Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 848
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Проведох такъв разговор по начина по който ме съветвате. Отговора му е че всичко зависи от нея, ако тя пожелае той веднага ще я остави, но щом тя не го желае, значи той ще е с нея. После реших да отида и да му "счупя главата", но пък си казах че няма смисъл да го превръщам насила в мъченик и да го въздигам в нейните очи.

# 31
  • Насред хаоса
Това никак не е обнадеждаващо. Но ми се струва че има и една разлика която все пак дава надежда. Моята жена е прекрасен човек и не беше такава до преди половин година. Освен това тя беше много добра майка цели 10 години, а това никак не е малко. Просто сякаш отведнъж нещо се случи, а може и да е бил дълъг процес на който аз да не съм обръщал внимание. Не знам, но знам че трябва да направя нещо за да си я върна.
Трябва да има причина за такава драстична промяна, вече и аз се замислих за това. Помисли добре за живота ви през годините - да не би да си я взел за даденост, да си престанал да влагаш усилия в това, да я караш да се чувства обичана и желана, дребните жестове ... Да не би като си мислел, че живеете добре, това да е било само твоята представа за добре, а тя да се е водила по нея и да е била само привидно удовлетворена и щастлива. Ей такива неща ... Не знам какво да направиш - допусне ли се веднъж да се стигне дотам, отношенията се възстановяват много трудно, а в доста случаи не се възстановяват.

# 32
Като се замисля наистина дребните жестове понякога са ми убягвали или съм ги пренебрегвал като маловажни. Сигурно за тези години съм започнал да я възприемам като даденост. Но това не променя факта че винаги съм я обичал, макар и не винаги да съм го показвал по този начин за който говорите. Не мисля че това би могло да е основателна причина да зачеркнеш целия си живот до момента, защото в един от разговорите ни тя твърдеше /може би под въздействие на емоциите/, че нищо хубаво не е имало в живота ни от както се познаваме. В друг разговор я попитах какво смята че ще стане с децата след като няма да имат майка до тях, а тя ми отговори че е спокойна за тях т.к. е сигурна че при мен щели да са добре и затова ми ги оставя.

# 33
Когато ни боли от нещо, е трудно да повярваме, че времето лекува. Но това наистина е така. Историята, за която споменах продължава щастливо. Сега таткото на първите две деца е щастливо женен за втора съпруга, с която си имат още две дечица и заедно, и с много любов отглеждат и четирите, които макар и лишени от възможността да живеят с биологичната си майка, всъщност са лишени и от много неприятни и грозни неща именно поради тази причина. Ако жена ти не се върне, няма начин да не страдаш, но с времето болката ще намалее... Най-важното в момента са децата - тяхното спокойствие и щастливо бъдеще... Обърни внимание на това, а след време може би всичко ще се нареди само...

# 34
Като се замисля, тук просто ролите са разменени. За мъж, това което прави жената, е съвсем нормално. 

# 35
Ако ролите са разменени, значи трябва да направя онова което би направила всяка жена изпаднала в такава ситуация и искаща да си задържи мъжа. Какво е то??? Между впрочем не мисля че това поведение е нормално както за мъжа така и за жената.

# 36
брато , тегли и една и се радвай, че децата са при теб. радвай се на живота. радвай се ,че си се оттървал.

# 37
  • Tам през Атлантическия океан
Като чета за любовника и , та той едни 'прошляк' да се чудиш за каво е с него  един гол пУЙ newsm78 Бааа каква тази любов че и за децата съвсем да спре да и  пука  Confused  Наистина супер странна история  Rolling Eyes

inri prim , прави каквото мислиш че е редно,  пък каквото ще става , ще стане  Rolling Eyes За съжаление понякога не всичко зависи от нас.

# 38
Авторе, звучиш толкова спокойно и създаваш впечатление на кротък човек, който обича, и се е държал съвсем културно при раздялата.Обаче всички знаем, че в такива ситуации хората обикновено правят грешки и се показват в не толкова лицеприятна светлина пред партньора.Би ли споделил ти как прие желанието й да те напусне?Как се опита да я задържиш?Пробва ли да я изнудваш чрез децата?Даваш ли й ги или от нея се иска да ги вижда само в твое присъствие?Заплашвал ли си я с нещо?
/и аз се опитвам да разбера причината, поради която една майка изоставя децата си/.

ПП Водолей и козирог са катастрофална комбинация и баланс между двете зодии е трудно да се постигне.

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 08:38 от happy_woman

# 39
Аз не разбрах децата как приемат цялата работа - отрази ли се това на учението им, на психиката им... Що за майка и човек трябва да си, за да причиниш това на децата си?! И да - трябва много да презирам съпруга си, за да си причиня безсмислена авантюра с момченце! ooooh!

# 40
Децата знаят за приятеля и, дори едното дете си спомни че той е идвал у нас. В началото им беше криво и наистина се отрази на ученето им, а също така се затвориха в себе си. Когато идваше я молеха да остане, търсеха я по телефона и т.н. Сега вече не и се обаждат по телефона и не питат за нея, а и тя не ги търси. Не съм и забранявал да ги вижда, а и едва ли мога да го направя. Предпочитам да идва когато и аз съм в къщи за да я виждам и аз, а съм и казал че може да ги взема по всяко време. Но засега от нейна страна интерес към тях сякаш няма. 

# 41
Не знам...да не би тя да не иска да те вижда и чува изобщо, и това да се отразява на отношението й към децата?

# 42
Ако ролите са разменени, значи трябва да направя онова което би направила всяка жена изпаднала в такава ситуация и искаща да си задържи мъжа. Какво е то???
     Нищо. Никой не може да бъде задържан насила, ни жена, ни мъж. Опитай се продължиш нататък, за да не се окаже след време, че си постъпил като множеството жени с приключили връзки, които години след раздялата продължават да са концентрирани само в негативите - издръжката, детето, пренебрежението - това са основно нещата, върху които се върти животът им уж на свободни жени. И огромна загуба на време. Прочети малко темите в подфорум "Родители, отглеждащ сами децата си" и сам прецени искаш ли да изгубиш години в съжаления и мрачни мисли.
      А може би, ако жена ти усети, че поемаш по пътя си без нея, ще пожелае сама да се върне. Тогава ти ще си в позицията да решаваш искаш или не искаш.

# 43
Мислел съм си точно това happy_woman, че не иска да ме вижда и чува въобще, а и тя това казва, но не намирам причината това да е така. Не мисля че отношението към другия, каквото и да е то може да накара някого да спре да вижда децата си - ако искаш да ги видиш нищо и никой не могат да те спрат.

# 44
  • Насред хаоса
Мислел съм си точно това happy_woman, че не иска да ме вижда и чува въобще, а и тя това казва, но не намирам причината това да е така. Не мисля че отношението към другия, каквото и да е то може да накара някого да спре да вижда децата си - ако искаш да ги видиш нищо и никой не могат да те спрат.
Точно така. От което следва, че тя не иска. Наистина не знам какво и до каква степен трябва да се счупи някъде в човек, че да отпише така децата си ...

Общи условия

Активация на акаунт