Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък не разбирам къде живеете и по какви кръчми ходите.
Аз съм пушач (макар че пуша по 2 кутии на година ), като седна на кафе или питие, искам да мога и да си запаля .Да, ама къде?
Повечето от любимите ми заведения са за НЕпушачи.

# 631
  • # супернатурална #
Понякога си мисля, че живеем на различни планети. Е сега Елица ще дойде и ще каже, че ние сме от Марс  Mr. Green В моя град, който не е голям, има четири ресторанта на центъра, които са само за непушачи - китайски, традиционен и две пицарии. По-големите ресторанти задължително са с обособени, ама наистина обособени две зали - с различни входове и с добра аспирация. Никога не съм виждала някой да запали където не трябва-глобите са солени, доколкото знам и за собствениците и за персонала. Разбирам и уважавам нежеланието на непушач да се опушва. Но няколко пъти попадам на мнение: "Ура, най-после!...Аз не ходя по заведения де, ама...ура!" Ако на някой му харесва да живее в заблудата, че само тази малка стъпка ни делеше от Европа и правейки я, всичко ще ни баш таман като на европейците...моля!

Kaкво по-хубаво от въздух без цигарен дим за българските деца? Ето реакцията по въпроса на най-талантливия млад български жнурналист: http://www.actualno.com/columnist/article/id/19/author_id/29

Съюзът на българските жнурналисти ли го титулува така?

# 632
Казвам за последен път и спирам - не ви тровя с дим, защото съм в заведение, в което е разрешено пушеното. Никога не съм палила цигара в такова, в което не е.

Аз искам да има заведение изцяло за пушачи и такива за непушачи. Това на кого ще пречи?

Подкрепям! И аз това искам!
На места, където не се пуши - спазвам и не мрънкам. Но когато ми се припуши, искам да го правя на спокойствие! Никого не карам на сила да идва с мен в заведение за пушачи. Искам да си пуша далеч от мрънкотенето на непушачите.

# 633
Не сме от различни планети, просто някои живеете в някакъв паралелен свят, където пушенето не само,че не е вредно, а е ЧУДЕСНО.

# 634
Не сме от различни планети, просто някои живеете в някакъв паралелен свят, където пушенето не само,че не е вредно, а е ЧУДЕСНО.

Ти консумираш ли алкохол. Знаеш ли колко е вреден. Виждала ли си черен дроб и т.н.
Ти консумираш ли сладки неща, мазно, пържено ... холестерол.
Ти ходиш ли на плаж ... ув лъчи.
Пиеш ли вода от чешмата, знаеш ли какво има вътре?
Дишаш ли въздух - имам честта да живея в Свищов. Ако имаш познати питай ги на какво мирише понякога.

Омръзна ми да изчислявам, мисля, смятам и пресмятам.
 Да, в момента пуша. Много - малко, кой както го разбира.
Сутрин като оставим децата на училище, градина пием по едно кафе. И да, искам да го консумирам с цигара. Вече няма да мога, добре няма да ходя на заведение. Толкова по въпроса. Но не съм само аз. Предният път забрана изкара около месец. После започнаха да дават чинийки по заведенията, а накрая се предадоха и сложиха отново пепелниците.
Този филм сме го гледали вече.

# 635
Аз пък не разбирам къде живеете и по какви кръчми ходите.
Аз съм пушач (макар че пуша по 2 кутии на година ), като седна на кафе или питие, искам да мога и да си запаля .Да, ама къде?
Повечето от любимите ми заведения са за НЕпушачи.

Бих задала същия въпрос, но с обратен знак.
И аз съм пушач, но доскоро пушех по 2 кутии дневно. Сега ги понамалих, че ми се отразиха на дишането, но нямам намерение да ги отказвам.
Само дето не искам да си запалвам в ресторант или място, където има и непушачи. Само дето моите пък любими /и не само те - повечето заведения, които се сещам на прима виста/ са или за пушачи, или са УЖ за непушачи, но винаги донасят пепелник на този, който има желание да пуши. Та ефектът е "зеро".

# 636
А по масите навън, които са към кафенетата , ще се пуши ли?
Или  и те са обществено място?И който иска да пуши, ще става и ще пуши на 3 метра от масите, като наказан?    Laughing

# 637
  • София
започнали са да дават, защото не са им друснали глобите! И защото забраната беше половинчата и съответно много благодарна за всякакво тълкуване и измъкване. Сега няма тълкуване, следователно няма как да се шикалкави.

# 638
А по масите навън, които са към кафенетата , ще се пуши ли?
Или  и те са обществено място?И който иска да пуши, ще става и ще пуши на 3 метра от масите, като наказан?    Laughing

Отвън мисля,че може  Peace Зора ще е зимата  Laughing

# 639
  • # супернатурална #
Отвън мисля,че може  Peace Зора ще е зимата  Laughing

А за непушачите-лятото. Щото я да ми измрънкат сега, че димът от моята маса се носи към тяхната  Twisted Evil Гледайте сега как ме карате да злорадствам  Laughing

# 640
За това дали децата са опазени достатъчно по заведенията за пушачи, давам често срещан пример - в случая сладкарница Неделя на Плиска - в едно общо помещение има две масички за непушачи и 8-10 за пушачи. Вътре непрекъснато влизат с родителите деца, които избират торти за поръчка или идват да я вземат, или сядат на масичките, за да изядат парче торта. От началото до края на работното време на тази сладкарница вътре е като лисичарник, не знам каква вентилация имат, но човек се осмърдява доволно на цигари.
Та явно съвестта на родителите и собствениците на заведения не е достатъчна, за да бъдат предпазени децата от цигарите.

# 641
Аз съм не пуша. Писна ми да ходя в заведението и да се връщам вкъщи миришеща на цигари. Радвам, че има забрана, но според мен се изхвърлиха - масови събирания, летни кина, стадиони - това за мен преминава границата.

Заведения, училища и детски градини е ясно.
Дори и за заведенията смятам, че при добро разделяне на залите, не би трябвало да има проблем или при поставяне на "аквариум" за пушачите. В крайна сметка всичко е до избор.

Не може по никакъв начин според мен да се сравнява лошата храна и пушенето. Това, че ще съм болна и дебела от лошото хранене, не вреди на човека на съседната маса, докато той ми вреди, пушейки.

# 642
Аз съм не пуша. Писна ми да ходя в заведението и да се връщам вкъщи миришеща на цигари. Радвам, че има забрана, но според мен се изхвърлиха - масови събирания, летни кина, стадиони - това за мен преминава границата.

...

За летните кина далеч не е изхвърляне. Обикновено са по курортите и излъчват филми и в часове, които са достъпни за семейни посещения. Т.е. с деца.
За стадионите и концертите - в тълпата пък е опасно с цигарата - все пак тя гори, може да подпали и т.н. Пък и ако се намери начин на стадиона да не се пуши, пие и т.н. - може пък да намалят и погромите от пияни тийнове след мачовете.
Относно кината, ако може пък да забранят и хрупането на разни неща в салона, цена няма да имат.

# 643
Абе хора, изписа се сигурно 150 пъти. Никой пушач не иска да седи и да одимява непушача, никой! Как точно ще ви навреди дима зад стъклената преграда, в съседната затворена и силно вентилирана зала, в която вие НЕ СТЕ и никой не може насила да ви накара да влезете. Леле, едно и също се дъвче вече ще стане 50 страници. Никой не иска в заведения за непушачи да се пуши. За детски градини и други заведения - никой ама никой не коментира, и мисля, че е било ВИНАГИ ЗАБРАНЕНО - място на което има деца. И пушещите също имат деца и когато излизат с тях искат да седнат на място, където не се пуши и да има зали без дим. Но да има избор. ЕЙ или не се чете или не знам. И според мен изобщо не е до пушачи и непушачи, а до хора. Един нетактичен и егоцентричен човек си е такъв с цигара или без цигара - целият свят се върти около него.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 16:24 от Cygnus

# 644
E, нали трябва да покажат,че не само цигарите са вредни. То е факт, но тук не става дума за това. Забраната не е да ограничи пушачите да си пушат, а да предпази донякъде непушачите. Поне аз така я разбирам.

В крайна сметка и аз казах,че съм за това да си има някакви заградени помещения в ресторантите, както ще е на летището. Да не са зали,че започва една мешавица. Мисля, че преди в Хепи на Св.Неделя бяха зад заграждения пушачите ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт