Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 055
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 510
Честито маме на Рали и Ники Simple Smile

# 511
  • гр. София
Честитоооо мама на Раличка,да сте живи  и здрави Simple Smile Много успокоително звучи всичко,което си написала,хем съм лежала там и знам колко са готини всички,но колкото наближава времето се шашкам все повече.

# 512
Честито и от мен! Да е жив и здрав малкия Никола, много да ви радва!

Много хубав коментар си написала, за успокоение на бъдещите мами.

# 513
Честито и от мен! Желая ви много много здраве и усмивки!  bouquet  Hug Дай Боже на всички ни такова хубаво и лесно раждане!

# 514
Честито! Здрав и щастлив бебок!   bouquet

# 515
мамче_нанче, какво е положението при вас? Ходи ли на консултация и какво каза доктора? Ще се раждате ли скоро?

# 516
Angel&Demon много ми хареса историята с раждането. Да сте живи и здрави цялото семейство и много да се обичате Simple Smile Би ли споделила къде ходи на йога?

Mama na Rali4ka да сте здрави и много щастливи  Simple Smile Благодаря за споделените впечатления.

Моля момичетата, раждали вече в СофияМед да споделят какво са си носили - кое им е било излишно и кое им е липсвало. Искам да можем да си направим пълен списък, че аз от другата седмица трябва да започна с подготовката на багажа.
Примерно:
-Нощница
-Чехли
-Тоалетна хартия
-Сапун
-Хавлия за баня
-Кърпа за ръце, лице
-Четка и паста за зъби и т.н.

И още при първото ми раждане, което беше в Тина Киркова, не позволяваха никакво бельо (говоря за естествено родилите), а слагахме само по парче лигнин. Тук как е в това отношение?

При приемането веднага ли обличате ваша нощница, т.е. със собствена нощница ли раждаме или с болнична, или без  Grinning?

# 517
Angel&Demon, днес бях на преглед и тонове. Каза, че е ок бебока, ще го следим утре и други ден и в петък май ще се действа, ако няма развитие. Странно ми се видя, че в началото на август ми каза, че тежи 2.800, миналата седмица ми каза пак 2.800, а днес 3.700  Laughing Не вярвам да е чак толкова. Знам, че два отклонение апарата, ама живеех по-добре с мисълта 2.800, сега си мисля как ще излязат от мен 3.700  Laughing Първият път като ми направи гинекологичния преглед в 9 месец ми беше леко некомфортно, но днес определено ме боля и то много. Зачудих се как ще издържа на болката на контракциите...Не съм лигла, настроила съм се много добре психически, но не ми се мисли  Sick Вече много започнах да ме дразнят разни познати, които само ми пишат и звънят да клюкарстват, не че се интересуват как сме и само викат "Аааайде", "Кога ще раждаш", "Колко още" и други подобни. Да не зависи от мен  Laughing Вчера спах 2 часа през нощта, така ме беше хванала нервата. Днес ме попита една позната и я наврях в на кучето **** animal037   newsm47 Сега вече съм спокойна. На бебчо му е добре, следим го. Само той знае какъв е планът!

Melodiya, понеже днес ме вързаха да ми мерят тоновете в 1 от стаите в болницата, видях че има списък, който включваше и прибори за хранене. Аз не си бях приготвила, но днес си сложих в чантата. Относно гащите бях питала Димитров за еднократните и той каза, че никой нищо няма да ми каже, ако си нося и мои, а не купивам еднократни, но аз си купих еднократни въпреки това  Peace Към багажа си мисля, че трябва да добавиш:
- помпа за кърмата
- еднократни подплънки и сутиен за кърмачки
- видях, че майките си ходят с роклички и си сложих 1 да не съм само по пижама
- крем за зърна (аз се мажа с него от 9 месец, за да ги подготвя по препоръка на кушерката от училището за бременни)
- аз си сложих и книжката, която чета но не знам ще имам ли време за нея  Grinning

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 21:13 от мамче_нанче

# 518
  • София
Аз също забелязах,че повечето родилки си бяха с рокленца  Grinning
Храната определено не ми хареса там Simple Smile ама какво да се прави.... но всеки си има вкус!
Наде,стискам ти много палчета и дано бебе изпревари петък  Praynig Hug Heart Eyes  bouquet

# 519
мамче_нанче, стискам ти палци, вярвам, че всичко ще е наред, не се притеснявай  Hug 3700 е прекрсно бебе, съвсем в норма, моя приятелка роди 4 200 - момче по естествен път, а друга моя приятелка съвсем наскоро роди 3 600 без нито един шев  Hug Така, че горе главата ще се справиш!

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 14:01 от Laila33

# 520
Здравейте мамета Simple Smile Аз съм се насочила къп Софиямед да раждам секцио при Д-р Нецов.Още не съм говорила с него, не се следя там.Кажете какъв е реда.
Може ли да ми кажете също каква е цената на секциото по здравна каса?
Леко раждане на всички,които им предстои Simple Smile И да се похвалите скоро скоро Simple Smile

# 521
♥ Димяни ♥, благодаря ти  Hug Вчера вечерта ме стегна кръста и корема и реших, че се почва, ама пак беше фалшива тревога...мина ми всичко след 2 часа.  Sad Днес съм на тонове вечерта, че е нощна Димитров и ще му поставя въпроса да задвижваме нещата. Вече и на секцио съм склонна, ако няма предпоставки да ми предизвикат с окситоцин раждането. Не мога да чакам повече, а и не искам, нервно ми е и мисля, че е излишно всичкото това следене сега...докога...докато се влошат нещата ли.   Rolling Eyes Десети месец почнах...това девите са големи мързели за никъде не бързат!  Mr. Green Ти не се ли хранеше в кафето долу? Днес бях до Софиямед, че мъжа ми имаше час за УНГ и хапнахме в кафето. Няма да казвам какви неща имаше, че да не им се дояде на мамите, но имаше разнообразие, храната беше много вкусни и евтина. Видях, че там се хранят и мамите от АГ отделението. Нали ходя често сега и ги познавам по физиономии вече  Mr. Green Така че няма да останем гладни. 1 жена ми каза, че за вечеря от болницата са им дали само кисело мляко и обикновени бисквити...видя ми се адски малко  newsm78
Laila33, благодаря ти! Имам нужда от надъхване, че е много тегаво това чакане. Знам, че термина е една дата, ама е кофти като мина, а няма бебе все още Sad
boggy, мисля че трябва да си запишеш час при него и да му кажеш  Simple Smile За секциото си взимат каквото си взимат от здравната каса, ама трябва да доплатиш при всички случаи. Аз съм се обаждала на регистратурата да питам може ли само с направление да се отиде - не може  Mr. Green

# 522
  • София
Наде,аз не съм опитвала въобще яденето там Simple Smile само като видях тези метални купи и ми приизля  Mr. Green по принцип съм лекооо.... гнуслива Laughing
Да аз също се хранех долу и яденето беше чудесно  Peace то голямо хапване правех де хаха нали всичко ми беше позволено Sunglasses и цените са супер наистина Peace
ХАйде казвай на нашия човек да подюрка малко нещата и утре да си вече с бебе в ръце  Heart Eyes

# 523
Да и Димитров ми каза, че болничната храна не става  Mr. Green Аз не съм капризна, ама не виждам смисъл да ям каквото ми донесат като долу мога да ям каквото ми хареса и ми се прияде  Simple Smile Днес ще се пазаря, ама до петък искам да го гушкам, не да продължавам да пуфтя, да се клатя като пингвин и да се чудя какво да обличам, защото бременеех лятото на топлото, а вече не става за рокли  Mr. Green

# 524
мамче_нанче,не се шашкай за размера на бебо, а сподели с д-р Димитров притеснението си от разликата при двата прегледа. Когато лежах за задържане единия път, мамата която беше с мен в стая също ми сподели за някакви такива аномалии при два поредни прегледа. Възможно е апарата наистина да дава отклонение. Мен доктора ме следеше в Люлин и там не съм имала такива разлики.

Относно прегледа-права си много е неприятен, но няма нищо общо с раждането като усещане. Боляло те е защото доктора се е опитал да ти помогне да ускори процеса. Това е и причина според мен да получиш болезнената контракция.

Не е важно как ще родиш-нормално или секцио. По-важно е двамата с бебо да сте здрави и да се чувствате добре. Не се съобразявай с хорското мнение.

В кафето на болницата продават сандвичи сутрин, но не са много хубави. Принцесите обикновено са запазени от персонала. Готвена храна предлагат само по обяд. Вечер не готвят и затварят в 19:00. В съседната сграда има кафе, в което може и да предлагат храна, но не съм проверявала.

Общи условия

Активация на акаунт