СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 698
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Сега съм от майките, които си пускат децата със хрема и кашлящи (без т и след консултация с лекар) не защото ми е кеф да разболявам други деца, а защото 1). не мога всеки месец да излизам в болничен и 2). каквото е лепнал, го е лепнал от градината така или иначе и другите деца вече са били изложени на него. Знам, че много от вас сега ще ме нападнат, но съм убедена, че това няма да са работещите майки, а тези с алтернативите (за които по принцип животът е по лесен).
Ами аз съм от работещите майки, но понастоящем с алтернатива, и честно казано не ти разбирам логиката. По съвсем същата логика децата с варицела трябва да си ходят на градина, веднага след като спрат да качват температура, щото са я пипнали там и всички са минали през това. Rolling Eyes Що слагат карантина тогава, като е все тая  newsm78 И едно дете да е устискало и да не се е разболяло (вече не говоря за шарката) и да е можело да остане здраво при такава практика и логика няма шанс. Не те нападам, сега да не вземаш да се засегнеш, но от моя гледна точка този начин на мислене е доста егоистичен.
Mamanaalex ей затова хората си спират децата от градина около раждането на следващо дете Peace

# 331
Канелка и аз стискам палци за твоята приятелка. Дано всичко да е ОК!
По въпроса с детските градини нямам мнение, защото това ми е първа бременност. В София май наистина е ужасно с тези места. В Пловдив също ставало трудно, ама чак за такива чаканици не съм чувала. Thinking Thinking
Аз предполагам, че ще искам да се възползвам и от яслите и от градините, затова някоя опитна мама може ли да ми отговори от каква възраст вземат децата в яслите??

# 332
zornitsa85-мила,значи на мен ми казаха,че документи се подават ако искаш когато детето стане на три месеца и си чакаш реда и евентуален прием.Който се осъществява някъде около 6-9 месец(ако изобщо се осъществи)Но на мен ми се вижда адски,адски рано.Въпреки това аз ще си подам документите,когато малката стане на три месеца и ще си отбележа във формуляра ,че желая приема да и е когато е на година и малко примерно.Там си има правила,ще ти ги обяснят,не се тревожи.
Благодаря ви за подкрепата,момичета...Много съм нервна,тъжна и притеснена

# 333
  • Варна
Не само в София има проблем с ясли и градини.
Точно заради такива деца като на koalkata ще си спра детето от градина. Не ми се мисли как ще гледам болно дете и новородено. Ама някои хора изобщо не мислят .Както и да е . Има бол такива теми.

# 334
  • София
mama mravka, естествено, че не го пускам, когато е с варицела, т, влошено общо състояние. Ако внимателно прочетеш пасажа, който си цитирала там съм написала, че го пускам с хрема/кашлица СЛЕД консултация с лекар (прегледано гърло, уши, преслушан). А когато е бил болен и си е бил вкъщи изчаквам няколко дена след като са минали симптомите, за да позакрепне малко. Не знам дали мисленето ми е егоистично или не, но това мога да си позволя при неналичие на пенсионирани баби/дядовци и ненаемане на гледачка.
Точно заради такива деца като на koalkata ще си спра детето от градина. Не ми се мисли как ще гледам болно дете и новородено. Ама някои хора изобщо не мислят .Както и да е . Има бол такива теми.

Не, Barbera, някои хора трябва да работят, за да си издържат семействата. И точно затова аз също бих си спряла детето, за да не носи вируси вкъщи (защото ще имам възможност), а няма да обвинявам хората защо не си стоят вкъщи да си гледат кихащите деца, вместо да ходят на работа!

# 335
Здравейте септемврийки,имам питане -Някой да е правил амнио във Селена Пловдив? Моля споделете че ми предстои!

# 336
Благодаря ти Канелка, за отговора и аз мисля някъде към година-година и нещо да го пусна, затова ме интересуваше.
Знам как се чустваш заради твоята приятелка. В края на март моя братовчедка, която живее мн близо до мен загуби своето бебе /тя беше в края на 2-ри месец/. Двете така се радвахме, че ще родим почти по едно и също време и ще ходим заедно на разходки и изведнъж всичко рухна.
Дано при вас да се развият в друга посока нещата. Praynig Praynig Praynig

# 337
  • Варна
koalkata естествено,че така ще отговориш. Добре,че не всички работещи родители разсъждават като теб.Няма да вземам повече отношение по въпроса!

# 338
  • София
Barbera, ами недей. Аз никого не обвинявам в нищо, просто споделям каква е ситуацията при мен, не се опитвам да убедя никой в нищо. А светът е шарен и всеки си има негова житейска ситуация  Peace.

# 339
Йепааа,момичета няма начин да не ви се похваля.Пуснахме изследване за вътрешни паразити на песчо и си чистичък като утринна роса  Mr. Green.Можем спокойно да си го гледкаме с бебчо.Много съм щастлива  Heart Eyes

# 340
mama mravka, естествено, че не го пускам, когато е с варицела, т, влошено общо състояние. Ако внимателно прочетеш пасажа, който си цитирала там съм написала, че го пускам с хрема/кашлица СЛЕД консултация с лекар (прегледано гърло, уши, преслушан).

Аз много добре те разбрах, явно ти не си ме разбрала. За мен, кихащо и кашлящо дете, па било то без температура и с бележка от лекар, че е здраво, не е здраво. Мястото на тези деца не е в градината, а у дома - това е най-добрия вариант и за самото дете и за останалите деца в групата.  Ето това исках да кажа с примера си по-горе.
Спирам и аз, че то е ясно, че освен напрежение в темата, друго няма да постигнем.
Пожелавам на всички ни по-здрави дечица  Peace

# 341
Здравейте Simple Smile
Аз тези дни го раздавам "Пепеляшка", голямо чистене, голямо нещо...
Канела, дано всичко с приятелката ти е наред  Praynig
Относно несъобразителните хора и аз много мразя. За щастие познатите ми и съседите, които имат дете колкото моето винаги се съобразяват (както и ние) и никога не ги събираме болни. А понеже не всички да съобразителни, често питам "Здрави ли сте?" Това май е първия въпрос, когато каним или ни канят на гости, но никой не се сърди. Мисля, че е елементарно...
Относно ходенето на градина с хрема и кашлица.. ами не е чак такова престъпление. Има деца, които целогодишно са с хрема, но не са болни, а имат друг проблем- 3-та сливица и т.н. Както и кашлящи, които са в процес на дооздравяване и също не са заразни. За това се прави консултация с лекар. Аз в яслата се шашках повече, но той докато си изгради имунитет доста поболедува. Въпреки, че започна Юни месец. Сега с градината съм по- спокойна и едно сополиво не може да ме уплаши  Laughing А и той вече поотрасна. Но и аз най- вероятно ще го спра около раждането. За жалост нямаме ни една баба за помощ, така че всеки си знае положението и си преценява ситуацията...
За ечемик- нагрята на котлон дървена лъжица и после се топли ечемика. Това за пилешките крилца също съм го чувала, но не знам каква е логиката... Явно има връзка.

# 342
  • Варна
Леле, че сте се разпалили  Mr. Green. По принцип е редно да не ги взимат в детската градина болни, а не родителя да решава дали да излезе в болничен. Ако се налага, работодателя няма как да ти откаже. При нас всички са с деца вече (млади майки) и постоянно някой е в болничен и винаги сме малко хора и много работа, ама няма как.
Канела  Hug

# 343
Благодаря ви момичета за стисканите палци!Сега се свързах ме ,говорих ме.Прибрала се е,но наистина се чувства зле.Каза,че я боляло много и само лежи.Инъче я погледнали на видеозон преди изписването-изчистена е напълно и бебето си има тупкащо сърце.Само,че лекаря сглупил да и каже,че често се завръщала кистата на същото място...И тя много се стресирала.Хем да я предупреди,хем можеше да изчака известно време не така да го сервира.Но както и да е...Важното е,че за момента е ок.
Благодаря,че имах подкрепа от вас,щях да се побъркам ако ви нямаше да споделям!Че бременните много ги изживява ме нещата,ужасни сме понякога
 Hug

# 344
Ох не мога да ви изчета, че трябва пак да бягам.. много задачи днес..
Гледам за градините се дърлите. Къде е Фейт да усмири страстите.
Да си кажа и моето - аз не смятам че който и да е ми е длъжен, освен гадната община и ш......а държава. Зашото там ми отиват и данъците и осигуровките. Та дали е приет някой и има възможност да си гледа детето. Щом законът позволява, няма проблем за мен. Няма да мисля за Иван, Драган, Петкан, защото видиш ли детето ми си имало баба (например). Та що не потърсите групова отговорност от общините (както се организират масови простести - вземете ги подкрепете. Аз ходя редовно нищо че детето ми е в градина, защото това е гражданската ми позиция)По същия начин за болните деца - не мога да очаквам майката на Иванчо (все него споменавам  Mr. Green ) да има моите разсъждения и възпитание та да си спиря или не детето. За това си има мед. лице което да следи за тези неща. Ама ми казва сестрата един ден- аз ги спирам те утре ми ги водят пак с бележка че хремата е хронична, кашлицата е алергична и така. Щом законът го допуска ще се борим за смяна на закона. Така стават нещата.. няма да се карате тука а ще викате по площадите. Мхм..

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 17:06 от sky*

Общи условия

Активация на акаунт