Отговори
# 525
Здравейте....

Имам много яйца вкъщи и се чудя как да ги оползотворя.. Някакви идеи? Кекс, сладкиш?

майонеза (в контекста на горния разговор!) Wink

# 526
Аз го видях разговора ама по-скоро мисля за нещо сладичко  smile3508

# 527

Може би Dobos cake (Добуш торта), аз отдавна и се каня, да видим........ Heart Eyes

# 528
# 529

Може би Dobos cake (Добуш торта), аз отдавна и се каня, да видим........ Heart Eyes

Ще ми трябва един ден, но ми изглежда не много сложно Simple Smile Ще се самопредизвикам Simple Smile Само да не е провал като френската торта  ooooh!

# 530
Не знам дали ми е за тук въпроса, но ще питам.
Купих си тази лъжица за сладолед на FACKELMANN. По принцип харесвам неюицата на тази марка.
Обаче с туй нещо не мога да се справя. Не ще да направи топка от сладолед. Дали има някакъв чалъм, който аз да не знам?
Моля, ако някой може да обясни...  Praynig

# 531
  • Варна
Здравейте....

Имам много яйца вкъщи и се чудя как да ги оползотворя.. Някакви идеи? Кекс, сладкиш?
Крем карамел (6-8 яйца), печен чийз-кейк (3 яйца), торта Добуш на Аелис (6 яйца)  Peace.

# 532
wish, мокриш ли предварително лъжицата?

# 533
Ми не!
Вадя кутията от фризера, вадя лъжицата от шкафа, греба ... и пльосвам нещо изключително безформено в купичките.
Ще намокря следващия път! Peace

# 534
с мокрене по-добре се отделя сладоледа , но за да се получи на топка формата (лъжицата) също трябва да е с такава форма. според мен с тази лъжица по-скоро се стърже сладоледа и той се навива като пуричка.  newsm78

# 535
Да, и на мен ми се видя малко плитка за целта ама с практика ще се справи Simple Smile Тайната е в мокренето,затова навсякъде,където продават сладолед държат лъжиците във вода Wink

# 536
Голямо благодаря на labrex , за рецептата салата от тиквички..днес си облизах пръстите  Grinning

# 537
Пуричка, фитилче, масурче... на каквото иска да се навива, стига да докараме форма, че "да не се излагаме пред чужденците"! Wink
Късно е за калории, но утре непременно ще пробвам с намокряне. Благодаря.   bouquet

# 538
 Peace Влизам да докладвам за майонезата.
...няма да правя кекс  Laughing Стана майонеза, макар с някои допълнения, че като не зная какво меря и слагам така става  ooooh!
2 жълтъка + 100мл сигурно съм сложила да не е и повече мазнина (олио+зехтин)  ooooh! вероятно в това ми е грешката, но се бетонира буквално...нямах кисело мляко, а само останала заквасена сметана на дъното на кофичката, има-няма 2+лъжици, сложих я и се получи по-кремообразна смеска.
Моите хора вкъщи я харесаха, аз не особено, че прекалено ми дъхаше на зехтин.

Киселото мляко от онзи ден, което го мислих какво да го правя направих баницата на Морена с него (дано не бъркам името на момичето, но намерих някаква тема от сума години назад), перфектна баничка   bouquet

# 539
KaRoLa ЕКЛЕРИ!!! Една доза за тебе, и една за мене, че ти дадох тая хубава идея.  Laughing Аз смятах, че това е възможно най-сложното нещо за правене, но от както пробвах, по рецептата на майка ми, почнах непрекъснато да ги правя.

Общи условия

Активация на акаунт