Най-после!

• 62 067
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 720
  • София
дилиян, да, аз самата съм била такъв олигофрен (всъщност, олигофренията не е начин да обидиш някого, но в момента приемам думата в твоя контекст), който много, ама много си е вярвал, че нито вреди на себе си, нито вреди на околните, и изобщо защо някой ми се бърка в живота, като аз съм сси решила да пуша, винаги мога да спра... Точно наркомански размисли и страсти! Едно към едно!

# 721
Е чак пък наркомански  Stop Всеки пушач  осъзнава,че цигарите са вредни  Peace

# 722
На леко заяждане  Laughing Съмнявам се,че ако някой реши наистина да спре  цигарите би си търсил оправдания,че не може  Peace Специално при мен съм забелязала,че това е повече навик,отколкото някаква зависимост.Когато се занимавам с нещо,понякога не се и сещам даже да пуша.Така,че съм убедена,че всеки който реши - може да ги спре и не се нуждае от оправдания   Wink
Оооо, всеки ден решавам.... Спирала съм ги много пъти, но в една друга тема, много хубаво беше написано, че и най - малкото камъче може да преобърне каруцата. Не се оправдавам, обяснявам. Навика и зависимостта, не са ли едно и също нещо?

# 723
  • София
точно са наркомански! Наркоманите също осъзнават, че наркотиците им вредят, но това не ги спира да продължат да се друсат. Вземи някой наркомански разказ, или на някой алкохолик, или на някой пристрастен към хазарта или храната, или каквото ще да е друго, и замести "наркоман, алкохолик и др." с "пушач", и "дрога/алкохол/храна" с "цигари", и виж как ще ти звучи! Гарантирам, че няма да познаеш  каква зависимост има човекът, чиито думи слушаш или четеш!

# 724
На леко заяждане  Laughing Съмнявам се,че ако някой реши наистина да спре  цигарите би си търсил оправдания,че не може  Peace Специално при мен съм забелязала,че това е повече навик,отколкото някаква зависимост.Когато се занимавам с нещо,понякога не се и сещам даже да пуша.Така,че съм убедена,че всеки който реши - може да ги спре и не се нуждае от оправдания   Wink
Оооо, всеки ден решавам.... Спирала съм ги много пъти, но в една друга тема, много хубаво беше написано, че и най - малкото камъче може да преобърне каруцата. Не се оправдавам, обяснявам. Навика и зависимостта, не са ли едно и също нещо?
Ми за мен не са едно и също  Peace Усещам,че ми се пуши когато ми е нервно и няма какво да правя с ръцете си  Laughing
Някой ден,като забременея така или иначе ще ми се наложи да ги спра и съм убедена,че лесно ще се откажа от тях  Peace

# 725
дилиян, да, аз самата съм била такъв олигофрен (всъщност, олигофренията не е начин да обидиш някого, но в момента приемам думата в твоя контекст), който много, ама много си е вярвал, че нито вреди на себе си, нито вреди на околните, и изобщо защо някой ми се бърка в живота, като аз съм сси решила да пуша, винаги мога да спра... Точно наркомански размисли и страсти! Едно към едно!
Майка ми ми казва, че съм олигофрен да пуша, за това го използвах, според нея мога да спра веднага, ама ей така от раз. Никога не съм си мислила, че цигарите не вредят и на мен и на околните.  А пък да си помисля, че винаги мога да спра ... ooooh!, няма такова нещо.

# 726
Andariel при теб злобата, с която говориш за пушачите замества пушенето  Tired

# 727
  • София
Цитат
Навика и зависимостта, не са ли едно и също нещо?
Не, навик е просто повтарящо се действие, като да си бъркаш в носа например, докато зависимостта е по-сложно физическо и психическо състояние, причинено от въздействието на определени субстанции.

Цитат
Andariel при теб злобата, с която говориш за пушачите замества пушенето
О, какво облекчение, Анди ще е лошата в тази тема. Flutter

# 728
  • София
Andariel при теб злобата, с която говориш за пушачите замества пушенето  Tired

разбира се! Сега можеш да си запалиш цигара с облекчение! Да ти е сладко!

# 729
повечето заклети пушачи, които познавам ( брат ми, майка ми, леля ми и тн. много хора) не пушат вътре в апартаментите си и колите си. Брат ми излизат на балкона, защото имат 3 малки деца, а майка ми пуши в кухнята под аспиратора. Когато ни дойдат на гости излизат на балкона да пушат, аз не съм им казвала, сами го правят, защото самите те не обичат да им 'мирише на цигари' вкъщи. Създала съм им допълнително чудни условия, кресла, масичка, да им е удобно и да им върви приказката. И кафенце им сервирам Единствено етърва ми пушат у тях и с годините натрупаната смрад е зашеметяваща. Мебели, дрехи, коли всичко носи тежкия аромат на отлежал тютюн.

Така че, предполагам за повечето пушачи няма да е изненада и неудобство, че ще излизат навън д пушат, те така или иначе спазват подобни правила за собствените си домове.

# 730

Едно нещо ме спира да  откажа цигарите - че бившите пушачи са най-противни.    

Аа, има и по-зле - непушачки, на които половинЪт им пуши. А комбинацията бивша пушачка-пушещ законен е взривоопасна  Mr. Green

А това на какво ти пририча?

На това, че някой няма чувство за хумор.

# 731
Е чак пък наркомански  Stop Всеки пушач  осъзнава,че цигарите са вредни  Peace
Не съм много убедена, щом се смята, че рискът да умреш от тютюнопушене е същият като от слънчев удар:)
Или че най лошото на цигарения дим, е че ти вмирисва дрехите както манджата. Сигурно ако си загубите ръката ще ви е най тежко, че няма да имате нокти за лакиране.

За мен това бяха двата бисера в темата. СЗО вади статистика, че пушенето причинява повече смърт отколкото която и да е друга болест, а слънчевия удар сигурно е на едно ниво с алергията към пчели да кажем.

# 732
  • В заешката дупка
Голямо драматизиране, голямо чудо. Ще има по-различни навици на пушене. Туй то. На сумати места по света хората се адаптираха без сътресния, съмнявам се българският пушач да не успее.  Може би само му е нужно да похленчи малко повече.  Wink

# 733
Тютюнът спада към т.нар социално приемливи дроги, заедно с алкохола и ...храната.
Създават зависимости , които не изхвърлят индивида от обществото в общия случай, и той функционира що годе нормално до един момент. Но това не прави субстанциите по-малко вредни или несъздаващи зависимост, още по-лошо не прави откъсването  по-лесно, защото се продават на всеки ъгъл. В този смисъл зависимите са наркомани, въпреки, че тази дума е много негативно натоварена и вече не се употребява.
Но по принцип едва 10 процента от зависимите осъзнават проблем и търсят решение.
Останалите са ОК със зависмостта си и си живеят, докато им е дал Господ.

И аз мисля, че излишно се драматизира

# 734
Не съм съгласна с процентите, всичките пушачи, които познавам осъзнават, че имат проблем, повечето търсят решение. Познавам много хора заради работата ми, процента е много по-голям, от непушачите.

Общи условия

Активация на акаунт