . Но всяка майка решава как и какво е най-добре за детето и .
Имам 2 познати ,едната била гувернантка в италия ,другата в испания. Казаха,че децата повече се радвали и обичали тях ,защото ги обгрижвали и обръщали внимание ,отколкото  майките им.

На мен най-любимото ми нещо е вечер да се хванем за ръчички и малчо да заспи спокоен и уверен.

за климатиците - у дома нямаме ,защото никога не става много жега ,за щастие .
Иначе ,докато пътувате с колата пускате ли им климатик или ги возите на отворен прозорец ?

Мари, вие кога заминавате,къде ви е круиза?  Ти си голям смелчага да тръгнеш сама с 2-те Бухти  Shocked . Дано да са здравички и да те слушкат .  Peace

# 695
Здравейте момичета, не съм чела назад, но още не мога да смогна. Ние се завърнахме вчера след едноседмична почивка в Свети Влас. Много ни хареса там, модерно и спретнато градче. Хотела ни беше на самия плаж, стаята с изглед към морето. Децата много се радваха на пясъка и на водата, с една дума сме доволни от всичко. Като имам повече време ще седна да ви прочета, сега багажите чакат. Hug

# 696
Здравейте 
Аз току що се върнах от моренце   Flutter Бях за два дни с приятелки на влас/без мъж и без деца  Mr. Green /. мноого готино си изкарахме и вече имам тен  Sunglasses  Но съм крайно отвратена от плажа в сл бряг   Sick пълно с водорасли н а брега а във водта направо супа от водорасли 15 метра на вътре в морето  За сметка на това във несебър беше много чисто и плажа и морето нямаше едно водорасло.

# 697
sht me izvinite ,che shte vi pisha taka ama sam s nemski pc  Cry
e doidoxme na moreto i az na vtoria den xvanax virusa 2 dena s T ,eee ujas ,dano malkia neshto ne go prixvane ,za sega toi e ok.
eee bebeshondel bravo na teb koga za 2 dena uspia da obikolish vsichki plajove  Grinning i nie sme mejdu nesebar i ravda za 2min sam na plaja,goliam kef.
Namerix chasna detska kuxnia nosat mi ia na misto ,no nashia kapriz krai niama,poludiavam s tova neiadene,

# 698
  • София
Бебешондел блазе ти! И аз не бих се отказала от такава почивка, ама май чак след 10-на годинки дай Боже...
Iff2 и ние ще сме там от 7 до 18 август.  Ох вече нямам търпение да ходим на моренцеее. И тая година съм с екстра- баба Mr. Green Да ми споделиш тая кухня къде я намери!!!!

# 699
Ех, че хубаво ми става, като чета за почивките ви!!! И на мен много ми се ходи някъде на море в чужбина!
Josepha страхотно изглежда и звучи всичко! При нас пътят ще е много дълъг, но какво пък, може да е с една вечер почивка Simple Smile
Но на самия плаж не знам какво ще правим, защото моята палавница иска само във водата! Вчера ходихме за втори път и имаше скандал, не спря да се тръшка и да тича към морето! Даже ми стана неудобно от плажуващите в съседство! Бях подготвила планина от кофички, лопатки, надуваеми играчки, но не - и за секунда не иска да ги погледне, след като веднъж вече беше открила "голямата вана"...  Laughing

KalinaZ желая ви приятно прекарване на село! Много положителни емоции пожелавам и на всички, които тепърва ще ходят някъде!

Аз нямах никаква амбиция тази година да махам памперса, но от 1 седмица тя намери начин да ми показва, че й се ака (а понякога и пиша) като си потупва дупето и сочи банята (да й донеса гърнето). Ако продължава така август може и да пробвам да го махна Simple Smile

Бибката не сме я отказали още. Смятам към края на есента да я отуча, защото се притеснявам за зъбките. Но в момента е във вихъра си-държи да е не с една, а с две (едната в устата, другата само си я стиска)!

За възпитанието - не знам вече, теории всякакви, но трябва да ти идва и от вътре!

За климатика - включвам от другата страна на апартамента на режим "quiet", 25 градуса.

И накрая да се похваля - вече 2 пъти остава с вечер с баба си, а ние излизахме на вечеря  Sunglasses

# 700
Бебешондел блазе ти! И аз не бих се отказала от такава почивка, ама май чак след 10-на годинки дай Боже...
Iff2 и ние ще сме там от 7 до 18 август.  Ох вече нямам търпение да ходим на моренцеее. И тая година съм с екстра- баба Mr. Green Да ми споделиш тая кухня къде я намери!!!!
shte se radvam da se vidime az sam do 05.09
kuxniata e BAMBINI vlez v saita,az ia porachvam bez desert,shtoto vse ima kakvo da mu dam

# 701
Здравейте момичета:)

Днес принцесата ми става на 1 годинка и 7 месеца:)Вече сме се снабдили с торта от селския мол JoyСамо остава пак да търсим свещички:)Довечера ще почерпим във ФБ;)

Рика,и на мен ми е любимо сега да се гушнем като заспива..но само преди 3-4 месеца като се сетя за клатенето и шъшкането...и то точно за да е спокойна и уверена,да не плаче..Пак казвам не знам дали е правилно моето.Може пък детето наистина да е можело да се научи да си заспива в леглого с цената на няколко дни рев...Имам много познати действали така..Да си призная децата им не ми изглеждат нещастни сега JoyТака че май истината е по средата...Но аз се хвърлих в едната крайност и толкова...

Джос,наистина страхотно местенце!Ето на такова бих я завела и аз,да ми е близичко всичко и да е чисто,което ми е фикс идея:)

Илиянка,Бебеш,добре завърнали се HugМоре само с приятели ми се вижда нереално...Simple SmileДано ме споходи някога отново:)Така бих си пийнала...няма да спирам даже..ще се почвам с ментичка от обед,шотчета едно друго...ех мечти;)

Ифф,оправяй се бързо и дано му няма нищо на малчо Hug

Мари,ние климатик имаме в София,но в стаята дето е тя никога не пускам.Пускали сме горе в спалните,че става над 30...докато не сме там,охлажда малко и после спирам като ще спи.На село също е топличко,но ходи по потниче само и така.В колата никога не пускаме с нея.Само път рано сутрин и отворено стъкло.За далечен път не знам...

Ая тази година съвсем полудя по животните.Гледаме вечер кравите като си идват,а тя ще изхвръкне от триколката:)Мучи като за световно и им маха.Котки,кучета,кози...всичко е любимо:)

Между другото и нашето махане на памперс тече с пълна сила.Наполовина са нещата..един път казва,един път не.За пишкането де.За акане казва.Откакто е само по гащета зачервенкото отдолу май се скри... Praynig

# 702
  • София
Iff2 извинявай ако ставам вече досадна, но би ли могла да споделиш как са цените с доставката. Надявам се да се видим. Ние ходим там от 4 години насам и много ни харесва. Тази година ще сме в Аполон.  Hug

# 703
Моето диване става от ден на ден по щуро,а как се сърди не е истина,направо обръща гръб мрънка и ако се опиташ да и дадеш нещото което е искала го блъска със страшна сила,като през цялото време мрънка,голямо инатче,вече се тръшка,за сега като се затръшка я оставям и не и обръщам внимание,та след 10 минутен истеричен рев спира и идва да се гушне,гушкам я и и обяснявам как трябва да слуша и,че с тръшкане нищо няма да постигне,колко ме разбира не знам.

rosikosefi ,ние сме същите ,това все едно аз съм го писала, нерви нямам вече и все по често избухвам.С тази разлика ,че не я оставям много да плаче и отивам да я гушкам,но тя ме бута и блъска  Shockedи я оставям ,но не спира да плаче и много трудно и отвличам вниманието с нещо.Започвам да мисля ,че аз греша някъде и оня ден от напрежение ме изби на рев,та си поплаках малко да ми олекне.От едно усмихнато бебе се превърна в едно кисело и мрънкащо малко диваненце.Дано да е само период ,но май си е характер ,козленцето си показва рогцата  Crazy.
Josepha,Кимбърли,Бебешондел ,много хубаво сте си изкарали на моренце.Ех,как ми се ходи и на мен ,но ще видим дали ще ни огрее тази година ,че с това мизерно майчинство  сме за никъде .
Iff2 ,дано малчо е здравичък  и да се наслаждавате на почивката маскимално ,а ти да се оправяш по бързо . Hug
Климатик нямаме и в къщи я държа само по гащички или гола .В колата сме с мексикански климатик  -на отворени стъкла Mr. Green.

Бях се сетила...или по-скоро половинката ме накара да питам...пак във връзка с глезенето...Има ли дете,което никога не се е будило само?Имам предвид аз и досега не смея да оставя да спи сама в стаята...като се сетя за ревовете на събуждане преди...пък представям си ако е сама...Та той ми каза,че това вече е абсурдно за дете на година и половина...Simple Smile
Калинче  ,Петя от доста време я оставям да спи сама следобяд ,наглеждам си я и си се буди сама и няма проблем при нас.По едно време плачеше ако няма никой в стаята ,но тогава беше по малка и все  бях там ако се събуди .Но те вече са големи и нищо не пречи да пробваш да видиш как ще реагира  Peace.

Така като гледам май заглавие ще трябва да се мисли скоро .Simple Smile

# 704
Жозефа,  Hug Много е добро това , което си пуснала и това , което си разказала. Ще видим за догодина може и да го посетим.
Има го това , но не съм много наясно... до колкодо съм чувала е точно за третата година на детето, но и двамата родители задължително трябва да са работещи, а човека който ще гледа детето да е безработен и задължително в трудоспособна възраст ( т.е. под 63г ) Може да е баба или дядо, може и да е напълно чужд човек, майката и таткото обаче не могат да кандидатстват за такава позиция Wink До колкото съм чувала е някаква програма на социалното министерство, разрови се в сайта им ( въпреки че аз каквото и да съм търсила там не съм го намирала ) , ако не откриеш отговор провай в социално подпомагане по постоянен адрес , мисля че към тях се назначава човека. Само знам ,че има куп документи и бумащини и става много трудно, но ако имаш човек , на който може да оставиш детето, си струва да се пробва Simple Smile

За климатиците - в къщи не пускам , защото нямаме, но и при нас не става чак такава жега. Правя течение и пускам щорите там където слънцето напича.  В колата - задължително... гледам да духа към тавана... но честно казано в тази жега избягвам всякакви излизания с колата , че дори и на климатик е гадно.

Кимбърли , айде и ти добре завърнала се . Радвам се ,че и вие сте изкарали хубаво и сте си починали....
Бебеш, да ти завиди човек... ей това си е почивка ,пък и сигурно е било купон Wink

Ние в събота направихме големия басейн на двора и днес двамата юнака се къпаха много ... колко бързо се стопли водата в тази жега. Алекс дори като го извадих ми се разсърди и взе да вие, както той си знае. Два пъти потъна, защото аз се разсеях за секунда ,ама и двата пъти като го извадих от водата ми се смее и се радва. Лудо дете, дай му вода и го остави да се забавлява Simple Smile

Аз да ви питам друго нещо - някой който не говори още? Алекс хич не го бива в пиказките, само като се ядоса ги реди едни на негов си език... иначе е на ба-ба, ма-ма и да/не. Използва ги за почти всичко ( най -врече ба-ба и мам-ма ) с различна мимика и интонация, та го разбирам в повече случаи какво иска ама се дразня вече. Толкова ли не може да каже нещо друго  Crazy Crazy Crazy Та така - до къде сте с приказките, говорите ли, пишете ли вече съчинения на тема: как изкарах лятото и т.н. ? ? ?

Кали, понеже пита ама все забравям - аз Алекс почти винаги го преспивам и след това изчезвам. Съответно се буди сам... понякога става и идва направ , понеже спи на спалнята през деня, понакога почва да си играе и аз го чувам , има и случаи когато реве. Според мен не е проблем ,че седиш при нея, но може сега на село да я пробваш как би реагирала. Пак стой при нея ,ама като се събуди да не те види веднага. После и се покажи с усмивка, така лека полека ще свикне ,че дори и да се събуди сама мама ще се появи и ще й се усмихне  Hug

Общи условия

Активация на акаунт