Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 235 982
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 135
edna ot nas, благодаря ти много, радвам се да чуя това. Simple Smile Да ти е живо и здраво бебчето.

# 136
Благодаря за информацията edna ot nas - кой беше лекарят, който те израждаше? Какви са впечатленията на другите момичета, с които си била?

# 137
  • София
Да ви кажа момичета, аз чух още няколко лоши мнение за акушерките, които трябва да помагат в кърменето и във всичко, че са били много сприхави и се отказах от болницата.

Моята проследяваща лекарка изражда другаде и ще родя при нея. Ако израждаше в София Мед щях да родя там. Все още ще ви следя, защото до края всичко се случва...  Hug  Hug

# 138
Определено,акушерките са такива(по4ти вси4ките) ,Направо са отврат.Аз ли4но за по4ти нищо не можех да раз4итам на тях!

# 139
На дните на отворени врати аз останах с много добри впечатления от акушерките, но това е разбираемо.

Според мене обаче по-важно лекарят, който изражда да е добър. Имате ли някакви отзиви за някой от тях? Ще се радвам да споделите информация Simple Smile

# 140
  • София (Възраждане)
Акушерките са сериозен фактор, ако ви предстои нормално раждане, тъй като те са тези които го водят. Но има разлика между акушерки и неонатологични сестри, от прочетеното разбирам че последните са проблем. Моето мнени, че свестните сестри, покрепящи изключителното кърмене и естествено отглеждане на бебето в първите дни от живота му са малко, така че няма смисъл изрично  и специално да ги търси човек. Най-важни са битовите условия - първата среда в която бебето вижда бял свят, и лекаря, разбира се, особено ако ви предстои родоразрешение чрез цезарово сечение. 

# 141
Напротив и неонатологи4ните сестри (там им викаха акушерки) са важни,защото  на такива ,като мен с първо дете им показват страшно важните неща,като кърмене и други неща за бебето! За това много жени не се справят с кърменето! Да не говоря,колко си стреснат в първия момент с пла4ещо дете на ръце,а те само те хокат,без да помогнат(каквото им е работата и за което в слу4ая си си платил)!На мен ми казаха,4е го прехранвам,та за това пла4е.Аз не му давам ядене, а детето се дере,После се оказа,4е на първата консултация не е ка4ил вобще.

# 142
  • София
Всички знаем и сме чели за различните болници и за акушерките там.

Във всяка болница масово акушерките правят проблеми, защото след като лекаря си свърши работа на тях остава всичко друго докато си тръгнем. Има и разбира се добри акушерки, мили и ти помагат, но май са рядкост. Те са и на смени и можеш да попаднеш на всяка... с избор на екип ние не си избираме и акушерка Wink

Аз щях да прекратя прегледите при следящата ме лекарка и да родя в София Мед при непознат лекар (д-р Нецов) - за него чух много добри отзиви. Но тъй като щях да отида в една напълно непозната среда - аз реално с лекаря щях да се срещна не повече от 3 пъти, то аз щях да се чувствам напълно чужда там. Ако се следях при него от началото съм сигурна, че отношението щеше да е друго. За това се отказах. Иначе всичко за болницата звучи много добре Wink

В болницата където ще родя - Вита съм сигурна, че също има неприятни акушерки... Simple Smile Но знам че и те подкрепят кърменето и обясняват... аз ще говоря с тях предварително - дано им стана симпатична Simple Smile Не се надявам на кой знае какво, но съм сигурна че подкрепата ще е малко по-голяма, защото сега ще почнат и да ми следят тоновете и ще се запозная с повечето от тях тепърва Simple Smile

Да видим!

# 143
Това за акушерките е напълно вярно, но къде са мили и добри, особено като се има предвид, че родилките са им като на конвейр - идват и си заминават, никоя няма да ти отдели специално внимание и да гледа на тебе като на близък човек.

Друго, което ме плаши обаче е, дали, ако настъпят проблеми в процеса на раждане, лекарите ще могат да реагират адекватно.

Аз също се бях насочила към д-р Нецов, но нямам познати, които да ми дадат информация "от първо лице". Затова ще съм благодарна на всяко мнение, коментар или впечатление Simple Smile

# 144
  • София
Това, с което мога да ти помогна не е много.
Отидох в София Мед да се запозная с него и да му кажа, че искам той да ме следи (бях в началото на 7-ми месец) и после да родя там и при него.
Той някак не беше съгласен и ми каза, че по-добре да си ходя за сега при следящата ме лекарка и после да се прехвърля като дойде 45 дневния болничен. Което реално е нормално, от 8-ми месец някъде да почне човек да посещава болницата, в която иска да роди. Аз исках по-рано, за да може да се запознаем по-добре и някак да мога да му повярвам повече. (аз на много малко лекари имам вяра и ако я имам, то е защото са я спечелили, патила съм си и така...).
Следователно той каза да му звънна след 3 седмици. Звъннах му, той се сети за мен (което малко ме учуди) и ме прати да си запиша час в частния му кабинет в центъра в РепроБиоМед след още 2 седмици. Аз тогава бях решила да си сменя лекарката, защото 1-во за да родя в София Мед, 2-ро защото София Мед ми е на 10мин пеш от нас и 3-то защото малко ме беше издразнила на последния преглед. Но определено да ходя в центъра до НДК на редовни прегледи и тонове не беше идеята ми (исках да ходя в София Мед)!
На следващия преглед при моята лекарка, тя беше коренно различна и отново много мила и добра и реших че е било моментно. След което си заговорихме за раждането, обясни ми, че във Вита ще прегледат специалисти бебето ми (тъй като има бъбречни проблеми) и лично тя ще ми запази час при доц. Буева за след това и просто се отказах от прегледа при Нецов, защото и от нея съм си доволна.

Но въпреки това от мои лични познати знам, че е много добър при секцио, той е писал много статии по въпроса... (то при мен не се знае още какво ще е раждането). Много хора са адски доволни. Но в момента е завеждащ АГ  отделението в Софя Мед и на мен ми се стори доста ангажиран и да ви кажа започнах да си мисля, че ще ме насочи за секцио само за да му влезна в графика. Това са мои мисли, той с абсолютно нищо не ги е подхранил.
Докато си говорихме с него ми се стори сериозен, отговорен и обясняваше точно и ясно без да се налага да повтаря Simple Smile
Като цяло впечатленията ми от 2 срещи с него и 2 разговора по телефона са ми много добри, просто се отказах!

# 145
Благодаря ти, Brayda Simple Smile. Стискам палци всичко около раждането ти да наред и да мине много леко.

Имам още малко време да реша дали ще избера СофияМед, но най вероятно ще изчакам и съвета на наблюдаващия ме лекар, тъй като все още не е ясно дали няма да се наложи и секцио Simple Smile. Твоето впечатление от Нецов ми беше изключително полезно Simple Smile

# 146
  • София
Моля, дано избереш добра болница.
Аз мисля, че София Мед е добра болница, макар че защото е нова, все още проследяващите масово лекари нямат много мнения по въпроса...
Един от лекарите на ФМ ми каза, че е турска болница  hahaha

# 147
Раждането ми го води д-р Димитър Георгиев, но той не работи в болницата, само води раждания на негови пациентки там.
Иначе не мога да споделя какво е било впечатлението на други момичета в болницата, защото бях сама в стая през цялото време.
За неонатологичните сестри - съвсем нормално и любезно се държаха, но и аз почти нищо не съм искала от тях, освен по нощите да ги разкарам да ми сменят памперса на бебето... За кърменето имам опит, а и знам, че помощта в БГ си е неадекватна без значение дали я получаваш с крещене или с усмивка на уста - все не върши работа, явно не са квалифицирани просто. Така че аз си знаех, че разчитам само на себе си, пък и идеално си се справях сама... Май някоя от тях обаче един ден спомена, че съм единствената там, която няма проблеми с кърменето, което е доста показателно за тяхната помощ... Лекарите обаче неонатолози много ми допаднаха - все жени бяха, имаше особено една в деня на изписването - да не повярваш, че има толкова готин, спокоен и съвременен лекар в БГ! Седна, поговорихме си, отговори на де що имам въпроси и така  Flutter
Определено мога да кажа, че съм доволна от болницата, дори и нещо да не им е наред, много се стараят...

# 148

Раждането ми го води д-р Димитър Георгиев, но той не работи в болницата, само води раждания на негови пациентки там.
Иначе не мога да споделя какво е било впечатлението на други момичета в болницата, защото бях сама в стая през цялото време.
За неонатологичните сестри - съвсем нормално и любезно се държаха, но и аз почти нищо не съм искала от тях, освен по нощите да ги разкарам да ми сменят памперса на бебето... За кърменето имам опит, а и знам, че помощта в БГ си е неадекватна без значение дали я получаваш с крещене или с усмивка на уста - все не върши работа, явно не са квалифицирани просто. Така че аз си знаех, че разчитам само на себе си, пък и идеално си се справях сама... Май някоя от тях обаче един ден спомена, че съм единствената там, която няма проблеми с кърменето, което е доста показателно за тяхната помощ... Лекарите обаче неонатолози много ми допаднаха - все жени бяха, имаше особено една в деня на изписването - да не повярваш, че има толкова готин, спокоен и съвременен лекар в БГ! Седна, поговорихме си, отговори на де що имам въпроси и така  Flutter
Определено мога да кажа, че съм доволна от болницата, дори и нещо да не им е наред, много се стараят...

Благодаря за информацията и честито бебе Simple Smile  bouquet Искам да попитам, ако знаеш в таксата от 1200 лева за нормално раждане дали влиза обезболяваща упойка /спинална/ или  се заплаща отделно. Благодаря!

# 149
Благодаря за информацията и честито бебе   Искам да попитам, ако знаеш в таксата от 1200 лева за нормално раждане дали влиза обезболяваща упойка /спинална/ или  се заплаща отделно. Благодаря!

Аз питах два пъти за таксата. Това, което ми казаха е, че в цената влиза абсолютно всичко. Единствено ако се наложи да се правят излседвания за СПИН и кръвна група, се плащат. Дори, за разлика от други болници, не се налага да носиш нищо за бебето докато сте там(памперси, мокри кърпи и т.н).

Дали е така обаче, нека да кажат раждалите вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт