СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
matzko, с какъв слинг си? Може ли да покажеш снимка, ако е удобно.

Слинга ми е шал, сама си го ших, ще поровя за снимка. В този ред на мисли, някой ще ми метне ли парола за албумчето? Евентуално там ще я кача...

# 151
Аз харесах комплект за изписване в Чиполино - той е от малко части - само необходимите, но можеш да си го поръчаш с животно, цвят и/или да избродират на някоя или всички части името на бебето - много ми се стори мило и понеже не бях сама като ги гледахме, го заплюха да ми го вземат.
И понеже все пак бяхме там - и съм съгласна, че колкото и да искам да ми е лека количката, не е зле за зимата да си е по-стабилна  Embarassed да Ви покажа какво съм си харесала
http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=1474
И на капак - мой колега си продава същата, много запазена  Whistling и мисля да направим алъш-вериша  smile3508
За схващането - и аз го усетих една нощ и знам, че ако го оставиш болката може да е страшна - направо от леглото скочих и няколко клякания и ми мина - ако не ви пречи може и леко да подскачате  smile3535
Не знам с какво ще се стягам после, но съм съгласна, че в началото повече ще си гледам комфорта и ако ме дразни - няма да нося нещо повече от моето си бельо.
И аз се разписах в новата тема, за която - благодарности  Hug

# 152
  • shumen
Запис и от мен в новата тема.Страхотна е.
Да Ви кажа и аз днеска излизах с нашите да видим какви колички има в Шумен,че те искат да е от тях.Спряхме се на Бертони,но още не сме решили.
За комплектите за изписване и аз няма да купувам готов,а ще си направя.Излизат доста по евтини.Целите са по 40-50 лева,а имат и много излишни неща.Днеска една мама купуваше пред мен и излезе някъде към 30 лева.
На мен също ми се схващат мускулите,но това ми е още от преди бременността.
Аз също имам бактерия и сега се притеснявам да не ме вкарат в болницата,че хич не искам.

# 153

Melly.G, какъв е тоя клино-колан? от тия дето ги рекламират ли? че и аз си мисля да си взема нещо такова за след раждането.

Май вторият беше  Ето тук
Franki, ти си знаеш Peace Коя ти е на сърце Hug

ох, гледах го това днес след като ви изчетох, ма много найлонови ми изглеждат... аз както сигурно преди края на август ще родя, доста ще спарва, струва ми се Sad

# 154
Августа страхотни покупки,дай повече инфо за това нещо което е специално за столчето за кола,стана ми интересно,от къде е ,какво е...Рошличка,Анхела много са хубави спалния к-т и слинга Hug

# 155
Относно схващането на прасеца или така наречените крампи, пробвайте с 10 минутно разтягане на мускулите на краката, от пръстите до подбедрицата и дупето. Аз преди съм имала този проблем, но като спортувам го нямам, а сега и като ходя на йога съвсем го нямам и спя като къпана Simple Smile Дано съм от помощ.  Hug

# 156
мами,аз това схващане го имам от преди бременността Tired ама сега просто ми пречи на куп със всичко друго ooooh!
за колана след раждане ,чувам и знам от мацки раждали вече ,че прави малко лениви мускулите и не се прибирал напълно корема Thinking ама колко е вярно не знам
какво ще ми кажете за колана за сега по време на бременност Thinking мислите ли,че пак го има този момент да изнежваш един вид мускулите Thinking
за слинга аз ще си взема, за да  си поносвам бебчето в къщи и на вън да е близо до мен да ме усеща поне в самото начало,че след 9 месеца на сигурно и топло в мама да не го оставям изведнъж без тази сигурност Hug милинкото ми Blush хихихи лелелел едвам го чакам вече Blush Blush Blush

# 157
  • София
ЕЕЕЕЕ в това лошо време сте изписали света
Фейт темата е мого женстевна супер Hug
stefiss_1978 бодитата са уникални, айд де сподели от къде са  Blush

# 158
Качих три снимки в покупки за бебето; на третата снимка не бяхме взели слинга с нас, затова я носихме в два шала, вързани като слинг. Там е доста голяма вече - на 2г и месец-два. Аз съм ползвала само слинг-шал, беше ми много удобен, близка позната пък само с халки ползваше, и беше доволна.

# 159
Rossy_pm а от магнезия мина ли схващането? Аз малко съм отчаяна днес следобед защото изследванията и на урината и на кръвта са ми със същите показатели както предния път. Все едно не съм пила нито антибиотик, нито желязо, нито витамини ooooh! ooooh! И като ги покажа в понеделник на доктора пак ще се прибера с пълна чанта лекарства от аптеката Sad Sad
Ами на мен ми се случва от време на време (доста е болезнено) . Магнезият не ги премахва напълно , но поне ги намаля.
Аз излязох малко несериозна с тези хапчета , дано да не се отрази на ПКК другия път. Магнезий трябваше да пия 4х1 , а аз пия 2х2 , тъй като трябва и желязо 3х1 (а аз пия 2х2 , а хемогл. ми е 94) ,а нали трябва да има 2 часа м/у двата медикамента  ooooh! ooooh! големи схеми. Сега ще взема и малк витаамини докато започнат да зреят истинските плодове (на село) , че сега ям , ама са ми съмнителни.
Зорница ти за какво го пиеш този антибиотик ? БАктрии ли ?

Августа , от къде си купи това одеалце с лепките? (Дето е за повиване ) Сега гледах в една др тема , една мама беше пуснала линк от амазон и страшно много ми харесаха , но не съм пазарувала досега от там ...
Тези "биберони" за прясна храна са много хубави , но аз препоръчвам от този тип http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9017&cat=42 , тъй като с тези с мрежичката  детето се омазва тройно повече (имаме и от двата вида ) . КОгато самият плод е малко по-мек или сочен тази мрежичка пропуска от всякъде и особено ако детето реши да стисне да види какво е това нещо и става   ooooh! ooooh! Модела със силиконов накрайник е значително по-удобен , а и мрежичката много "клюмва" , докато силикона няма мърдане.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 02:43 от rossy-pm

# 160
За крампите - нормално неразположение при бременност са, няма за какво да се тревожите, че видиш ли е свързано с някакъв физиологичен проблем. Към 7-8-9м стават много по на често. Казват, че магнезия ги успокоява, тъй като той действа по този начин за всякакъв вид крампи. Но аз нали си бях взела магнезий заради аритмията. Та хомеопатът ме отказа от употребата му. Така че който както си реши. Мен още не са ме почнали. Ако почнат ще си ги търпя. Мисля че и това с разтягането е добра идея.
За стягащото бельо - и аз съм чувала като Франки, че няма файда голяма от него. Но аз така или инак не търпя стягащи неща, та няма и да ползвам.
Бибероните за прясна храна не са ми по вкуса на мен. Нещо недостатъчно хигиенични са ми. Но аз и без това съм "друга бира", та бебето ще започне да яде плодове вече, като може да ги мачка самостоятелно в уста - за следващите череши най-вероятно.
За слинговете: имам някой съмнения, дали ще мога да се овързвм с него, дали ще се чувствам добре овързана, кой вид да си взема за да пробвам, дали ще се чувствам добре да го разнасям на ръце бебето. Може ли да споделите по подробно тези, които сте го ползвали. Ще видя да прочета и някоя тема за слинговете.
danaeka Бертони е най-лошия избор за количка. Огледай още.

# 161
Здравейте,
много интересни неща сте писали Simple Smile
За пестицидите:
Според мен изобщо не са за пренебрегване, тук са една от предпоставките за рак. До преди няколко години са пръскали навсякъде, включително по детските площадки. Майки са се събрали и са правили протести, след като е доказано, че това е причина #1 за левкемия. Успели са и сега по парковете не слагат. По овощни градини съм виждала табели "С по-малко пестициди". Понеже те изискват доста време за разграждане в почвата, преди известно време някой измисля начин почвата да се чисти по химичен път. А от известно време виждам по магазините някакъв препарат, който се сипва във вода и с този разтвор се мият плодовете и зеленчуците преди консумация. Гениално, чистене на химия с още химия. Аз си падам по "старовремските" методи: кисна в студена вода /понякога добавям малко оцет/, която сменям няколко пъти, беля каквото може, купувам от пазари. Навивам мъжа ми да купим фризер, защото лятото ходим по ферми за зеленчуци. Особено тази година искам да се постараем повече, че захранването на детето ще е точно преди началото на местната продукция.
За ГМО - за съжаление тук и в САЩ биологично не значи свободно от ГМО. Единственото ми успокоение е, че местните фермери все още нямат разрешение за ползване за продукти на Монсанто. В Европа поне трябва да имате етикет за ГМО, тук няма такова нещо.

За покупките:
Този биберон за прясна храна със силикона определено повече ми допада, обаче досега не съм виждала такъв.
Одеялцето с лепките се казва  baby snuggler, не знам освен по интернет откъде може да се купи. Но пък може да се ушие:
http://cdn.makezine.com/make/craft/2010/04/lotta_snuggler_pattern.pdf
Може да се ползва и обикновено одеяло, което да се увие, обаче утре ще потърся видео, че вече много ми се спи Wink
покривалото за кошчето го търсих в английския amazon и това е, което намерих. Като име е Car Seat Footmuff или Winter Car Seat Cover.
За слинговете - аз искам сама да си ушия и приемам съвети. Искам да го ползвам от раждането и предпочитам шал като на matzko, Обаче не мога да се ориентирам колко трябва да е голям плата.
Аз вече клюмам на клавиатурата, така че лека от мен Simple Smile

# 162
Добро утро от мен.Станах преди близо 2 часа и докато ви поизчета и хапна станало време пак за лягане  Laughing Laughing.Тази нощ беше доста странна.Бебето вчера цяял ден,както и цяла нощ не се спря,мърда страшно много.Чак като се сетя как не се беше обаждало 3 дни ми става смешно.Ии мърда си то,аз си спя..не много добре,въртях се страшно много.Та по едно време започнах да сънувам как е време да раждам,чак насън си пресъздадох първите болки...Станах и бях на косъм да събудя мъжо да ходим да раждам в болницата.После се усетих колко е рано -и като час и за раждане,направих си едно кафенце и чак ми доскуча вече.Ще дремна още малко пък може и да се роди насън  Laughing Laughing.Май полудявам лекинко  Laughing

# 163
Ще дремна още малко пък може и да се роди насън  Laughing Laughing.
Joy Joy Joy

# 164
Добро утроооо   food010
Кога успяхте да приключите старата тема и да почнете нова, че и 10 страници да изпишете  Crazy Бързам да се запиша докато не е свършила и почвам да чета назад  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт