Пролет пукна: слънце грее, СЕПТЕМВРИйче радостно се смее

• 64 358
  • 423
  •   1
Отговори
# 225
Привет.
Напоследък се заливам от смях с Боби. Станал е забавно, любопитно човече. Ако сме вътре и чуе самолет, тича към терасата да го види. По същия начин постъпва, ако чуе каруца, че в наше село и кончета минават и цъка с език как правят кончетата и дим да го няма Laughing. Сутрин със събуждането ко-ко-ка с кокошките и бау-бау-ка с кучетата. Пуска се все по-често и го броя за проходил.
Вече разпознава почти всичко от това, което ни заобикаля. Сочи, дава, голям човек. Днес толкова много се е радвал на дъжда, стояхме под него да го усети, да го пипа с ръчички, голям кеф. Сложих му обувки след дъжда, много учуден беше, навежда ги, гледа ги, смее се. Като го разхождаме на място, дето не са ни разбрали вече, че ходи непрекъснато бос, е голяма атракция. Даже една жена си свали обувките да пробва не му ли боцка.
Само дето нещо хич не яде напоследък. Минал е на млечно-плодова диета, но пък ми се струва по-забузен, така че явно добре му влияе.
Уморява ме много, не се спира. Не ме е срам да си призная, че само чакам баща му да дойде и да го вземе.

# 226
Валери голямо момче станал Бобко-любопитко. Hug И Виктор само бос стъпва-навсякъде, аз му постилам одеала, но не Naughty той лази по земята, обича да се навира в пръстта и да рови да камъни и листа, които иска да опита и на вкус разбира се ooooh!.
Давайте идеи за занимателни игри-как правят животните,къде е нослето, очичките и т.н.,колко голям ще станеш, къде са/някои предмети от дома/-тези знам, ако имате идеи давайте. Laughing
Вио  доволна ли си от кухнята, какво готвят долу-горе, какви десерти дават?Ванко хапва ли си? И аз мисля на есен да взимам, но не съм проучила при нас какво готвят.Трябва да питам някоя мама. newsm78
Radito и Виктор така се инати като не стане по неговата или му взема някой предмет от ръцете, с който не трябва да играе.Него само това го влече, да пипа контакти, саксии и всичко освен играчките.
И аз се изморявам много ама не се спираме и двамата ставаме вир вода.И от жегите пак се обрина миличкият.И не хапва много от готвеното, но млякото си го цока.На майка му обаче не й влияе жегата и си хапва добре.

# 227
Гълъбина, тъй като Боби не се спира, като че ли играем по -динамични игри - рита топка като батко си, подаваме си, гоним батковците и каките. Това, което правя на този етап е да му обяснявам всичко, което вижда и после да търся връзка дали разбира. Почти невъзможно ми е да го задържам вътре, ако е буден.
Преди сън четем книги, тогава е гушлив. Вече взе да сочи и ме гледа въпросително. Понякога казва разни неща, но още борави с малко думи и не всичко може да изрази. Но пък е един такъв емоционален - вика, радва се на всичко, което вижда.

# 228
На нас топката ни е абсолютен фаворит. Имаме няколко, различни по големина, цвят и материя. Обича ги всичките. В момента сме на етап - той седи в количката и хвърля, аз давам и така до безкрай. Когато все пак тази игра му омръзне, разстилам на земята едно тънко одеалце и го слагам там да седне, изсипвам му играчки и го оставям. И понеже винаги има майки с бебета в парка в който ходим, веднага се присъединяват към нас и става горе - долу колкото една група за ясла  Crazy Лудница. Всичко е наред, докато не се сдърпат за някоя играчка. Ванко доскоро беше будаленце и всичко му взимаха от ръцете, но напоследък захитря и си иска играчките, и си ги взима даже. Интересното е, че не посяга на чуждите играчки, играе си само с неговите.
Когато сме вкъщи ми е малко по - сложно. Обяснявам кое какво е, карам го да показва каквото знае, опитвам да му показвам по нещо ново всеки ден. Нещо по - образователно не се сещам. Но ние като цяло си стоим много малко време вкъщи и каквото учим, го учим навън.
За кухнята - не знам още какво да кажа, първите ми впечатления са добри, ще видим по - нататък. Яденето е вкусно, определено. Всеки ден има едно постно и едно месно ястие. Десертите са разни кремчета, но аз не му ги давам. Това е което мога да кажа, аз реално съм вземала 3 - 4 пъти от там, защото не вземам всеки ден.
Гълъбина, мажеш ли с нещо за обрива?
И понеже септември наближава със страшна сила - мислите ли вече как ще празнувате първия рожден ден? Аз тия дни съм се замислила, правя едни схеми, защото няма как да се съберем всички на един път, а пък от друга страна не искам 3 дни да посрещам и изпращам гости... ще видим. Ще ми бъде интересно да споделите вашите планове, ако имате такива.

# 229
На нас фафорити са ни метлата ,парцала с кофата, черния чувал с боклука и все такива глупости  Laughing Mr. GreenДнес в асансьора вкарах и чувала с отпадъците и щеше да изкочи от количката от кеф.
Валери, и в наше село Люлин има кончета  Mr. GreenКато види Бай Мангал и знае ,че идва конче с огромна каруца пълна с боклуци и настава еуфория.Не знам обаче на кое се радва повече  на шарените отпадъци  или на кончето  Laughing Mr. Green
За кухня не знам какво да правя .Пробвах Ян Бибиян и не му хареса.Започвам да се плаша иска да яде от нашите манджи,ама такива, в които има сол ooooh!Днес си изпроси две лъжици таратор и като спрях да му давам ревна  Tired
Вио , и Георги вече си познава играчките и не си ги дава ,май станаха големи нашите бебоци. Laughing
galabina,аз съм забелязала,че ако дете му вземе играчка от ръце не се тръшка така както, ако му взема например портфейла,който си е изпросил малко преди това .Явно знае къде минава номера и къде не  Wink

# 230
Диди, Боби също много се кефи да разнася метли и парцали и имитира чистене.
Снощи не можех много да пиша, защото едва гледах.
Сега се сетих за разни неща, които правим
-давам му молив или химикалка и да се учи да драска
-понякога му държа ръката и рисуваме заедно-например глава и обяснявам глава, очи, нос
той много се радва да драска
навън с тебешир, особено, когато брат му и приятелите му и те рисуват

празни пластмасови шишета и викам в тях Бо би, Бо би или ааа, ооо и т.н и после му ги давам, той повтаря.
-бутаме количките, питам го как прави колата, той буууу и после подай на мама, подава, връщаме, като с топката.
навън -например летят птици, питам го къде са птиците, там горе, в небето. Как летят и показвам с ръцете, обикновено след като съм го повторила много пъти показва. И като чуем птичка, гледа нагоре. Така е и със самолетите, с колите. "Виж, как вятърът полюшва дърветета", много се радва на това и като духа вятър -гледа нагоре и "ейййй". Ходим при различни животни, разглежда ги, радва им. Говори си с тях. В пясъчника геда от децата как се правят дупки и вече взе с лопата да рови и той. В началото аз или брат му му помагахме, сега се справя и сам. Оставям го да пипа всичко, което не е много опасно, за да си развива сетивата.
Вио, много хубаво, че си играе с връстници. При нас така се случва, че все с по-големи и с бебетата малко е на вие. Имам чувството, че му приличат на играчки.
за тръшкането - ние минахме през този период и като че ли след два месеца взе да попреминава. Вече не му е така трудно да му се случват нещата, както ги иска. Успява да се докопа по-бързо.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 07:33 от valerie

# 231
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
честит рожден ден на септемврийче номер 2-бебе сияна!Септемврийче номер 1 и неговата мама ти желае много здраве,щастие и безгрижно детство!Все така да радваш мама и тате и да си тяхната гордост!Целувки от Вики!

# 232
Dian4e и на мен ми се е случвало да давам от мое ядене, което е със сол- но само веднъж, два пъти.Гледам да ям само каквото става и за него или в повечето случаи ям като спи.Май много се втелясвам ама .........
На Виктор му е най-любимо едно шише да го бута по земята, все едно е количка или нещо такова, незнам някаква негова си игра.Също с една чистачка за стъкла-скоро я купих и дори не съм махнала найлона-направо му я оставих да си играе с нея.Скоро започна и той да сочи с пръстче и много обича да отидем до рафта със снимките и той ги сочи и аз казвам кой е на снимката. hahahaИска да го водя и да рита топката. #Milti

# 233
Ч. Р Д НА БЕБЕ СИАНА.ДА Е ЖИВА ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА,А МАМА И ТАТИ МНОГО ДА СЛУШКАТ Grinning newsm03 newsm51ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ В СЕМЕЙСТВОТО  bouquet

# 234
Честит рожден ден на Сияна! Да е жива и здрава и много, много щастлива, да е радост за мама и тати!!!
Днес и моята любима сестричка има рожден ден - става на 30, кога порасна и тя  Heart Eyes Да ми е жива и здрава!

# 235
Честит Рожден Ден на Сияна!Да е жива и здрава и да расте много щастлива!Весел празник!  bouquet
Вио първия път мазах обрива с Елоком, но ми е доста силен и сега когато се обрина втори път-нищо не съм ползвала, само крем здраве и си минава от само себе си.
Рожденият ден мисля да го направя с майките и момичетата от компанията-някои от тях имат бебета долу-горе на нашата възраст, следобед да се съберем някъде и да се почерпим.Естествено ще има и торта.А догодина мисля да е нещо по-забавно за децата, те ще са по-големи и ще разбират.Вечерта ще събера бабите и ще се почерпим у дома сигурно. newsm64

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 12:51 от galabinatankova

# 236
Виждали ли сте онези търчащи по магазините хлапета, с които сякаш родителите не могат да се справят? Винаги съм се чудела как е възможно.... Имам леки подозрения, че трябва сериозно да работя с Боби в тази посока /не, за да стане такъв, това вече го умее/. Вчера оптимистично взеха детска количка, докато пазарувахме в Кауфланд. Постоя не повече от пет минути и после като започна да тича като изтърван... Да не говорим, че ако види нещо, което обича за ядене, най-вече на щанда с плодовете, трудно го удържаме, като невидял, нищо, че преди това е закусил обилно с три-четири плода.

Взе все повече да се меси в игрите на брат му и приятелите му ,и това ми създава сериозни трудности. Днес си сковаваха от дърво самолети, иска и той, дърпа чуковете, опитва се да помага. Те му се дразнят, да съм махнела това бебе от там.... Махна ли го, ужас, дърпа ме пак. С нищо не мога да го разсея, не забравя въобще. Иво както му се радваше, че е проходил, че става голям, май вече взе и леко да му се дразни...
как е възможно по четири -пет часа да върви , да тича почти Rolling Eyes По едно време бях започнала да си мисля, че може да е хиперактивен, но ми се струва, че не е, защото едновременно с движението, когато вече явно е поизтощен, слуша приказки, даже една книжка за малките и големите животни - "за какво са на животните мами, да им обличат вечер пижами, супа ли да им варят и ... не, не кой учи да мучат, непознатите с лапи да поздравяват и т.н" и после за всяко голямо и малко животно по нещо, настоява да му я препрочитам по няколко пъти, като спра, се сърди. А и като има нещо за завъртане , чукане, поправяне, разваляне-не казвам играчки, защото с тях не играе, а реални неща,се съсредоточава. Съсредоточен е и във всички неща, които иска да прави като големите, пък не може Laughing Та такива ми ти възпитателни дилеми.
Честито на всички, които са станали на цяла една годинка, а и на помъдрялата сестричка на Вио. Да са ви живи и здрави рождениците.
Гълъбина, аз също смятам, че пъпчици от жега не трябва да се мажат. Писа по-напред как цялата къща ставала наопаки от набезите на Виктор, при нас е същото и затова направо сутрин изчезвам, влизам на обяд със затворени очи, като се наспи, пак навън. Подреденото го отлагам за един по-късен етап.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 22:53 от valerie

# 237
  • Асеновград
Здравейте и от нас. Simple Smile
Габи се пуска вече и прави 7 - 8 крачки сама.Всеки ден е по смела и стабилна.  Heart Eyes
Имаме си 6 зъбчета. Heart Eyes
Вчера нашата кака имаше рожден ден и бебка се забавляваше с големите дечица. Simple Smile
Това за сега от нас.

# 238
Здравейте!
Ние от вчера също правим крачки, задържаме се прави без да се подпираме, подпираме по стени и мебели и ходим. Малко като патенце, ама много се кефим. Постоянно ме дърпа да я пусна на земята и да обикаляме из вкъщи.

# 239
Честито ходещи крачета на Паола и Габи!  bouquet
Не мога да насмогна на нищооооооооо ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт