Отговори
# 375
Не мисля, че ще има проблем с бакпулвера  Peace.

# 376
един бакпулвер е 10 ст. Аз не бих си правила експерименти с продукти за поне 30 пъти по 10 ст.  Peace

# 377
Момичета, открих 4 забравени пакетчета бакпувер (Стила Долче, от Кауфланд съм ги купувала) със срок изтъкъл през март месец. Как мислите, става ли още да се ползва бакпулвера или да го запращам към кофата и да не рискувам?

Става, разбира се, нищо му няма.  Peace Аз имам една кутийка сода, на която срокът е изтекъл преди има-няма 5 години и си е супер, ти за някакви си месец-два се чудиш  Joy

Joy  Joy  Joy  И аз имам една такава сода, ама от дъжд на вятър си лъскам бижутерията с нея.  Laughing

# 378
  • Испания
Здравейте!  Simple Smile

Имате ли представа откъде в София може да се купи желатин на прах на едро? Търсих чрез Гугъл и не можах да открия.

Благодаря предварително на отзовалите се.

# 379

smileys, колко "на едро" имаш предвид? сещам се места, където се продава насипен желатин на прах, но едва ли биха имали да ти продадат 2-3 кг...
Wink

# 380
  • Испания
Около килограм, например. Нещо за цена знаеш ли?

Благодаря ти за светкавичната реакция.

# 381
  • София
Момичета, моля за предположения, относно плънка за бутер закуски, които опитах във верига Грегс в Англия. Та плънката се води че е от пиле и сирене, пилето е направо символично, но сиренето след печене докато са топли е някак пухкаво, като пухкав бешамел и не тежи и не сплесква тестото. Докато са топли е ароматно и кремообразно, а после леко се втвърдява, но пак е сравнително креместо. Ееее цял роман написах. Сиренето не е само сирене, то е ясно, направих бешамел, но без яйца(не знам по правило слага ли се )+ доволно количество сирене, но резултата не е дори подобен, става течно и тежко. Та ако някоя от вас има идея, ще съм много благодарна да я сподели

# 382
Около килограм, например. Нещо за цена знаеш ли?

Благодаря ти за светкавичната реакция.

амии... ще те подведа, ако ти кажа нещо така! едното място, за което се сещам, е магазинче за подправки, което се намира до пазара "стиняково", а другото - в района на орлов мост. мога да проверя каква е цената, ако те интересува!

# 383
един бакпулвер е 10 ст. Аз не бих си правила експерименти с продукти за поне 30 пъти по 10 ст.  Peace

Не става въпрос за стотинките, а че вероятността да му има нещи е хипер нищожна, просто няма смисъл да търчи за нов  Simple Smile

Скарамуш, някъде по Цар Иван Асен ли живееш  Blush

# 384
  • Испания
амии... ще те подведа, ако ти кажа нещо така! едното място, за което се сещам, е магазинче за подправки, което се намира до пазара "стиняково", а другото - в района на орлов мост. мога да проверя каква е цената, ако те интересува!

Много ти благодаря за ценната информация. Ще ги открия.   bouquet

# 385
Скарамуш, някъде по Цар Иван Асен ли живееш  Blush

признавам си!  Blush

# 386
Момичета, моля за предположения, относно плънка за бутер закуски, които опитах във верига Грегс в Англия. Та плънката се води че е от пиле и сирене, пилето е направо символично, но сиренето след печене докато са топли е някак пухкаво, като пухкав бешамел и не тежи и не сплесква тестото. Докато са топли е ароматно и кремообразно, а после леко се втвърдява, но пак е сравнително креместо. Ееее цял роман написах. Сиренето не е само сирене, то е ясно, направих бешамел, но без яйца(не знам по правило слага ли се )+ доволно количество сирене, но резултата не е дори подобен, става течно и тежко. Та ако някоя от вас има идея, ще съм много благодарна да я сподели

Англичаните едва ли ще ползват краве саламурено сирене. Пробвай с чедър или триъгълниче топено сирене. Така хубаво го описа, че ми се прияде.

# 387
Момичета, имам  един въпрос.Някоя от вас случайно да разбира от транжиране на месо? Правя едни преводи от сръбски и не мога да намеря еквивалента на някакви меса от телешки заден бут. Laughing Ако някой знае на какви части се дели месото, моля да ми каже.Благодаря предварително  bouquet

# 388
.......Ако някой знае на какви части се дели месото, моля да ми каже.Благодаря предварително  bouquet

Не разбирам, но погледни това дали ще ти помогне? newsm78  Нещо не схванах в какъв смисъл е това:"на какви части се дели месото?"

# 389
Такива схеми намерих.Става въпрос за някакви крехки меса, които се намират под "капаче".Може да е бонфиле и контрафиле.Ще ме извините, ако не са там, ама идея си нямам от меса.

Общи условия

Активация на акаунт