Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 390
  • до най-прекрасния мъж
Аз споменах това, за Италия става въпрос. Вярно, не са тълпи, но излизаха хората навън. Интересно, на българите също и им беше нормално, не чух някой да протестира. Докато тук съм ставала свидетел не 1 път как в заведение с отделни зали, се дава пепелник на маса в залата за непушачи. Измълчах си, защото вече ставахме, а в залата нямаше други хора, но не е редно. Става въпрос за голямо елитно заведение, не за квартално кафене. Какво следва в заключение - в чужбина можем, а в БГ не можем, защото знаем, че ще мине номера. Ако подобно нещо се случи в чужбина, веднага ще се сигнализира на компетентните власти и ще последва глоба за заведението /ако въобще някой посмее да даде пепелник/.

# 391
  • Ямбол
...
Как става местенето от Немската или от СМГ в друго елитно училище, само защото са забранили на децата да пушат наоколо? Rolling Eyes
И да се откаже някой, защото не му дават да пуши, то неговото място веднага ще заеме друг, желаещи бол.
За елитните, нали за тях става дума.
Местенето става много лесно в училище, което има паралелка с подобен или същия профил. И не е само защото са му забранили, то си е забранено на всички, а защото трябва да бъде наказан и той предпочита преместването пред наказанието.
Обаче за мястото му няма желаещи бол, ако излезеш от София. Понякога това преместване може да разпадне паралелка.

В нашето елитно училище децата пушат досами входа.
Нямате ли и елитен директор, който да се намеси?
Като се намеси елитният директор, децата ще се преместят в другото елитно училище, където няма да им се месят елитни директори.

Всъщност това случвало ли се е реално? Питам чисто информативно.
Има ли наплив/отлив към/от училища заради слободия?
Да, има, не точно слободия, но се усеща, че там, където контролът е доста по-строг и мерките твърди, няма много желаещи, заради това тонът малко се смекчава, без да се стига до слободия.

# 392
Ясно е, защо българите в чужбина спазват закона: знаят, че има, кой да ги глоби! Затова и като излязат навън и законите по пътищата спазват и не пушат и не хвърлят боклуци по улицата!
Решението е ясно: трябва да има контролен орган, който да глобява ефективно, защото само така може да научиш някой, като му бръкнеш в джоба! Naughty

# 393
Ясно е, защо българите в чужбина спазват закона: знаят, че има, кой да ги глоби! Затова и като излязат навън и законите по пътищата спазват и не пушат и не хвърлят боклуци по улицата!
Решението е ясно: трябва да има контролен орган, който да глобява ефективно, защото само така може да научиш някой, като му бръкнеш в джоба! Naughty

Благодаря ти, че не каза българина, защото вече се изприщвам.  Ще кажеш, че в другите страни всичко се върши на добра воля.

# 394
  • Варна
Споделете как ще стои въпросът с електронните цигари.
Аз отдавна вече не пуша обикновени, но в компания пуша електронна, даже е без никотин.

Електронните цигари пречат ли/дразнят ли непушачите? Да знам дали ще ми се наложи да разяснявам, ако някой реши да ме снима с телефона, за да подава сигнал. Даже електронната ми цигара не е бяла, а черна и дебела - да се различава очеизвадно.

# 395
  • Варна
Споделете как ще стои въпросът с електронните цигари.
Аз отдавна вече не пуша обикновени, но в компания пуша електронна, даже е без никотин.

Електронните цигари пречат ли/дразнят ли непушачите? Да знам дали ще ми се наложи да разяснявам, ако някой реши да ме снима с телефона, за да подава сигнал. Даже електронната ми цигара не е бяла, а черна и дебела - да се различава очеизвадно.
Не дразнят и не са заабранени в затворени помещения.
Аз ще си купувам такава, за моментите  в които съм на заведение.

# 396
Мисля, че Ментова имаше предвид дали ги дразнят като действие.  Laughing Защото много от тях се дразнят не от дима, а от факта , че ние си пушим.

# 397
  • Варна
Мисля, че Ментова имаше предвид дали ги дразнят като действие.  Laughing Защото много от тях се дразнят не от дима, а от факта , че ние си пушим.
Joy

# 398
Електронните цигари не ми пречат, и не се дразня от това, че си решила да те тровиш, баш димът си ме дразни..........просто си вуни  Sick ooooh!

# 399
Ще трябва да се запася с никотинови пълнители за електронната цигара. ) Че до сега ползвахме само такива без никотин.
И ще си пааааафкам на воля в ресторанти и кафенета....за ужас на непушачите....

# 400
  • София
Стига да не ми влиза дим в носа и очите, пафкайте си електронните джаджи колкото си щете.
Човек ще реши, че ние, непушачите, си умираме от завист към пушачите и че само те ни вълнуват. Не се ласкайте толкова, моля!

# 401
Ще трябва да се запася с никотинови пълнители за електронната цигара. ) Че до сега ползвахме само такива без никотин.
И ще си пааааафкам на воля в ресторанти и кафенета....за ужас на непушачите....

Нали не вярваш, че на непушачите или на децата им пука дали аз и ти се тровим? Това ще си е наше решение и за наша сметка. Не за тяхна.

# 402
  • Ямбол
Извинете, но в забраната пише тютюнопушене. Не пише с какво ще се пуши. В този смисъл, ако в е-цигарите няма тютюн сте ОК. И ако тръгна по тази логика май не би трябвало да има проблем да пуша чай или трева?

# 403
  • Варна
Извинете, но в забраната пише тютюнопушене. Не пише с какво ще се пуши. В този смисъл, ако в е-цигарите няма тютюн сте ОК. И ако тръгна по тази логика май не би трябвало да има проблем да пуша чай или трева?
Няма тютюн в електронните цигари.
Те затова и не са забранени.
Всъщност големите отровители в цигарите са въглеродният оксид и катрана

# 404
За електронните цигари се използва чист никотин в течно състояние, който въобще не е отровен и няма нищо общо с растението тютюн.
В тютюна има хиляди вредни вещества ( вкл.катран ), освен никотина - та от тях идва цялата работа.
Така че оставете хората да си пушат електронните цигари на спокойствие. Те даже не пушат, ами излиза пара от тях. И мирис нямат. Вземете прочетете нещо, преди да рипате.

Общи условия

Активация на акаунт