Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 058
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 525
мамче_нанче, сега се сещам, че лекарите казват, че ако преносиш много може и да се наложи да раждаш секцио, но и така да е всичко ще е ок! Най-важното е да си спокойна, вижда му се краят. Ако не е тайна първо или второ бебе ще ти е? Май при вторите деца се получава по-често леко преносване, но и това може да не е така.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 11:20 от Laila33

# 526
  • гр. София
Мамче нанче , стискам палци ,дано Димитров ускори процеса и скоро да се гушкате Simple Smile.
На мен ми се наложи пак да полежа за задържане, моята мома много бърза да излиза,но задържахме положението . както винаги съм страшно доволна от персонала на болницата . Храната наистина е ужасна,но пък долу готвят добре и от там се храним. Сега се надявам да се върна в болницата чак след месец за голямото събитие... Simple Smile

# 527
Сега в болницата ли си? Мен ме приеха днес за наблюдение. Ок е и бебчо и аз.  Персоналът е много любезен. Храната ми харесва. Чисто е. Ще ви пиша подробности като изляза. Благодаря ви на всички за хубавите думи. Лайла, 1 бременност ми е. Има и други като мен с 1 бебче след термин. Аз знам, че с 1 бебе се случва, с 2-ро се ражда често по-рано.

# 528
Успех, ще се видим скоро в болницата  Grinning

# 529
мамче_нанче Стискам ти палци, да мине всичко като по вода!   bouquet  Да май - така беше второто излиза по-бързо, но това няма значение, важното е всичко да мине успешно  Hug

# 530
Здравейте, по план май и аз ще раждам и ще ми следят бременността в Софиямед - д-р Нецов. И имам няколко подозирам глупави въпроса, ама като не знам...

Искам да знам като е частна болница, мога ли да отида с направлението от личния лекар, за следене на бременност. И това означава ли, че ще са ми безплатни прегледите веднъж месечно?

Не, че ще ме гледат веднъж месечно, но поне тези по здравна каса. Защото досега все на частно се гледам, поради известни усложнения + че се наложи операция и едно и друго и вече отидоха пари като да отгледаме бебе  Grinning Confused

Та на кратко, мамите, които се следят там - колко ви струва всеки преглед? Говоря за преди мерене на тонове и т.н., аз съм в 4 месец. Един стандартен преглед с мерене, теглене и сигурно оглеждане на бебето.

Четох само добри неща за Нецов, ако някой каже и лично мнение, ще е супер.

Ще ми се да знам тези неща, преди да си дам направлението там, че вече 2ри път го сменям, не ми се ще трети.

bouquet Много ви блаодаря, предварително!

# 531
  • гр. София
Мамче нанче,не съм вече в болницата ,пуснаха ме с уговорката да пазя леглото и ако се засилят болките да се връщам ,но аз ще слушкам много и се надявам ,че няма. Желая ти успех ,сигурна съм ,че ще те обгрижват чудесно. Чакаме скоро добри новини Simple Smile и стискаме силно палчета Simple Smile  Hug
Tiny За Нецов мога само хубави неща да кажа,поне от негови пациенти в болницата ,всички са много доволни и от отношението му и от уменията ,наистина е страхотен специалист,така че спокойно можеш да му се довериш. А по отношение на здравната каса,най-добре се обади да питаш ,не съм сигурна как стоят нещата Simple Smile
Хубав ден на всички Simple Smile

# 532
tiny, д-р Нецов преглежда в частния си кабинет, за болницата не знам дали преглеждат с направление - най-добре да питаш. За ЖК знам, че не минава през здравната и се плаща със сигурност. Ако бременността ти е без проблеми ще те преглеждат веднъж месечно. Раждането също се заплаща, както и меренето на тоновете, но затова имаш време. Успех!

# 533
  • София
Tiny, отиваш с направление от личния ти лекар и без проблем ще те запишат за женска консултация стига доктора да извършва такава. Аз се следях в Софиямед. Полагат ти се 2 безплатни ултразвука по здравна каса. Иначе цената е 40 лева. Тоновете са по 20 лева.

# 534
 amorucio, Лайла, мама Мира, много благодаря   bouquet

# 535
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Тоновете са 15лв  Peace

# 536
Момичета, а как става записването за тонове в болницата и къде се плаща?  Confused

# 537
Привет, мамчета. Имаме бебе  ylinfant  newsm44  Приеха ни на 5-ти както писах и на 6-ти сутринта ми направиха секцио, за да се появи човека, който не искаше да излиза сам  Laughing Роди се 3.760кг, нямах разкритие, нямах контракции, беше високо и леко настрани, нямаше как да се избегне секциото. Искам да ви кажа, че съм повече от очарована от грижите към мен и не само към мен. Стояхме 6 дни, защото бебчо приемаше антибиотик заради повишени левкоцити. Две момичета минаха през моята стая и имах наблюдение и при тях как преминаха нещата. Всички се стремят да направят престоя ни там по-приятен. Хиляди благодарности на д-р Димитров!!! Невероятен специалист и човек е!!! Много внимателен!!! На секциото ми беше и д-р Кръшкова, която също ми направи много хубаво впечатление. Не я познавах до тогава.

За тези от вас, които ги очаква секцио мога да кажа, че няма от какво да се притесняват. Всички ме питаха непрекъснато как съм, разсейваха ме, бъзикаха се и аз наистина не бях притеснена. Не се усеща никаква болка само един лек натиск, но те те предупреждават за него - това е момента, в който вадят бебчо. Говорихме по-напред за анестезиолог, че нямало....имааа и е много готин  Mr. Green

Кофти момента идва след операцията, защото почват и болките. Целия ден бях в реанимация (така е с всички) и благодаря на прекрасната Цвети, която ми правеше коктейли от системи и инжекции с болкоуспокояващи. Няма да я забравя тази мила жена до края на живота ми, освен защото ме болеше и ми помагаше много, но и е много готин и добър човек. На следващата сутрин след 32 часа глад ми казаха да стана и да си отида до стаята с помощ разбира се, но не успях. Виеше ми се свят ужасно. При мен това беше страничен ефект от упойката, а масово при др. жени е главоболие, което аз нямах. Първото ставане е гадно, но не чак толкова болезнено. Проблема е, че сякаш ти спира въздуха и дишаш трудно, но веднъж проходиш ли и колкото повече се движиш става по-лесно и по-лесно. Общо взето това е около секциото. Съветвам всички, които ще раждат така да си вземат еднократно бельо, защото то идва над корема и не притиска изобщо. Мен ме дразнеше в началото и допира на пижамата и си слагах блузка или потник. А и енократното бельо можете да си го нагодите, аз си го режех с ножичка и бях с дизайнерско нон-стоп  Mr. Green така и го свалях - трудно е свиването в началото. Вземете си най-голям размер, аз не съм едра, не качих много - 12кг, но пак стягаше леко. Не знам какво правят по-пълните жени, които искат да си купят еднократно?!?!

Храната в болницата беше чудесна, но имаше 2 дни, в които или обяда или вечерята бяха направо гнусни. Може да е до вкус, но аз мразя кайма в сосове и не ги пипнах. Носете си чаша - всеки ден има чай на закуска и трябва да ви го сипват в нещо. Носете си и нож - на закуска има масло, а дават само вилица...сигурно, за да не си пререже вените някоя отчаяна майка  Mr. Green Аз си носех и възглавница - техните са като хартийка тънки, а аз спя на много високо. Има сапун и тоалетна хартия в стаите, ако има значение за вас - аз си носех. Ако нещо ви интересува - питайте, за да не ви отегчавам повече с дълъг пост. Успех на всички и скоро да гушите сладки бебчета. Моето засега е лакомо, спи добре и съм много щастлива. Мислех, че ще е страшна лудница, но си изграждаме навици и се нареждат нещата.  

p.s. забравих да кажа за цените - има плащане на 40лв за упойки, има такса тв на ден по 2лв  Grinning останалото сме го коментирали 1200 или 1400лв са ражданията като при мен съответно беше 900лв раждане + 500лв избор на екип.

Laila33, когато съм ходила за тонове е било и за преглед, но мисля, че можеш да отидеш без час. Там където ходех на тонове не се записваше час, само ако има някоя мама изчакваш малко. Пишат ти бележка в АГ отделението и плащаш долу на касата на 1 етаж в болницата.  Peace

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 12:45 от мамче_нанче

# 538
  • гр. София
Мамче нанче ЧЕСТИТОООО  Hug Hug Hug Да сте живи и здрави ! Много да слушка бебока . как го кръстихте
Много благодаря за успокоителния пост и аз ще съм секцио и не остана време...паниката ме гони сериозно... та е добре някой да ти каже ,че не е толкова страшно Simple Smile

# 539
Мамче Нанче - Честитооооо!!!   bouquet Hug  bouquet Радвам се от сърце за вас, че всико е минало по вода! Благодаря за инфото, сигурна съм, че на всички ще ни е много полезно, защото в крайна сметка до последно не се знае кой как ще роди - освен плоновите операции, разбира се. Бих искала да те попитм, знаеш лш каква беше упойката - епидурална или спинална? На мен са ми слагали спинална и нямах никакви странични ефекти - дано и при епидуралната да е така, ако се наложи. Още веднъж честито, всичко най-най-най!!!

Общи условия

Активация на акаунт