СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 697
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
mamanaalex айде не се пали толкова. Тук мисля се пишеше, че няма да се пускат децата на градини около раждането, а не щото днес не му се ходи. Това , че някои деца имат баби не значи, че нямат право да ходят на градина , а твоето има. Това за болестите и градините не ми се коментира щото ми дойде до гуша.

Милена Чести Рожден Ден!  Да си здрава и щастлива   bouquet

За ЕЧЕМИЦИТЕ една бабина дивотия, която действа: Като бях малка ми излизаха доста често. Баба ми /Бог да я прости/ ми каза да реша кое обичам да ям най-много и да се откажа от него. Аз обожавах пилешки крилца. От тогава на сам не съм ги близвала и ечемик не ми е излизал. Дано и не излиза де Crazy Не пречи да пробвате за напред.  Peace

# 316
milenka,честит рожден ден Hug Hug Hug жива и здрава,и на есен горда мама Heart Eyes
момичета за цвеклото извинете за глупавия въпрос ама нали е само червено едно такова коренче кръгло Blush Blush Blush купих си аз,и го измих хубаво и го сварих хихихи после го обелих и нарязах на кубчета Thinking ама.....имаше ужасен вкуууус ooooh! на стар вмирисън корен ,ужасно беше ooooh! и го изхвърлих Tired старо ли е билооо,не знам ама ,така се бях нахъсала да хапвам цвекло,че много полезно,ама даже не можах да изям и една порция Crazy

# 317
Франческа - тук в Укр. често готвят цвекло - ужасно е  Hug

лично аз не мога да го приготвям  Party

най-хубавата салата с цвекло съм яла в пицария зад Плиска (забравих името на заведението) - настъргано цвекло, гауда и ябълка - ако знаеш пицарията пробвай - много ще ти хареса - нещо с К започваше - точно зад спирката на 72 - в уличката  Mr. Green

п.п. (аз до октомври живеех в Изток - 3 години - софиянка и 3 години във Варна на Чаталджа  Mr. Green)

# 318
  • Варна

francheskasweet цвеклото си мирише на пръст, доста неприятно е. Аз не го варя , а прясно го стържа за салата. Като се посмеси с морковите, краставицата и подправките не е толкова страшно. Не прекалявай с количеството да не ти мирише

# 319
francheskasweet, да това е цвекло, ама трябва да е добре сварено, и по-добре го прави на салата, а не чисто, и аз така без нищо много, много не мога да го ям, обаче като се овкуси става доста добре, ама все пак си е до вкуса!

# 320
Попринцип цвеклото мирише на пръст.За да изчезне този специфичен мирис,пробвай като го вариш да сложиш оцет във водата:)
Но така чисто не съм сигурна че ще е някакъв деликатес Simple Smile
Пробвай във салата с подправки  bouquet

# 321
  • Варна
Така добре ми дойде тази безалкохолната биричка.... Laughing

# 322
Милена, Честит Рожден Ден! Здраве, любов и много късмет!

# 323
Свареното цвекло ми е доста безвкусно, но виж на салата си го хапвам с удоволствие.
Настъргано сурово може да се съчетае със зеле, моркови, краставици, кълнове, сурови семена, настърган кашкавал (доста омекотява вкуса), магданоз. Всички тези съм ги съчетавала на принципа каквото имам в момента у дома (с първата си бременност имах нисък хемоглобин и почти всеки ден ядях цвекло). Подправени с лимонов сок и зехтин, понякога и соев сос, според моментния вкус.
Хубавото цвекло (според мен поне  Mr. Green) е твърдо и стегнато на допир, почне ли да е леко меко значи е старо. Не, че му има нещо, става за ядене, но не е толкова сочно, както твърдото.   Laughing
Скрит текст:
Поста ми май се получи доста многозначителен, а аз за цвеклото исках да си кажа  Rolling Eyes

# 324
СТРАХОТНИ СТЕЕЕЕ Hug Hug Hug
аз го направих с варен картоф и чбулка на кубчета всичко,и сол и зехтин,ама миризмата на пръст беше ужасна хахаха а и сега май бременните сме доста сенсибилни Blush
благодаря ви много за рецептите,още сега ставам да си направя Hug
а аз цяла сутрин повръщам,до 3-ти месец нямах проблем ама както влезнах в 4-ти,направооооо ooooh! ooooh! ooooh!

# 325
Mamanaalex и си права и не си...докато моето дете чакаше ред за ясла,после и за градина,и аз в началото бях доста бясна,първо на системата,после и от разни майки,които както казваш имат доста алтернативи и средства и пак се насландисваха,заемаха места на хора които наистина им бяха нужни,2 години чакахме,аз немога да почна работа,родителите ми в чужбина-няма кой да го гледа,докато миналата есен го приеха в една по-далечна която е супер неудобна-но това е положението,Мама мравка с 2 ръце се съгласявам с твоето мнение,и аз в момента само да усетя запушен нос и го спирам,защото мога да го гледам,а пък ще ми е поспокойно като знам че е болен и си е вкъщи а не там и да го мисля,но не всички го правят,а се оправдават "моето дете има алергия",ами и моето има особено сега от тези гадни тополи,но признаците са потичане на бистри държа да подчертая сополи,и то не постоянно,и една задушаваща,почти хриптяща кашлица,пием си антихистаминовото сиропче и докато преминат кризисните дни пак си е вкъщи...Та темата е достта обширна,отплеснах се а и май не е мястото тук,съжалявам за което!

# 326
  • София
Аз цвекло обожавам, но ям само по заведения, вкъщи не смея да взема, че много сложно ми се вижда приготвянето  Simple Smile.

По въпроса за градините - и ние чакахме по виртуални опашки и участвахме безуспешно във виртуални лотарии и ходехме на частна ясла докато на третата година ни се усмихна късмета. През цялото това време обаче ме беше яд на системата и на недостига на места, а не че някои майки използват градината при наличие на други алтернативи. В крайна сметка никой не е длъжен да си нарушава спокойствието, за да ми е удобно на мен (освен ако не ми е много добър приятел или ми дължи услуга  Wink). Сега съм от майките, които си пускат децата със хрема и кашлящи (без т и след консултация с лекар) не защото ми е кеф да разболявам други деца, а защото 1). не мога всеки месец да излизам в болничен и 2). каквото е лепнал, го е лепнал от градината така или иначе и другите деца вече са били изложени на него. Знам, че много от вас сега ще ме нападнат, но съм убедена, че това няма да са работещите майки, а тези с алтернативите (за които по принцип животът е по лесен).

Иначе, живот и здраве, след раждането не смятам да го спирам веднага, а по-скоро около ноември/декември, когато започват вирусите. И то ако започне да се разболява по-често, както беше миналата зима.

# 327
Здравейте,момичета!
По повод градините...Преди да приемат Паоло в градина той също посещаваше частна ясла.Посещаваше я за това,защото исках да се развива и да напредва.Където бях подала документи за държавни-никъде не беше приет.Този спомен не ми е от най-хубавите.Да 500 лева на месец давах ме,но смятам,че за детето е необходимост.Става контактно,попада във всякакви ситуации.Не беше на пълен ден,защото аз така исках.Може да бъда нападната,но аз съм от хората,които си имат собствен бизнес,не ми се налага да съм някъде под час и мога да си разполагам с времето както искам.Това означава ли,че детето ми не трябва да посещава детска градина?Или трябва да е в частна?Не желаех да продължи във частна детска градина,защото не да съм груба,ама там децата са леко разглезени и капризни,а по-вечето родители меко казано превърцунени.Аз си имам критерии за възпитание и желая моите деца да знаят,че не всичко което хвърчи се яде и ,че това,че си финансово стабилен не ти дава акъл в главата.Желая да ги науча на толерантност,искам един ден са горди от това което са си постигнали сами,а не да чакат на мама и тати.И точно в тези частни градини няма как да стане.Аз също,момичета побеснявам когато видя сополиви и кашлящи деца в групата.Но в същото време до някъде разбирам.Има родители,които нямат възможност да си вземат болничен през две седмици.А ако си вземат точно на третия път ще бъдат уволнени.И какво става с тях?
Точно заради това когато видя,че има едно-две болни деца го спирам до края на седмицата.Когато видя,че нещо не е на ред и при него,веднага е спрян.Но също и аз много се ядосвам когато чуя ами аз ще си спра детето за две-три месеца от градина,защото еди си какво.Наистина има родители на които им е жизнено важно детето да е на градина,а така се заема място.Всеки си знае себе си,неща да гледам в чуждата паница,но за всичко това е виновна по-скоро системата ни от колкото родителите.
И така....Днес ми дойде една позната на гости сутринта.Като деца бях ме изключително близки ,но след като родих ме (двете в един месец и година) малко се отдалечих ме.Та беше с дъщеря си.Ами много се ядосах хора!И двете кашляха със едни гадни хрипове,малката беше със сополи,отврат.Направо ще е благословия ако не се разболея!Мразя толкова несъобразителни хора #2gunfire
И да ви кажа последното си притеснение....Моята приятелка...Трябваше вчера да я изписват-не я изписаха.Нещо лекаря не и харесал състоянието.Вчера като бях при нея...Ами тя не може да се вдигне от леглото.Днес щеше да звъни сутринта....Не ми вдига,а на мъжа и телефона е изключен.Ако до довечера не се свържа,отивам да я издирвам в болницата smile3518
Благодаря ви,че ме изчетох те,олях се.

# 328
Канелка - аз прочетох всичко  Hug дано всичко да е наред с твоята приятелка  Heart Eyes

аз също мисля като теб за детските градини  Hug аз няма да имам баба, която да гледа после дребен, но детето ми ще ходи на детска (и тук е борба с детските  Mr. Green но с някой подкуп все ще се оправим) радвам се, че мъжо може да ни издържа и да си позволя да не работя  Hug по-нататък може и от скука да тръгна на работа  Party

# 329
Карина стискаме палци твоята приятелка да е добре и скоро да си е вкъщи!

Общи условия

Активация на акаунт