Отговори
# 510
Гъбке, според мен няма да стане  Confused

Елени, ето сосчето  Hug

ОООО, има корекция, сбъркала съм  Confused Първо ще оправя   рецептата за фингърс и после сосчето  Peace

# 511
  • Sofia
Имам добро количество несполучливи леко недопечени курабии,които никой не иска да яде.Ако ги натроша и залея с крем дали ще стане нещо ядливо или направо да ги хвърлям?

Аз пък си мисля, че може да ги ползваш смлени и смесени с масло като основа за чийзкейк примерно. Има такива с печене и без печене. Може и в чашки.

# 512
...чиста палмова мазнина - Dutch Lady е такова.

Много ясно, че е такова.

не съм обръщала внимание какво пише на етикета точно на "dutch lady", но абсолютно никакво мляко ли не съдържа? в момента вкъщи имам само една консерва неподсладено кондензирано мляко от марката на "карфур" и на него пише "пълномаслено краве мляко"...
 newsm78

# 513
Съсед, (дай на лични да видим дали не се познаваме  Mr. Green Hug) марката Дътч Лейди предлага растителни гнусотии  Grinning
Карфур са си ок, щом пише, значи са животински, т.е. истински  Simple Smile

# 514
Ето и соса:

150гр заквасена сметана
1 с.л горчица
1 с.л. сибирски див чесън (или ако нямате - сибирски лук) - (от трън, та на глог  Crazy) ( Crazy изгъзици разни за рецепти, дразнят ме  Twisted Evil)

Смесвате тези състави и ето сосче  Grinning

# 515
Момичета, дали щу стане с обикновен пасатор да се пробвам да направя майонеза  newsm78
Трябва ми малко, колкото за сосче, въпросът е да не е поредното ми разочарование, преди време съм правила някакъв опит с миксер и нищо не ми се получи.
1-2 яйца да сложа и малко олио (колко?)  newsm78

# 516
  • София
Момичета, дали щу стане с обикновен пасатор да се пробвам да направя майонеза  newsm78
Трябва ми малко, колкото за сосче, въпросът е да не е поредното ми разочарование, преди време съм правила някакъв опит с миксер и нищо не ми се получи.
1-2 яйца да сложа и малко олио (колко?)  newsm78

Аз я правя само със жълтъците (4бр.)+150 мл олио, малко сол и лимонов сок.

# 517
С пасатора майонезата става за секунди, не се прави с миксер. Последния път я направих с прясно мляко, без яйца, супер стана. По тази рецепта:
http://zi4e57.blogspot.nl/2010/09/blog-post.html

На мъжа ми дойде безсолна, на мен ми беше добре. Ако се сложи и чеснов прах става още по-хубава.

# 518
Ваня, Мариета, благодаря ви   bouquet
Слагам яйцата и олиото в купата и бъркам, така както е записано в горната рецепта (макар и да е с др продукти), нали:
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се слагат в купата на пасатора.С помоща на пасатора се разбиват като се слага на дъното пасатора и постепено,много бавно/иначе се пресича/се издърпва нагоре.

# 519
  • София
Яйцата трябва да са със стайна температура!

# 520
И аз правя домашна майонеза, но не ми се получава с машинките, ами на ръка. На един жълтък добавям 1 ч.л. горчица, след като, при непрекъснато бъркане, БААААВНО добавям 100-120 мл олио. В края се слагат няколко капки лимон, при мен - около половин-една ч.л, сол и пипер. Чудесно е!

Сега без да се сърдите, че повтарям, ама какви бяха изпитаните рецепти за хрупкави пресни картофи?

# 521
 Hug Благодаря още веднъж, ще се пробвам...най-много после да пиша за идеи какво да правя с нещо, което е могло да бъде майонеза, но не е станало  Laughing
Намерих и клипче, но този слага прекалено мн работи:
http://vbox7.com/play:ab0575ad

# 522
Значи моята майонеза се е пресекла, затова беше толкова твърда. Млякото ми беше от хладилника. Само на външен вид стоеше странно, но вкусът беше супер и вече само така ще я правя. Не обичам аз сурови яйца. Само за тирамису се прежалвам  Crazy.

# 523
Hug Благодаря още веднъж, ще се пробвам...най-много после да пиша за идеи какво да правя с нещо, което е могло да бъде майонеза, но не е станало  Laughing
Намерих и клипче, но този слага прекалено мн работи:
http://vbox7.com/play:ab0575ad
Аз правих кекс.  Joy Joy Joy

# 524
Здравейте....

Имам много яйца вкъщи и се чудя как да ги оползотворя.. Някакви идеи? Кекс, сладкиш?

Общи условия

Активация на акаунт