Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 600
Лигльовци   Laughing

Лигльовци сте вие. Не е забранено използването им със закон, следователно е лично решение дали ще пушим или не. Аз не ти се меся, защо не пушиш, така че моля не ми се меси и ти на мен.

Досега пушеното беше разрешено в заведенията. Твое е било решението да влезнеш вътре. Не вменявай вина на хората, че са те били опушили.

Защо толкова време не се появиха и задържаха на пазара заведения без тютюнев дим? Като сте толкова много и е имало такова търсене, защо пазарната ниша не е била заета?

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Никой не е казал,че ходи на заведение да се напуши,но това  е едно от удоволствията съпътстващи питието и компанията  Peace
Предполагам,че както за мен така и много други пушачи най-сладката цигара е с кафето,сега щом няма да мога да си доставя това удоволствие,просто няма да ходя навън да пия кафе.Не можете да очаквате,че тези като мен ще са щастливи от този факт.
А относно дишането на димилките-никой не ви е накарал да ги дишате.На мен като не ми харесва някъде,не очаквам хората да се съобразяват с мен,просто ставам и си тръгвам  Peace
Никой не ме кара и затова си стоя в къщи и не ходя по заведения. Само че къде е тогава равноправието - значи аз съм принудена да не ходя никъде, защото навсякъде се пуши /често дори и в залите за непушачи/. Ами хайде да го обърнем малко обратно - нека и ние имаме малко права и да не си седим вкъщи. Постойте си малко вкъщи и вие по тази логика.

# 602
Хайде престанете с това,че навсякъде се пуши.Дори в селото което ходя през почивните дни,в селския ресторатн има зала за непушачи.Така,че не можете да ме обедите,че няма къде да излизате без да се налага да дишате дим  Peace

# 603
 По мои лични наблюдения българите прекалено много пушат и прекалено много висят по заведенията. Би било полезно за цялото общество тези тенденции да се ограничат.

# 604
  • Там,където се събуждам щастлива.
По мои лични наблюдения българите прекалено много пушат и прекалено много висят по заведенията. Би било полезно за цялото общество тези тенденции да се ограничат.

Много вярно. 
Интересно ми е как в не знам си колко държави този закон действа и няма такъв вой от страна на пушачите,а при нас...все наобратно.

# 605
  • На земята, която е всъщност звезда.
Лигльовци   Laughing

Лигльовци сте вие. Не е забранено използването им със закон, следователно е лично решение дали ще пушим или не. Аз не ти се меся, защо не пушиш, така че моля не ми се меси и ти на мен.

Досега пушеното беше разрешено в заведенията. Твое е било решението да влезнеш вътре. Не вменявай вина на хората, че са те били опушили.

Защо толкова време не се появиха и задържаха на пазара заведения без тютюнев дим? Като сте толкова много и е имало такова търсене, защо пазарната ниша не е била заета?

Пушачите наистина са големи лигльовци и мрънкалници. И това го казвам като бивша лигла, пушила по кутия на ден в продължение на десет години. Нямало да издържат без цигари, кефа на виждането с приятели било да запалиш цигара с кафето, нямало да посещават заведенията! Горкичките, животът им направо ще загуби смисъл! hahaha  

# 606
За пушенето всеки сам си решава.Аз излизам с компания 1 или 2 петъка в месеца и отказвам да приема и да съм доволна,че ще ми бъде ограничено и това удоволствие.
Налагало ми се е няколко пъти да сядам на заведение в зала за непушачи и определено не ми е било приятно да си пия кафето без цигара ,платих и напуснах  Peace  Наистина не виждам как вредя толкова много на обществото с това,че съм излезнала да пия кафе придружено от 2 цигари

# 607
  • до най-прекрасния мъж
Хайде престанете с това,че навсякъде се пуши.Дори в селото което ходя през почивните дни,в селския ресторатн има зала за непушачи.Така,че не можете да ме обедите,че няма къде да излизате без да се налага да дишате дим  Peace
Имането на зала за непушачи, не означава, че там не се пуши. Свидетел съм на това поне няколко пъти и то в големи и уж уважаващи себе си ресторанти на пъпа на Пловдив. И защо аз да съм дискриминирана да седя в малка, забутана  и тъмна зала в дъното на ресторанта, защото не пуша, а на пушачите да се дават по-големи права?
Лигльовци   Laughing

Никой не ви се меси, пушете си колкото си искате, някой тук да е казал, че трябва да ги спирате? Но когато вие пушите, това трови мен, така че трябва да се съобразявате с това и закона ви го налага! Ако пушенето беше толкова ОК, щеше да е позволено в театри, кинозали, ресторанти за бързо хранене, обществения градски транспорт. На всички тези места също е въпрос на избор дали да отидеш, нали? С тази наглост още малко ще кажете, че като не ми изнася пушенето, да се возя в такси, а не в автобуса или да си гледам кино и постановки вкъщи. Прекалено голяма стана свободията в тая държава, затова сме на този хал.  

# 608

Това, че вие няма да ни виждате не означава, че ние сме спрели да пушим.
Нали не мислиш, че например инвалидите са намалели, а не, че просто нямат условия да излизат от домовете си.

# 609

Нали не мислиш, че например инвалидите са намалели, а не, че просто нямат условия да излизат от домовете си.

Всеки има право да се държи по начин , който му харесва , стига с това да не пречи и да не вреди на околните. Нямам претенция към пушачите да откажат цигарите.

# 610
  • до най-прекрасния мъж

Много вярно. 
Интересно ми е как в не знам си колко държави този закон действа и няма такъв вой от страна на пушачите,а при нас...все наобратно.
Да, и ако може да се захванат с нещо по-полезно от висенето по кафетата с цигара в ръка, ще е по-добре за цялата ни икономика.
Законът действа, защото има кой да наказва. Това обаче в корумпираната ни държавица няма как да се случи, защото въпреки забраната, вярвам, че ще има места, където няма да се спазва.

# 611
Имането на зала за непушачи, не означава, че там не се пуши. Свидетел съм на това поне няколко пъти и то в големи и уж уважаващи себе си ресторанти на пъпа на Пловдив. И защо аз да съм дискриминирана да седя в малка, забутана  и тъмна зала в дъното на ресторанта, защото не пуша, а на пушачите да се дават по-големи права?
На пушачите не им се дават по-големи права,а по-големи зали.Това е така,защото непушачите по заведенията са малък процент  Peace

# 612

Всеки има право да се държи по начин , който му харесва , стига с това да не пречи и да не вреди на околните. Нямам претенция към пушачите да откажат цигарите.

Но пък защитаваш отнемането на правото им да си пушат сред себеподобни в място, отредено за това.
И то само защото на непушачите им се ходело в заведенията за пушачи. Laughing

Много вярно.  
Да, и ако може да се захванат с нещо по-полезно от висенето по кафетата с цигара в ръка, ще е по-добре за цялата ни икономика.

hahaha
Ще оставим това достойно занимание на непушачите, ще чакаме да построите заводи със спестените от цигари пари и ще се цаним да бачкаме за висшата каста.
 Joy

# 613
То и сега икономиката си е подпомогната от производството и продажбата на цигари,от плащането на лицензи и т.н.Това ако не е подпомагане здраве му кажи  Laughing
А това,че ви пречи цигарения дим,няма нищо общо с икономиката,така,че не го изтъквайте като довод  Wink

# 614
  • На земята, която е всъщност звезда.
За пушенето всеки сам си решава.Аз излизам с компания 1 или 2 петъка в месеца и отказвам да приема и да съм доволна,че ще ми бъде ограничено и това удоволствие.
Налагало ми се е няколко пъти да сядам на заведение в зала за непушачи и определено не ми е било приятно да си пия кафето без цигара ,платих и напуснах  Peace  Наистина не виждам как вредя толкова много на обществото с това,че съм излезнала да пия кафе придружено от 2 цигари

Ами потърси в гугъла "тютюнопушене" + "вреди" и ще разбереш. А на английски ще получиш в пъти повече информация.  

Общи условия

Активация на акаунт