Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 051
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 495
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
cvete_to, благодаря ти! Ще пиша задължително, само дано е по-скоро, че вече ми е тееееежкооо  Joy

# 496
Zdraveite interesyva me dali moje da te lepqt vmesto da te 6iqt v Sofiq med nqkoi ima li predstava

# 497
О, добре звучи,че наистина се бях притеснила малко.А да те питам ти ползва ли допълнителна упойка след раждането и каква и е цената?Първия път като раждах не исках,но сега мисля да се възползвам..Мама на Раличка,гледам ти линийката-малко остава!Желая ти леко раждане и най-прекрасното бебче...После да разкажеш как е минало раждането!

Не знам за каква допълнителна упойка говориш, не са ми слагали нищо освен болкоуспокояващи и в момента на пускане от упойката си поисках допълнително болкоуспокояващо за да не се мъча, както се опита да устиска на болка една от мамите в реанимацията и ни каза искайте веднага щом усетите лека болка Simple Smile не съм плащала нищо допълнително освен 1400лв при изписването.

# 498
smile79,може да се бъркам че е допълнителна упойка,а да са болкоуспокояващи,нямам представа.Но след като родих първото си дете нищо не съм искала,на съседката по легло и слагаха периодично нещо в катетара на гърба.Разликата беше огромна,тя припкаше като козичка,а аз милата едвам ставах  Weary.Сега обаче си мисля да не се права пак на герой,а да си поискам  Naughty

# 499
Благодаря на всички за хубавите пожелания 😀.

мамче_нанче, не се притеснявай, при първо раждане няма шанс да ти се случи такава случка.
Ами как се случи, че не стигнахме до болницата:
-при първата ми бременност без причина ми предписаха магнезий още в четвъртия месец. Предполагам, че по тази причина влязох за раждане с изтекли води но без контракции. Не исках да ми слагат окситоцин. Изчакахме три часа, но без резултат. Сложиха ми система за предизвикване на контракции и бебо се появи. 
- но сега случая беше различен: в осмия месец се наложи да вляза в болницата за задържане. Бях се претоварила с домакинска работа и получих чести контракции като за раждане. 
В деня преди раждането започнаха контракции следобеда, но с непостоянна честота и поносими на болка. Както си спях рано сутринта около 2:00 усетих рязка болка в слабините все едно ме беше ритнал кон. Отидох до банята и не можах да изляза от там... всичко се случи за 10-тина минути. Болка усещах до момента, в който видях шока в очите на мъжа ми и майка ми, когато им съобщих че няма време за болницата, защото раждам. Този шок ми подейства по-силно от което и да е обезболяващо. Едновременно трябваше да напъвам, да открия номера на доктора в телефона си и да давам нареждания на двамата новобранци-акушери. Майка ми изпадна в паника, затова се наложи мъжа ми да изражда бебо. Странното е, че точно предния ден обясняваше на наши познати, че присъствието му на първото раждане му било достатъчно, този път щял да пропусне😄. Но, съдбата си знае работата-сега си има спомен за цял живот и детенце, което носи неговото име.

Бих искала да изразя тук възмущението си от персонала на Тина Киркова. Спешна помощ ни откара там, защото живеем в Люлин и сме най-близо до тази държавна болница. Оказа се, че случаи като нашия се изпращат в Майчин дом или ТК. Посрещнаха ме с репликата: "Луди ли сте да раждате по това време?" След което последва най-бруталния преглед-все едно тъпчеха пуйка. Никое раждане не би боляло толкова, колкото този преглед. В следващите дни ме третираха като престъпник, за това че съм си позволила да родя вкъщи в нестерилна обстановка. Аз не забелязах в тази болница да има стерилно помещение. Във ВИП стаите има мухъл, баните и тоалетните не са почиствани откакто е създадено ВИП крилото. Не считам минаването на пода с парцал за нормално почистване. 

Важното е, че всичко мина добре и без проблеми. 

Пожелавам на всички бъдещи мами безпроблемно раждане и здрави бебоци!

P.S. Препоръчвам, на желаещите да раждат нормално, да посещават курс по йога за бременни. Аз ходих в студиото на Роси Божкова и смея да твърдя, че този курс ми даде повече увереност да посрещна всяко раждане спокойно. Там ще ви научат на техники за обръщане на бебо, в случай че не е застанал навреме с главата надолу. Там научих позата за раждане, която използвах при домашното раждане , и която съм убедена че беше най-правилната за бърза и безпроблемна поява на бебо.

# 500
Аз мога само пак да ти кажа, че сте герои!!! За тия коментари и погледи в Тина Киркова съм на мнение, че на такива лоши хора им се връща многократно лошотията! Ето затова не искам да родя в държавна болница! Да не сме кучета, че така да се отнасят (не че и кучетата заслужават лошо отношение). А ти отидие ли на лекар/чу ли се с Димитров като почнаха контракциите следобед?  newsm78 Аз сега на всяко движение на бебчо се чудя почва ли се. Остана 1 седмица до термин.   Mr. Green

# 501
Благодаря, мамче_нанче.

Нормално е да се притесняваш, но съм убедена че всичко ще е наред при Вас.
Не движенията на бебето, а стягането на корема е признак за предстоящо раждане. Бебо би трябвало да го усещаш по-малко, защото му е тясно и няма възможност за много буйни движения. Усещала ли си контракции досега? Все пак не забравяй, че всяка бременност е различна. С риск да се повторя- при първата ми бременност ме приеха в болницата с изтекли води, но без контракции. При втората очаквах да ми изтекат водите,  а се оказа че бебо излезе заедно с тях.

Да, бях на консултация в деня преди раждането. Аз лично помолих доктора да ме прегледа и да помогне малко за по-скорошно раждане. Той ме предупреди, че след прегледа ще започнат контракции. Бях се притеснила, че има някакъв проблем, защото последните  три дни преди прегледа започнах да оттичам навсякъде. Оттоците не мнаваха след нощния сън, бях подпухнала, а кожата на краката ми се беше опънала, сякаш всеки момент ще се сцепи.

# 502
Не съм имала контракции, а малчо е все още много активен. Все си мисля, че трябва да му е много тясно вече, но той си се разтяга и бие такива шутове...не е като в предните месеци, вече е голям и силен, и боли. Димитров ми казва, че е малко бебе, ама е жилка  Laughing На мен ми се оправиха отоците от захладняването на времето предполагам. Днес бях на тонове и преглед. Няма контракции, няма разкритйе. Спеше си и не му пукаше на човека, че го гледаме. Имаше големи бузи.  Mr. Green Искам да го нацелувам вече Simple Smile

# 503
Здравейте мами и аз чакам до една седмица да родя. Искам да ви питам и на мен са ми подути краката, а кръвното ми е наред, докторката каза че главата е на изхода но нямам нито разкритие, нито контракции, имам една тъпа болка ниско долу, нормална ли е? Бебето не рита вече много, може би по 3 пъти на ден да мръдне и се тревожа. Нормално ли е за цялата бременност нито веднъж да съм нямала контракция? Може ли и някоя мама, която ходи на лекцийте в Софиямед да разкаже последните две, че аз вече не мога да стигна до там, от разходките корема ми става на камък, незнам дали и това е нормално.

# 504
Здравейте,
аз няма да раждам, но се включвам в темата с питане за добър педиатър, който да е ОПЛ.
Бихме искали да сменим личната си лекарка и цялото семейство да се изместим през декември.
Мечтая си лекар, който да е добър диагностик, със съвременни разбирания и разбира се да е внимателен и да обяснява добре  Rolling Eyes ех мечтиии ... Joy
София Мед ми е удобна като разположение, така че ще се радвам ако споделите опит  Peace

# 505
мамче_нанче, не искам да те плаша, но шутовете ще продължат и след раждането. Ще ги усещаш силно ако кърмиш  Simple Smile.
Малчо по време на бременността беше хипер активен и сега е голяма борба докато се кърмим- раздава ритници и юмруци.

С твоите показатели-активно все още бебе, липса на разкритие и контракции- ми намирисва на преносване, но не е задължително. Димитров какво каза след прегледа?

rsk, подуването на крайниците е нормално за края на бременността. Болката ниско долу може да е от наместването на бебо в малкия таз, все пак той се разширява. Бебето намалява своята активност, защото движенията са му ограничени от теснотията. Ако на тоновете всичко е наред, нямаш причини за тревога. Контракции може и да не си имала, но може и да не си ги разпознала. Описанието ти на стегнат корем по време на разходка ми говори за контракция  Simple Smile. Всички тези въпроси можеш да ги зададеш на наблюдаващия те лекар. Негова работа е да ти обясни всичко. Ако забравяш въпросите си ги записвай. Аз при първата бременност ходех навсякъде с един тефтер- лекции за бременността, консултации с АГ и педиатри...  Преди да родя си прегледах записките, че някои неща се забравят.

Щях да забравя:
- ако искате да ускорите раждането, бъдете по-активни. Разхождайте се, въпреки че ви е тежко. Пуснете прахосмукачка. От опит знам, че домакинската работа предизвиква контракции  Laughing. Залежаването отлага процеса.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 18:46 от Angel&Demon

# 506
rsk И аз знам, че стягането на корема си е контракция и не е задължително да е болезнена  Rolling Eyes

# 507
Ох, Angel&Demon като зачетох написаното и като видях, че шутове ще има и след раждането си помислих, че се усеща нещо подобно при свиването на матката от кърменето и ми стана зле за секунда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green С колкото и мами да се засичам пред кабинета и да си говоря всички казват, че ритащите им бебета са диванета сега, а тези които много не са усещали са кротички, ама ще я видим тази работа  Mr. Green
Иначе ти си личи, че си родила 2 дечица, позна точно какво ми каза Димитров - обясни ми, че ако не родя до термин, а в деня на термина няма предпоставки за раждане (разкритие) няма да ми бие окситоцин и да предизвика раждане, а ще чакаме максимум 5 дни като всеки ден ще ми прави запис на тонове, и ако не съм родила до 5 ден ще ме резнат най-вероятно  Sad Така не искам секцио и съм решила от утре да започна да качвам стълбите пеша до нас  Mr. Green Днес исках и една хубава разходка да си направя, ама направих много кратка, защото си направих малко проблемче - едно хемороидче и ме понаболяваше  Sad Едва ли ще ми мине за няколко дни до раждането макар че започнах да се мажа, ама каквото стане...поне изкарах безпроблемна бременност. Някоя от вас  имала ли е такъв проблем по време на бременността или след раждането? Ще се радвам, ако не ви е неудобно и споделите за колко време минава  Rolling Eyes

# 508
Благодаря за отговора Simple Smile. Ох дано това стягане са контракции и скоро всичко да приключи, че по цяла нощ са тези болки и вече не се издържа Sad.

# 509
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Хайде, момичета, дойде и моето време да споделя мнение Simple Smile Преди 5 дена се появи най-сладкото сбръчкано бебче Simple Smile Всичко стана за по-малко от 2 часа, благодарение на милата ми д-р Кръшкова. Родих без упойка, въпреки, че исках, оказа се че няма за кога и само с 2 шева за хубост. В момента си гледам и двете дечица и все едно не съм раждала. Всички лекари в отделението бяха нон-стоп на разположение, акушерките са много внимателни, а санитарките гадни - миха ми стаята в 22.40 и после в 5 сутринта, щот им направих забележка. Неонатолозите - нямам думи, супер готини са всички, които бяха там по време на престоя ни. Бебчо го пое д-р Росманова, обяснява всичко, по всяко време е на линия за въпроси, по всяко време може да си вземете добавка, ако още няма кърма (ходих в 2ч през нощта и изобщо не ми направиха проблеми), ако бебето е заспало отлагат визитация и къпане, докато се събуди и  може да си го оставите за по един душ или за колкото желаете. Много съм доволна като цяло от болницата и персонала, заслужаваше си да вземем пари на кредит, за да родя там!
Успех на всички майки и ако имате питане - питайте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт