Отговори
# 165
Весе на Арапя отиваме Simple Smileпосле ми се иска на друго място, ама ако свършат парите си отиваме на Мирково, където ни чака басейнчето и биричката  Mr. Green

# 166
Юхууу,
ДЕцата пак болни , след като АЛекс ходи 3 дена на ясла и лепна оня гадния вирус -коксаки ангина,която  и Ина  кара Sad( Обадих се в яслата и ги наредих ,ама файда никакВА!
Алекс 4дена не е ял нищо,едва снощи изпи 180мл АМ и днес на два пъти по180мл ,а предните дни ми се ревеше, много беше жален, ревеше като преглъщаше слюнката си даже! Sad( даже вчера си и поревах ,като започна поне да пие.
А Бобо е с ужасен обрив по цялото тяло, но поне яде. Друга седмица ставана 1 годинка и ми намирисва, че няма да има бебешко парти Sad(

Мога да ви разсмея с една снимка,докато Алекс беше с Т.

С биберон,лигавник и очила:) Мене сега ми е смешно,ама тогава...

# 167
Момичета абе Митко от 2 дни като му забелвам пишката и има едни бели петна по нея и не знам как да ги махна пробвах с намокрена марля не стана.
Знаете ли как трябва да му почиствам пишката?
Трябва ли да ходя в пирогов пак там да я почистват?

# 168
Момичета абе Митко от 2 дни като му забелвам пишката и има едни бели петна по нея и не знам как да ги махна пробвах с намокрена марля не стана.
не е необходимо нищо да правиш остави я така. Нормално е да има бяло нещо на топчета около нея. Наш Тони сега е в процес на забелване ... (като бебе не съм се старала да правя нищо по този въпрос - беше ме страх) но той се справя чудесно сам  Laughing Laughing Laughing Измивай я нормално с вода, и не прави нищо друго  Peace Heart Eyes

# 169
  • София
ехоооооооооо къде сте се скрили от жегите?  Hug

а усетихте ли земетръса? тоя път може би защото беше по-кратко или защото беше през деня ама много много не го отразих  newsm78

ужасно много ми е жега, стоя цял ден на включен климатик и се чудя и мая как се ражда на 40 градуса жега  #Crazy добре че поне за другата седмица го дават да разхлади до 29-30 градуса  Laughing

аааа при юлките май има една от нашите ноемврийки, ама тя не пише от много отдавна. варненка е, петя 28 с детенце Рая. Помня я добре защото термина ни беше еднакъв. писах и на лични дали е тя, ама още не ми е отговорила. Нелка, вие поддържате ли връзка?

# 170
Добрютро Simple Smile
Моите диванета вече са здарви,чак ми тровят нервите  Mr. Green А Борис се е научил да ми се кара:"А ка-ка-ка" с категоричен тон  Joy Joy Joy

Норче, знаем се с мама ПЕтя , но не срещаме. След като почнаха работа , повечето мами излизат около тях . Но да чака всеки момент Simple Smile А аз да ви кажа доволно потривам ръце, вече се търкулна една година , още половин и ще съм по-рахат ... надявам се Simple Smile

# 171
  • София
Лил,
браво че сте оздравяли вече... Леле 3 дни и Бобката вече на годинка, кога се изтърколи това време?  Rolling Eyes
Иначе си права само още половин година и ще ти поолекне, при мен тепърва предстои лудницата  Laughing

пък за мама Петя може и да бъркам  newsm78

# 172
  • София
 sweating  50 градуса на слънце  казаха току що по новините Shocked Shocked Shocked

Не се диша  Shocked Очаквам "захлаждането" с нетърпение  Simple Smile

Абе Норче честит 9 месец, мила  Hug Хайде дано изчакате до август, че да си е баш августовско лъвче  Simple Smile За раждането в тия жеги - не ми се мисли - дано е хладно в големия ден!

Вчера земетресението не съм усетила, че сме били на път през това време. Тука два дена обикаляме магазини и Молове да търсим тоалети за сватбата, за която ви разказах, а пък следобедите морихме жегата на къщата на родителите на Боби.

Аз май сериозно го закъсах с моите задни проблеми - утре съм на АГ, ще се допитам и май спешно ще трябва да ида на лекар и за този проблем, че се начетох на ужасии, а нещата не отиват на по-добре  Sad а ме е шубеее  Confused

Хайде прохладна вечер ви пожелавам, въпреки, че това звучи като шега  Mr. Green

# 173
klodia Мерси много. Оправи се. Ама всяка вечер трябва да овиквам Коце да му забелва пишката под течаща вода. И ще настоявам за да му създаде навик.

# 174
  • София
не е необходимо нищо да правиш остави я така. Нормално е да има бяло нещо на топчета около нея. Наш Тони сега е в процес на забелване ... (като бебе не съм се старала да правя нищо по този въпрос - беше ме страх) но той се справя чудесно сам  Laughing Laughing Laughing Измивай я нормално с вода, и не прави нищо друго  Peace Heart Eyes

междудругото и аз като бъдеща мъжка мама  Laughing се рових по тоз въпрос - знаете че съм мара подробната или мара планировката  Mr. Green - та опита от чужбина е точно такъв - нищо не се пипа, или по-точно се пипа докъдето позволява, без да се насилва.

ето и една статия и от наш детски хирург в пирогов
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

за жегата, днес като се прибрах към 11 вечерта до 8 не си подадох носа навън  ooooh!

Весс, намери ли тоалетите? да пуснеш после снимка  Hug

# 175
Привет и от мен  Hug

Как оцелявате в тази жега? Като чух днес по новините какви жеги са в БГ  Shocked  ... ужас. При нас е топличко, но поносимо.
Sunflower много лека бременност ти желая  Hug
Лили, много ме развесели с тази снимка, голям сладур е Алекс. Леле в голямо приключение си се видяла с тези болести. Дано не ви се налага да ги преживявате отново.

За пишките - на Емо все още му се забелва много малко. От известно време се научи сам да си я забелва и се справя отлично. Аз вече не се занимавам.
За памперсите - дневните ги махнахме още есента. Останаха нощните - на Криси понякога е сух, но на Емо винаги е подобаващо пълен.

Аз да се похваля - миналата седмица с милото ходихме на разходка до Барселона. Влюбих се в този град. Не видяхме много забележителности, понеже мъжо напоследък не е добре с кръста. Накрая той предпочете вместо да ни пече слънцето, да обиколим някой и друг магазин, че там поне е хладно. Останах разочарована от НМ - магазин на 4 или 5 етажа, а нямаше детски щанд  #Cussing out За сметка на това пък в Зара имаше хубави неща на добри цени  Mr. Green
Ние всеки ден - сутрин и късния следобед обикаляме площадките и парковете или пък ходим на плажа. Сега се учим да ходим пеша на по-големи разстояния ама голяма мъка. Докато са по-бодри е ОК, но като се поизморят, започват да се спират на всяко камъче и клечка, да блеят на някъде си или пък да мрънкат да ги нося. Не знам тук как си възпитават децата, но няма други такива диванета като мойте. Ходят послушно до майките си, не се карат за играчки и отстъпват своите, не се тръшкат  Shocked До сега не съм видяла нито една майка да повиши тон на детето си или пък да го шляпне.
Нещо друго, което много ме впечатли е, че често минава човек от общината, който подробно оглежда детските площадки за повредени люлки и катерушки и ако има нещо, то до 1-2 дни се поправя. На два пъти станах свидетел как мият люлките с пароструйка. На повечето площадки има чешми. Няма нито едно бездомно куче, стопаните почистват след домашните си любимци (е има и недобросъвестни, но те са единици). Масово хората изхвърлят боклука си разделно. Шофьорите спират на пешеходните пътеки и спазват ограниченията за скорост и не спират по тротоарите. Няма дупки по улиците, дори по най-малките. Улиците често се мият. Плажът не е осеян с платени зони, всъщност почти няма такива, а е чист и поддържан. За съжаление мога още мнооого да пиша. Много ми е тъжно, че и в България не е така и, че такива неща ме впечатляват  Sad

# 176
  • София
Добро утро и хубава седмица!

# 177
Здравейте от мен! Sunglasses
Аз пък издържам на жегата, много ми е добре даже Crazy , по-добре от колкото студ.
Ходих да видя Ради, бърбори много, всичко повтаря като папагал, въпреки, че още по бебешки.
С гърнето сме малко под кривата круша, ама....от 1 месец е без дневен памперс когато му е кеф си сяда сам да пишка на гърнето и то пак с подканяне или някакъв стимул, я бонбони, я сладолед.... Crazy ...., пишка му се, държи се за пишката и стиска от инат, не от друго. На голямата тоалетна абсурд да седне, а и навън също не ще прав да я върши тази работа. За акането пък се крие под масата и там си върши работата. Направо не знам, с каране и с лошо не става, че е още по зле, става по-инат.....и с добро става с моооого зор........не знам вече какъв е начина  ooooh!, книги ли да чета някакви други начини ,не знам....,но пък тук от известно време започна повече да задържа не пишка както преди начесто и по малко, сутрин става сух и след обяд също........, с батко му не съм имала чак такъв проблем, по-лесен беше, а и ината му беше по-малко  Rolling Eyes
Дано посвикне до септември.....как ще е иначе в градината не знам, ще му пречупват някак ината, а е и срамота дете почти на 3 г.  първа група в ДГ още пика и ака в гащите Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Най-много да ми се карат лелите ooooh!

Вчера се разхождахме да Рилския манастир пълно беше с народ,та малко покрай реката на хладнинка бяхме и добре си изкарахме......,ама Ради е толкова див, че не се спира на едно място и като летни иди го стигни, газ до дупка, нито за ръка се води, не можеш нито на гости да отидеш с него , нито пък едно кафе да изпиеш, само тичаш по него и това е.....когато се налага и шамарената фабрика играе, защо няма начин....то бива инат,ама чак пък толкова Crossing Arms

Хайде тази седмица няма да е толкова горещо, и ще става за по-приятни разходки навън Sunglasses

# 178
  • София
Лил, не съм се объркала, Петя е , и наистина до няколко дни ще си има бебче - момченце този път  Hug

оххх, къде са ми маниерите, можех поне едно "добро утро" да кажа. снощи до сто часа не можах да спя, егати жегата, егати чудото... добре че ще поразхлади  Mr. Green до към 30 градуса

Мимс, незнам какво да те посъветвам, при нас и с дневния и с нощния стана супер лесно и бързо. но да ти кажа това с подкупването не ми хареса особено, в детската ще има да се пазари за бонбонче за да се изпишка и незнам дали няма да го гостят с някой и друг шамар  Confused

заложете на личния пример, на батко му, или на някое друго по-голямо детенце, но без да го насилвате...

ох и аз съм един капацитет  ooooh!

# 179
Ами не знам при Митко също стана с подкупи.
За пишкане в гърне му давах бонбонче пък за акане шоколадово яйце. И вярно първите дни се скъсваше да сере това дете.

След 1-2 седмици му омръзна и си прави нещата сам. Ако не му обърна внимание сам сваля гащите сяда пишка и после ходи да си го хвърля в тоалетната. Ако се усетя навреме го слагам на тоалетната чиния. Купихме вече хубав адаптер който има дръжки и се и стабилно се фиксира на самата тоалетна чиния не на седалката. За акането гледам по възможност да е на адаптера за тоалетна чиния, за да не мия после гърнета Simple Smile

Ама вече два месеца е без памперс. И 2 месеца не слагам памперс на следобедния сън. Само на нощния, но той почти винаги е сух. Имам още 2 пакета и ще слагам докато свършат.

Общи условия

Активация на акаунт