Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 885
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Виждах че са перфектно семейство.

Tова, че някои двойки много умело се справят като актьори в театралната постановка "Перфектното семейство", съвсем не означава, че са такова семейство.

Има много хора, за които е табу да се карат публично, има много жени, които наистина вярват, когато мъжете им им натякват, че не са като другите и трупат негативизъм в себе си.... така че дори за твоя/та брат/сестра да става въпрос няма как да знаеш какви са семейните отношения зад техните стени. Не случайно се казва "Тихите води са най-дълбоки"
Обратното - това, че някои често се карат, съвсем не означава, че не се разбират - просто са по-емоционални хора - изпускат парата на порции и няма опасност след няколко години да изригнат като вулкан.

# 121
...а и по мнението на повечето се касае не за болест а за продължителен процес /натрупване на отрицателни емоции в продължение на години, може би/, които в един момент са довели да крайното проявление, което аз описвам.
Е, да, де, ама натрупването на негативизъм в едно семейство не става ей така, отключването на натрупаното - още по-малко.
Междувпрочем понякога жена ми е казвала, че упражнявам психически тормоз над нея, обаче в момента не мога да се сетя по какъв повод беше.
Колко удобно.

# 122
Аз не мога да схвана защо търсите причина.Може просто да го е разлюбила, и вече да й е крайно неприятен, което за жалост е довело до зарязването и на децата.Макар че аз лично смятам, че автора силно е допринесъл за това зарязване, защото се опитва да й въздейства чрез тях.

# 123
Аз не съм майка, happy_woman, но като един обикновен баща мога да те уверя че няма такова нещо, нито жена /любов/, нито разлюбване, нито някакви други причини или въздействия чрез децата или без тях, които да ме накарат да ги зарежа, или да ме спре да не ги виждам или да не ги чувам. Доколкото познавам жена си мисля че и тя е като мене и затова не мога да си обясня някой неща.
Възможно ли е любовникът и да и въздейства така че да я манипулира да не си вижда децата например???

# 124
Имам една позната, която е в подобно положение.В първия момент бях шокирана, но след като мислих и я изслушах, се опитах да я разбера.С две деца са, и тя не обича вече съпруга си.Без работа, търсеше, живее при родителите си, и в началото са се разбрали с мъжа й да разделят децата.Голямото да остане при него, а малкото-при нея.Временно, докато намери работа, и двете деца са останали при бащата/ той е много добре финансово, и има баба подръка, която гледа малкото/.Позволява й да вижда децата само в неговия дом.Тя си намери работа, но с малка заплата, и изведнъж той отказа да й даде малкия.От друга страна децата са силно привързани едно към друго, и тя не знае да се бори ли чрез съда за тях, а впоследствие да се споразумеят....съжалявам я, защото наистина не знае какво да прави.Иска си децата, но не може да им осигури нищо.И казва, че вероятно за тях е по-добре да останат там, съвестно й е и да ги раздели....Чуди се дали да не се върне при него само заради децата...Не коментирам кой крив, кой прав, само казвам, че медалът винаги има две страни.

# 125
О.к. happy_woman, наистина ситуацията напомня отчасти на нашата. Обаче днес докато разговарях с един от моите приятели, той ми изложи една негова трета страна на медала, а именно: Възможно е да си иска децата, както казваш, но едноверемнно с това да иска и да е с любовника, обаче, ако ги вземе при нея те ще и пречат да се вижда с него, защото те са си ангажимент и няма да разполага с това свободно време. Затова ако можеш коментирай, каква според теб в този случай е ролята на любовника.

# 126
каква в този случай е ролята на любовника.

Според жена ти - първостепенна.  Grinning

# 127
inri prim, теб,обаче май този любовник повече те интересува от жена ти , а?
Ако обичаш жена си искаш да си я върнеш , както в началото спомена, защо се съсредоточаваш върху любовника, а не върху жена ти? Вярно той ти е трън поради обясними причини, но все пак... Wink
Защо не разказа каква е била жена ти, преди да "изтрещи" образно казано. Попитах те , но някак този въпрос тактично не го видя, що така изборно, м?

п.п. много пушек има тук още в началото димеше, но сега пък вече  съвсем. Laughing

# 128
Каква беше жена ми Fortune:
добра съпруга,
любяща и всеотдайна майка,
добра домакиня, даже повече от добра
весела и разговорчива, обичаше да се весели в компании и обикновенно ставаше център на компанията,
малко горда, отстоява си позициите при спорове, дори когато очевидно не е права, егоист в умерени дози
красива, работлива /не я мързеше да свърши нещо/
добър /добронамерен/ човек,
понякога твърди че съм се опитвал да я променям и моделирам, като съм и правил забележки и съм изисквал от нея твърде много; 
има добро образование и ходи на работа /не обича да стои в къщи без работа/;
понякога проявяваше завист към чуждите сполуки,
не беше пестелива /като повечето жени/, но не харчеше безотговорно 
сякаш не си поставяше цели в живота - живееше някак безцелно /ден за ден/, което не одобрявах.
Мисля че бих я оценил малко над средностатистическата жена в България, което си е супер, а и на мен точно такава си ми харесваше.

# 129
Авторе, ти от Порой ли каза, че сте? Бургаско?
Обзалагам се, че ако поразпитам познати, няма да се сетят за такова семейство.  Grinning

# 130
Анджали, живеем във гр. Варна. Ако държиш няма пречка да посоча и точен адрес и телефон, и номера на делото за развод също в Районен съд - Варна, и друго каквото считаш, че ще е достатъчно за да сте сигурни че сме истински, а не си измислям!

# 131
При истински такива ситуации се търсят причините за бягството на партньора. Само когато се намерят те, може и да се намерят начини да се поправят нещата и тя/той да се върне при семейството си. Много неща не звучат правдоподобно, така че не се обиждай. Няма как да ти се даде адекватен съвет при положение, че според теб няма причини и говориш за всичко това като за някаква кратковременна екскурзия на съпругата.
Най-очевидното противоречие е, че я описваш като страшно грижовна и отговорна майка, а ако е такава няма как за ден или два да се промени и да вземе категоричното решение да изостави децата си. Пак казвам - и пет любовника не са в състояние да отделят истински любяща майка от децата й. Това, че като ангажимент те й пречели да се среща с любовника са дрън-дрън, бля-бля. Нали се прибира при майка си? Нали само като ученичка се срещала с него по пейките, а не се търкаля с него по цял ден? Значи няма пречки да вземе децата си и да си живее живота както й се иска.

# 132
Преди 3 месеца жена ми ни напусна /мене и двете ни деца - на 10 и 8 години/ заради любов с друг мъж. Правих много опити да си я върна, но неуспешно.

На Порой  - ами жена ми си живее при майка си все още, все пак от събота, когат споделих моя проблем са минали само 3 дена.

И другото ти противоречие - последно - три дни или три месеца? Или ще обясняваш, че си се объркал?

# 133
Някъде около 20.02.2012 година жена ми си замина /точната дата не си спомням/, което е около 3 месеца. Тогава поисках от нея да изтрие любовника си от Фейсбук /т.к. от чатовете с него във фейсбук разбрах че го има/ и да продължаваме напред, а тя ми отговори че няма да го изтрие и си заминава. След това изтри мене от приятелите си във фейсбук, като забрани и да виждам нейния профил и аз тогава реших и си деактивирах профила във фейсбук.

А 3 дена се отнася за момента в който споделих моя проблем пред Вас и потърсих помощ /те вече са 5 дена/ и това беше във връзка с питане дали вече се е върнала.

# 134
  • Tам през Атлантическия океан
 Sunglasses Децата са манипулируеми когато живеят само с единия от родителите  Rolling Eyes  може съзнателно или не пък  да се настроят против този който не е с тях  Rolling Eyes

'Обичаме мама' казва таткото но ето тя не ни иска , не иска да бъде с нас .........

Вече е лошата  Sunglasses

Шапка свалям на разделените родители които успяват да съхранят уважението, своето и на децата към родителя който по една или друга причина не е с тях.

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 03:01 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт