Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 849
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Да, happy_woman, каза ми че не ме обича, че никога не ме е обичала, че всичко в съвместния ни живот е било лошо и нищо хубаво не е имало, че искала свобода защото се чувствала подтисната, че живота си е неин и ще прави каквото си иска с него, че никой нищо не може да и казва и тя сама си решава всичко за себе си и никой не трябва да и се меси, че децата са големи и могат сами да се оправят вече и затова ги оставяла /макар че тя е още по-голяма, но отиде да живее при майка си/, а и нямало заради тях да си разваля щастието /предполагам, че любовника е щастието/. Въобще пълно отрицание на всичко, което не може да е сериозен аргумент особенно след 11 години брак и то без някакви сериозни сътресения.

Включително и децата?  Shocked Е, не, жената наистина или има някакви проблеми - стрес и пр. или наистина никога не е искала такъв живот/ някой изказа преди време такава версия/, и този живот й е бил едва ли не `натрапен`, но пък толкова години да съумее да се прикрива и преструва и да остане незабелязано това ? newsm78

Извинявам се, но ако това е щастието малко наивно ми изглежда.  Вероятно се сещате какво имам предвид/ от гл. точка какво най-вероятно би вложил 22г. мъж във връзката / , да не задълбавам.

За роднините й и тяхното отношение смятах и аз да питам, вече е отговорено. Излиза, че и те нямат обяснение.Добре де, тази жена с никого ли не споделя, какво е взело превес да постъпи така?
Нямала фин. възможност за отглеждането на децата, вероятно е така. Но затова да ги виждаш или чуваш гласчетата им по-често, не се изискват кой-знае какви средства, при положение, че наистина ти липсват и не гледаш на тях като на `спирачка на щастието` Confused / което пък мнение ми изглежда като мнение или на наистина преуморен, подтиснат човек, човек в някаква безизходица или егоист, който се е прикривал в годините /  

Ще се повторя от преди няколко поста, но да не забравяме средата, в която е попаднала - среднощните купони, алкохол, живот без отговорности. И дали в тази среда жената не е "намерила привидно разрешение на проблема си",  и дали тя не е станала просто катализатор на постъпката й.  Времето ще покаже дали наистина това е искала, и дали това я прави щастлива.

# 241
  • София
толкова години да съумее да се прикрива и преструва и да остане незабелязано това ?
Чак да се е преструвала, не вярвам. По-скоро й е набивано в главата, че трябва да търпи заради децата. Авторът сам казва, че не е искала да живеят в къщата на родителите му.
"Прикриване" ли е точната дума?

# 242

Не я търси  , и аз мразя мъжа си и когато го виждам как страда за мен след като го оставих , се кефя многоооооо , а ти искаш ли тя да се кефи на победата ?

inri prim... това го казва жена.. такава съдба вероятно и теб те чака.
Зарежи я пич.. разбирам че все още я имаш за майка на децата си.. но не си струва усилията.. хабиш си нервите и здравето за някоя дето пет пари не дава за теб.
Какъв е смисъла да се надяваш ???

# 243
  • София

Не я търси  , и аз мразя мъжа си и когато го виждам как страда за мен след като го оставих , се кефя многоооооо , а ти искаш ли тя да се кефи на победата ?

Зарежи я пич.. разбирам че все още я имаш за майка на децата си.. но не си струва усилията.. хабиш си нервите и здравето за някоя дето пет пари не дава за теб.

Като е майка на децата му да си поема отговорността. След като не се грижи за тях е длъжна да плаща издръжка.
А таткото, вместо да анализира поведението й, да отиде при адвокат и да действа по въпроса.

# 244
Те май имат насрочена дата за делото за развод.

# 245

В случай на стабилна психика на жената и отсъствие на каквато и да е патология /депресия и т.н./, това ще е правилен съвет. Peace

Лично на мен обаче това абс.отрицание,  и най-вече на децата, и виждане на всичко в черни окраски, не ми говори много добре . Не претендирам, че не греша/ не съм специалист/, просто изказвам мнение на база на описаното от автора.

че никога не ме е обичала, че всичко в съвместния ни живот е било лошо и нищо хубаво не е имало, че искала свобода защото се чувствала подтисната, че живота си е неин и ще прави каквото си иска с него, че никой нищо не може да и казва и тя сама си решава всичко за себе си и никой не трябва да и се меси, че децата са големи и могат сами да се оправят вече и затова ги оставяла /макар че тя е още по-голяма, но отиде да живее при майка си/, а и нямало заради тях да си разваля щастието /предполагам, че любовника е щастието/. Въобще пълно отрицание на всичко, което не може да е сериозен аргумент особенно след 11 години брак и то без някакви сериозни сътресения.

В случай на депресия например, четох, че не винаги хората осъзнавали нужда да потърсят помощ, а нещата са обратими, и в тия случаи помощта на близките е от голямо значение .
И за да не бъде обвинен автора, че не я `оставя да диша`, дали нейните близки не могат да съдействат с разговори и др./без упреци/, за да се изключи напълно подобна хипотеза?
Щото, ако се изключи, авторът би трябвало да знае как да постъпи, както неведнъж беше посъветван. Peace

# 246
  • София
Те май имат насрочена дата за делото за развод.
Децата имат право на издръжка и преди да е приключил развода.

# 247
Абе стига с тая депресия, депресиран човек няма да тръгне по любовници. Много филми гледате ( това предположението за смъртоносната болест ooooh! ). Ако знам, че умирам, ще гледам да съм максимално близо до хората, които обичам, най-вече децата. Няма да тръгна да се чекна с тоя и оня. Боже, ш'са гръмна вече, к'во чета тук Crazy

# 248
  • София
Абе стига с тая депресия, депресиран човек няма да тръгне по любовници. Много филми гледате ( това предположението за смъртоносната болест ooooh! ). Ако знам, че умирам, ще гледам да съм максимално близо до хората, които обичам, най-вече децата. Няма да тръгна да се чекна с тоя и оня. Боже, ш'са гръмна вече, к'во чета тук Crazy

Абсолютно  Peace Май няма по-тъпанарска тема в Татковци.

# 249

Като е майка на децата му да си поема отговорността. След като не се грижи за тях е длъжна да плаща издръжка.
А таткото, вместо да анализира поведението й, да отиде при адвокат и да действа по въпроса.

Абе стига сте намесвали издръжката , ако е истинска майка няма да си остави децата никога , него може , но тях не .... Казвам го като жена мразеща мъжа си , но винаги грижовна майка не бих си оставила детето никога ! Какъвто и да е любовник , ако ще и полов атлет да е детето си не оставям !!!
Авторе замисли си дали няма някакви външни намеси - да е обсебена от някаква секта, примерно ???

# 250
  • София
Може в близкото минало да е била грижовна майка, но в момента не е.
Издръжката е начин да й се припомня периодично, че има деца и задължения към тях.

Около мен е пълно с мъже, които зарязаха децата и жените си и се върнаха да живеят при мама. Така и не чух някой от тях да бъде обявен за психично болен, депресиран или умиращ.
Обикновено ги наричаме егоисти, мамини синчета или мързеливци.
Защо при жените да е по-различно?

# 251
Може в близкото минало да е била грижовна майка, но в момента не е.
Издръжката е начин да й се припомня периодично, че има деца и задължения към тях.

Около мен е пълно с мъже, които зарязаха децата и жените си и се върнаха да живеят при мама. Така и не чух някой от тях да бъде обявен за психично болен, депресиран или умиращ.
Обикновено ги наричаме егоисти, мамини синчета или мързеливци.
Защо при жените да е по-различно?

И аз това написах по-назад, ама няма отговор....в замяна на това някой/я се регнал/а само да ни осветли, че може да е нелечимо болна, сигурно щото знае как се държи всеки, влизащ в определението кандидат-мъртвец(ама какво определение самоооо....хахаха...). Joy Joy

# 252
  Абе какви са тия безумия в тая тема, изкарахте жената депресирана и болна. Нищо и няма  - влюбила се е в някакъв момък, писнал и е семейния живот и не може да гледа мъжа си. Което аз много добре си обяснявам с неговото последващо поведение. Автора – когато някой вече не те обича, страшно настървяващо е да се опитваш да го връщаш и да го манипулираш и шантажираш, да го обявяваш за психически нестабилен. И още по-лоши неща ще чуеш от нея, ако продължаваш по тоя начин. Не ти ли прави впечатление, че идва да вижда децата, а като дойде време ти да се връщаш я фрасва главата..   
  Да, не е добра майка в момента, оставила си е децата, но ги е оставила в дома им и при баща, който се грижи добре за тях. Остави я на мира докато я интересува само собствения и живот, защото ако продължаваш, отношенията ви ще станат още по-лоши. Семейния ви живот сигурно си е бил добър, обичали сте се, но в момента на нея всичко и се вижда ужасно в него, може и да е леко гузна,  тогава човек е нападателен и отрича всичко, дори и за да се оправдае, че е причинил болка на други хора.
 Разведете се, оправете нещата около попечителство и издръжки на децата и недей да се фиксираш да я връщаш, защото ще и станеш направо отвратителен.
 Абсолютно съм добронамерена към тебе, затова ти казвам най-човешки – като разлюбиш някого, колкото повече се опитва да те връща и кара да се чувстваш виновен, толкова повече те озлобява. Мисля, че си разумен и рационален човек, затова разбери, че в момента няма как да я накараш да си върне същите чувства и отношение към вашето семейство.
  Децата явно го преодоляват, преодолей го и ти.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 11:32 от Iris04

# 253
  Абе какви са тия безумия в тая тема, изкарахте жената депресирана и болна. Нищо и няма  - влюбила се е в някакъв момък, писнал и е семейния живот и не може да гледа мъжа си. Което аз много добре си обяснявам с неговото последващо поведение. Автора – когато някой вече не те обича, страшно настървяващо е да се опитваш да го връщаш и да го манипулираш и шантажираш, да го обявяваш за психически нестабилен. И още по-лоши неща ще чуеш от нея, ако продължаваш по тоя начин. Не ти ли прави впечатление, че идва да вижда децата, а като дойде време ти да се връщаш я фрасва главата..   
  Да, не е добра майка в момента, оставила си е децата, но ги е оставила в дома им и при баща, който се грижи добре за тях. Остави я на мира докато я интересува само собствения и живот, защото ако продължаваш, отношенията ви ще станат още по-лоши. Семейния ви живот сигурно си е бил добър, обичали сте се, но в момента на нея всичко и се вижда ужасно в него, може и да е леко гузна,  тогава човек е нападателен и отрича всичко, дори и за да се оправдае, че е причинил болка на други хора.
 Разведете се, оправете нещата около попечителство и издръжки на децата и недей да се фиксираш да я връщаш, защото ще и станеш направо отвратителен.
 Абсолютно съм добронамерена към тебе, затова ти казвам най-човешки – като разлюбиш някого, колкото повече се опитва да те връща и кара да се чувстваш виновен, толкова повече те озлобява. Мисля, че си разумен и рационален човек, затова разбери, че в момента няма как да я накараш да си върне същите чувства и отоншение кам вас.

Малей... чак аз се стреснах  Crazy  Laughing ... но пък съм абсолютно съгласен с този пост!!!  Peace

# 254
Силните просто се изправят и продължават, като се осланят на Божията помощ и подкрепа...

Никой не може да ме убеди, че заради депресия е нормално да избягаш от децата си и да хукнеш след любовник, та и в приключенски филми да се вкарваш.
Заради депресия, може човек да се затвори в свой собствен свят, да се затвори вкъщи без да излиза навън, без да общува с когото и да е... Но този случай не е такъв. Жената си живее и забавлява както й е кеф и за нищо не й пука...

Виж, общо взето мислим в една насока, а именно, че жената по-скоро няма депресия. Но депресията далеч не е това , което пишеш. Няма да го дебатираме това не е казусЪТ тук. Една майка има сила за много и на пръв поглед непосилни неща/непонятна за повечето/, но силният е силен, ако я прояви силата си спрямо себе си и за себе си , а не в името на някого ли нещо. Пишем от различни гл.т.- ки.

п.п. Ирис "наряза салатата", но е абсолютно права. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт