Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 651
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
По план и аз ще раждам в СофияМед около 25 септември. Моят АГ е д-р Иван Димитров. Той ми каза, че 1400 лв е секциото в момента.  Simple Smile

# 1 231
1400 лева е секциото, 40 лева е упойката ( те го водят за консултация с анестезиолог). Престоят не се таксува отделно. Wink

# 1 232
Здравейте,

Не знам дали това е правилната тема, но се записах за ЖК в Софиямед и вече съм 8г.с. Чувствам се много уморена и исках да попитам дали някоя от вас си е взимала болничен в толкова ранна бременност. Дават ли лесно болнични в Софиямед (аз съм при д-р Узунова)? Благодаря предварително.

# 1 233
Питай докторката. Принципно до трети месец не се водиш официално бременна, но може и да бъркам.

# 1 234
  • София
Здравейте,

Не знам дали това е правилната тема, но се записах за ЖК в Софиямед и вече съм 8г.с. Чувствам се много уморена и исках да попитам дали някоя от вас си е взимала болничен в толкова ранна бременност. Дават ли лесно болнични в Софиямед (аз съм при д-р Узунова)? Благодаря предварително.
Здравей ,
По принцип няма проблем ако искаш да вземеш болничен, аз се следя при друг доктор там, но предполагам условията са същите - приемат те да лежиш в болницата за 3 дни и след това ти издават болничен за месец, като за продължаването му ме пращаха в МЦ Лора. Бях точно в 8г.с. когато взех и аз първия болничен.

# 1 235
Здравейте,

Здравей ,
По принцип няма проблем ако искаш да вземеш болничен, аз се следя при друг доктор там, но предполагам условията са същите - приемат те да лежиш в болницата за 3 дни и след това ти издават болничен за месец, като за продължаването му ме пращаха в МЦ Лора. Бях точно в 8г.с. когато взех и аз първия болничен.
Благодаря много за отговора, а трябва ли задължително да има медицински причини, за да ме пуснат в болничен? Аз искам да изляза, защото не се чувствам добре и работата ми е напрягаща психически.

# 1 236
  • София
Не е необходимо, аз поради същата причина излязох, също не съм имала проблем. Просто говори с проследяващия те доктор.

# 1 237
  • София
1400 лева е секциото, 40 лева е упойката ( те го водят за консултация с анестезиолог). Престоят не се таксува отделно. Wink
40 лв за кой вид упойка?

# 1 238
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Нося прясна информация за нормалното раждане.  Mr. Green

40 лева искат за тест за упойки (предполагам, че струва толкова, защото е експресен  newsm78)
Самото раждане е 1260 лева, без епидурална. Тя се плаща отделно, не разбрах колко е, защото в моят случай нямаше как да ми се сложи).
Бебетата ги дават още на магарето за опит за кърмене, но след като всички процедури са извършени. После ги носят в стаята веднага, щом родилката е в кондиция да поеме бебето. В моят случай чакахме да изтече една банка с нещо си, заради която просто нямаше как да си гушна бебето.
Взимат ги за по-продължително сутрин и вечер за визитация и тоалет, през деня при мен минаха по един два пъти за смяна на пелена, но действително в първите дни бебетата не акат много. По всяко време може да повикаш някой или ти да отидеш до неонатологията, ако имаш нужда от нещо (адаптирано мляко, нова пелена и т.н.).

# 1 239
Момичета в стаите има ли телефон да виаш персонал, леглата повдигат ли се с механизъм за да се изправиш? С предната бременност след раждането това ми бяха важни неща, дано не ви се видят странни въпросите ми Simple Smile

# 1 240
Леглата са с механизъм. Има бутон, с който да повикаш някой при нужда.

# 1 241
  • София
Момичета в стаите има ли телефон да виаш персонал, леглата повдигат ли се с механизъм за да се изправиш? С предната бременност след раждането това ми бяха важни неща, дано не ви се видят странни въпросите ми Simple Smile
Няма телефон, а един бутон, който се натиска, и така се уведомява персонала. Аз така погрешно го натиснах, защото ми заприлича на ключ за осветлението, докато лежах там 3 дни Embarassed
Леглата също имат опции, да, но не успях да ги разуча, понеже не ми се наложи.

# 1 242
С дистанционно са леглата. Може да избереш дали да си повдигнеш гърба или краката, или и двете и т.н.

# 1 243
Момичета с прясно инфо съм от вчера, качили са цените  #2gunfire
Вече нормално е 1360лв. а секцио 1600лв.

Регистратурата изобщо никога не ходете там, те никога нищо не знаят. Вчера пак не успяха да ми дадат инфо. Качих се иначе горе да разгледам отделението. Малко се чудеха какво да ме правят, не бяха очаквали като, че ли някой да дойде. Стаите са ок, казаха, че по един човек е за стая, но имаше по две легла. Доста празно ми се стори, повечето стаи бяха отворени, а реално видях само две момичета и никакви бебета  Shocked Показаха ми двете стаи, в които трябва да стоят бебетата и те бяха празни... някак си пусто беше. Дали защото е август. Родилната стая видях, а моят мъж като видя кушетката му станало лощо като си ме представил хаха, викам теб, ако от кушетка ти става лошо, кво остава да присъстваш на раждане  Laughing

Питах какви изследвания правят и те ми казаха за вродени аномалии, обаче като исках малко повече инфо, някак си не знаеха какво да ми кажат. Казвам го, защото сравнявам с друга болница, където бяха по-подготвени и започнаха да изброяват към 5-6 изследвания, които влизаха в пакета. Та, главното обаче е, че цените вече са другииииии  Simple Smile

# 1 244
Е, как успяха да ги вдигнат тия цени за два дена!?!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт