Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 585
А, не. Определено ще е по щастлива, че сега ще живеят двете със 180 лв пенсия месечно...

Виж, на практика не пуша, но този непушачески екстремизъм в темата ми идва в повече.

Е, айде драма сега. Ще си намери друга работа. Надали мечтата й е да е сервитьорка.

# 586
Ма вЕрно преигравате.Работа за млади хора-бол...то едното сервитьорство в няк'во мижаво кафене е най-важно щото... Whistling
Котьо, муахаха, ще кажа аз... Laughing

Ми ето - значи отпада доводът за грижата за персонала и приемаме, че тези, които биха работили в заведение за пушачи, биха го правили в пълно съзнание, и защото искат точно това, а не защото не могат да си намерят друга работа....Simple Smile

А защо всички коментиращи се хванаха точно за примера в поста ми, а не казаха нито дума по останалото? Wink

# 587
  • София
Теория на вероятностите  ooooh!
Никъде в сметките не видях да е отразена вентилацията, както и това, че не всяка маса е нон стоп заета.
Вече прекалявате.

О, да, вентилацията е магическа пръчка, която създава около човека една невидима капсула от някаква приказна материя, която го обвива като в скафандър, и не позволява и една молекула от цигарения дим да бъде вдишана! докато си запалила цигарата, и тутакси димът изчезва в тръбите!
Какво за вентилацията, викаш? Ти стой по осем часа на такова количество изпушени цигари, пък да видим дали най-добрата вентилация ще те спаси!

# 588
ама Те не искат да бъдат спасявани... Laughing

# 589
Да, стояла съм. Последните две години от следването си съм работила точно това.
Честно казано предпочитам да забранят алкохола отколкото цигарите.

Дори и в тибетските девствени планини няма да намериш стерилна чистота. Но ти продължавай да търсиш "приказната материя".

# 590
  • София
Ок, твоя работа. Аз представих един елементарен пример, дори доста щадящ, защото повечето заведения са с повече от пет маси и с повече от двама клиенти на маса. За мен лично, и при най-добрата вентилация 120 запалени цигари на една сервитьорска смяна са много вдишан дим.

# 591
Така е, ок. Но просто вече не е моя работа. Забраниха ми.
Аз пуша само в заведение, когато седна на кафе, на кръчма или какво е там.
За мен решението е това - няма да ходя на заведение, ще намеря друг вариант да си изпуша 5-6 цигари на ден. Това е.

# 592
  • София
Абе пушачите до стената и разстрел. Вие, като гледам, сами ще се простреляте, щом ви отнемат димящите пръчици. hahaha

# 593
Абе пушачите до стената и разстрел. Вие, като гледам, сами ще се простреляте, щом ви отнемат димящите пръчици. hahaha

Те се държат така,все едно им отнемат живота....

# 594
А вие се държите така, все едно това ни е единственият проблем  Laughing

# 595
Те се държат така,все едно им отнемат живота....
Просто не е приятно да бъдеш ограничаван.Както на вас не ви е приятно да се чудите къде да влезете да хапнете без дим около вас.Така на нас не ни е приятно,че като излезем няма да можем с питието или с кафето да запалим цигара  Peace
Пушачите сме склонни да погледнем от вашата камбанария,защо вие не сте склонни да погледнете от нашата  Wink

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 12:28 от betsaibe

# 596
  • София
аз била и от двете страни, та са ми много добре познати пушачешките терзания. Бях там, живях като пушач доста години, и точно заради това смятам, че мерките са добри, и ще помогнат на много хора, които са от "несериозните пушачи" да не се превърнат в "сериозни пушачи", както и ще направят поне малко по-приятен и малко  по-малко лош живота на болшинството от хората.

# 597
Прекалено дълги години ние непушачите ви дишахме димилките. Време е малко и вие да се съобразите с нас. Все пак изборът да пушите е ваш. Ние защо трябва да ви дишаме гадните отрови? Вие го изкарахте, че на заведение се ходи да се напушиш и окадиш яко и недай си Боже някой да ви отнеме това свещено право и вече заклеймявате и заведенията, та и приятелите, които са решили да опазят дома си чист от отровите на цигарите. Лигльовци...

# 598
Никой не е казал,че ходи на заведение да се напуши,но това  е едно от удоволствията съпътстващи питието и компанията  Peace
Предполагам,че както за мен така и много други пушачи най-сладката цигара е с кафето,сега щом няма да мога да си доставя това удоволствие,просто няма да ходя навън да пия кафе.Не можете да очаквате,че тези като мен ще са щастливи от този факт.
А относно дишането на димилките-никой не ви е накарал да ги дишате.На мен като не ми харесва някъде,не очаквам хората да се съобразяват с мен,просто ставам и си тръгвам  Peace

# 599
  • до най-прекрасния мъж
Прекалено дълги години ние непушачите ви дишахме димилките. Време е малко и вие да се съобразите с нас. Все пак изборът да пушите е ваш. Ние защо трябва да ви дишаме гадните отрови? Вие го изкарахте, че на заведение се ходи да се напушиш и окадиш яко и недай си Боже някой да ви отнеме това свещено право и вече заклеймявате и заведенията, та и приятелите, които са решили да опазят дома си чист от отровите на цигарите. Лигльовци...
Peace подкрепям. Когато един прави нещо, което е вредно и е негов собствен избор, не би следвало да кара останалите да правят същото като него. Все едно ако някой взима наркотици съвсем съзнателно, да ви кара и вас, които не взимате, да го правите, защото избор нямате. В крайна сметка пушачите имате доста места, на които ви е позволено да упражнявате порока си и не виждам защо аз трябва да съм принудена да дишам отрови, защото на вас ви е кеф да се тровите. Надявам се и цените на цигарите да станат по 20 лв кутията, та малко да се намали това зло.
Малко оффтопик - снощи мъжът ми ми даде обещание, че ще спре цигарите в мига, в който аз сваля 10 кг, така че стимул и за двамата има. Иначе го заплаших, че отново ще напълнея после  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт